Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.29. 12:14

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta:
Egy ideális világban/országban ez tényleg úgy menne, ahogy te írod

Ez az ideális ország pedig Amerika. Az általam említett rapperek meg a mostanában - gyakran okvetlenül fikázott - Soundcloud rapperek generációja gyakorlatilag az ilyenekkel válik felkapottá. Valamivel több mint fél éve mutatta egy haverom ezt a srácot akit a videóban is megemlítek, abban az időben ennek valami 300 ezres nézettsége volt. https://soundcloud.com/jahseh-onfroy/xx ... -city-prod

Mint a szar úgy szól, és nem is feltétlenül ez volt ami miatt megtetszett nekem az amit csinál, de nagyon felkapott lett, és kurva sok dolgot csinál - van ami nagyon kísérleti és van olyan is ami nekem is hallgathatatlan - de amikor betalál, akkor nagyon betalál. https://soundcloud.com/jahseh-onfroy/riot

És nem egyedi jelenség, mert most kiragadtam egy embert a sok közül, de jó pár Soundcloudon a semmiből felkapottá váló rapper van manapság külföldön igazából teljesen a label backing nélkül. És a másik az, hogy ami dob a népszerűségén ezeknek a rappereknek nem is feltétlenül a felsőbb generációs elismerés, hanem a kortársaknak az elismerése.

Nagyon durva szocializálódásbeli különbségek vannak, cserélődnek vagy keverednek a stílusok, jönnek új ötletek. A mi országunkban a régi 10 évvel ezelőtti módszerekkel kell egyeztetni ahhoz, hogy a mai újabb platformokon legyen esetleg pénz a zenéből. És pont itt lenne a lényeg, hogy ha ez így van, akkor csináljunk szólaljunk fel ez ellen, legyen megbecsülve a zene, de ez olyan sok tényezős egyenlet, arról meg nem is beszélve, hogy a nagy előadók, azok a nagy előadók akiknek hatása lehetne nem úgy csinálja hogy akkor mindenkinek legyen esélye és pörögjön fel a kultúra, hanem a saját malmukra hajtják a vizet, féltve a megélhetésüket.

Ez pedig akkor is egy olyan dolog, hogy amíg ebben a betoncipőben próbálunk sétálni, ne csodálkozzunk hogy egy helyben toporgunk.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sixfeet 2017.05.30. 09:46-kor.

2017.05.28. 21:37

Hát igen, erre azt tudom mondani, hogy Magyarország nem Amerika. :)

2017.05.29. 14:07

Az elottem leirtak kovetkezteben az is eszembe jutott, hogy beszelunk a hip hop epiteserol, de egy nyamvadt honlap sincs ami specifikusan naprakeszen hip hop-pal foglalkozna. Foleg nem magyarral.

A hiphop.hu egy facebook oldal lett amin kb napi 2 megosztas-ha- van.
A raphirek.hu-t olvasom ha van fent vmi. Altalaban havi 1 tartalom.
az ezrap.hu is hektikus.Vannak jo cikkek is,.
a kozertes.hu-t naponta nezem es kb naponta frissul is. Igaz nem egy nagy huuu bmeg oldal, mert kb az osszes uj magyar ug klippet osztjak meg. Zs kategoriatol egeszen A*-ig.
a ghettoradio, mint honlap nem tetszik ....de ha jol tudom ott sem volt frissites mostanaban.
romlotthazai.hu: ritkan van uj tartalom, viszont ha van az erdekes.

Ez igy marha keves. Sot szinte semmi.
A regi hiphop.hu-t mondhatnam visszasirom. Persze nem a faszkodast, szoval hasonlo tisztelettudo userekkel (mint amilyenek mi is vagyunk )kituno lenne. Voltak lemezajanlok, interjuk: magyar es kulfoldi. Fotok, videok.Sajat bulit szerveztek.

ezek mellett elindult egy rap tribute zenekar. Hirtelen nem jut eszembe a nevuk, de az elso szam a valo vilag volt Zolee-tol.Klipp is van hozza. Kell ez?!

