Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 17:10

Hozzászólás a témához  [ 175 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Következő
 Német hip-hop 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Német hip-hop
ahhh :oops: regi szep idok.
koszi youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=eCt5N4pdYic

:oops:

2017.03.29. 22:13

Savas & Sido - Royal Bunker albumot hallgatta még valaki rajtam kívül?

Teljesen véletlenül szereztem róla tudomást, de nekem bejövős. Egyiküknek se élete fő műve, de mindketten hozzák az elvárható színvonalat. Minden tiszteletem Sidoé, hogy tavaly csinált egy boom bap albumot, ami szintén kiváló volt, de most már hiányzott, hogy csináljon valami naprakészebb anyagot, mert ahhoz is ért. Ez ilyen szerencsére: bár nem ez a lemez fogja megszabni a hip-hop fejlődési irányát (alapvetően most is az Aggro Berlin idejében összerakott sémákra építenek), de azért abszolút korszerűen hat, és van azért néhány szám, amiben próbálgatnak új hangzásokat is, pl. egyből a címadó dalban.
Úgyhogy mindenképp érdemes adni az albumnak egy esélyt. ;)

2017.11.01. 17:52

https://www.youtube.com/watch?v=CHVUBFMOroQ
Samy Deluxe feat. Torch, Xavier Naidoo, Afrob, Megaloh & Denyo - Adriano (SaMTV Unplugged)
:oops:
Tinidzserkent szarra hallgattuk. Jo track, jo mondanivalo.
Ilyen szintu elo -rap-produkciot, erzest nem tudnak az amerikaiak es az angolok sem. Xavier a vegen szajszkreccsel. HATALMAS!
Csak a franciaknal lattam meg ilyet.

itt az eredeti aki nem ismerne.
https://www.youtube.com/watch?v=xXawL-LFgi8
Brothers keeper - adriano - letzte warnung

2018.11.24. 00:11

Ejj, de jó zene ez! Ilyen valóban csak Németországban van. Mint ahogy francia rap is csak Franciaországban van, meg angol rap is csak Angliában.
Ezt keresem mindig itthon is: azt a magyar rapet, ami csak Magyarországon van. A 2000-es években szerintem ez nagyrészt megvolt az UG közegben, de a 2010-es években nagyon eluralkodott itthon Amerika majmolása és/vagy az elpopposodás. Egyre kevesebb az autentikus magyar rap. (Amennyire belelátok, szerintem a német mainstreamben is romlott a helyzet ebben a tekintetben.)

2018.11.24. 18:12

Yodaragorn írta:
Ejj, de jó zene ez! Ilyen valóban csak Németországban van. Mint ahogy francia rap is csak Franciaországban van, meg angol rap is csak Angliában.
Ezt keresem mindig itthon is: azt a magyar rapet, ami csak Magyarországon van. A 2000-es években szerintem ez nagyrészt megvolt az UG közegben, de a 2010-es években nagyon eluralkodott itthon Amerika majmolása és/vagy az elpopposodás. Egyre kevesebb az autentikus magyar rap. (Amennyire belelátok, szerintem a német mainstreamben is romlott a helyzet ebben a tekintetben.)

Én valahogy több "lelket" érzek egy német és francia reppben, mint USA vagy UK trackekben, ők inkább lázadóbbak, attól függetlenül, persze van külön német, francia, usa stb hangzás, bár manapság ez is globalizálodott sajna...

2018.11.25. 19:48

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

Én valahogy több "lelket" érzek egy német és francia reppben, mint USA vagy UK trackekben, ők inkább lázadóbbak, attól függetlenül, persze van külön német, francia, usa stb hangzás, bár manapság ez is globalizálodott sajna...

Egyetértek, bár nehezen tudnám definiálni, hogy mit jelent ez a "több lélek", de én is ezt érzem. Érzékenyebbek a társadalmi problémákra és a környezetük rezdüléseire. De az is lehet, hogy azokat a társadalmi problémákat, amikről egy amerikai fekete reppel, kevésbé érzem magaménak, mint azokat, amikről az európaiak szövegelnek.

