Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Filmek
Yodaragorn írta: 4 részes dokumentumfilm sorozat indul az HBO-n Jimmy Iovine és Dr. Dre kapcsolatáról, a trailer egész jó. The Defiant Ones lesz a címe. https://defiantones.com/És itt is van a hivatalos trailer: https://www.youtube.com/watch?v=qT5FeylUWO0Olyan szempontból nagyon várós az anyag, hogy elég profinak tűnik, és lesz benne sok új interjú. De azt egyelőre nem látom, hogy mi újat fog mondani ez a 4 részes sorozat.
|
2017.06.24. 14:21 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
The Defiant Ones
Ezt feltétlenül nézzétek meg, baromi jó! Mondom ezt úgy, hogy még csak az első 2 részt néztem meg. Egetrengető újdonságot nem fogtok hallani (max. Jimmy Iovine-ról, az ő életével én annyira nem voltam képben), viszont lesz nagyon sok érdekes kis apróság. Pl. nagyon jók a soha nem látott régi videofelvételek többek közt a Straight Outta Compton album felvételéről. Egyébként pedig tényleg mindenki megszólal a filmben, aki Dre és Jimmy karrierje, magánélete szempontjából fontos volt: Ice Cube, MC Ren, DJ Yella, The DOC, Snoop, Eminem, stb. Vagy Jimmy Iovine kapcsán Bono, Bruce Springsteen és egyéb rocklegendák. De megszólal will.i.am, Puffy, vagy Gwen Stefani is. És úgy összességében is rendkívül nagy igényességgel van összerakva az egész, a már ismert sztorikat is élvezet nézni, hallgatni. Külön pozitívum, hogy ha nem is túl hangsúlyosan, de ez a film kitér Dre életének azokra az aspektusaira is, amik negatívabb színben tüntetik fel őt, és amit sokan hiányoltak a Straight Outta Compton filmből.
|
2017.07.11. 17:58 |
|
 |
Sixfeet
|
Pont nem rég bingeltem le a 4 részt. Az az apró részlet ami arról szól hogy miért is készült el végső soron a Fuck The Police, valami mocskos vicces.  A Straight Outta Comptonban annyira Hollywoodi drámainak akarták magukat betudni mintha tényleg az NWA-nek legalább Public Enemy mértékű politikai indíttatása lett volna, miközben inkább voltak huszonéves idióták (a szó legjobb értelmében) akik imádtak hülyéskedni meg trógerkedni. Ilyen zenékkel mint a Just Don't Bite it, Rather Fuck with You, vagy az I Ain't The One amin pont azért nevettem rohadt sokáig hogy milyen flegma az egész. Ez az egyik kulcselem amit mocskosul hiányoltam a filmből.
|
2017.07.14. 12:06 |
|
 |
Yodaragorn
|
Igen, szerintem is ez a film sok szempontból hitelesebb képet adott az NWA időszakáról, mint a Straight Outta Compton. Tegnap én is megnéztem a második 2 részt is. Természetesen ezek is hasonlóan ütősek voltak, viszont sajnos a SOC-hoz hasonlóan ebből is kimaradt az Eazy-E beef, sőt itt még az állítólagos verésről se volt szó, amit Suge Knight-tól kapott az Eazy. Illetve elég gyorsan lerendezték az 1996 utáni időket, pontosabban csak Eminem-re és a Beats sztorira fókuszáltak belőle. Jó, igaz, hogy onnantól már szaladt a szekér, minden flottul ment, nem voltak nagy konfliktusok, balhék, tehát ilyen szempontból nem volt miről beszélni. De azért az NWA lemezeket, a