Szerző |
Üzenet |
rapguruz88
|
 Re: Shady Records
Hu de várom már a Venomot, Hardyval nagyon jó lesz
|
2018.09.05. 12:12 |
|
 |
rapguruz88
|
Ehhh. Megszólalt Joe budden is.. https://youtu.be/kwhad3hGZmA
|
2018.09.05. 15:24 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15420 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
sose értettem, hogy miért utálja mindenki buddent hirtelen. csak kimondta, hogy a revival gyenge lemez lett. nem többet. ezt mára mindenki (maga eminem is) beismeri. Akkor?
|
2018.09.05. 16:03 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: sose értettem, hogy miért utálja mindenki buddent hirtelen. csak kimondta, hogy a revival gyenge lemez lett. nem többet. ezt mára mindenki (maga eminem is) beismeri. Akkor? Az hogy Budden mindent utal.. Nem csak a Revivalt.. Ujhullamosokat, régieket, mindent... Nem csoda H kibasztak a műsorából.. De mi az h . I’ve been better than you this entire fucking decade. Huh... EZt ő se hiszi el... Akkor dobjon ki egy diss tracket.. De ez így nah.. Érted mi bajunk vele
|
2018.09.05. 17:12 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ja, nem az a baj szerintem se, hogy azt mondta, hogy a Revival szar. Itt viszont nagyon gáz: semmi értelmeset nem mondott az Eminem az elmúlt 10 évben, csak rímelgetett? Ne szórakozzunk már... Annak meg örülök, hogy a Fall-hoz készült klip, szerintem az egyik legjobb szám a lemezen. Nagyon jól indul a klip a tweetekkel, meg utána is tök látványos, de nekem egy idő után kicsit unalmassá válik. A végén persze a Revival eltaposása ütős.  Egyébként az LL Cool J interjú végén is átjön, hogy maga Eminem sincs megelégedve a Revival-el, amikor komolyan beszél róla. Viszont azzal tényleg ellentmond magának, hogy egyrészt beismeri, hogy a Revival lehetett volna jobb, másrészt viszont beszól mindenkinek, aki szidja a Revival-t.  Tehát, "tudom, hogy szar lett, de azért ne szóljatok be!".  De hát a hip-hop egy ilyen műfaj, itt a versenyszellem miatt előfordulnak ilyen ellentmondások. És úgy tűnik, Eminem-nek éppen mások beszólásaira volt szüksége ahhoz, hogy tudjon egy olyan anyagot csinálni, mint a Kamikaze, tehát kénytelen volt ezekre reagálni még akkor is, ha némelyikkel egyetért.
|
2018.09.05. 21:44 |
|
 |
rapguruz88
|
Itt a legfőképpen azokkal van baj akik bírálták a Revivalt a megjelenés előtt, Tracklist alapján
|
2018.09.05. 22:19 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15420 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
rapguruz88 írta: Itt a legfőképpen azokkal van baj akik bírálták a Revivalt a megjelenés előtt, Tracklist alapján ez nem igaz. crooked i annyira szidta előre, hogy aneten keringett egy fake tracklist is amit ő csinált, hogy milyennek kéne lennie. és az ő neve meg sincs említve. hozzá képest budden úriember volt. Yodaragorn írta: Ja, nem az a baj szerintem se, hogy azt mondta, hogy a Revival szar. Itt viszont nagyon gáz: semmi értelmeset nem mondott az Eminem az elmúlt 10 évben, csak rímelgetett? Ne szórakozzunk már... de, az alap konfliktus az volt (illetve sztem az, hogy joe szerint em nem rendesen vitte a SH-t, de ugye ez meg tény már megbeszéltük itt is, hogy a shady records amatőr, de nagyon), hogy azt merte mondani a podcastjében, hogy a revival gyenge. hogy csak rímelget azt most mondta frissen, de az megiint csak igaz, ezt TE is írtad Yoda: Yodaragorn írta: Ez a Relapse-en is megvolt, csak ott úgy kísérletezett, hogy annak tényleg "kísérletezés szaga" volt. Itt viszont úgy kísérletezik, hogy végig totálisan stabil, magabiztos a technikája, ezért nem tűnik kísérletezésnek. ...