2017.05.30. 09:34

A videónak az egyik kihagyott témába vágó szegmensét fogom leírni, úgyhogy akinek borsódzik a háta tőlem már, inkább ne olvassa ezt. :D

Amiatt beszéltem inkább a hiphop.hu-ról - meg most is, - hiszen közösségformáló hatása ezek közül akkor is csak nekik van, míg a többi azért lényegesen háttérbe szorul, függetlenül attól hogy igényesebb vagy kevésbé igényesebb tartalmat gyártanak e.

A Wolfie az állami rapterápiás adásban elszólalt egy olyat, hogy az emberek amiatt hagyták abba az általa meg a Saiid által megújított hiphop.hu-nak ezt a knowledge based site-jának a fenntartását mivel miután megtudták hogy a Wolfie-éknak is köze van hozzá, már nem látogatták. https://youtu.be/kcqLtQeoS84?t=1h1m39s

Gondolkoztam azon, hogy ezt is meg kéne említeni, próbáltam is utánanézni hogy mi lett ezzel az egésszel, de nem nagyon találtam semmit úgyhogy inkább hagytam a témát.

Ami itt sántít nekem, hogy ez a megújított hiphop.hu pont ezzel egy időben eltűnt a süllyesztőben, beírod és az áll ott most, hogy "Gone".

Nekem az a problémám, hogy ahogy én láttam, ez egy embert, pénzt és erőforrást erősen megmozgató projekt volt. Már csak amiatt is, hogy tényleg egy ilyen kidolgozott felhasználói interaktív oldalt csináltak, ami papíron tényleg jó lehetett volna, a Sample Temple-es Angel Twosix-et is láttam tartalmakat posztolgatni ott, videóinterjúk meg egyéb dolgok készültek ehhez. Még ha a Wolfie miatt savazták is volna őket, pont a követettségük miatt ha kitartottak volna a konzisztens tartalomgyártás mellett, akkor idővel ennek a gyümölcse - márcsak a követők tábora miatt is - beérett volna.

Az, hogy a honlap fenntartása pénzbe került, és emiatt nem engedhették meg maguknak a folytatását, főleg olyan előadókként akik ebből megélnek, nem mellesleg az általad említett honlapok tükrében amik jóval kevesebb forgalmat kreálnak, de még ők is fel tudják magukat tartani egy honlapként ahelyett hogy csak Facebook oldalként üzemelnek, szerintem sántít.

Lehet, hogy túl sokat látok bele, de a Wolfie esetében ez egy olyan freudi elszólalás volt szerintem, hogy ez a hiphop.hu csak úgy lett volna hiphop.hu, ha a magyar rap közegnek be lehetett volna tudni ezt mint érdemnek, mintsem azt, hogy esetleg tényleg elkezdjen ez a közösség önálló szuverén módon életre kelni, építve a kultúrát.

2017.05.30. 10:30

Az új hiphop.hu tök jó lett volna szerintem, de már az indulásakor sok minden homályos volt a körülötte. Azt lehetett hallani, hogy a Wolfie meg a Saiid állnak az élén, de nem volt tiszta, hogy ki mit csinál, melyik cikket ki írja, az interaktivitás is nagyon korlátozott volt, nem volt egy fórum, ahol a látogatók be tudtak volna kapcsolódni. Ezek miatt nem csoda, hogy bizalmatlan lett a nép, szóval nagyjából egyetértek veled. Aztán meg nyilvánvalóan anyagi okokból zárt be az oldal.

Valóban nagy szükség lenne egy olyan oldalra, mint a régi hiphop.hu, vagy minimum a fénykorában lévő Saláta volt. Most a Sun City Hip-Hop-os srácok a Bíró Dáviddal karöltve dolgoznak egy új honlapon, de egyelőre valószínűbbnek tartom, hogy az is csak egy kis honlap lesz, és nem fogja betölteni azt az űrt, amit be kéne.

