Szerző |
Üzenet |
dub7
Adminisztrátor
|
 Re: A főoldal tartalmával kapcsolatos vélemények.
Köszönöm. Az oldalszerkezet egyelőre ez lesz és ez ugye adja a 3 témát. Nagyjából folyamatában egyszerre ennyivel is tudok foglalkozni, tehát úgy ütemezem, hogy a 3 nagyjából egy időben van kész.
|
2012.10.17. 14:22 |
|
 |
Cruxz
Csatlakozott: 2012.07.12. 16:11 Hozzászólások: 325 Tartózkodási hely: Bp.
|
A nemzetköziségről jut eszembe, a hiphop.hu nem akarná hogy a hiphopaddicts legyen a hivatalos fóruma? Ki vezeti egyáltalán a weboldalt?
|
2012.10.19. 21:25 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Nem hiszem, hogy van ennek realitása vagy működőképes lenne... meg aztán jönnének a spamek azt hülyét kapnék. A hh.hu nagyrészt a magyar hiphoppal foglalkozik, itt a külföldiek a fő irány. Aki itt volt a kezdetektől az látta, hogy ez mennyire a nulláról indult. Most se azt mondom, hogy ez már hol tart vagy ilyesmi, de magyarul lehet egy csomó olyasmit olvasni amit máshol nem (sokat még angolul sem). Van egy csomó kontaktom amit még szeretnék felhasználni és a dizájnon is javítani szóval vannak tervek. Ezt az irányt nem szeretném feladni, de természetesen erőltetni sem. Amíg örömöm lelem benne és lesz rá időm, energiám és pár ember aki olvassa (azért remélem, hogy egyre több) addig ez fog menni. Szeretnék bevonni még egy-két írásra hajlamos embert kritikákhoz esetleg riportokhoz, hogy ne minden az én szájízem szerint menjen + egyéb témákat időszakonként betenni a zenei tartalmak mellé (pl film, egyéb kreatív dolgok, vizuál stb..) szóval körvonalazódik a jövő...
|
2012.10.19. 22:35 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
koncert ajánlók is lesznek az oldalon?
|
2012.10.22. 08:55 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Amihez van kontaktom az minden jöhet.
|
2012.10.22. 11:04 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
dub7 írta: Amihez van kontaktom az minden jöhet. 
|
2012.10.22. 11:32 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Úgy értem, ha bármilyen megkeresés van egy közelgő koncerttel kapcsolatban én szívesen felteszem az oldalra. (eddig még nem volt) Az oldalon szereplő minden egyes tartalom hivatalosan került fel, tehát az érintettek beleegyezésével - ez kezdetben az én kezdeményezésemre történt, de most pl több olyan előadó is fog felkerülni akiket nem én kerestem. A koncertekkel is ez a helyzet (de egyébként bármi mással) - ha van megállapodás bármi felkerülhet. Konkrétan gondoltál valamire?
|
2012.10.22. 11:46 |
|
 |
doggfather
|
jaja, értelek már.  nem, nem gondoltam semmire, miért lesz vmi party mostanság?
|
2012.10.22. 12:23 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
nagyon pangás van... én legalábbis nem hallottam semmiről.
|
2012.10.22. 12:46 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Pár újabb olvasni/hallgatnivaló a hírek menüpont alatt, újabb komoly zenék a lejátszóban + a piac menüpont alatt pár új dolog.
|
2012.11.04. 18:37 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Jó ötlet volt a 2 rovat, ha nevezhetem így. Majd lassan ha ilyen jól haladsz még formálni kell az oldalt, hogy rendezve legyenek a dolgok, ne csak a főoldalra bedobálva minden. Eleinte azt hittem 3 oszlop lesz a rendezés, pl első oszlop interjú, második a rovatok, harmadik az egyéb(beszámoló régi/kurrens koncertről, vagy bármi ami egyszeri). Csak hogy valami konkrétat is mondjak, mert ugye kritizálni könnyű, de alternatívát mondani már más.  Bár kinézem belőled, hogy az egész elrendezést megbontod, nem izgulok emiatt:) Ja meg én a shit-et sokszor jobban szeretem a klasszikus értelemben vett "cucc"-nak fordítani, amennyiben a kontextusban a "szar" túlzás (vagy nem is a megfelelő szó). (érdeklődés szinten: a reklám eltüntetése mennyibe fáj (mennyi időre)? És díj ellenében lehet .hu vagy akármi domain is atw.hu helyett?) SZERK.: a "logo nagy6 k-.jpg"(szóköz filenévben:) ) kicsit elmosódott lett processáláskor, jól látom?