...A Revival-el a legnagyobb gondom a zenei része volt. Egyrészt túl sokféle szám volt rajta, nem volt egy kiforrott zenei koncepció. Másrészt semmi olyat nem hallottunk rajta zeneileg, amit ne hallottunk volna már 7-8 évvel ezelőtt is. Látod, te is írod, hogy Eminem utolsó 10 éve kisérletezgetés volt, próbálta kitalálni újra saját magát. Ezzel szemben Joe lemezeket adott ki. Jókat. Nem, nem eminem szintűt, olyanokat sose fog, végül is ég és föld a két mc ez sose volt kérdés. DE saját magukhoz képest eminem 10 évig majdnem egyhelyben toporgott. Joe fejlődött minden lemezzel. ha így gondolsz bele Joenak igaza van. Közben egyébként a neten crooked i és joe elkezdett azon beefelni, beszélgetni, vitatkozni, hogy most akkor ki miatt is szűnt meg az SH. szerk.: egyébként simán el tudom képzeléni, hogy joe simán egy írígy geci, és azt várta, hogy majd az SH lesz a következő g-unit vagy d12, de nem lett és ezért van megsértődve eminemre, meg az egész világra. Mi akik hallgatjuk, szeretjük ezt a zenét hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a művelőinek nagyobb hányada, csak tudatlan, buta nigger... jó részük nem fejezte be az általánost se, nemhogy a gimit vagy még tovább... (és ez nem jelenti azt, hgy ne lehetnének okosak, de mutatja a példájuk, hogy nem azok na)
|
2018.09.06. 08:12 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: rapguruz88 írta: Itt a legfőképpen azokkal van baj akik bírálták a Revivalt a megjelenés előtt, Tracklist alapján ez nem igaz. crooked i annyira szidta előre, hogy aneten keringett egy fake tracklist is amit ő csinált, hogy milyennek kéne lennie. és az ő neve meg sincs említve. hozzá képest budden úriember volt. Yodaragorn írta: Ja, nem az a baj szerintem se, hogy azt mondta, hogy a Revival szar. Itt viszont nagyon gáz: semmi értelmeset nem mondott az Eminem az elmúlt 10 évben, csak rímelgetett? Ne szórakozzunk már... de, az alap konfliktus az volt (illetve sztem az, hogy joe szerint em nem rendesen vitte a SH-t, de ugye ez meg tény már megbeszéltük itt is, hogy a shady records amatőr, de nagyon), hogy azt merte mondani a podcastjében, hogy a revival gyenge. hogy csak rímelget azt most mondta frissen, de az megiint csak igaz, ezt TE is írtad Yoda: Yodaragorn írta: Ez a Relapse-en is megvolt, csak ott úgy kísérletezett, hogy annak tényleg "kísérletezés szaga" volt. Itt viszont úgy kísérletezik, hogy végig totálisan stabil, magabiztos a technikája, ezért nem tűnik kísérletezésnek. ...
...A Revival-el a legnagyobb gondom a zenei része volt. Egyrészt túl sokféle szám volt rajta, nem volt egy kiforrott zenei koncepció. Másrészt semmi olyat nem hallottunk rajta zeneileg, amit ne hallottunk volna már 7-8 évvel ezelőtt is. Látod, te is írod, hogy Eminem utolsó 10 éve kisérletezgetés volt, próbálta kitalálni újra saját magát. Ezzel szemben Joe lemezeket adott ki. Jókat. Nem, nem eminem szintűt, olyanokat sose fog, végül is ég és föld a két mc ez sose volt kérdés. DE saját magukhoz képest eminem 10 évig majdnem egyhelyben toporgott. Joe fejlődött minden lemezzel. ha így gondolsz bele Joenak igaza van. Közben egyébként a neten crooked i és joe elkezdett azon beefelni, beszélgetni, vitatkozni, hogy most akkor ki miatt is szűnt meg az SH. szerk.: egyébként simán el tudom képzeléni, hogy joe simán egy írígy geci, és azt várta, hogy majd az SH lesz a következő g-unit vagy d12, de nem lett és ezért van megsértődve eminemre, meg az egész világra. Mi akik hallgatjuk, szeretjük ezt a zenét hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a művelőinek nagyobb hányada, csak tudatlan, buta nigger... jó részük nem fejezte be az általánost se, nemhogy a gimit vagy még tovább... (és ez nem jelenti azt, hgy ne lehetnének okosak, de mutatja a példájuk, hogy nem azok na) Sajnos a legigazabb az utolsó bekezdés amit írtál... Vitathatatlan... Főleg ha azt vesszük hogy a legtöbbjük számunkra elképzelhetetlen mennyiségű pénzt keres... Nem is tudják feldolgozni
