Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.30. 01:02

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta:
Sixfeet - Marion (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=xJxErca ... e=youtu.be

Ha már maga a szerző nem postolja. :) Ez talán a legjobb szám, amit eddig hallottam Sixfeet-től. Végre egy magyar rapper Luke Benz-en kívül aki minőségi színvonal tudja művelni a trapes vonalat. A magyar mezőnyben mindenképp nagyon korszerű, haladó szellemiségű zene, mély tartalom, jól szól a keverés, egyedi a stílus, le a kalappal!

Valahol azért ismerni kell a közönséget is. :lol: Shameless önpromózás ide vagy oda - ami nélkül manapság tényleg semmire se megy az ember - mostanában már igyekszem azért nem mindent agyba-főbe erőltetni, hanem oda ahol valahogy én is érzem az esélyt hogy rezonálhat azokkal akik hallják. Ide inkább a throwbackesebb hangzású dolgaimat szoktam posztolni, egyrészt mert amúgy is új vonalas meg trap ez a projekt, nem beszélve arról hogy ez úgymond "szerelmes rap" aminek nincs valami jó megítélése. (még ha direkt próbáltam törekedni arra hogy ne a szokásos magyar rappes klisé legyen) Plusz az Enyészet albumom tartalmilag mind zeneileg rohadtul elvont meg tele van kísérletezéssel. Valahol kicsit örülök is hogy nem lett nagy dobva verve mert az itthoni műfajon belüli drámázás miatt arra számítanék hogy le lenne hurrogva ha nagyobb közönség hallaná.

De úgy alapvetően tényleg az a visszajelzés hogy sokak szerint erősre sikerült, annak meg külön örülök hogy tetszett neked annyira hogy posztoltad itt, köszönöm szépen.

2018.02.24. 17:22

Én köszönöm az élményt! És tök jó, hogy kiemelted, hogy ez szerelmes rap: gyakran felmerül a téma, hogy lehet-e egyáltalán jó szerelmes rapet csinálni? Ugyanis Magyarországon szinte csak szar számok születtek a témában. Én mindig úgy véltem, hogy lehet, és te most hoztál erre egy kitűnő bizonyítékot: nem csak a kliséket lehet durrogtatni egy szerelmes rapszámban.

2018.02.24. 17:57

Erre a monológomra is van aki rádobná a hater kártyát, de hallgatás meg referencia kérdése. A magyar rapperek nagy többsége komplexebb angol zenéknek nem nagyon értelmezte a szövegét sosem, emiatt a tucat szerelmes rappek szintje kb. Impeach the President pop gitárral szövegileg meg úgy hangoznak mint a picit kóklerebb cover verziói a TNT-nek vagy a Bonbonos csávó "Féltelek" című számának.

A hip-hop meg kb. miután túlhaladt a James Brown perióduson és jazz mellett elkezdte előturkálni a Motown meg a Stax lemezeket következő lépésként, és a Soul meg az R&B az többségében ilyen témákról szól. Pl. olyanok mint az Isley Brothers, Marvin Gaye, Isaac Hayes vagy Bill Withers. A magyar zenéket bár nem túlságosan ismerem a 90-es évek előtt, úgy összességében úgy érzem nem volt jellemző az, hogy az ilyen zenék akár történeteket próbáltak volna mesélni, pl. Isaac Hayesnek ezek az ilyen 10-20 perces mocsok hosszú számait (Walk On By, The Look of Love) nem csak a zeneiségük miatt szeretem meg mert sokat mintázták, hanem mert a szöveg meg a hangulat tényleg átérződik, látod egyszerűen magad előtt.

Bár konkrét szerelmes zene hirtelen nem jut eszembe, de a 90-es években voltak olyan kreatív számok amik érzékenyebb témákat érintettek rapben mint Ghostface Killah-tól az "All that I got is you", vagy - ha próbáljuk objektíven nézni a kultuszán túl - 2Pac azért a Dear Mama-ba lazán elhinti az anyjáról hogy "még crack függőként is egy fekete hercegnő voltál".

