Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8702 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Jó cikk, köszi ezt is!  Nem semmi ez az amerikai himnusz éneklése, erről nem is tudtam.
|
2017.12.19. 16:43 |
|
 |
Dogg-Pound
|
MEGHALT DJ ZEFIL, A HAZAI HIPHOP ISMERT ALAKJAhttp://langologitarok.blog.hu/2018/01/06/meghalt_dj_zefilFiatal volt,és nagyon tehetséges..Rengeteg bulit és zenét köszönhetünk Neki!! Nyugodj Békében Dj Zefil!! 
|
2018.01.06. 14:23 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8702 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Nemrég olvastam én is, le vagyok döbbenve...  Isten nyugosztalja! Nem vagyok nagy bulibajáró, de hozzá még nekem is volt egyszer szerencsém. 2007 júliusában, amikor először volt Snoop Dogg Magyarországon a Crazy Stylez szervezésében, akkor ott voltam a SYMA csarnokban. Zefil volt a fő warm-up DJ. Amilyen őrületes hangulatot ott csinált, te jó ég... Azt sose fogom elfelejteni. Utána Snoop nekem csalódás volt, mégse mentem haza egyértelműen rossz szájízzel, mert annyira jó volt Zefil warm-upja, hogy az már önmagában egy élmény volt. Szóval abszolút hiszek azoknak, akik szerint ő csinálta minden idők legjobb magyar rapbulijait.
|
2018.01.06. 16:37 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Nyugodjék békében. Méltánytalanul keveset lehetett róla hallani az utóbbi időben. Néha lehetett hallani, hogy készül ezzel-azzal. Sajnálom, hogy már nem hallhatjuk.
|
2018.01.06. 16:56 |
|
 |
Yodaragorn
|
Egyébként ha valaki tudja, mi történt pontosan, megköszönném, ha megírná. Akár privátban, ha úgy látja, hogy nem tartozik a nyilvánosságra. Nem olvastam sehol semmit az okról.
|
2018.01.06. 17:02 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Én úgy tudom, hogy trombózis.
|
2018.01.06. 17:22 |
|
 |
Sixfeet
|
A trombózis dolog igaz. Egy bizonyos ideje keringési problémák voltak a lábában, vérrög alakult ki, a kórházban már nem tudtak rajta segíteni. Legutoljára Prodigy halálánál volt ilyen érzésem. Mindkettőjükre igaz volt - és ez a dolog nehezen hagy nyugton amikor arról beszélnek, hogy "most már békére lelt" - hogy a haláluk előtt mind a kettőjük folyamatosan munkálkodott, és voltak terveik a jövőre vonatkozóan. Még akkor is ha ez nem feltétlenül volt publikus. Az meg csak tesz egy lapáttal a dologra hogy ezeket a terveket Zefil is említette első kézből.
Hihetetlenül alulértékelt viszont annál jelentősebb szereplője volt a hazai hip-hop életnek.
|
2018.01.06. 18:44 |
|
 |
Zoli, MP
|
penteken kaptam a hirt.lesujtott, pedig szemelyesen nem is beszeltem vele igazan, viszont rengeteg olyan partin voltam ahol o jatszott.
|
2018.01.07. 10:41 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15406 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Zoli, MP írta: penteken kaptam a hirt.lesujtott, pedig szemelyesen nem is beszeltem vele igazan, viszont rengeteg olyan partin voltam ahol o jatszott. Ugyan ez csak ma reggel. Nyugodjék békében! Neki köszönhetem, hogy láttam xzibitet, snoopot, naughty by naturet, method man és Redmant stb. Ő volt a crazy styles okosabbik fele.
|
2018.01.07. 13:34 |
|
 |
Yodaragorn
|
Sixfeet írta: A trombózis dolog igaz. Egy bizonyos ideje keringési problémák voltak a lábában, vérrög alakult ki, a kórházban már nem tudtak rajta segíteni. Legutoljára Prodigy halálánál volt ilyen érzésem. Mindkettőjükre igaz volt - és ez a dolog nehezen hagy nyugton amikor arról beszélnek, hogy "most már békére lelt" - hogy a haláluk előtt mind a kettőjük folyamatosan munkálkodott, és voltak terveik a jövőre vonatkozóan. Még akkor is ha ez nem feltétlenül volt publikus. Az meg csak tesz egy lapáttal a dologra hogy ezeket a terveket Zefil is említette első kézből.