2017.05.30. 13:38

Anno volt egy remix kiadvanya ARTos Csenek. Megkert, hogy csinaljak egy tracket en is.
Megleltem ujra..fel is toltottem. Lassan 10 eves.

https://www.youtube.com/watch?v=mYGBEKViBEE
ARToscsaba - AerTé Forradalom ( Gaus Remix)

2017.06.03. 13:59

Innentől pedig abbahagyom mert már nagyon sok lesz ebből a témából. :lol:

Sixfeet - Riadó
https://www.youtube.com/watch?v=lkqGARAeQ6Y

2017.06.06. 15:09

CPTCity írta:
Innentől pedig abbahagyom mert már nagyon sok lesz ebből a témából. :lol:

Sixfeet - Riadó
https://www.youtube.com/watch?v=lkqGARAeQ6Y

Tetszik a skit az elejen. Ugyanabbol az Aladar reszbol van, amit mi is felhasznaltunk. Az egesz resz tele van "skittel" amit leginkabb a mainstream vs underground kerdeskorre lehet rahuzni, de a Te temadra is ut.

A mi feldolgozasunk 3:04-nel kezdodik
https://www.youtube.com/watch?v=rPejpPcttHY

2017.06.06. 15:30

Ezt mondjuk nem vágtam, de jól használtátok ti is. Mi is akartunk volna scratchet csak már nagyon sokáig húzódott, de legalább sajátosan használtuk mind a ketten.

Próbálok fülelni ha találok valami jó skitnek valót, csak manapság már az szokott lenni, hogy angolul tetszik a skit, megkeresem vagy nincs hozzá magyar szinkron (A Super Fly-ból találtam egy sort amit szerintem még külföldiben se hallottam sehol, pedig rohadt jó lehetne), vagy ha van az nem mindig passzol oda. Egy West Coast témájú zenéhez akartam egyet a Veszélyes elemekből, O-Dog-nak az egyik sorát, de pl. ott tükröződik ez, hogy míg az eredetiben tényleg azt hallani hogy egy fiatal frusztrált srác beszél valamiről, a szinkronban ugyanaz a szöveg ez a műpátoszos színművészetin tanult hangsúlyozásban jön le.

Ugyanez volt amikor 2-3 éve megnéztem a La Haine-t eredetiben angol felirattal, franciául. A magyar szinkronnak van egy tendenciája arra, hogy túldramatizál mindent, és pontosan emiatt elveszi azt a faktort hogy az ilyen filmekből leessen az, hogy mennyire mindennapi dolgok ezek igazából mintsem csak mozivászonra szabott dolgok.

2017.06.06. 16:38

CPTCity írta:
Ezt mondjuk nem vágtam, de jól használtátok ti is. Mi is akartunk volna scratchet csak már nagyon sokáig húzódott, de legalább sajátosan használtuk mind a ketten.

Próbálok fülelni ha találok valami jó skitnek valót, csak manapság már az szokott lenni, hogy angolul tetszik a skit, megkeresem vagy nincs hozzá magyar szinkron (A Super Fly-ból találtam egy sort amit szerintem még külföldiben se hallottam sehol, pedig rohadt jó lehetne), vagy ha van az nem mindig passzol oda. Egy West Coast témájú zenéhez akartam egyet a Veszélyes elemekből, O-Dog-nak az egyik sorát, de pl. ott tükröződik ez, hogy míg az eredetiben tényleg azt hallani hogy egy fiatal frusztrált srác beszél valamiről, a szinkronban ugyanaz a szöveg ez a műpátoszos színművészetin tanult hangsúlyozásban jön le.

Ugyanez volt amikor 2-3 éve megnéztem a La Haine-t eredetiben angol felirattal, franciául. A magyar szinkronnak van egy tendenciája arra, hogy túldramatizál mindent, és pontosan emiatt elveszi azt a faktort hogy az ilyen filmekből leessen az, hogy mennyire mindennapi dolgok ezek igazából mintsem csak mozivászonra szabott dolgok.

