Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.30. 01:00

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Egyetértünk teljesen, én is direkt hangsúlyoztam, hogy nem azzal van a bajom önmagában, hogy beefel, hiszen a beef a hip-hop kultúra része, bár nagyon ritkán hallani igazán jó beeftracket. Amivel bajom van, az a stílus, amit alkalmazva beefel.
Mondok egy példát: Siska Féregjárat és Vágod baszod című számait szintén nem kedvelem, de azért ennél a Funk nótánál többre tartom őket. Ott van pl. a Féregjáratban az a Fankának szánt sor, hogy "te meg a csiribiri csapatoddal mehetsz a picsába". Ez is egy meglehetősen primitív sor, de legalább nem állítja azt, hogy Fankát a "herpeszes anyja szarta ki", tehát végig partnerként kezeli a Fankát a beefben, és egyszer sem sérti meg az emberi méltóságban, max. elküldi a picsába.
Vagy még jobb példa a Vágod baszod című számban a következő sor: "tiszteletem az NC-nek, de most Feri lesz a postás". Ez pedig már egy kimondottan fantáziadús, ötletes sor, hiszen Fankának volt egy Feri, a postás című száma, arra utalva küldi el a Siska a Fankát a rapszakmából, és javasolja, hogy kézbesítsen inkább leveleket. :) Ez se minden idők legjobb beefelős sora, de a Funk számában nyomát se találni hasonló soroknak, amik egy kis fifikával, egy kis ötletes vagány dumával próbálják kiosztani a megcélzott illetőt. Csak a primitív, megalázó stílusú beszólogatás megy.
És még egyszer kiemelem: nem Siskát akartam dicsérni, nem szeretem azt a két számot, amiből idéztem, csak érzékeltetni akartam, hogy Funk száma szerintem még azokhoz képest is komolyabb mélységekbe jutott. Elhiszem, hogy per pillanat ezek a szavak jellemezték legjobban az érzéseit, de ettől még én méltatlannak tartom ahhoz a minőséghez, amit eddig képviselt.

2018.03.03. 17:00

tiszta volt h a stilusa nem tetszik,arra irtam h lehet direkt irta igy. ;)

2018.03.04. 08:16

A Fankadelis sor előzménye:
https://www.instagram.com/p/Bdm_A3kgd4j/

Szerintem még ugyan szolid beszólás kiindulva hogy a Fankadeli nem tudott megülni a hátsóján, és akkor is az ideológiai agendáját próbálta tolni orrba-szájba, idézem: "mindenki azt gondolja a raszta jamaikaiakról, hogy békés rasztafári életet élnek, miközben minden harmadik Reggae és Dancehall előadó valójában egy bűnöző, aki ha kell, embert öl."

Igen ám, de elvileg ez a poszt arról szólt volna hogy a Zefilről emlékezzen meg. Azáról köztudott a véleményem, de még ő is kulturált keretek között tudta megtartani a részvétnyilvánítását. Végső soron itt egy ember haláláról van szó, és Fankadeli megnyilvánulásával nem csak a részvétnyilvánítás veszíti el a szándékát, de innentől már ízléstelen fröcsögés mint a temetésen az a berúgott ember aki felhozza hogy az elhunyttal nem értett egyet, sőt mivel túlélte most nyomatja tovább a hülyeségét. Csak 100 ember helyett több ezernek kommunikálja ezt a közösségi médián. Nem beszélve arról hogy ezt követően miután leszedte a Facebook az oldalát 2-3 napra (IG-s posztjai Facebookra is kerülnek egyből), a következő reakciója sem az elgondolkodás volt hogy a jó érzés keretein belül lehet nem kéne politizálni vagy baromságokat beszélni amikor elvileg részvétet akart volna nyilvánítani, ahelyett a reakciója az volt hogy "ideje magyar közösségi oldalt létrehozni mert ez így nem mehet tovább".

Amilyen kontextusba mondta a Fankadeli a marhaságát, ahhoz képest kiindulva abból hogy ez vállaltan egy diss zene, szerintem abszolút a helyén lett kezelve az ügy.

A DJ Gozth ugyanúgy a Zefil halálából próbált egyből hasznot kovácsolni, miközben konkrétan a Zefiltől hallottam hogy a Gozth munkássága mocsok kártékony a hazai DJ közegnek.