Ennél a zenénél meg ennél az albumnál egyszerre voltak hatással rám olyanok mint pl. a Portishead, a Daughter, vagy akár még egy kicsit a Nine Inch Nails is. Nyilván közelükbe sem érek, de pontosan emiatt hogy sok mindent hallgatok, kétszer meggondolom azt hogy mi az amit én szívesen hallgatnék meg mi az amit én kiadnék a kezemből.

Mivel manapság minden második ember rapper, viszont nincs se érzelmi kapacitás arról hogy a valós megélt érzelmeket helyén kezeljék az embereket tudatában azzal, hogy az hol foglal helyet a létezésben, érdemes-e arról írni vagy sem (írtak e arról, mennyire szokatlan e a megközelítés), és/vagy nincs referencia érzelmekről szóló zenék szövegének kapcsán a rádiók pop zenéjénél kívül, ennek következtében kapjuk meg ezt a szerelmes rapper csordát akik csak sablonokat próbálnak meglovagolni.

2018.02.24. 19:07

Nagyon tetszik, amit írtál. Szerintem ezeken felül még az is benne van a magyar szerelmes rapek gyenge színvonalában, hogy sokan a sikerhajhászás érdekében írnak szerelmes számokat, mondván, hogy azokat majd kajálja a tömeg, de valójában nincs is mögötte egy valódi szerelmi élmény. Vagy ha van, akkor is a lehető leginkább általánosítva adják elő azért, hogy minél többen tudjanak vele azonosulni. De ezáltal csak kiüresedik a szöveg, hiszen nincs mögötte az a konkrét lány, az a konkrét szerelmi kapcsolat, ami valóban meg tudná érinteni a hallgatót érzelmileg. Nem feltétlenül kell nevesíteni a hölgyet, csak érződjön a számból, hogy itt valódi tapasztalatokról van szó.

Külföldről azért szerintem tudnánk jó szerelmes rapszámokat gyűjteni, ha kicsit elgondolkodnánk. Nekem hirtelen a You're All I Need (To Get By) jut eszembe Method Man és Mary J. Blige duójától. Vagy a You Got Me (The Roots feat. Erykah Badu).
A magyar mezőnyből viszont a tiéden kívül komoly gondolkodás után is csak két jó szerelmes rap jut eszembe. Az egyik Nick Name - Négyszemközt (https://www.youtube.com/watch?v=xfKzalZnjF0), a másik FankaDeli - Ezt most még Fanka legjobb időszakából. Bár utóbbi inkább egy szerelmi csalódásról szól, de az első két verzéjében a szerelem megvallásáról, az érzelmek lefestéséről is szó van. Meg mintha Artoscsaba Góliát albumán is lett volna egy szám, ami a feleségének/feleségéről szól, de annak nem ugrik be a címe.
Ezeken kívül viszont tényleg semmi nem ugrik be, ami jó lenne.

2018.02.25. 16:27

https://www.youtube.com/watch?v=FxcnHKgfmGU
Szerelmes Rap RANT | Terapeuta Vlog [41. rész]

:D

Amugy grat a trackhez. ;)

2018.02.25. 18:19

Igen, éppen ennek a videonak a kapcsán voltam amúgy is benne ebben a szerelmes rap témában, nagyrészt egyet is értek vele. :) Talán annyi eltéréssel, hogy Dávid szerint gyakorlatilag egyáltalán nincs jó magyar szerelmes rap, szerintem azért van, csak nagyon kevés.