Emlekszem, hogy ezt az Aladart meg a Minimaxon vagy hol hallottam/lattam eloszor....kb honapokat vartam arra, hogy meglegyen vhogy mivel a 2000es evek elejen nem nagyon hasznaltam kulonbozo forrasokat. Videokazi be volt keszitve es egyszercsak hopp elcsiptem kb azt a reszt ami kellett.

A "legbizarabb" resz amit "skitnek" felhasznaltam az egy jack nicholson filmbol volt: Minden végzet nehéz. Szerelmes limondane, de volt egy parades resz a reppel kapcsolatban.

Sok jo skittet lehet talani.
Nekem az elmult evekben nem all ra a fulem..masra fokuszalok es nem is nezek annyi filmet.

2017.06.06. 17:59

Bíró Dávid (https://www.youtube.com/watch?v=6Z_PVwvv-pw) után Funktasztikus volt Puzsérék vendége az Önkényes mérvadóban: https://www.youtube.com/watch?v=4tVpvMwyObw

Mindkét adás nagyon jó volt, és Funknak hála most már jobban megértem Sixfeet, a te álláspontodat is az NKA ügyben. Továbbra sem azon az oldalon állok, de jobban értem, és közelebb kerültem hozzá.
Funk szerint nem ab ovo gáz a zenészek állami támogatása, pl. nekem úgy jött le, hogy beatmakerek támogatásával nem lenne baja. Specifikusan a rapszövegírók támogatását tartja problémásnak, mert felmerül a kockázata, hogy az állami támogatás a mondanivalójukat is átalakítja. És ezzel maximálisan egyet is tudok érteni, ez valóban kockázat. Ami miatt mégsem sikerült teljesen meggyőzni az az, hogy ez csak kockázat, és nem tény. Nem fogjuk tudni bizonyítani, hogy pl. a Deniz azért mondja azt, amit mond, mert állami támogatást kap, vagy amúgy is ezt mondaná magától is. Márpedig ha a szövegek továbbra is jók, és maguktól is ezt mondanák az előadók, akkor a Funk által emlegetett kockázattól való félelem csak arra jó, hogy megfosszon minket a minőségibb produkcióktól.
Mindezzel együtt szerintem a Funk minden szava aranyat ér, érdemes meghallgatni!

2017.06.28. 17:38

Nem lekezelőnek akarok hatni ezzel a megnyilvánulással (bár valószínű nem nagyon fog sikerülni nem annak lenni :lol: ), de ez a felmerül a kockázat dolog szerintem olyan dolog, mint amikor azt mondod hogy ha egyedül hagysz egy négy évest egy szobában egy tábla csokival akkor felmerül a kockázata annak, hogy megeszi. Lehet hogy nem fog történni, de nagyon olyanok a környezeti meg egyéb tényezők, hogy előbb-utóbb meg fog történni.

Mindenesetre, hogy a topic témájánál maradjak csináltam egy remixet a múltkor általam posztolt Luke Benz egyik zenéjéből.

Luke Benz - Messze a vége (Sixfeet Remix)
https://www.youtube.com/watch?v=etzt5WBx0EQ

2017.07.01. 14:48

Hát figyelj, ha nem csokis a kisgyerek szája széle, akkor hiába volt meg minden okod feltételezni, hogy megeszi a csokit, nem fogod tudni biztosan megmondani, hogy tényleg megette-e. Most itt arra gondolok, hogy ha meghallgatom a 3-4 évvel ezelőtti (vagyis NKA előtt) Deniz, Punnany, stb. számokat, és összehasonlítom a mai (vagyis NKA utáni, NKA támogatással született) számaikkal, én nem tapasztalok szignifikáns eltérést a szövegvilágban, a tartalomban. Persze nem kizárt, hogy történt tudatos változtatás, de ezt így nagyon nehéz lesz bizonyítani.

