Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.04. 18:11

Hozzászólás a témához  [ 2441 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 163  Következő
 Shady Records 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Shady Records
Eminem...

a teljes sort masoljatok
https://florenfile.com/wi02urb5hj41/(2017)_EM-REV_[320].rar.html

2017.12.14. 14:42

Végigment. Pont azt hozza, amit vártam. Ha a komplett mezőnyhöz viszonyítok, akkor ez nálam azt jelenti, hogy az év egyik legjobb albuma. Ha Eminem-hez önmagához viszonyítok, akkor viszont azt jelenti, hogy nem túl jó. Tőle ugyanis megszoktam, hogy felülmúlja az elvárásaimat, és ez most nem történt meg.
Igazából semmi olyat nem nyújt az album, amit már korábban ne hallottunk volna Eminem-től. Két vonulata van az albumnak: az egyik ez a Rick Rubin féle rockos vonal, a másik pedig a populáris vonal éneklős refrénekkel. Az utóbbi két albumán mindkettőből hallottunk már sokat, ezen már csak csiszolgatás, tökéletesítgetés történik. Ez nem jelenti azt, hogy rosszak lennének a számok, mert jók, csak elmarad a nagy hanyattesés.
A Walk on Waterrel indul az album, ami olyan szempontból kivétel, hogy az tényleges különleges, az nekem hanyattesős volt, amikor először hallottam, de azért most már nyilván nem ütött akkorát, mint elsőre. Aztán a 2-3. számnál nagyon megijedtem, mert azok zeneileg szerintem kimondottan unalmasak és vontatottak. Aztán a 4.-től szerencsére beindult a dolog, az Untouchable az egyik legjobb szám a lemezen. A River-ben szerintem kitűnően ötvözték Ed Sheeran és Eminem stílusát, én nem gondoltam, hogy egy ilyen jó számot ki lehet hozni kettejükből. A Remind Me-t végigbólogattam, nagyon jól szól ez az I Love Rock n Roll feldolgozás. A Like Home-ban Alicia Keys szokás szerint lenyűgöző. A Framed az egyik kedvencem az albumról, Fredwreck odatette magát a beaten. És kiemelném még az utolsó 3 számot, amik tartalmilag összefüggnek, végigfut rajtuk a magánéleti szál. Ez mondjuk egy újszerű ötlet volt, hogy így összefűzött 3 dalt.
Amúgy az album a zenei színvonalát leginkább Skylar Grey-nek és Rick Rubin-nak köszönheti. Az album producerei közül szerintem összességében Rick Rubin végezte a legjobb munkát, Skylar pedig szinte az összes éneklős refrént írta az albumon, és jók is lettek. (a sajátja mellett Beyoncé, Alicia Keys és Pink refrénje is Skylar alkotása)
Összességében a szövegekre szerintem semmi panasz nem lehet, bár kicsit több Trump dissre számítottam. :D A zenei része problémásabb az albumnak: van egy-két szám, amiben kifejezett mellément a zene szerintem. A többsége végülis jó, sok számot ki is emeltem pozitívan, de azokban sincs sok minden, amit ne hallottunk volna már korábban. Volt már rosszabb Eminem album (Encore), de szerintem az összes többi jobb volt, mint a Revival.
Úgyhogy ezért lett felemás az értékelés: alapvetően egy rendkívül jó albumról van szó, ami jól képviseli jelenleg a hip-hop élvonalát, tuti dobogós lesz nálam az év végi top 10-ben (első nem lesz), de Eminem-nél más a mérce, neki ez a gyengébb lemezei közé tartozik szerintem.

2017.12.15. 16:25

Néhány Eminem vonatkozású anyag:

In Conversation: Eminem
http://www.vulture.com/2017/12/eminem-i ... ation.html
Egy jó hosszú interjú, de annál színvonalasabb. Nekem a legjobban az tetszik benne, hogy milyen a hozzáállása az íráshoz. Tisztában van vele, hogy ha érettebb számokat csinál, akkor megkapja, hogy hiányzik a régi Eminem. Ha valami elvadultabb számot csinál, akkor megkapja, hogy 45 évesen ez már gáz, úgyhogy jobb híján azt csinálja, amit ő jónak érez, úgyse tud mindenkinek megfelelni. Így kell. Meg a végén írja, hogy a Marshall Mathers LP óta arról szól a karrierje, hogy azt üldözi, és azt is megmondja, hogy miért nem tudja utolérni.