A Bíró Dávidnak ugyebár megtörtént az Önkényes Mérvadós beszólása, de ennél kicsit többről van szó, nem csak az NKA pénzek ügyéről. Bíró Dávid a büdös életben nem arról volt sose híres hogy lenne valamiféle műfaji hozzáértése, amikor a mintázásról csak beírja a whosampled-ön talált magyar mintákat vagy a 10 legjobb kedvenc előadóiról beszél 2018-ban 50 Centet meg Eminemet téve a listára vagy ahogyan ő azt próbálja propagálni hogy rap bulikon csak magyar zenét nyomassunk mert annak van értelme másnak nincs, komolytalanná válik az egész.

Meghívja a nagy magyar előadókat interjúkra meg beszél róluk, aztán ennek a tetején próbál véleményt formálni, de maga a személyes műfajhoz viszonyuló véleménye teljesen értékelhetetlen, a műfajt nem érzi. Ezzel a véleménnyel próbálná befolyásolni a műfajt a megszerzett platformjáról, de amikor tudatosul benne hogy mi a befolyásoló hatása, nem marad mása csak az hogy azoknak az előadóknak akiknek a seggét nyalja, azoknak csak a véleményét közvetítse.

Nem csinálok úgy mintha nem lenne ez jelen külföldön, pl. a Hot97-ben ahol egy Peter Rosenberg is gyakran vall számomra taszító opportunista nézeteket mint a Bíró Dávid (aki a feltörekvőknek is azt terjeszti hogy inkább foglalkozzanak a marketinggel meg a törtetéssel mint azzal hogy igényes legyen a zenéjük és kiálljanak amellett amiben hisznek), de közben mégis látom azt hogy a Rosenberg mozzanataiban, abban ahogyan a Cipha Sounds-al is a Juan Epstein Podcastben folyamatosan a külföldi UG/feltörekvő előadókat vagy a 90-es évek legnagyobb zenéiről úgy tud beszélni hogy az egyszerre van képben a 90-es évekkel (hiszen ő is megélte), és egyszerre tud naprakészen megnyilvánulni az aktualitásokról, ő mutatja azt a minimális kompetenciát ami kompenzálhatja a kattintásvadász fröcsögést, amin túl a Bíró Dávidnak mása nincsen, hiszen a műfaji megnyilvánulásai hozzá nem értőek, színvonaltalanok. A Bíró Dávid egy pillanatkapszula 10 évvel ezelőttről az átlag magyar rappes gondolkodásról amely megállt a zenei fejlődésben.

A Fluort szintén nem kell magyarázni a régebbi dolgok előzményeit ismerve, inkább csak azt hogy a a Wellhellos státuszával visszaélve játssza a megkomolyodott elnöki osztályú művészembert, majd a Tibbah beatmakingjén keresztül célozza meg a Funkot, zseblámpával villog ami úgymond "fricska" akarna lenni arra hogy Funk stilisztikai szempontból a throwback feel miatt szeret szabadtéri/éjszakai videókat felvenni, amin gúnyolódni alsó hangon is nonszensz, nem beszélve arról hogy emellett azzal próbálni támadni Fluor hogy mekkora bandája van - miközben egy haknizós könnyű zenész aki falunapokon rappelget testőrök kíséretében, plusz folyamatosan próbálja a háttérben kígyó módra leépíteni Funk kapcsolatait amik évtizedes barátságra épültek (Bupino és Fluor zene, Secret Reality), vagy csak az előbb említett Tibbah beatmakingben marja be nyilvánvaló célból hogy ezzel is kifelé szorítsák Funkot a műfajból.

A videóval nagyon szerettem volna Funknak besegíteni amit sajnos külföldre utazás miatt nem nagyon tudtam. Pár dolgot máshogy csináltam volna én is, de alapvetően a Funk saját stílusához hű, főleg hogy a vágást teljes mértékben magának csinálta. És végső soron a zene diss, és ez az egész beefelős dolog igen is a műfaj része. Ha nem lett volna meg az hogy zenében kinyilváníthassuk a nem tetszésünket, a mai napig csak Busy Bee szintű throw your hands up put your hands up parti rap lenne csak a hip-hop, ha nem nyitotta volna ki a Kool Moe Dee a kaput azelőtt hogy lehet ezt tovább vinni, meg nem kell feltétlen ennél megmaradni.