Chronic-ot és a Doggystyle-t elég frankón kivesézték, és a bennem lévő raprajongó hiányolta ugyanezt a Chronic 2001, a Marshall Mathers LP vagy az első 50 Cent album, az első Kendrick album kapcsán. Kíváncsi lettem volna, hogy Dre hogyan értékeli ezeket utólag. A Detox kudarcáról ugyan futólag esett szó, de érdekes lett volna arról is beszélni többet, hogy hogyan alakult át Dre munkája az utóbbi időben. Az utolsó nagy produceri munkája a Relapse volt, azóta max. elvétve bukkan fel egy-egy szám producereként. Kicsit többet is hallgattam volna arról, hogy miért történt ez a háttérbehúzódás, miért vesztette el az önbizalmát abban a tekintetben, hogy nem volt hajlandó jó zenéket kiadni (amiről Eminem beszélt a filmben). Ugye annyi magyarázat volt összesen a filmben, hogy "music is a young man's game", ami igaz, de azért sovány magyarázat.  Mindezekkel együtt a véleményem nem változott, továbbra is azt gondolom, hogy zseniális lett ez a 4 részes sorozat, csak lehetett volna kicsit arányosabb. (Egy teljes rész a Death Row 4 évéről vs. Egy teljes rész az 1996-2016 közti 20 évről)
|
2017.07.14. 15:58 |
|
 |
Zoli, MP
|
ezt varjartok mar? https://www.youtube.com/watch?v=zA4EoAQqad4Can't Stop, Won't Stop: A Bad Boy Story Trailer #1 (2017)
|
2017.08.27. 21:44 |
|
 |
Yodaragorn
|
Eléggé pörögnek mostanában a hip-hopos filmek. Nem voltam sose nagy Bad Boy fan, úgyhogy csak mérsékelten várós a film. Mindenesetre remélem, nem fogják a Puffyt nagy zenei géniuszként beállítani, mert az sose volt. Ellenben üzletemberként letett ezt-azt az asztalra, inkább arra kéne fókuszálni.
|
2017.08.28. 15:25 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Az előzetesből nekem gyanús, hogy Puffy tömjénezése lesz. A Bad Boy nekem az elején volt izgalmas, '94-ben Craig Mack nagyot durrantott, azután B.I.G.. Black Rob még jó volt. Miután Puffy átvette az irányítást nekem értékelhetetlen volt az egész. Voltak ott jó cuccok/MC-k, de sajnos velük már nem kezdtek semmit : Mark Curry, G Dep... Ha nem egy ilyen pénzéhes pojáca viszi tovább a hagyatékot, a mai napig klasszik lemezeket dobnának.
|
2017.08.28. 20:57 |
|
 |
Zoli, MP
|
Nekem Puffy keze alol Biggie, Black Rob es G dep is tetszett..no meg J LO 
|
2017.08.28. 21:39 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Nekem Puffy keze alol Biggie, Black Rob es G dep is tetszett..no meg J LO  Hát, J-Lo azóta megjárt még néhány "kezet"... Egyébként hiába pénzéhes pojáca a Puffy, azért tény, hogy a mai napig őt mondják a leggazdagabb hip-hop előadónak. Tehát valamihez értenie kell üzletileg, és arról érdemes filmet csinálni. Bár őszintén szólva nem tudom, mostanában miből van bevétele. (Ti tudjátok?) A ruhamárkájából? Nem hiszem, hogy az olyan jól megy. A zenei életben marginalizálódott a Bad Boy. Vagy a Biggie jogdíjak még mindig ilyen jól hoznak a konyhára? Meglepne. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy a '90-es években megkeresett pénzt nagyon jól fekteti be, és a pénz pénzt fial.