2018.11.29. 22:09

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

Egyetértek, bár nehezen tudnám definiálni, hogy mit jelent ez a "több lélek", de én is ezt érzem. Érzékenyebbek a társadalmi problémákra és a környezetük rezdüléseire. De az is lehet, hogy azokat a társadalmi problémákat, amikről egy amerikai fekete reppel, kevésbé érzem magaménak, mint azokat, amikről az európaiak szövegelnek.

Ezt a temat pedzegettem mar a magyar topikban anno. Egy volt fekete kollegammal beszelgettem a feketekrol , hogy milyenek. Mas az USA, mas a karibi es mas az angol feketek mentalitasa eletvitele (persze atfedes lehet/van)
Ugye az usaban rabszolgak voltak, UK-be meg dolgozni !hivtak! oket, ergo Kendrick vagy nemely dead prez szoveg nem feltetlenul ertelmezheto az eu-s feketek kozott.
Igen, ahogy irtad megis csak ott elunk ahol a franciak es a nemetek igy kb hasonlo dolgokat "elunk" at.
A kosar vs foci parhuzamot tudnam felhozni. Ott kosarmezes repperek vannak itt az eu-ban meg focismezesek. pl a 1999-es Afrob boritoban Stuttgart mezben dekazik az MC :)

2018.11.30. 00:00

Érdekes ez a foci-kosár "ellentét". (Ez még a Salátában is előjött, ahol ti voltatok a vendégek. :) )
Nekem azért itthon is mindig inkább az volt a benyomásom, hogy a rapperek inkább kosarasok.
Itt van pl. ez a viszonylag friss Antal-Day nóta, ami tele van régi Chicago Bulls-os bevágásokkal: https://www.youtube.com/watch?v=NB0w6v6HY38 (Ugye Day kosaras volt régen.)
Vagy pl. MC Gőz is sokat emlegette a kosarazást a számaiban, a Megkajáltok mindent klipjében is kosarazik. A Fekete Vonat - Forró a vérem klip végén kosaraznak a Juniorék. A Rímbiózisból a LoT egy NBA podcastot vezet, aminek írtak egy főcímzenét is a Gegével, ami a kosárlabdáról szól. Egyébként nekem személy szerint is inkább a kosár, mint a foci. Focis rapperek meg hirtelen csak ti juttok eszembe itthonról. :) (Na jó, meg a Kemon, aki ugye focista volt.)
Na, de ezzel elég messze kanyarodtunk a témától: a lényeg, hogy a kulturális különbségek számítanak.

2018.11.30. 21:31

Yodaragorn írta:
Érdekes ez a foci-kosár "ellentét". (Ez még a Salátában is előjött, ahol ti voltatok a vendégek. :) )
Nekem azért itthon is mindig inkább az volt a benyomásom, hogy a rapperek inkább kosarasok.
Itt van pl. ez a viszonylag friss Antal-Day nóta, ami tele van régi Chicago Bulls-os bevágásokkal: https://www.youtube.com/watch?v=NB0w6v6HY38 (Ugye Day kosaras volt régen.)
Vagy pl. MC Gőz is sokat emlegette a kosarazást a számaiban, a Megkajáltok mindent klipjében is kosarazik. A Fekete Vonat - Forró a vérem klip végén kosaraznak a Juniorék. A Rímbiózisból a LoT egy NBA podcastot vezet, aminek írtak egy főcímzenét is a Gegével, ami a kosárlabdáról szól. Egyébként nekem személy szerint is inkább a kosár, mint a foci. Focis rapperek meg hirtelen csak ti juttok eszembe itthonról. :) (Na jó, meg a Kemon, aki ugye focista volt.)
Na, de ezzel elég messze kanyarodtunk a témától: a lényeg, hogy a kulturális különbségek számítanak.

Nem baj OFF-oljunk. :)

Sztem az europahoz jobban lehet csatolni a focit, mint a kosarlabdat. Nem hiaba kapnak/vesznek/hordanak focimezeket az USA rapsztarok itt az eu-ban.Snoopon pl Barca dress volt, de pl Defarit lattam mar PARMA mezben is.
A Lyon FC csapa 15 evvel ezeleott Kool Shen repp lemezet reklamozta:
https://www.leprogres.fr/sports/2010/01 ... e-d-erreur
De pl Frank Ribery bulijan is Sefyu lepett fel, de Soprano is 2 Marseille FC -het kotheto klippet forgatott stb...