2018.03.04. 13:03

Ez teljesen frankó így kifejtve, ahogy leírod. Van benne sok minden, amivel én vitatkoznék, de most nem az a téma, hogy az egyes konkrét konfliktusokban kivel milyen nézetkülönbségei vannak a Funk-nak. Ezek a konfliktusok valósak, ezt tudtuk eddig is.
Amit nem értek, az az, hogy ha te ezeket a dolgokat itt ilyen szépen le tudod írni, akkor Funk miért nem ezekről reppel? Miért a kulturálatlan fröcsögést kapjuk az érdemi vitapontokra építő beefelés helyett? Ugyanis az átlaghallgató, aki nem olvassa ezt a fórumot, csak annyit tapasztal ebből az egészből, hogy Funk magából kikelve fröcsög néhány magyar rapelőadó kapcsán, akik adott esetben az említett átlaghallgató kedvencei is lehetnek. Az átlaghallgató ezt az egészet nem fogja érteni, és konstatálja, hogy a Funk meghülyült. Ezzel szemben ha rendesen kifejtené azokat az érveket, amiket írtál, rögtön levágnák a hallgatók is, hogy miről van szó, és biztos vagyok benne, hogy sokan az ő pártjára állnának. (Persze így is vannak ilyenek, ezt nem tagadom.) Ez a kifejtés történhet akár egy agresszívebb, beszólogatós stílusban is, hiszen belefér a műfaj kereteibe, egészen addig, amíg tiszteletben tartja a célszemély emberi méltóságát.
Ugyanis mindenki, akit Funk említ a számban, a nyilvános megnyilvánulásaiban emberszámba vette a Funkot még akkor is, ha éppen beszólt neki. (Természetesen zárt ajtók mögött lehet, hogy ez nem így történt.) Én se szimpatizálok a számban említett figurák többségével, de el kell ismerni, hogy ők a stílust illetően nem süllyedtek egy bizonyos mélységi szint alá. Ami alá szerintem Funk lesüllyedt.

2018.03.04. 15:13

Történetileg voltak ennél erősebb diss zenék, ha már csak arról beszélünk hogy 2Pac egyből azzal nyitott a Hit 'Em Up-ban hogy dugott Biggie nőjével.

Ez a zene egy folyamat következménye. Vannak akik negatívan veszik, de ahogyan én látom ezt a műfajt itthon, ahogyan szép lassan zajlott ezelőtt a lejtmenet és most is fog, ahogyan Funk eddig is érvelt, és a továbbiakban is fog, ez most egy olyan alkalom volt amikor jobban kibukott.

Ha nem is feltétlenül tetszik neked - és teljes mértékben megértem ha nem tetszik mert a zenei ízlés szubjektív, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz - csak arra szeretnélek kérni hogy képzeld magad a helyébe. Az elmúlt évek folyamatos kiszorítós történetei, a folyamatos marakodás aminek kapcsán jó ideig csendben volt, annak a tetejére rájött az, hogy konkrétan direkt csak pitiáner gyerekes szurkálódásként próbálják tönkre cseszni a kapcsolatait régebbi barátaival miközben továbbra is semmibe nézik, és ennek a tetejére az egyik közeli barátjának a halála amit szintén körülvesz az érdek hajhászat, a képmutatás, a tiszteletlenség.

Lehet ezt mélypontnak venni, meg süllyedésnek, én Funkot ismervén tudom hogy a színvonalából lejjebb nem adott. Lehet hogy nem olyan érvelés alapú a zenéje mint általában, de az pont egy visszajelzés arról, hogy az ember azért néha kibukik, és az hogy impulzívabb zene lett ez a szokásosnál, az jól érezhető ebből.

2018.03.04. 16:12

Korrekt, a helyébe képzelve magam abszolút megértem az indulatokat, azzal nincs is gond. Csak nem biztos, hogy szerencsés, ha mindet kiteszel a nyilvánosság elé, ami csak úgy "kibukik" belőled. Érdemes néha venni egy-két nagy levegőt, és átgondolni, hogy nem tudnám-e ugyanezt jobban kifejezni. De megértem, hogy ő ezt most így gondolta, hallgatni fogom őt a továbbiakban is, viszont szimpatizálni nem fogok tudni ezzel a kifejezésmóddal.