|
2017.08.29. 13:55 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Nekem Puffy keze alol Biggie, Black Rob es G dep is tetszett..no meg J LO  Hát, J-Lo azóta megjárt még néhány "kezet"... Egyébként hiába pénzéhes pojáca a Puffy, azért tény, hogy a mai napig őt mondják a leggazdagabb hip-hop előadónak. Tehát valamihez értenie kell üzletileg, és arról érdemes filmet csinálni. Bár őszintén szólva nem tudom, mostanában miből van bevétele. (Ti tudjátok?) A ruhamárkájából? Nem hiszem, hogy az olyan jól megy. A zenei életben marginalizálódott a Bad Boy. Vagy a Biggie jogdíjak még mindig ilyen jól hoznak a konyhára? Meglepne. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy a '90-es években megkeresett pénzt nagyon jól fekteti be, és a pénz pénzt fial. Nem idei cikk,de kepbe kerulunk... nem egy buta ember. http://www.therichest.com/expensive-lif ... s-so-rich/
|
2017.08.29. 19:01 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ó, köszi szépen, nagyon jó cikk! Nem gondoltam, hogy a ruházati cégeiből ennyi pénz jön. Valószínűleg csak hozzánk, Európába nem jut el a híre, Amerikában biztos pörög. A piákról pedig egyáltalán nem hallottam még. Na, ezekről szerintem lehet filmet forgatni. Hozzáteszem, annak a filmnek sok köze nem lenne a zenéhez.
|
2017.08.31. 16:46 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Nem buta persze, ez ebből a cikkből is kiderül. Több helyre fektetett be és főként a zenebizniszen kívül. De lelketlen és amit a Bad Boyjal csinált azért nincs bocsánat. A filmet természetesen megnézem, mert kíváncsi vagyok rá.
|
2017.09.04. 19:23 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Az időm most úgy engedi hogy belefér pár film a napjaimba  Ha esetleg tudnátok ajánlani hasonló filmeket,esetleg sorozatokat,mint ezek pl,azt meg köszönném!! Filmek21 jump street 22 jump street 3 Strikes 8 Mérföld A Day in the Life A Fehér Csóka A Fekete Párduc A Halál Vámszedői Above The Rim All Eyez On Me Az Éjszaka Ritmusa Az utolsó Belővés Baby Boy Beat Street Békétlen Zona Birkanyirás Birkanyirás 2 Bünös Szándék Carmen Egy Hip-Hopera Clockers Csalobol Csali Csontok Defektes Derbi Diary Of Pimp Drogkirály Első Vasárnap Féktelen Balfékek Gerjedek a Vonalaidra Get Rich Or Die Tryin Harlemi Történet Hazug Igazság Hip-Hop Szerelem Hosszú Lé hot Boyz How Hight Hustla And Flow Játékosok Klubja Kiképzés Let It Shine Mac And Devin Go To High School Már Megint Péntek Nagy Dobás Notorious B.I.G Ne Légy Barom Péntek Esti Gáz Pootie Tang Rap Vágta Reincarnated Ressurection Ride A Long Ride A Long 2 Setup Shottas Sodródás Soul Plane State Property Straight Outta Compton Szép Még Lehetsz The Wash Think Like a Man 2 Tor-Tura Tor-Tura 2 Tökéletes Védelem Utolsó Belővés Vad Vakáció Végre Péntek Veszélyes Kölykök Veszélyes Vidék Sorozatok:Power Empire O.Z The Wire Atlanta Gomorrah Orange Is the New Black Ezeket a filmeket,sorozatokat,mind csak ajánlani tudom!!! Ilyesmi stílusúakat keresek!!
|
2017.09.16. 13:46 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ha a Resurrection tetszett, és ahhoz hasonlóan a dokumentumfilmek is beleférnek, akkor az idén nyáron megjelent The Defiant Ones című 4x60 perces sorozatot nagyon ajánlom. 
|
2017.09.17. 12:34 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Yodaragorn írta: Ha a Resurrection tetszett, és ahhoz hasonlóan a dokumentumfilmek is beleférnek, akkor az idén nyáron megjelent The Defiant Ones című 4x60 perces sorozatot nagyon ajánlom.  Igen,tetszenek a dokumentum filmek is!! Szemezgettem már vele,de nem találtam hozzá még feliratot!
|
2017.09.17. 13:30 |
|
 |
|