Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 01:23

Hozzászólás a témához  [ 335 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Következő
 minden ami SPORT 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: minden ami SPORT
Yodaragorn írta:
Egyetértünk, hogy nagyon képmutató a fejlett világ. Akinek nem tetszik a francia (vagy a belga, vagy a svájci, vagy a német) válogatott etnikai összetétele, az gondoljon bele, hogy nagyon nagy részben a mi felelősségünk, hogy ezek az emberek elhagyni kényszerültek a hazájukat.

Az pedig nem is tudtam, hogy te bíró vagy, így akkor különösen érdekes, hogy mit gondolsz VAR-ról. :) Szerintem már rég be kellett volna vezetni: annyira felgyorsult a játék, hogy a helyszínen szabad szemmel ezt nem tudja már követni a játékvezető.
Nekem egyedül az nem tetszett, hogy szerintem nem használták eleget. Rengeteg kétes szituáció volt, amiben simán lehetett volna használni, de nem tették meg. Független attól, hogy jó vagy rossz döntés született-e végül. (Volt ilyen is, olyan is.) Pedig simán lehetnének bátrabbak: az NFL-ben és az NBA-ben is simán kibírja a közönség, hogy egy ideig áll a játék videózás miatt. Nem értem, miért ne lehetne itt is kibírni. De még akár azzal se lenne bajom, hogy valahol a központban végig videóznak, és akár 2-3 perccel egy megadott gól után is érvényteleníthetik azt, felülbírálva a helyszíni játékvezetői döntést. De ezt már bíróként valószínűleg másképp látod, mert erősen csorbítaná a játékvezető tekintélyét. :)

Biro voltam csak.
Mar evek ota be kellett volna vezetni, mert tenyleg annyira felgyorsult a jatek. Ha egyet pislogsz mar benne van a hiba, de vannak mas egyebb tenyezok is
peldak:
- a birok akar 40 eves korukig is vezethetnek, na most hogy vegyek fel a futas sebesseget egy mbapppeval egy 50 meteres kontra soran.
- szabadrugas. a sorfal a 16-os vonalan all. az utolso elotti ember is, szoval a partjelzonek vele kell egy vonalban lennie. Kapura rugjak a labda levagodik a lecrol, a partjelzo hogy allapitsa meg, hogy gol volt-e vagy nem?

Millio egy ilyen eset van, de a VAR-ral nem lehet kiszurni a "szubjektiv" eseteket. pl tilos fogni egymast mert az mar szabalytalan, most egy szogletnel mindenki fog mindekit, mennyire huzta a masikat. Argentin- Nigeria bunteto vs Costa Rica - Brazil -nem-bunteto.
Amit nem ertek, hogy nem konzisztensen hasznaltak a VAR-t, A svajciak golja a brazilok ellen nem a szogletnel "fogdossuk" egymast kategoria volt.

En bedobnek egy-egy cselendzs lehetoseget felidonkent, tobb VARrozas nagyon megolne a jatekot. A kosar es az amerikai foci is "tordezett" sport van ido beiktatni a videozasokat.

Amugy az egesz MinimalCrew sport/foci rajongo. Peti meg en vegigmentunk a rangletran.Nalam Kispest tartalek a legmagasabb szint. Peti pedig futsalban "NB I-es bajnok, Magyar Kupa- és Szuperkupa-győztes" es sajat futsal klubja is van https://hu-hu.facebook.com/gyerekfociutanpotlas/ . Kicsiktol felnottekig 3 helyszinen.

2018.07.19. 09:03

Na, hát akkor eléggé képben van a Minimal a focival. :)
Jók azok, amiket írsz, egyet is értek. Ott volt pl. a döntőben a horvát kezezés is, amit hiába nézett vissza a játékvezető, így is egy olyan döntést hozott, ami vitatható. (Még ha szerintem jól is döntött.) Szóval valóban nem lehet teljesen kiszűrni a szubjektivitást.

