Szerző |
Üzenet |
Sixfeet
|
 Re: Detroit Hip Hop
Szerintem ez az "Era" borzalmas. Csak a miheztartás végett, ez a mintája. Premier számomra iszonyat nagy hatással volt, kívülről-belülről ismerem a diszkográfiáját, kb. az első ember volt aki miatt jobban elkezdtem a producerekre figyelni. Ha idejövök böngészgetni akkor általában egy időben megyek a Premier Blog fórumra is, ahol azt vettem észre az előző jó pár évben, hogy a legnagyobb megszállott rajongói csalódnak a hangzásában. Premier miután átváltott az MPC Renassaince-ra a régi MPC60-as setupjáról, konkrétan lebutult szerintem a hangzása. Nyilván benne a pakliban az, hogy ő interjúkban mindig mondja hogy próbál felzárkózni a korhoz, annak idején is sem mindig ugyanúgy hangzott a zenéje, meg volt ez a catchphrase tőle hogy "update my formula every once in a while". A probléma egyrészt viszont ezzel az, hogy műanyag hangzásúak az ütemek, nagyon gagyi hangokat használ manapság. Premier hangzásának meg volt mindig is az a jellegzetessége hogy olyan hangokat használt aminek a DNS-ében benne volt a hip-hop. (belemehetnék a mintázásnak a részleteibe de inkább nem teszem mert nap estig írhatnám az amúgy is hosszúnak ígérkező mondandómat  ) . Míg a D.I.T.C.-s beatmakerek vagy éppen Pete Rock vagy akár Alchemist úgy tudja fejleszteni a hangzását hogy az nem a hangzás rovására megy, és nekik pl. várom azt hogy mikor csinálnak új zenéket, Premierre vonatkozóan ez már évek óta nem igaz nálam sem. Nem beszélve arról, hogy menedzserváltás történt. Biggest Gord, a tag aki a Nick Javas - Opportunity Knocks videójában feltűnik, és még a Gang Starr-os időben volt turnémenedzser, le lett váltva egy Ian Schwartzmann nevű fiatal tagra. Amióta ez megtörtént, az MPC Ren-es váltáson túl észre lehet venni hogy a PRhyme-on túl bár vannak rap közreműködések (egyik sem túl erős mondjuk), megszaporodtak viszont az R&B meg pop zenék/remixek. Nem beszélve a Badder Band-ről, meg a Torii Wolffal készült "Flow Riiot" című projektről ami szerintem - hangzásában egy olyan projektben amin a zenéknek a nagy többségét ő csinálta - Premier karrierjének mélypontja. És pont az a baj, hogy voltak Premiernek R&B remixei a régi hangzásával amik pontosan amiatt voltak jók mert rohadt magas szintre tudtak emelni R&B zenéket, meg hip-hop flavort tudtak belevinni, Janet Jacksontól egészen a Christina Aguilera-s dolog mocskos mód tud ütni. Viszont manapság semmi súlya nincs a hangzásának. Nyilván egy átlagos zenésznél ez nem lenne akkora nagy probléma. Egy olyan zenésznél viszont aki évtizedeken keresztül hozta a jobbnál jobb zenéket meg albumokat meg aki gyakorlatilag megteremtette a hip-hopban a producerek kultuszát (már csak amiatt is mert rajta volt az Illmatic-en) az amit mostanság produkál rohadtul csalódást keltő. Valahol azt kívánom hogy inkább hagyta volna abba a zenélést mint hogy egyszerre rugdosson egy döglött lovat amiatt mert a neve azért húzónév volt hosszú időkön át a szakmában és 50 felett is tudja róla nyúzni a bőrt, de legfőképpen azért mert nagyon rossz hatással van szerintem arra a katalógusra amin évtizedeken át dolgozott és tényleg ikonikusnak számított a hip-hopon belül.
|
2018.02.04. 22:34 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Sixfeet írta: [...] Premier miután átváltott az MPC Renassaince-ra a régi MPC60-as setupjáról, konkrétan lebutult szerintem a hangzása. [...]
Pontosan ezt szoktam én is mondani... Bár nagyon rosszul fogalmaztál, MPC60 volt sokkal butább, ergo a végeredmény is egyszerűbb  Megvoltak a korlátai a mintáknál, a memóriájával nem lehetett mit kezdeni, abból kellett főzni, ami van. Ezt tudta kiemelkedő szintre emelni, nekem egyértelműen second-to-none volt, ő volt maga a nagybetűs hiphop zene nekem. Magyarázta ha jól emlékszem egy videóban, amikor megkapta a Renassaince-ot, hogy új lehetőségek nyíltak meg neki. Hát neki nem kellettek volna, nem volt rászorulva. De megvilágosodtam, az Akai rontott el mindent. Minek kellett adni neki (ha jól emlékszem ajándékba)?! Hagyjuk Preemot békén, utáljuk együtt az Akait! 