A Luke Benz remix pedig nagyon frankó lett! Mondjuk meglep, hogy épp Luke Benzt remixeled, aki nemrég igazolt le ahhoz a Garage-hoz, amelyik label a te szemléletmódod alapján szintén kifogásolható szerintem még akkor is, ha ők tudtommal nem pályáztak állami pénzekre. :)

2017.07.02. 12:53

A Punnany példája amiatt vicces mert ők már 2011-ben is vettek fel támogatást. Persze hogy nincs különbség úgy ha már akkor is benne voltak ebben, de innentől már tényleg kukacoskodásnak hat amit mondok, úgyhogy befejezem. :D

Itthon pont az a baj, hogy ha valaki talál egy feltörekvő előadót, akkor idővel a platformmal cserébe sosem az van hogy megmarad a cucca mint egy egyedi színfolt, hanem szerintem uniformizálják. Az Animal Cannibals óta mindenki ezt csinálja, de a Mikee Mykanic is jó példája ennek, hogy a Vijjumináti album szerintem egy egész jó, kreatív projekt volt a hülyeségen túl volt azért önreflexió meg okosabb koncepciók, viszont manapság már nem épít másra csak a buta rajzfilmfigurás mémrapre meg az anyázásra, hiszen azt eszik az emberek.

Luke Benzre visszatérve, még azelőtt találtam a zenéjére rá, hogy leigazolt volna a Garage-hoz. Nem ugyanaz amikor Busta kiteszi az Gusacci/Adios/Desiigner változatú, olcsójánosoknak szánt tescos Eminemjét, és az amikor van egy Luke Benz aki már a Garage-os dolgai előtt is egy talpraesett self-made előadó volt, önmagának producerkedett, tanult, igyekezett jó zenét csinálni, nem beszélve arról, hogy úgy vették fel hogy leszögezte nekik hogy a zenéjében már eddig is célzott sorokat a Busta felé, ennek függvényében pedig jópofizásokra továbbra sem lesz hajlandó. Ők pedig így is belementek ebbe az egészbe.

Attól függetlenül, hogy a Garage-nak a szemléleti módjával meg amit képviselnek (mindig a pacekot mondják az Essemmnél meg a kiállást, a Garage-nak is ez a stikkje szerintem, csak a kiállás mögött ha nincs semmi, arra én személy szerint ráunok), az hogy platformot nyújtanak egy kurva tehetséges feltörekvőnek aki tényleg igyekszik üzenetet átadni a zenéjében, ahhoz tényleg nagyon savanyúnak kellene hogy legyek, hogy most emiatt bejelentsem azt hogy "elkurvult". Nem fogok továbbra sem a Garage után epekedni, de ezt jó döntésnek tartom a részükről.

2017.07.02. 13:40

Remélem, igazad lesz Luke Benz-el kapcsolatban. :) Én is kedvelem őt, nagyon remélem, hogy nem fog "elgarázsosodni", hanem megmarad olyannak, amilyen. Mondom ezt úgy, hogy azért vannak a Garage-ban olyan előadók, akiket bírok (pl. Fura Csé, pedig már ő is elpopposodott), és mindig tetszett a Garage produkciók igényessége a hangzás, megjelenés terén. Másik oldalon viszont ott van a jó viszony az RTM-el, ott van Essemm, akivel ugyanaz a bajom, mint neked. Luke Benz-el együtt igazolták le a Nevenincs formációt is, akiket kimondottan fantáziátlan előadóknak tartok. Szóval tartok Luke Benz elműanyagosodásától, de remélem, alaptalanul.
Úgyhogy félre ne érts, örültem, hogy Luke Benzt remixelted, csak meglepett, hogy ő belefért nálad, azt hittem, ennél radikálisabb vagy, de szerencsére nem. :)

2017.07.03. 15:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 180  Következő