Eminem - Shady Fireside Chat on Shade45 (Full Q&A-Session with Fans about Revival, 15.12.2017)
https://www.youtube.com/watch?v=tl0JShVU4uY
Ez egy 45 perces rádióinterjú, még nem hallgattam.

Eminem Goes Sneaker Shopping With Complex
https://www.youtube.com/watch?v=39nNRQ1gR3c
Ez meg csak egy laza cipővásárlás Eminemmel. :)

2017.12.19. 17:22

Eminem feat. Beyoncé - Walk on Water (Official Video)
https://www.youtube.com/watch?v=ryr75N0nki0

Nagyon jó lett a klip. Kicsit sajnálom, hogy Beyoncé nincs benne.

2017.12.24. 17:16

Itt van az a bizonyos 2 Chainz feat, amit sokan hiányoltak (én is), hogy végül lemaradt a Revival-ről.

Eminem, 2 Chainz, Phresher - Chloraseptic (Remix)
http://www.dubcnn.com/2018/01/08/eminem ... -download/

Akinek van Spotify-a, az meg is tudja hallgatni, én nem. :)

2018.01.09. 22:20

Eminem - Chloraseptic (Remix) ft. 2 Chainz & Phresher

https://www.youtube.com/watch?v=Pg1O_fs7SzE

50 Cent & Bizarre (from D12) Threaten Joe Budden For Calling Eminem's New Album Trash

https://www.youtube.com/watch?v=DKoHSc6KoCE

2018.01.10. 12:40

Szerintem ez az egész album borzalmas lett. Az utóbbi években be-beszivárgott Eminem albumaiba a poposabb hangzás, ettől függetlenül próbálgatott tényleg hip-hoposabb vonulatot csinálni - az utóbbi években a legjobb zenéje szerintem a Calm Down amit a Busta Rhymes-al csináltak.

De ez tényleg elviselhetetlen. Szövegileg igénytelen, konkrétan apukás viccekkel egyenértékű sorokkal operál, a poposabb hangzású zenék semmivel nem különbek azoknál amit pl. a Petőfin leadnának, viszont ami nálam kicsapta a biztosítékot az az In Your Head meg a Remind Me. 2018-ban (vagyis 17-ben mert akkor jelent meg az album de részletkérdés), behozni Rick Rubin rock-rap zenéit egy dolog, viszont az I Love Rock and Roll-t felhasználni ilyen módon, eléggé ízléstelen. A Cranberries Zombies-ról nem is beszélve. Eminemnek én amúgy is ki nem állhattam az olyan zenéit amikor vérkomolyan próbál rappelni olyan zenék feldolgozására mint a Toy Soldiers.

A probléma itt nekem az, hogy Eminem tényleg jó rapper. Bevette a labeljébe az utóbbi időbe Westside Gunn-t és Conway-t, úgy látszik tényleg próbál a műfajjal lépést tartani. Most is megmutatta ezzel a Chloraseptic remix-el hogy kicsit felcseszte magát azon hogy így reagáltak, úgyhogy úgy gondolta megmutatja. Viszont azt továbbra se hiszem hogy a következő projektjén se hiszem hogy kapunk egy erős Eminemet. Kérdem én: hogyha beszólt a Trump supportereknek és politikai állásfoglalást tett, meg amúgy is látszódik a csávón hogy amúgy tényleg tiszteli és tanulmányozza a műfajt folyamatosan a mai napig is. Nem bántja őt valahol az, hogy a hip-hophoz fűződő elkötelezettségét olyan zenékbe tolja bele amikről inkább jut eszembe valami olyan amit egy motel melletti penetráns vizelet- és mentolos cigarettaszagú presszóban játszanának a sivatag közepén, mintsem hip-hop zene?

Megtehetné azt amit legutoljára tett amikor a Buckshottal csinálta az I Gotcha Opin-nak a remixét. Eminem nem volt sose a személyes kedvencem, ettől függetlenül elismerem amit csinál meg én is utánanéztem kicsit idővel, megvan a háttér, megvan a tudása.

Viszont teljesen nyilvánvalóan igenemberek veszik körül - erről Just Blaze is beszélt egy interjúban - és nem a hip-hop közönségnek akar megfelelni hanem a pár évvel ezelőtt is közhelyes "nem hallgatok rappet de Eminemet igen" stigmát nem hogy lekűzdeni próbálná hanem ezzel a projekttel teljesen a magáévá tette. A hip-hopbeli mentalitása beszűkül az interjúkra, az apróbb remixekre, pár ilyen politikai megnyilvánulásra amivel az albumot lehet promózni. Ettől függetlenül akárhogyan nézzük: a hip-hop hallgatóságnak ez a pop rock fúziós Frankenstein szörnyeteg ma már nevetség tárgya.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sixfeet 2018.01.10. 22:10-kor.