Jó, hogy a Hit Em Up-ot felhoztad, én is gondolkodtam rajta ennek a számnak a kapcsán. Abban a számban is van azért néhány sor, amit én nehezen egyeztetek össze 2Pac intelligensebb számaival. Viszont pont a kezdősor, hogy megdugta Biggie nőjét, az olyan ütős kezdés, hogy én azon a mai napig elvigyorodok. :D Szerintem annál jobban nehéz beoltani úgy valakit, hogy közben az alapvető méltóságát még megtartsd. Nálam valahol ott van a határ, és 2Pac elment addig.
Meg azért 2Pac-nál ismerte mindenki a mögöttes sztorit: lehetett tudni, hogy 2Pac Biggie-t gyanúsítja a '94-es ellene elkövetett merénylettel. Egy merénylet pedig van olyan súlyú esemény, ami elég kemény disstrackekre is feljogosítja az embert. Funk esetében éppen a háttérsztori az, amit szerintem sokan nem ismernek olyan szinten, mint 2Pac és Biggie esetében. Ezt én biztosan jobban kifejteném a helyében.
Egyébként mindezzel együtt is néhol kissé stílustalan számomra a Hit Em Up, de azért vannak benne jó ötletek is.

2018.03.05. 17:26

A N.O.R.E.-nak amúgy volt egy nagyon jó megnyilvánulása nemrég ahhoz fűződően hogy 2Pac-ra gyakran mondják hogy ellentmondásos mert egyszer Dear Mama, meg Brenda's Got a Baby meg Shorty Wanna Be a Thug, máskor meg Hit 'Em Up, meg Can't C Me, meg Ambitionz Az a Ridah.
https://youtu.be/rSTj4symj7c?t=11m8s

2018.03.06. 00:54

Tök jókat mond, nagyon egyetértek.
Egyébként azt az "ellentmondást", amiről beszél (nők tisztelete vs. lekurvázása) maga 2Pac kicsit máshogy magyarázta egy interjúban (nem tudom már, melyikben): azért nincs ellentmondás pl. a Keep Ya Head Up és a Wonda Why They Call U Bitch között, mert az előbbiben általában a nőkről beszél, a másikban pedig a nők egy szűkebb részhalmazáról, azokról, akiket "bitch"-nek titulál. Nem ugyanazokról szól a két szám. Tehát ha egy nő megsértődik azon, ahogy 2Pac kurvákról beszél a számaiban, azzal csak saját magát minősíti negatívan, mert besorolja magát a kurvák közé azáltal, hogy magára veszi a mondanivalót. Ha pedig nem sorolja magát közéjük, akkor ne vegye magára a szöveget, vegye magára inkább a Keep Ya Head Up-ot.

2018.03.06. 19:07

az rtl most on megneztem a hiphop ujra divat riportot a fokusz plusz jovoltabol.
megszolaltak kozott:hosok, wolfie,burai.
a bevezeto a belgat tartalmazta, majd drake,kendrick es future ra epult az egesz dolog.
korrektnek mondanam az egeszet de a rapulok benne volt megint.

annyi a bajom csak hogy a hip hop kb 98 ota meghatarozo mufaj es divat...es csak no es no

2018.03.19. 16:53

Itthon meghatározó a Rapülők. Meghatározta azt, hogy mi az ami elfogadottá vált, meg hogy hogyan értelmezi a magyar ember ezt a nyugatról bejött hip-hopnak nevezett valamit. A meghatározó nem feltétlenül minőségbeli jelölés, csak úgy ahogyan az alulértékelt és túlértékelt előadó sem azt jelenti hogy egy előadó jó vagy rossz. Függetlenül attól hogy a Rapülők egy kalap szar és hihetetlen rossz volt a hatása a hazai műfaj megítélésére, hatásuk mégis volt, és meghatároztak valamit AC-ékkel együtt: azt, hogy valamelyest nálunk más származzon elfogadottnak a hip-hopon belül és ne feltétlen az ami külföldön elfogadott lenne. Magyar narancs, savanyú sárga, az idézet végét meg inkább hagyjuk.

