Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: A Hip Hop és Te #2
Aztamindenit!  Fellépni volt Ausztriában? Gondolom, nem ott él.
|
2017.02.13. 14:55 |
|
 |
Reggie
|
Zoli, MP írta: Reggie írta: Zoli, MP írta: Reggie írta: Unda írta: Vanilla Ice?   Lehetne Csoky Ice is, csak ő más műfajban utazik. Vmiert Killah Priest ugrott be elsore.... Szabad a gazda:) Az Euro Hip Hop koronázatlan királya, Nana.  DURVA Kicsit vakon voltam Valld be, hogy nagy rajongo voltal. Fel nem ismertem volna..foleg 20 ev utan nem. 
|
2017.02.13. 16:22 |
|
 |
Reggie
|
Zoli, MP írta: Reggie írta: Zoli, MP írta: Reggie írta: Unda írta: Vanilla Ice?   Lehetne Csoky Ice is, csak ő más műfajban utazik. Vmiert Killah Priest ugrott be elsore.... Szabad a gazda:) Az Euro Hip Hop koronázatlan királya, Nana.  DURVA Kicsit vakon voltam Valld be, hogy nagy rajongo voltal. Fel nem ismertem volna..foleg 20 ev utan nem.  Az voltam 12-13 évesen. Van is valahol még eredeti cd-m tőle.  Elsőre ismerősnek tűnt, de ha rap rajongó vagy egy nemzetközi reptéren, akkor minden sapis fekában hírességet sejtessz.  Aztán megszólalt és a hangja, meg a fogai közti kisujjnyi szünet alapján, azonnal sikerült beazonosítanom. 
|
2017.02.13. 16:25 |
|
 |
Zoli, MP
|
Jogos: "akkor minden sapis fekában hírességet sejtessz." sajna a fogait nem mutatja a kepen. 
|
2017.02.13. 20:10 |
|
 |
Zoli, MP
|
Ujabb kerdes. Milyen a szemeteknek latni sok rappost szuk naciban (methodman, redman stb..)? Persze amikor a hip hop kialakult akkor csak kb csofarmerek voltak lasd the message klippet, de utana a 90-es evekben atalakult az egesz es megjelentek a bo cuccok amik 2000-es evek kozepere konkretan meg bovebbek lattak. 97 ota vagyok rap fan, szoval nekem a bogatya=rap, attol fuggetlenul, hogy az elmult 5-6 evben normalis nadragot hordok erstd: se nem nagyon bo, se nem szuk. A valtozas az alapveto dolog, de vhol a lazadas -is- eltunik- az "elkulonodes", ami persze nem azt lenne hivatott hirdetni, hogy hagyjanak minket beken mi egy kulon "kaszt" vagyunk. 
|
2017.05.02. 15:15 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
személy szerint sír a szívem, mikor rossz buzinak vannak beöltözve...
|
2017.05.02. 21:49 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Ez a yolo, swag (buzis) stílus nekem nagyon nem a világom. Nem tudok vele azonosulni vele még akkor sem, ha olyan rapperekről van szó, akiket egyébként jónak tartok, mint pl. Danny Brown, aki tényleg túlgondolta ezt az imázs dolgot. De az új generációból nagyon sokan így élik meg a hip-hop-ot, akár kinti, akár magyar viszonylatban. Erről most hirtelen egy albumborító jut eszembe: 
|
2017.05.03. 16:35 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Na, akkor én leszek az érem másik oldala.  Én sose öltözködtem reppesen, sose hordtam bőgatyát, fullcapet és hasonlókat. 2002 óta hallgatok rapet, és ugye abban az időben nagyon nagy divat volt a bőgatya, rengetegen hordták olyanok is, akiknek egyébként nem sok közük volt a rapzenéhez hallgatóként se. És aztán még kb. 2007-8-ig bőven tömegdivat volt. Én már ebben az időben se hordtam ilyesmit, aminek több oka volt: egyrészt nem akartam beállni a divathullámba. Ha mindenki bőgatyát hordott, én csakazért se. Persze a rapzenéről ettől még nem akartam lemondani.  Másrészt azt gondolom, hogy nekem nem áll jól, és nem is érzem az én stílusomnak. Mindig jobban éreztem magam klasszikusabb, konzervatívabb ruhákban. Többek közt ezért is a mai napig sok ismerősöm meglepődik, mikor meghallják, hogy rapfan vagyok, mert semmi se utal rá rajtam.  De nagyon nem ezen múlik: szerintem én jobban képben vagyok a hip-hop kultúrával, mint a bőgatyások többsége. Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy én lennék a legnagyobb szakértő, nyilván vannak köztük olyanok is, akik jobban képben vannak, mint én. Szóval mindezek miatt én toleráns vagyok azok a rapperek iránt, akik elkezdtek szűkebb cuccokat hordani. Én is hordok ilyeneket mostanában. (Persze olyan yolo-swag cuccokat én se hordok, mint ami a dub által linkelt borítón van.  Elegáns, konszolidált slimfit nadrágokra és ingekre gondolok.) És emiatt átérzem, hogy nagyon nem ezen múlik, hogy jó számokat csinálnak-e. Attól, hogy valaki szűk ruhákat hord, még csinálhat baromi jó albumot, és fordítva: attól, hogy valaki bőgatyát hord, még csinálhat szar zenét. Úgyhogy én azt mondom, mindenki hordjon olyan ruhát, amiben jól érzi magát, nekem aztán tök mindegy.  Meg lehet ám unni 20 év után a bő nadrágot még Method Man-éknek is. 