2018.01.10. 13:21

nezezon írta:
Eminem - Chloraseptic (Remix) ft. 2 Chainz & Phresher

https://www.youtube.com/watch?v=Pg1O_fs7SzE

50 Cent & Bizarre (from D12) Threaten Joe Budden For Calling Eminem's New Album Trash

https://www.youtube.com/watch?v=DKoHSc6KoCE

Phú, micsoda beefek bontakoznak itt ki. Szerintem tök jó, hogy Joe Buddennek van egy határozott véleménye az albumról, de ezt nem nyilvánosan kéne hangoztatnia, hanem négyszemközt kéne megbeszélnie Eminemmel. Nem azért, mert "nem harapjuk meg azt a kezet, ami etet minket", ezt az érvelést ki nem állhatom. Hanem azért, mert nem elegáns a csapatom főnökének vagy bármelyik tagjának az üzletét elrontani. Kifelé tehát fontos szerintem csapategységet mutatni, de az nagyon fontos lenne, hogy zárt ajtók mögött megmondja a negatív véleményét.
Hozzáteszem, azért Bizarre is eléggé gáz ebben a videoban. Nem csodálom, hogy Eminem jó ideje kerüli a D12-et. (Mr. Portert kivéve.)

Sixfeet: Jó kemény vélemény lett ez is, és az a durva, hogy nagyrészt egyet is értek vele, csak én nem élem meg ilyen drasztikusan a negatívumokat. Az egyértelmű, hogy Eminem próbál keresgélni, nem a sablonos hip-hopot nyomatni, hanem folyamatosan újat mutatni. Ez most sajnos nem sikerült, de a próbálkozást érzem. Valószínűleg ebbe a vonalba illeszkednek az I Love Rock&Roll és a Zombie feldolgozások is, bár azok nekem pont tetszenek, de megértem, hogy sokaknak nem. A Remind Me szerintem az egyik legjobb zene az albumon, viszont a szövege pont az egyik leggyengébb. Az In Your Head viszont nekem minden szempontból tetszik, sőt a Castle-el és az Arose-al trióban az album fénypontját alkotják. Ezeknél engem nagyon megérintett a szöveg.
Viszont a popos hangzású számok sajnos szerintem is nagyon semmilyenek lettek, és úgy értelmezem, hogy a te kritikád lényege is ez, ebben pedig teljes az egyetértés köztünk. Valóban nehéz megérteni, hogy miért döntött úgy Eminem, hogy ilyen zenékre fog reppelni, hiszen még csak olyan nagyon divatosnak se mondanám ezeket, ez a fajta pophangzás szerintem a Recovery idején volt divatban, akkor jobban is hatott. Vagy legalább Dr. Dre és Rick Rubin, mint executive producerek szólhattak volna, hogy ezt ne.
A szövegeket illetően kevésbé értünk egyet, én azokban nem csalódtam, sőt szerintem ez az egyik legérettebb szövegvilágú Eminem album. És ez a Chloraseptic remix is nagyon jól jelezi, hogy semmit sem kopott a tehetsége a szövegek terén. A zenéket meg a feat-eket megválogathatná jobban is, valóban.

2018.01.10. 22:09

nekem még a nyilvános vélemény is tetszik.
nem ő volt az első, mikor kijött a revival tracklistje, crooked i is savazta a pop szart rendesen, még hoax tracklistet is csinált, pedig ő aztán hatalmas eminem grupi...

ha valami szar azt nyugodtan ki lehet mondani.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2018.01.11. 10:11

doggfather írta:
nekem még a nyilvános vélemény is tetszik.
nem ő volt az első, mikor kijött a revival tracklistje, crooked i is savazta a pop szart rendesen, még hoax tracklistet is csinált, pedig ő aztán hatalmas eminem grupi...

ha valami szar azt nyugodtan ki lehet mondani.