2018.02.26. 16:06

Errol mi a velemenyetek?

https://www.youtube.com/watch?v=JnqQkRTE2WE
BigBoy ft. Mirage - Diese Stadt

:shock:

2018.02.27. 19:10

Azta...! :shock:
Ogli G, mint osztrák rapper...? Nem is tudtam, hogy kiköltözött.
A színvonal nem lett jobb az itthonihoz képest, sőt talán még szarabb a szöveg, mint magyarul volt... :D

2018.02.27. 20:16
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:
Errol mi a velemenyetek?

https://www.youtube.com/watch?v=JnqQkRTE2WE
BigBoy ft. Mirage - Diese Stadt

:shock:

Feldolgozhatatlan!

:lol:

2018.02.27. 20:16
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
... talán még szarabb a szöveg, mint magyarul volt... :D

a 10 szavas német szókincsemmel értem! :lol:

2018.02.27. 20:18

dub7 írta:
Yodaragorn írta:
... talán még szarabb a szöveg, mint magyarul volt... :D

a 10 szavas német szókincsemmel értem! :lol:

:lol: :lol:
Persze, mert az övé se bővebb. :D

2018.02.28. 22:25

Sixfeet meselj, mier tort ki belole?

https://www.youtube.com/watch?v=YH7zWSmIw10

Funktasztikus: Ízig-vérig (Video)

2018.03.01. 22:47

Nagyon sok már eddig is köztudott volt (Fluor, Eckü, Tibbah, Bíró Dávid), Funkot régebben is érték már kitúrások meg geciskedések a műfajon belül, még olyankor is amikor csak háttérbe vonult és alkalmanként jár csak fellépésre. De legfőképpen ami miatt betelt a pohár és ami szerintem húzóereje volt ennek a dalnak az Zefil halála. Mind a DJ Gozth mind a Fankadeli, meg úgy alapvetően sokan tojtak arra hogy tiszteletben tartsák a gyászt, és ízléstelenül így vagy úgy a saját malmukra próbálták terelni a vizet a halálhírrel ahelyett hogy ténylegesen csak tiszteletet nyilvánítsanak.

2018.03.02. 00:26

Gondolkodtam rajta tegnap este, hogy postoljam-e a klipet, végül úgy döntöttem, hogy nem szítom a vitát, de ha már Zoli kipostolta, akkor azért írok egy-két gondolatot.

Szóval az én szememben mindig Funk volt az egyik legnagyobbra tartott magyar rapper, de most nagyot csalódtam benne. Mind a számnak, mind a klipnek a színvonala méltatlan hozzá szerintem. (Az alapzene jó, sőt a szöveg technikája is, most kifejezetten a szöveg tartalmáról beszélek.) Csak hogy egy-két idézetet kiemeljek:
"Mint DJ getz, aki kiszart téged a herpeszes anyáddal kekeckedj"
"...meglásd majd feldugom neked a zseblámpát" - szól Fluor Tominak.
"...hogy élő adásban verje ki nektek a bíró dávid
Mert a fidesz propaganda nem egészen rapterápia
Cigányozik, okoskodik a műveletlen fekália."
"Fankadeli feri zárja rád a koporsó fedelet
egy jamaikai rastafari."