Egyedül abban vitatkoznék veletek, hogy több videobírózástól túl töredezett lenne a játék. Én nem látom, hogy ha az NBA meg az NFL elbírja a töredezettséget, akkor a foci miért ne bírná el? Egyszerűen arról van szerintem, hogy nincsenek hozzászokva a nézők. Hozzátéve, hogy az NBA meg az NFL nem feltétlenül a videobírózás miatt töredezett, hanem az időkérések miatt, de most az ok nem is feltétlenül lényeges. Ott ugye kitűnően ki lehet bírni a szüneteket, mert amíg áll a játék, ismételnek korábbi jelenetek, elemeznek bizonyos játékszituációkat, beültetnek 1 vagy 2 szakkommentátort, akikkel addig lehet beszélgetni a meccsről, vagy bármilyen más aktualitásról a sportággal kapcsolatban. Ezeket ugyanúgy meg lehetne csinálni a gurulós focinál is, csak nem vagyunk hozzászokva. És azért ha mindent visszanéztek volna, ami necces volt, még akkor se lett volna korántsem olyan töredezett a játék, mint az amerikai sportokban.

2018.07.19. 20:24

Yodaragorn írta:
Na, hát akkor eléggé képben van a Minimal a focival. :)
Jók azok, amiket írsz, egyet is értek. Ott volt pl. a döntőben a horvát kezezés is, amit hiába nézett vissza a játékvezető, így is egy olyan döntést hozott, ami vitatható. (Még ha szerintem jól is döntött.) Szóval valóban nem lehet teljesen kiszűrni a szubjektivitást.

Egyedül abban vitatkoznék veletek, hogy több videobírózástól túl töredezett lenne a játék. Én nem látom, hogy ha az NBA meg az NFL elbírja a töredezettséget, akkor a foci miért ne bírná el? Egyszerűen arról van szerintem, hogy nincsenek hozzászokva a nézők. Hozzátéve, hogy az NBA meg az NFL nem feltétlenül a videobírózás miatt töredezett, hanem az időkérések miatt, de most az ok nem is feltétlenül lényeges. Ott ugye kitűnően ki lehet bírni a szüneteket, mert amíg áll a játék, ismételnek korábbi jelenetek, elemeznek bizonyos játékszituációkat, beültetnek 1 vagy 2 szakkommentátort, akikkel addig lehet beszélgetni a meccsről, vagy bármilyen más aktualitásról a sportággal kapcsolatban. Ezeket ugyanúgy meg lehetne csinálni a gurulós focinál is, csak nem vagyunk hozzászokva. És azért ha mindent visszanéztek volna, ami necces volt, még akkor se lett volna korántsem olyan töredezett a játék, mint az amerikai sportokban.

Hmm kicsit naiv vagy :)
A sok jatekmegallas közben ott bizony kőkeményen megy a reklám.. Aki kinnt van meccsen meg nyilván már ebben nőtt fel.. Más mentalitás.. Ez Európaban nem hiszem hogy működne..

2018.07.19. 23:43

Oké, ebben igazad van. Én a magyar viszonyokból indultam ki, mert az amerikai sportokat is a magyar Sport TV-n szoktam nézni, ahol a megállások közben nem reklám van, hanem elemzés, beszélgetés. És az úgy tök jó szerintem. De valóban igazad van, hogy Amerikában ez nem így működik, ott kőkemény reklám van ezalatt. Az pedig valóban nem lenne jó a gurulós fociban.
Persze Amerikában is kialakult a rendje annak, hogy aki nem tolerálja a reklámot, az előfizet valami fizetős adásra, ahol nincs. Ha meg nem akar, akkor elviseli a reklámot. De ennek Európában nincs meg a kultúrája, és jó sokáig tartana, míg kialakulna. (És nem is biztos, hogy jó lenne...)

2018.07.20. 13:52

Yodaragorn írta:
Oké, ebben igazad van. Én a magyar viszonyokból indultam ki, mert az amerikai sportokat is a magyar Sport TV-n szoktam nézni, ahol a megállások közben nem reklám van, hanem elemzés, beszélgetés. És az úgy tök jó szerintem. De valóban igazad van, hogy Amerikában ez nem így működik, ott kőkemény reklám van ezalatt. Az pedig valóban nem lenne jó a gurulós fociban.
Persze Amerikában is kialakult a rendje annak, hogy aki nem tolerálja a reklámot, az előfizet valami fizetős adásra, ahol nincs. Ha meg nem akar, akkor elviseli a reklámot. De ennek Európában nincs meg a kultúrája, és jó sokáig tartana, míg kialakulna. (És nem is biztos, hogy jó lenne...)