Hihetetlenül alulértékelt viszont annál jelentősebb szereplője volt a hazai hip-hop életnek. Köszi, végre egy hiteles információforrás. Nem tudtam, mennyire lehet hinni ezeknek a trombózisos pletykáknak, de neked elhiszem. Ezek a legbosszantóbb, legérthetetlenebb dolgok. Persze létezik olyan életmód, ami hajlamosabbá tesz az ilyen keringési problémákra, de önhibán kívül is kialakulhat, úgyhogy jobb, ha nem ítélkezünk.
|
2018.01.07. 16:36 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2018.01.10. 17:32 |
|
 |
Yodaragorn
|
Deego új lemezét hallottátok? (Lélekzaj, YouTube-on fent van az egész.) Nekem nagyon kellemes meglepetés. Kb. azóta nem nagyon követtem őt, hogy ráállt erre a Barbárfivérek vonalra, de most végre a Tibbah-ék nélkül csinált egy lemezt, és teljesen hozza a régi feelinget. Laza, chilles, bólogatós zenék, elgondolkodtató, tartalmas szövegek. Korai cuccaira emlékeztet, de érettebb köntösben. Zoli, a te véleményed különösen érdekelne, mert a régi Dope Beatz feeling köszön vissza nekem, ami a Minimal Project zenéiben is megvolt. Annyira azért nem mélyek a szövegek, mint egy MP albumon, de hasonló érzéseket kelt bennem.
|
2018.01.15. 17:42 |
|
 |
Zoli, MP
|
A klippes notat megneztem, a lemezt atpotyogtem a landis notat leginkabb landi miatt meghallgattam. atporgetes utan is erzodott igy is h az alkotasban csak o vett reszt. Mar a raga lemeze is mas hangulatu mint a barbarfiverekes cumok.De az egy kompromisszum. A lemez cime es par track cim kicsit sablonos nekem, hatasvadasz?! itt beszel a lemezrol: https://youtu.be/JrYXtrewOvwNem is tudom miert de magyar lemezt nem hallgattam mar vegig kb 10 eve.Ha megfejtem az okot h miert leirom majd ide is. Kedves, hogy a dope beatzet igy megemlitetted. Sajnos mire kialakult volna vmi vege lett, de ki sem lett mondva. Megjegyzem h a kupi es a kviz is inspiralta deegot.
|
2018.01.16. 15:30 |
|
 |
Yodaragorn
|
Na, akkor talán annyira nem volt hülyeség, amit gondoltam a lemezről, ha nem cáfolsz meg.  Teljesen egyetértek a sablonosságot illetően, egy idő után úgy érzi az ember, hogy kicsit egy kaptafára születtek a számok, ez a legnagyobb negatívuma az albumnak. De még így is értékes anyagnak gondolom. A Dope Beatz-et meg csak így nagyarccal emlegettem, hogy én még arra is emlékszem, de annyira nem vagyok képben vele. Pl. nem tudom, mikor és hogyan alakult, ki volt a főnök, mikor és miért lett vége, stb. Csak annyi tudok, hogy benne voltatok ti, a Deego, a Landi, a Gabó, a Duffchy, talán a Joeker is. És minden felsorolt előadónak a zenei világában felfedezhető volt, ez a jazzes, lazulós vonal bólogatós ütemekkel, rajta valami gondolkodós szöveg. Ez köszönt vissza nekem az új Deego lemezen is.
|
2018.01.16. 17:42 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: A Dope Beatz-et meg csak így nagyarccal emlegettem, hogy én még arra is emlékszem, de annyira nem vagyok képben vele. Pl. nem tudom, mikor és hogyan alakult, ki volt a főnök, mikor és miért lett vége, stb. Csak annyi tudok, hogy benne voltatok ti, a Deego, a Landi, a Gabó, a Duffchy, talán a Joeker is. És minden felsorolt előadónak a zenei világában felfedezhető volt, ez a jazzes, lazulós vonal bólogatós ütemekkel, rajta valami gondolkodós szöveg. Ez köszönt vissza nekem az új Deego lemezen is. Jo kerdes:) Ha jol tudom, deego elso lemezen is megjelent mar a dope beatz felirat., o volt a "fonok". A felsoroltak mellett voltak Gyori graffitisek ,Crain, mint beat gyarto es MC Phreek. Megkotesek nem voltak, se megbeszelesek... .. De igazabol soha nem indult el, mert mindenki a sajat dolgaval volt elfoglalva. Pro es kontra keszuloben, A kviz is mar folyamatban volt, majd Deego kiment 1 evre Wales-be aztan nalam itt filmszakadas. a raplife-os interju megvan, atkuldjem majd? 
|
2018.01.16. 20:25 |
|
 |
|