Ezek az idézetek a legaljasabb, unintelligens rapszövegek nívóját idézik, ami eddig szöges ellentéte volt annak, amit Funk képviselt. Félre ne értsetek, a legtöbb megszólított szereplővel nekem is van bajom bőven, bőven van rajtuk mit kritizálni (Fluor, Eckü, Fanka, Tibbah). Egyedül a Bíró Dáviddal meg a SÉF-es sráccal nincs semmi bajom, utóbbi nem is értem, miért lett megszólítva. Nem azzal van a baj, hogy beszól a Funk ezeknek a figuráknak, egy igazi MC-nek ez a dolga. A baj azzal van, amilyen stílusban teszi. Ugyanis meg lehetett volna ezt oldani néhány kreatív, zsiványos odamondással, vagy akár egy-egy intelligensen kifejtett észérvvel is. Ehhez képest Funk az internet legalávalóbb kommenthuszárainak a stílusát választotta: érvelésre alapozott beef helyett "feldugja nekünk a zseblámpát", kreativitás helyett "ránk zárja a koporsófedelet", az értékrendjének bemutatása helyett "kivereti nekünk" a Bíró Dáviddal. Ezzel ab ovo elzárja a lehetőségét az érdemi párbeszédnek, helyette megoldja annyival a konfliktust, hogy aki nem ért egyet vele, azt nem veszi emberszámba. Pontosan ez zajlik a leggázabb politikai témájú online cikkek komment szekcióiban.
És pontosan ez zajlik Mr. Busta számaiban: ez az alpári stílusú beefelés Busta sajátja. Márpedig ma már pontosan tudjuk, milyen következményekkel fog járni, ha Funk is rálép a Busta-i útra: még annál is jobban el fog szigetelődni, mint amennyire most el van. Persze Funk sose lesz olyan szar rapper, mint Busta, mert neki van tehetsége, de emberileg még el tud jutni arra a szintre.
A klipnek is egyébként kb. a fele abból áll, hogy Funk mutatja a középső ujjat, aminél fantáziátlanabb képi elemet már nem is lehetett volna kitalálni egy beeftrack klipjébe.

Tehát ebből a számból számomra egy megkeseredett, megfáradt rapper képe bontakozik ki, aki nem képes feldolgozni egyrészt azt, hogy mint a világ minden szakmájában, a rapszakmában is vannak szemét alakok, másrészt nem képes elviselni, ha valakinek különbözik a véleménye az övétől. Ott van pl. a Bíró Dávid, aki szerint az NKA pénzek jók, a Funk szerint meg nem. Különbözik a véleményük, na és akkor mi van? Nem lehet mindenben egyetérteni, ettől még mindketten rengeteget tesznek a magyar hip-hop építéséért. Ezt a véleménykülönbséget meg lehet beszélni. Ha nem sikerült, akkor el kell fogadni. Sőt, akár még beefelni is lehet miatta, de nem venni emberszámba a vitapartnert, és "műveletlen fekáliának" nevezni csak azért, mert különbözik a véleményük valamilyen kérdésben... Ez az intelligencia olyan fokú hiányáról tanúskodik, amit az eddigi munkássága alapján nem néztem volna ki Funk-ból.

Biztos sokan nem fogtok egyetérteni velem, mert ahogy a kommenteket nézem, valószínűleg kisebbségi vélemény az enyém, de nagyon mérges lettem most Funk-ra, úgyhogy ez most kifakadt belőlem.

2018.03.02. 16:40

Yodaragorn írta:
Gondolkodtam rajta tegnap este, hogy postoljam-e a klipet, végül úgy döntöttem, hogy nem szítom a vitát, de ha már Zoli kipostolta, akkor azért írok egy-két gondolatot.

Szóval az én szememben mindig Funk volt az egyik legnagyobbra tartott magyar rapper, de most nagyot csalódtam benne. Mind a számnak, mind a klipnek a színvonala méltatlan hozzá szerintem. (Az alapzene jó, sőt a szöveg technikája is, most kifejezetten a szöveg tartalmáról beszélek.) Csak hogy egy-két idézetet kiemeljek:
"Mint DJ getz, aki kiszart téged a herpeszes anyáddal kekeckedj"
"...meglásd majd feldugom neked a zseblámpát" - szól Fluor Tominak.
"...hogy élő adásban verje ki nektek a bíró dávid
Mert a fidesz propaganda nem egészen rapterápia
Cigányozik, okoskodik a műveletlen fekália."
"Fankadeli feri zárja rád a koporsó fedelet
egy jamaikai rastafari."