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2012.11.04. 19:19 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
[n/a]k!ngp1n írta: Jó ötlet volt a 2 rovat, ha nevezhetem így. Majd lassan ha ilyen jól haladsz még formálni kell az oldalt, hogy rendezve legyenek a dolgok, ne csak a főoldalra bedobálva minden. Eleinte azt hittem 3 oszlop lesz a rendezés, pl első oszlop interjú, második a rovatok, harmadik az egyéb(beszámoló régi/kurrens koncertről, vagy bármi ami egyszeri). Csak hogy valami konkrétat is mondjak, mert ugye kritizálni könnyű, de alternatívát mondani már más.  Bár kinézem belőled, hogy az egész elrendezést megbontod, nem izgulok emiatt:) Persze a tartalom bővülésével szükségszerű lesz a kategorizálás és ez ugye az oldalszerkezet változását is hozza. Az állandónak mondható rovatok se feltétlen lesznek minden hónapban. A lemezkiadók bemutatását szeretném tovább vinni, az "archív sajtó rovat"-hoz van egy csomó érdekes anyagom és ezenkívül még szeretném színesíteni az oldal tartalmát. [n/a]k!ngp1n írta: Ja meg én a shit-et sokszor jobban szeretem a klasszikus értelemben vett "cucc"-nak fordítani, amennyiben a kontextusban a "szar" túlzás (vagy nem is a megfelelő szó). Ez igaz. A fordítás elég gyilkos dolog tud lenni. (látnod kéne egy-két levelet - egy magyarországi angoltanár sírógörcsöt kapna). Egy dolog megérteni egy szöveget és egy másik leírni úgy, hogy érthető legyen egy olyannak aki nem beszél angolul úgy, hogy az eredeti szöveghez is ragaszkodni kéne. (ha már átfogalmazom, az már nem az alany mondandója...). A shitet is sokszor fordítom sok mindennek, igyekszem a szövegkörnyezetnek és a hangvételnek megfelelőt használni, de elképzelhető, hogy nem mindig a legszerencsésebb marad a végleges verzióban... [n/a]k!ngp1n írta: (érdeklődés szinten: a reklám eltüntetése mennyibe fáj (mennyi időre)? És díj ellenében lehet .hu vagy akármi domain is atw.hu helyett?)
a reklám eltüntetése 5000 Ft/év, de nem sokkal többért már lehet tárhelyet venni .hu végződéses domainnévvel, szóval meggondolandó - benne van a közeli tervekben a költözés. Ha addig is nagyon zavar a reklám a users.atw.hu/hiphopaddicts/index.html címsorról navigálva reklámmentesen tudod nézni az oldalakat. [n/a]k!ngp1n írta: a "logo nagy6 k-.jpg"(szóköz filenévben:) ) kicsit elmosódott lett processáláskor, jól látom? Nálam csak a piac menüpontnál. Javítani fogom.
|
2012.11.04. 19:46 |
|
 |
Zoli, MP
|
Le a kalappal!
Üdv VZ
|
2012.11.04. 21:49 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
A reklámmentes fórumra dobó link van a gyorshívómban igen, de ugye a főoldalon más a helyzet (fórum fölötti piros linket használom), ezért kérdeztem. Nem akarom, hogy még költségbe verd magad (a reklám sem zavarna, csak valami esztétikus módon lenne).
Fordítás: pontosan tudom miről beszélsz, ezért is le a kalappal a szinkrontolmácsok előtt, nekik min 2 nyelvet kell roppant mélyenés választékosan ismernie. Én is mindig bajban vagyok, ha úgy szeretném elmondani valakinek a magyar jelentését valaminek, hogy ő is átérezze... De hát ugye nagyobb a vocabularynk az angolénál, igyekszünk mindig az appropriate szavakat keresni:)
És megértem a helyzeted, nem feltétlen a legszerencsésebb interjúalanyok vannak a zsanrában nyelvtan tekintetében, de látatlanban is jól csinálod. Átfogalmazni pedig egészen nyugodtan mindaddig, amíg a mondanivalón nem változtatsz. Fordítgattam eleget én is már pl szakdolgozathoz, és azt mondom nyugodtan fogalmazd át, bontsd két mondatra (amennyiben hosszú a mondat és nehéz csűrni magyarul), magyar kifejezéseket használhatsz nyersfordítás helyett, stb... amíg ugyanazt jelenti, nem érheti szó a ház elejét.
És továbbra is köszönjük, keep up the good work!
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2012.11.04. 21:50 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: Le a kalappal!
Üdv VZ Köszönöm. [n/a]k!ngp1n írta: És továbbra is köszönjük, keep up the good work! Remélem tartani fog még egy jó darabig...
|
2012.11.04. 22:38 |
|
 |
|