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2018.02.05. 06:02 |
|
 |
Sixfeet
|
Jó, ha nagyon ezzel az ének-zene tanári szemlélettel tekintünk a dologra akkor "szintet lépett", hiszen több már nem csak mintázgat hanem már gyakrabban játszogat fel saját dallamokat, meg stock hangkönyvtárakat használ mint mintázott hangokat. (általában ezt külső szemlélőknek kell kikötnöm nem a hip-hoppal foglalkozóknak  ) A mintázáson alapuló hip-hop szempontjából viszont mindenképpen ez egy romlás a hangzásában. Sem a soulfulness nem érződik az újabb zenéiben, sem a dobok nem ütnek annyira. Marco Polo ezt akarva akaratlanul megjósolta. Az meg különösen szar, hogy a mintázás meg a minta vagdosgatás egyik legkorszakalkotóbb meg leginnovatívabb producere pont azoktól a jellegzetes elemektől próbál szabadulni ami a hangzását ikonikussá tette. Ezt viszont csak Premiernek tudjuk felróni nem az Akainak. Pont amiatt mert vannak azért olyanok mint Nottz meg 9th Wonder akik Maschine-en dolgoznak manapság, az ütemeik viszont mégis ütnek a mai napig, vagy van Large Professor meg Vanderslice, akiknek bár helyenként érződik hogy Renaissance-al készítik a zenéket, a boombap húzás attól még mindig jobban megvan náluk mint Premiernél.
|
2018.02.05. 12:46 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Sixfeet írta: [...] Ezt viszont csak Premiernek tudjuk felróni nem az Akainak. [...]
Pojén volt.
|
2018.02.05. 16:05 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
|
Sixfeet írta: Szerintem ez az "Era" borzalmas. Csak a miheztartás végett, ez a mintája. [...] ÁÁÁÁÁÁÁÁ dub7! Csináljunk egy fórumszabályzatot! Aki ilyen linket illeszt be, azt egy hét bannal jutalmazod! 
|
2018.02.05. 16:19 |
|
 |
Sixfeet
|
[n/a]k!ngp1n írta: Pojén volt. ...mentségemre szóljon hogy az interneten nem érződik úgy a hangsúly mint a való életben [n/a]k!ngp1n írta: ÁÁÁÁÁÁÁÁ dub7! Csináljunk egy fórumszabályzatot! Aki ilyen linket illeszt be, azt egy hét bannal jutalmazod!  Csak ne visszamenőleges hatállyal... 
|
2018.02.05. 16:25 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Nagyon frankók ezek is, tényleg meg vagyok lepve, hogy milyen jól tud működni az ének klasszikus Premo beateken. Sixfeet és k!ngp1n diskurzusát pedig érdeklődve olvasom, tényleg nagyon érdekeseket írtok. Én laikus hallgatóként nem látom ennyire pontosan, hogy mi áll egy producer stílusának változása mögött. Nem is feltétlenül izgat annyira, hogy ennyire utánamenjek a részleteknek, de jó lenne több cikkbe belefutni hasonló témákban. A technikai részletekhez nyilván közel sem értek annyira, mint ti, én csak a fülemre hagyatkozhatok: tetszik-e az a végeredmény, amit hallok, vagy nem. És az a helyzet, hogy nekem tetszik, de lehet, hogy csak én vagyok ízlésficamos. Az pedig, hogy az Era mintája egy ennyire szar Nicki Minaj szám, az nálam csak még inkább Premot dicséri, hiszen nem kis teljesítmény ennyire szar számból egy ennyire jót varázsolni. 