2018.03.19. 17:58

Ha elérhető valahol az a Fókusz riport, akkor érdekelne. :) Amúgy szerintem most kevésbé divat itthon a hip-hop, mint pl. a 2000-es évek közepén, amikor boldog-boldogtalan rapbulikba járt, de azért szerintem is egyértelműen non-stop divat a '90-es évek második fele óta.
A Rapülőkről meg már ejtettünk itt elég szót, most egy olyan aspektusára térnék csak ki a kérdésnek, amiről eddig nem volt szó. Én egyáltalán nem érzem úgy, hogy az átlag magyar ember fejében élő sztereotip kép a hip-hopról a Rapülőkkel lenne azonos. Szerintem az átlag magyar azt gondolja a hip-hopról, hogy az a primitív, bunkó utcagyerekek zenéje, amiben csak a káromkodás meg az agresszió megy. Ezt a képet pedig nem a Rapülők alakította ki, hanem a Ganxsta Zolee és a Kartell meg a Dopeman. (Aki mondjuk része is volt az előbbinek.) Szóval én elsősorban inkább őket tenném felelőssé amiatt, hogy fals kép alakult ki a magyar emberekben a hip-hopról, nem annyira a Rapülőket.

2018.03.20. 16:03

ahhoz mit szóltok, hogy majka (és curtis) megtöltötték az arénát a hétgévén?

az megis 10+ ezer ember.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2018.03.20. 16:18

Yodaragorn írta:
Ha elérhető valahol az a Fókusz riport, akkor érdekelne. :) Amúgy szerintem most kevésbé divat itthon a hip-hop, mint pl. a 2000-es évek közepén, amikor boldog-boldogtalan rapbulikba járt, de azért szerintem is egyértelműen non-stop divat a '90-es évek második fele óta.
A Rapülőkről meg már ejtettünk itt elég szót, most egy olyan aspektusára térnék csak ki a kérdésnek, amiről eddig nem volt szó. Én egyáltalán nem érzem úgy, hogy az átlag magyar ember fejében élő sztereotip kép a hip-hopról a Rapülőkkel lenne azonos. Szerintem az átlag magyar azt gondolja a hip-hopról, hogy az a primitív, bunkó utcagyerekek zenéje, amiben csak a káromkodás meg az agresszió megy. Ezt a képet pedig nem a Rapülők alakította ki, hanem a Ganxsta Zolee és a Kartell meg a Dopeman. (Aki mondjuk része is volt az előbbinek.) Szóval én elsősorban inkább őket tenném felelőssé amiatt, hogy fals kép alakult ki a magyar emberekben a hip-hopról, nem annyira a Rapülőket.

vhol igaz.a rapulok helyett az ac a masik veglett.
vagy ghetto vagy viccesebb repp.
rtlmost.hu..ott megtalalod a felvetelt.

doggfather írta:
ahhoz mit szóltok, hogy majka (és curtis) megtöltötték az arénát a hétgévén?

az megis 10+ ezer ember.

Az hogy durva, de oket nem sorolom az igazi ko raphez/hiphophoz attol fuggetlenul h vannak jo trackjeik..pl a tortent ami tortent eleg jol sikerult anno.

2018.03.20. 17:07

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

vhol igaz.a rapulok helyett az ac a masik veglett.

Szerintem is inkább az AC a másik véglet, mert ők tényleg rapzenét csinálnak. A Rapülőket viszont a nevük ellenére én inkább a pop kategóriájába sorolnám. (És mint pop produkció szerintem tök jó. Mint rap nyilván szar, de nem az. Szerintem.)
Az RTL Most-on meg nekiálltam keresgélni, de nem tudom, melyik adásban lehetett a riport. :)

A Majka-Curtis koncert nézőszámáról pedig azt gondolom, hogy ez nem feltétlenül a raptevékenységünknek szól. Inkább annak, hogy Majka az ország egyik legismertebb médiaszemélyisége, csomó műsora van a legnézettebb csatornákon, ezért olyanok is rajonganak érte, akiknek közük sincs a hip-hop műfajhoz. Egy ilyen koncertre akár ők is elmehetnek, pedig amúgy lehet, hogy egyáltalán nem hallgatnak rapet.
Egyébként a magyar mainstream hip-hopon belül szerintem ők még a tűrhetőbb kategóriába tartoznak. Persze őket sem bírom, de egy-két jó számuk szerintem is van. Főként azon a Majka-Curtis-BLR albumon, amin a Belehalok is megtalálható volt, vannak jó zenék elsősorban BLR-nek köszönhetően. Majka és Curtis nem sokat emeltek a színvonal, de BLR szerintem tehetséges. És azért egy Mr. Bustánál meg egy Dopemannél azért Majka és Curtis is sokkal jobb.

2018.03.21. 22:18

fokusz plusz marcius 11.Az utolso bejatszas lesz .

2018.03.22. 10:35
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 180  Következő