Ki lehet, és ki is kell, kivéve egy esetben (szerintem): ha a Shady Records vagy az Aftermath tagja vagy. És nem azért nem lehet, mert Eminem a főnököd, aki a fizetésedet adja, hanem azért, mert a csapategység megkívánja. Pl. ha a magyar vízilabda válogatotton belül van valami véleménykülönbség két csapattag között egymás játékát illetően, akkor sem szerencsés, ha azt a nyilvánosság előtt üzengetve próbálják "megbeszélni" egymással, mert rontja a csapatról kialakult képet, növeli a frusztrációt a csapaton belül, ráadásul az ellenfelek is megtudhatják, hogy konfliktus van a csapaton belül, és ezt megpróbálhatják kihasználni. Ez nem azt jelenti, hogy ne tegyék szóvá, hogy bajuk van a másik játékával, sőt nagyon is szóvá kell tenni a megoldás érdekében, de nem nyilvánosan, hanem zárt ajtók mögött. Ha viszont az olasz válogatott egyik játékosa mond valami negatívat nyilvánosan az egyik magyar válogatott játékosról, akkor nem merülnek fel ilyen problémák, tehát az simán mehet szerintem.
Visszatérve a konkrét esetre: ha egy rapelőadó kritizálni akarja bármelyik másik rapelőadót, nyugodtan tegye meg nyilvánosan. Egy kivétellel: ha mindketten ugyanannak a kiadónak a tagjai.
Ha pedig megpróbálták megbeszélni zárt ajtók mögött a problémáikat, de nem sikerült, akkor lépjen ki a kiadóból az egyikük (nyilván szituációtól függ, hogy melyikük, itt egyedül Joe Budden tudna), úgy egyenes szerintem. És akkor már a kritikáját is nyugodt szívvel mondhatja.
De ez nagyon egy olyan kérdés, amiben mindkét oldal mellett komoly érveket lehet felhozni, ez csak az én véleményem. :)

2018.01.11. 22:02

Joe eléggé túlnőtte most magát az Everyday Struggle körül lévő balhékkal a Shady-n, sokszor említi azt hogy ő már visszavonult a rappelősdiből és inkább media personality szerepben akar maradni. Bizarre nagyon felfújta ezt az egészet, Joe egyedüli megnyilvánulása az volt amikor kijött a tracklista, akkor is az volt a reakciója hogy nem Eminemre akarja dobálni a sárt, hanem az Interscope-ot okolja amiatt mert egy ilyen albumot próbáltak erőteljesen tunkolni. Elvileg nem is hallotta még az albumot mert vár arra hogy egy kicsit múljon a hype ami körülötte van, és akkor tudjon bírálni azt illetően hogy milyen lett amikor már nem annyira beszédtéma az emberek között.

2018.01.11. 22:54

Budden nem shady, aftermath tag.
A slaughterhouse az.
Szólóban egyikük se!!

Ez azért komoly különbség.

Főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy nincs sh lemez nagyon régen.

Kép

2018.01.12. 09:23

Tudtommal Budden sose volt Aftermath tag. Egyrészt nem találok semmit arról hogy valaha az lett volna, másrészt nem is érződik logikusnak: az Aftermath Dre kiadója, a Slaughterhouse pedig egy Eminem által felkarolt projekt volt. A Slaughterhouseból is csak tudtommal Royce meg Crooked I dolgozott együtt néhol Drevel.

2018.01.12. 10:12

es ha marketing fogas az egesz?
Igaz nem tiszta a story h ki es hogyan kezdte, de rap baratok koztnek tunik.
Ezeket el kell hagyni es nem olvasni ilyeneket.Folosleges dolgok ezek amiket a zene melle kitalalnak.

Eminem meg konkretan azert ilyen mert egy ilyen gepezet veszi korul.Megneztem volba ha egy rawkus vagy duck down karolja fel.En nem varok real hiphop-ot rhinna es beyonce featekkel es ezaltal a "kutyai" sem hoznak olyat amire en csettintek.

2018.01.12. 11:44

Zoli, MP írta:

Eminem meg konkretan azert ilyen mert egy ilyen gepezet veszi korul.Megneztem volba ha egy rawkus vagy duck down karolja fel.En nem varok real hiphop-ot rhinna es beyonce featekkel es ezaltal a "kutyai" sem hoznak olyat amire en csettintek.

eminem akkor is lett volna valaki.
lehet nem világszerte milliókat eladó valaki, de tuti ismert, híres.

50 cent na ő már tisztán egy termék. eminem előtt a kutya se ismerte hiába próbálkozott ő.
ahogy eminem után se. ahogy "szakítottak" zeneileg kb nulla, pedig előtte se volt egy nagy eresztés. Azóta azonban eladásai sincsenek.

Kép

2018.01.12. 12:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2441 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 163  Következő