|
2017.05.03. 20:03 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Nekem mai napig van olyan Vans gatyám, hogy ránézve két lábam beférne egyik szárába, de nagyon rég nem hordom. Már Jó ideje eléggé eltűntek a "pufi" deszkás cipők is (egy-két Globe modellt még szoktam látni), szerintem azokkal jobban mutatott a bő nadrág... Mára én is inkább a visszafogottan slim fitet veszem, de ha találok, akkor az egy számmal hosszabbat veszem, hogy azért mégis bokánál buggyanjon 
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2017.05.04. 04:41 |
|
 |
Zoli, MP
|
Persze, tudom, hogy uj genereacio es teljesen mas szemszogbol kozelithetik meg a kulturat. Igen, mindenki hordja azt ami kenyelmes, de valojaban arra akartam kiterni, hogy a mai trend begyuruzott a hip hop-ba. Korabban onmamagban egy trend volt a hip hop es "diktalta" a divatot. Persze a rap is ma divat es..... Remelem ertitek mire akartam kihegyezni a kerdeset. Persze voltak olyan eloadok korabban is akik nem a tradiconalis cuccokat hordtak. Pl Common, de megis volt az oltozkedeseben vmi kultura kozeli. En pont ma dobtam ki egy hasonloan bo sean john-t. Mai szemmel nezve, elegge nagy volt 
|
2017.05.04. 17:50 |
|
 |
Yodaragorn
|
Nekem elsőre nem esett le, hogy ide akarsz kilyukadni.  Ebből a szempontból már tényleg más a helyzet, valóban. Ez tényleg elgondolkodtató, hogy régen a hip-hop diktálta a divatot, ma meg a divat gyűrűzik be a hip-hopba... A régi szituáció szerintem amúgy nem csak az öltözködésen látszik, hanem a zenéken is. Régen az volt, hogy a pop is rap, most meg az van, hogy a rap is pop, csak hogy Saiid-ot idézzem. A 2000-es évek elején-közepén az összes R&B szám, de még a popszámok jelentős része is olyan volt, hogy az alapzene bőven elment volna egy populárisabb rapszám alatt is. Mint ahogy hívták is featelni a popsztárok gyakran a rappereket. Abban az időben öröm volt bekapcsolni egy zenetévét, mert ha nem is rapzenét, de nagy valószínűséggel legalább valami hip-hopos beütésű popzenét hallottál. Mára ezek szinte teljesen eltűntek, sőt megfordult a trend: most már a popos elemek lepik el a rapszámokat. Úgyhogy szerintem az öltözködésbeli változások is összefüggenek ezzel, hogy a popzenében is kevésbé van jelen a hip-hop. Hogy mi ennek az oka, azt nem tudom... Valószínűleg csak annyi, hogy 15 éve a hip-hop divathullám volt, és mint minden divathullámot, ezt is megunta egyszer a popvilág.
|
2017.05.04. 20:08 |
|
 |
Unda
|
dub7 írta: Ez a yolo, swag (buzis) stílus Ezt valaki elmondaná Nekem pontosan, hogy mi is, mit takar ez a stílus?
|
2017.05.06. 07:39 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Unda írta: dub7 írta: Ez a yolo, swag (buzis) stílus Ezt valaki elmondaná Nekem pontosan, hogy mi is, mit takar ez a stílus? Valami ilyesmi:  Nem nagyon szeretem az ilyen nagymegmondó izéket, de ez ide pont jó: 
|
2017.05.07. 08:43 |
|
 |
Unda
|
dub7 írta: Unda írta: dub7 írta: Ez a yolo, swag (buzis) stílus Ezt valaki elmondaná Nekem pontosan, hogy mi is, mit takar ez a stílus? Valami ilyesmi:  Nem nagyon szeretem az ilyen nagymegmondó izéket, de ez ide pont jó:  Köszi, épp most olvastam: SWAG= a kifejezest a 60-as evekbeli melegekbol allo csoport adta maganak titkos nevnek. ” Secretly We Are Gay” Azt hiszem a kép alá is támasztja mindezt! A YOLO-t pegig már a N.O.T.S 1994-ban kitalálta  
|
2017.05.07. 20:09 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Unda írta: Köszi, épp most olvastam: SWAG= a kifejezest a 60-as evekbeli melegekbol allo csoport adta maganak titkos nevnek. ” Secretly We Are Gay”
Ezt valahol már én is olvastam, de nagyon mondvacsinált szójátéknak tűnt akkor is. Szerintem csak így akarta valaki az általa utált réteged egyszersmind bekóstolni és leszoktatni...
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2017.05.08. 04:43 |
|
 |
|