Teny itthon inkabb a rap kosarlabda kombo van, persze vannak focis repp notak amiben Nospa/ NKS elen jarnak az elmult evekben.
De mi mindig is csatoltunk focis rimeket a szovegeinkben es Veszpremben egyszer foci mezekben leptunk fel. Vki meg is dobott minket ha jol emlekszem :lol:
Szoval hitelesebb a foci es repp MO-n szerintem :lol: :D

2018.12.01. 11:44

Európa többi részével olyan mélységben nem vagyok képben, hogy hiteles véleményt tudjak alkotni, úgyhogy hiszek neked, hogy inkább a foci megy. A hazai rapet viszont ismerem annyira, hogy ki merjem jelenteni, hogy a magyar rapek talán inkább a kosárhoz kötődnek. De abban egyetértek veled, hogy a foci lehet, hogy hitelesebb lenne nálunk is, mint az NBA-t nyomatni. :)

Nospa focis kötődése nem jutott eszembe, valóban igazad van. És ha már Újpest, akkor említsük meg Curtist is a rend kedvéért. :D Meg a Ganxsta Zolee argentín rajongását. Na jó, mégis népszerű a foci a magyar rapperek között is, belátom... :)

2018.12.01. 17:26

Yodaragorn írta:
Európa többi részével olyan mélységben nem vagyok képben, hogy hiteles véleményt tudjak alkotni, úgyhogy hiszek neked, hogy inkább a foci megy. A hazai rapet viszont ismerem annyira, hogy ki merjem jelenteni, hogy a magyar rapek talán inkább a kosárhoz kötődnek. De abban egyetértek veled, hogy a foci lehet, hogy hitelesebb lenne nálunk is, mint az NBA-t nyomatni. :)

Nospa focis kötődése nem jutott eszembe, valóban igazad van. És ha már Újpest, akkor említsük meg Curtist is a rend kedvéért. :D Meg a Ganxsta Zolee argentín rajongását. Na jó, mégis népszerű a foci a magyar rapperek között is, belátom... :)

Az angolokat el is felejtettem beleirni :lol:

Ezt jol kiveseztuk ;)

2018.12.01. 19:43

https://www.youtube.com/watch?v=KagComSN8WM
KC Da Rookee - Emcee (prod. by DJ Desue) (Official Video)

Romma hallgattam anno. DJ Desue sem volt olyan trendi beatmaker anno. Igazi nyers cumo.

2019.02.28. 22:04

Zoli, MP írta:

Romma hallgattam anno. DJ Desue sem volt olyan trendi beatmaker anno. Igazi nyers cumo.

Ez valóban kiváló, köszi! :) Desue amúgy szerintem ma se csinál trendi, újvonalas zenéket, ő néhány kivételtől eltekintve mindig ezen a boombap alapú vonalon mozgott. Ezért is nagy szó, hogy a mai napig ilyen sikeres tud lenni.

2019.02.28. 22:13

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Ez valóban kiváló, köszi! :) Desue amúgy szerintem ma se csinál trendi, újvonalas zenéket, ő néhány kivételtől eltekintve mindig ezen a boombap alapú vonalon mozgott. Ezért is nagy szó, hogy a mai napig ilyen sikeres tud lenni.

Felult erre a az agro berlin vagy milyen vonatra anno :)

2019.02.28. 22:28

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Felult erre a az agro berlin vagy milyen vonatra anno :)

Igen, de ott se ő csinálta a legpopulárisabb, legslágeresebb Aggro Berlin nóták zenéit: azoknak a többsége Paul NZA nevéhez fűződött, esetleg Djorkaeff vagy Tai Jason voltak még azok, akik a populárisabb Aggro zenéket csinálták. (Hozzáteszem, szerintem azok is jók voltak. :) ) Nem mondom, hogy Desue nem csinált slágert (főleg Fler-nek, pl. Papa ist zurück), de az Aggro-n belül ő a viszonylag boombapesebb vonalat képviselte. Ráadásul az Aggro Berlin idején pl. Sido-val még nem sokat dolgozott együtt Desue, ők inkább az Aggro megszűnése után találtak egymásra.

2019.03.01. 18:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 175 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Következő