talan ha csokken a visszanezesi ido akkor tobb dolgot lehet megnezni, de az meg azt szulne, hogy mindent reklomalni fognak, hogy video VIDEO!! :D

A rugbybol tobb mindent atvennek, pl a birok erelyesebben fellepehetnenek a reklomalokkal, szineszkedokkel (ertsd rogton piros) ott nincs ilyen anyazas illetve a pontok eloszlasat is megreformalnam.
pl van egy ilyen rugbys, persze nem egy az egyben,de osztonzo extra pontot lehetne adni.

"4 points for a win.
2 points for a draw.
1 "bonus" point for winning while scoring at least 3 more tries than the opponent.
1 "bonus" point for losing by no more than a specified margin. Through the 2013–14 season, the margin was 7 points; starting in 2014–15, the margin was reduced to 5.[2]"

2018.07.20. 19:18

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

talan ha csokken a visszanezesi ido akkor tobb dolgot lehet megnezni, de az meg azt szulne, hogy mindent reklomalni fognak, hogy video VIDEO!! :D

A rugbybol tobb mindent atvennek, pl a birok erelyesebben fellepehetnenek a reklomalokkal, szineszkedokkel (ertsd rogton piros) ott nincs ilyen anyazas illetve a pontok eloszlasat is megreformalnam.
pl van egy ilyen rugbys, persze nem egy az egyben,de osztonzo extra pontot lehetne adni.

"4 points for a win.
2 points for a draw.
1 "bonus" point for winning while scoring at least 3 more tries than the opponent.
1 "bonus" point for losing by no more than a specified margin. Through the 2013–14 season, the margin was 7 points; starting in 2014–15, the margin was reduced to 5.[2]"

Én ha bíró lennék sokkal erelyesebb lennék mint akiket láttam a vbn.. Collinanak pl volt tekintélye... Reklamalsz mint egy őrült? Oké, első figyelmeztetés, másodiknál sárga, majd piros... Hidd el a játékosok is máshogy állnának hozzá..

2018.07.20. 19:22

rapguruz88 írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

"4 points for a win.
2 points for a draw.

Én ha bíró lennék sokkal erelyesebb lennék mint akiket láttam a vbn.. Collinanak pl volt tekintélye... Reklamalsz mint egy őrült? Oké, első figyelmeztetés, másodiknál sárga, majd piros... Hidd el a játékosok is máshogy állnának hozzá..

Persze ez a megoldas. az UEFA-nak es a FIFA-nak kene kiadnia , hogy akkor matol pl csak a CSK beszelhet a biroval.

2018.07.20. 23:47

Ezt adnám én is, teljesen elvesztik néha a bírók a kontrollt a meccs felett. Ott volt pl. az angolok meccse talán a svédek ellen, amikor egy idő után már hiába osztotta a sárgákat, semmi foganatja nem volt, mintha ott se lett volna a bíró. Ha meg érzékelték, hogy ott van, akkor csak kiabáltak vele... Ez ellen mindenképp ki kell találni valamit.

2018.07.21. 17:20

Párizs 2024: a NOB elfogadta, a breaktánc is a műsorban
http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni ... dA2cnR6Hc4

Na, ehhez mit szóltok? A 2024-es Olimpián olimpiai sportág lesz a break! :o

Meg kell mondjam, nekem vegyesek az érzéseim. Egyfelől nyilván ez hatalmas elismerés a hip-hopnak, ezért örülök. Másfelől nem vagyok benne biztos, hogy a break Olimpiára való. Nagy sportrajongó vagyok, de a pontozásos sportágak (műkorcsolya, műugrás, szinkronúszás, ritmikus gimnasztika, stb.) sose álltak közel a szívemhez. Főként azért, mert ezek legalább annyira tartoznak a művészet, mint a sport kategóriájába, a művészet pedig szubjektív. Nincs egy objektív mércéje a teljesítménynek, mint a futásban vagy az úszásban az idő, a fociban vagy a kézilabdában a gól. Innentől kezdve nagyon nagy részben a zsűri aktuális ízlésén múlik, hogy ki fog nyerni, nem a valódi teljesítményen. Nyilván a break is ilyen pontozásos sportág lesz - ugyanezekkel a hátulütőkkel.