|
2018.02.05. 16:26 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
[n/a]k!ngp1n írta: Sixfeet írta: Szerintem ez az "Era" borzalmas. Csak a miheztartás végett, ez a mintája. [...] ÁÁÁÁÁÁÁÁ dub7! Csináljunk egy fórumszabályzatot! Aki ilyen linket illeszt be, azt egy hét bannal jutalmazod!  A diskurzushoz hozzászólva: Engem is zavar, hogy Preemo új utakat akar keresni a hip-hopon belül. A legtöbb producer azon munkálkodik, hogy kialakítson magának egy saját/egyedi/jellegzetes/jól felismerhető hangzást. Preemonak ez összejött. Ahogy már írtátok ikonikusként tartják számon a produceri munkája alapján, neki semmi szüksége arra, hogy megújuljon. Lehet magasabb szintre emelni a zenéket, anélkül, hogy teljesen elfordulna az eddigi útról. De ha ismételné önmagát engem az sem zavarna. Persze művészként már lehet nem alkotásnak élte meg a beatkészítést, hanem csak egy elvégzendő házifeladatnak és szüksége van új útkeresésre. És igen a sterilség semmiképp nem tett jót az ő hangzásának (sem). Pl Evidence 10,000 Hours zenéjében használt néhány hang teljesen középszarszerűvé redukálja az összhatást. Az Era egy egyperces trekknek elment volna. Háromésfél perc ebből unalmas. Én szeretem a minimál hangzást, de itt nem annyira élvezhetők a hangok, hogy egy normálhosszúságú trekként működjön.
|
2018.02.05. 21:44 |
|
 |
Zoli, MP
|
A ket szakmai leiras megerositette az eszreveteleimet.Koszi erte, maskor is irjatok igy/ilyeneket. Marco Polo meg haat meg nem is akart nevet mondani.. vhol izlesekrol beszelgetunk, de preemonal tenyleg nagy a visszaeses sajnos minden tekintetben,,,nem is ragoznam tovabb.
|
2018.02.07. 18:28 |
|
 |
Zoli, MP
|
Tegnap phat kat-et hallgattam es eszembe jutott jay dilla. Korban kb kozelebb van Preemohoz. Jay dilla ugy tudott megujulni, hogy nem vesztette el a karakteret. Vannak kulonbsegek a de la souls-os/ tribe-os es a slum villages instruk kozott. De a frank-n dank-es agymeneseket meg se kene emliteni, a stonesthrowos bitek is masabbak voltak. A Busta-nak gyarott utemek megint csak masok voltak... Szoval attol fuggetlenul, hogy Nekem az ST records-os dolgia nem jottek be, de karakteres maradt es a "nevjegye" is megmaradt kozben. Torii Wolf-os Preemo cuccok meg... neztem, hogy honnan jutott hova  ..lejtmenet.
|
2018.02.10. 14:53 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
black milk új lemezt adott ki (link esetleg vkinek???) itt egy videó róla: http://dogg-n-roll.blog.hu/2018/02/23/_ ... _cry_later
|
2018.02.23. 18:42 |
|
 |
Zoli, MP
|
Khrysis & Elzhi are Jericho Jackson Tracklist Jericho Jackson - World of Illusion Jericho Jackson - Overthinking Jericho Jackson - Self Made Jericho Jackson - Cuffin’ Season Jericho Jackson - Seventeen Jericho Jackson - F.R.I.E.N.D.S. Jericho Jackson - To Do List Jericho Jackson - Talkin’ Bout Jericho Jackson - Listen (feat. Amber Navran) Jericho Jackson - Breguets Jericho Jackson - Thank You http://www100.zippyshare.com/v/Fddd7Mo9/file.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=af1NPaEQU3sfull album
|
2018.02.23. 19:17 |
|
 |
Zoli, MP
|
Micsigeni, szoval idefer.. Dabrye - Three/Three [Full Album] https://www.youtube.com/watch?v=TkSgfjF2qwo1. Tunnel Vision (feat. Guilty Simpson) 2. Emancipated (feat. Ghostface Killah) 3. Tape Flip Too 4. Lil Mufukuz (feat. Doom) 5. Fightscene (feat. La Peace) 6. Electrocutor 7. Stranded (feat. Fatt Father) 8. The Appetite (feat. Roc Marciano, Quelle Chris & Danny Brown) 9. Pretty (feat. Jonwayne) 10. Sunset (feat. Shigeto) 11. Nova (feat. Nolan The Ninja) 12. Bubble Up (feat. Phat Kat aka Ronnie Euro) 13. Vert-Horiz 14. Dr. Shroomen (feat. G&D) 15. Sisfo Ridin’ (feat. Clear Soul Forces) 16. Culture Shuffle (feat. Kadence, Intricate Dialect & Silas Green) 17. Honey 18. First Law of Nature Rock Day (feat. Denmark Vessey) 19. Tahn Ice Rhythm http://www114.zippyshare.com/v/h3w75Mrl/file.htmlErdekes hangzasvilagu lemezeket adott eddig ki, ez egy picit emeszthetobb 
|
2018.02.28. 16:30 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
|
2018.02.28. 22:22 |
|
 |
doggfather
|
|
2018.03.22. 16:33 |
|
 |
|