Ezek az idézetek a legaljasabb, unintelligens rapszövegek nívóját idézik, ami eddig szöges ellentéte volt annak, amit Funk képviselt. Félre ne értsetek, a legtöbb megszólított szereplővel nekem is van bajom bőven, bőven van rajtuk mit kritizálni (Fluor, Eckü, Fanka, Tibbah). Egyedül a Bíró Dáviddal meg a SÉF-es sráccal nincs semmi bajom, utóbbi nem is értem, miért lett megszólítva. Nem azzal van a baj, hogy beszól a Funk ezeknek a figuráknak, egy igazi MC-nek ez a dolga. A baj azzal van, amilyen stílusban teszi. Ugyanis meg lehetett volna ezt oldani néhány kreatív, zsiványos odamondással, vagy akár egy-egy intelligensen kifejtett észérvvel is. Ehhez képest Funk az internet legalávalóbb kommenthuszárainak a stílusát választotta: érvelésre alapozott beef helyett "feldugja nekünk a zseblámpát", kreativitás helyett "ránk zárja a koporsófedelet", az értékrendjének bemutatása helyett "kivereti nekünk" a Bíró Dáviddal. Ezzel ab ovo elzárja a lehetőségét az érdemi párbeszédnek, helyette megoldja annyival a konfliktust, hogy aki nem ért egyet vele, azt nem veszi emberszámba. Pontosan ez zajlik a leggázabb politikai témájú online cikkek komment szekcióiban.
És pontosan ez zajlik Mr. Busta számaiban: ez az alpári stílusú beefelés Busta sajátja. Márpedig ma már pontosan tudjuk, milyen következményekkel fog járni, ha Funk is rálép a Busta-i útra: még annál is jobban el fog szigetelődni, mint amennyire most el van. Persze Funk sose lesz olyan szar rapper, mint Busta, mert neki van tehetsége, de emberileg még el tud jutni arra a szintre.
A klipnek is egyébként kb. a fele abból áll, hogy Funk mutatja a középső ujjat, aminél fantáziátlanabb képi elemet már nem is lehetett volna kitalálni egy beeftrack klipjébe.

Tehát ebből a számból számomra egy megkeseredett, megfáradt rapper képe bontakozik ki, aki nem képes feldolgozni egyrészt azt, hogy mint a világ minden szakmájában, a rapszakmában is vannak szemét alakok, másrészt nem képes elviselni, ha valakinek különbözik a véleménye az övétől. Ott van pl. a Bíró Dávid, aki szerint az NKA pénzek jók, a Funk szerint meg nem. Különbözik a véleményük, na és akkor mi van? Nem lehet mindenben egyetérteni, ettől még mindketten rengeteget tesznek a magyar hip-hop építéséért. Ezt a véleménykülönbséget meg lehet beszélni. Ha nem sikerült, akkor el kell fogadni. Sőt, akár még beefelni is lehet miatta, de nem venni emberszámba a vitapartnert, és "műveletlen fekáliának" nevezni csak azért, mert különbözik a véleményük valamilyen kérdésben... Ez az intelligencia olyan fokú hiányáról tanúskodik, amit az eddigi munkássága alapján nem néztem volna ki Funk-ból.

Biztos sokan nem fogtok egyetérteni velem, mert ahogy a kommenteket nézem, valószínűleg kisebbségi vélemény az enyém, de nagyon mérges lettem most Funk-ra, úgyhogy ez most kifakadt belőlem.

Nem akartam szitani a tuzet. A rap kultura beef resze sztem vicces, barhol a vilagon. beszeljek meg vagy verjek meg egymast szemelyesen :) Hangsulyozom, ezt nem Funk ellen irtam! En is kaptam mar olto tracket, de olyan nagy ivben leszartam, hogy ihaj. Ez nem epit semmit.
Amugy ritka az ilyen magyarorszagon, hogy igy pacekbe megmondjak. Azad gegen der storm jutott eszembe errol, de a akkor egy nevenincs arc volt es szetoltott mindenkit.
A stilus,.. lehet direkt irta igy, a feszultseget eme szavak jellemeztek a legjobban az erzeseit.

2018.03.03. 10:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 180  Következő