Ráadásul a műkorcsolya, műugrás, stb. annyiban még jobb, hogy azok komoly hagyományokkal rendelkező sportágak (már csak ezért is könnyeben elfogadja az ember, hogy ott vannak az Olimpián), rég kiforrott pontozási szempontrendszerrel, ami valamennyire csökkenti a szubjektív pontozás kockázatát. A breaktánc viszont új sportág, ebből adódóan szerintem még nincs egy egységes, kiforrott pontozási rendszere, emiatt sokkal nagyobb eséllyel fognak torz eredmények születni, mint a régi pontozásos sportágakban.

Kíváncsi vagyok, mit gondoltok. :)

2019.04.02. 18:01

Yodaragorn írta:
Párizs 2024: a NOB elfogadta, a breaktánc is a műsorban
http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni ... dA2cnR6Hc4

Na, ehhez mit szóltok? A 2024-es Olimpián olimpiai sportág lesz a break! :o

Meg kell mondjam, nekem vegyesek az érzéseim. Egyfelől nyilván ez hatalmas elismerés a hip-hopnak, ezért örülök. Másfelől nem vagyok benne biztos, hogy a break Olimpiára való. Nagy sportrajongó vagyok, de a pontozásos sportágak (műkorcsolya, műugrás, szinkronúszás, ritmikus gimnasztika, stb.) sose álltak közel a szívemhez. Főként azért, mert ezek legalább annyira tartoznak a művészet, mint a sport kategóriájába, a művészet pedig szubjektív. Nincs egy objektív mércéje a teljesítménynek, mint a futásban vagy az úszásban az idő, a fociban vagy a kézilabdában a gól. Innentől kezdve nagyon nagy részben a zsűri aktuális ízlésén múlik, hogy ki fog nyerni, nem a valódi teljesítményen. Nyilván a break is ilyen pontozásos sportág lesz - ugyanezekkel a hátulütőkkel.

Ráadásul a műkorcsolya, műugrás, stb. annyiban még jobb, hogy azok komoly hagyományokkal rendelkező sportágak (már csak ezért is könnyeben elfogadja az ember, hogy ott vannak az Olimpián), rég kiforrott pontozási szempontrendszerrel, ami valamennyire csökkenti a szubjektív pontozás kockázatát. A breaktánc viszont új sportág, ebből adódóan szerintem még nincs egy egységes, kiforrott pontozási rendszere, emiatt sokkal nagyobb eséllyel fognak torz eredmények születni, mint a régi pontozásos sportágakban.

Kíváncsi vagyok, mit gondoltok. :)

ugyanez a velemenyem.szubjektiv , pontozasos sport es nem olimpiara valo.
ha jol tudom a magyar olimpiai nizottsag tamogatja a breakeseinket

2019.04.03. 19:01

Onnantól kezdve, hogy olimpiai sportág lett, nincs más választása a MOB-nak, mint hogy támogassa a break-eseket, jól is teszik, ez a dolguk. Nyilván én is szurkolni fogok a magyar breakeseknek, ha kint lesznek az Olimpián, de ettől még valóban nem való Olimpiára a break, ezek szerint egyetértünk. :)

2019.04.03. 20:04
Adminisztrátor

Nekem is fura dolog lesz a break, mint olimpiai sportág, annak ellenére, hogy csodálom az egész breakvilágot. Egyszerűen nem odavaló. Tök jó, hogy támogatni akarják a modernkori jelenségeket, de szerintem ezt megtehetnék a már meglévő események nagyobb támogatásával. Pl egy nagyobb nyilvánosság a Battle Of The Year-nek és mindenki boldog lenne.

2019.06.08. 19:07

Az egyik legjobb kosaras volt!!
RIP Kobe Bryant

https://www.blikk.hu/sport/csapat/a-suru-kod-okozhatta-kobe-bryant-tragediajat/nebcrz2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dogg-Pound 2020.01.27. 13:55-kor.

2020.01.27. 11:25

Nyugodjon békében... Hihetetlen

2020.01.27. 11:47

legyen nekik könnyű a föld!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2020.01.27. 12:07
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 335 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Következő