|
2018.09.06. 10:56 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
rapguruz88 írta: Itt a legfőképpen azokkal van baj akik bírálták a Revivalt a megjelenés előtt, Tracklist alapján Igen, ez valamennyire enyhítheti az ellentmondást, de egyrészt ahogy dogg is írta: Crooked is bírálta a megjelenés előtt, mégse kapott semmit. És ugye csomó mindenkinek beszól Eminem, akik nem szóltak egy rossz szót se a Revival-re a megjelenés előtt, csak utána. dogg: Az alapkonfliktus valóban az volt kettejük közt, hogy a Joe leszarozta a Revivalt. És ezzel nekem nincs is semmi bajom, ez egy teljesen valid vélemény, amit ráadásul érvekkel is alátámasztott. Más kérdés, hogy szerintem azért annyira nem volt az rossz lemez, mint ő gondolja, de ettől még semmi gond nincs vele. Gázosnak a mostani nyilatkozatát érzem: https://offmedia.hu/hiphop/joe-budden-s ... nei-voltakNyilvánvaló szerintem, hogy Eminem sokkal jobb rapper, mint ő, még akkor is, amikor gyengébb cuccokat ad ki. Ráadásul most a Kamikaze-n tényleg olyat mutatott, ami után szerintem nem sok alapja van Joe Buddennek tovább beszólogatni. De nem az a fő gondom, hogy kritizál, hanem az, hogy ennyire túldimenzionálja a saját képességeit. Ha tényleg ennyire jó, miért hagyta abba a rapelést? A kísérletezéssel, "rímelgetéssel" kapcsolatban én egyáltalán nem azt mondtam, amit a Joe. Én csak annyit írtam, hogy utoljára a Relapse-en kísérletezett ilyen intenzíven a különböző flowkkal Eminem, mint most a Kamikaze-n. És én ezt pozitív kontextusban írtam, mert a kísérletezés szerintem jó dolog. Csak azt próbáltam kiemelni, hogy míg a Relapse-en nem feltétlenül sült el jól, addig a Kamikaze-n igen. Viszont azt korántsem gondolom, hogy az elmúlt 10 évben csak kísérletezgetne Eminem: a Relapse-en és a Kamikaze-n igen, de szerintem a Recovery és az MMLP2 egyáltalán nem a kísérletezgetésről szólt. Mindkét lemeznek nagyon stabil, kiforrott hangzásvilága van, ki van gondolva a flow, amit végig használ rajtuk. A Revival meg olyannyira nem volt kísérletezés, hogy azon csak a Recovery-n és az MMLP2-n hallott dolgokat ismételgette, ez volt a legnagyobb baj vele szerintem. Hogy Joe Budden mennyire adott ki jó lemezeket: biztos jókat adott ki, tőlem egy hallgatásnál sokkal többet egyik se kapott. Én sose voltam elájulva a zenéitől, de ez egyébként teljesen lényegtelen a téma szempontjából. Szóval ha a lemezei a kedvenceim közé tartoznának, akkor is ezt gondolnám. Biztosan fejlődött sokat ő is, de én azt gondolom, hogy Eminem is fejlődött. Sokkal érettebb lett tartalmilag mind a magánéleti, mind a politikai témák terén. A technikája kiforrottabb, mint valaha. Zeneileg minden lemezén úgy tudott megújulni, hogy nem engedte el sose a rá jellemező hangzást. (Kivétel ez alól a Revival.) Szóval az én szememben egyértelmű a fejlődés Eminem-nél is. Amit pedig szerkesztésként írtál, azzal maximálisan egyetértek, szerintem is egyszerűen erről van szó. 
|
2018.09.06. 20:15 |
|
 |
Zoli, MP
|
Beszallok en is. Alapvetően Csabinkat tudnam idezni: "ha nem tudsz irni savazz mast ahhoz nem kell, hogy erezd, nem kell hogy lasd" alapvetoen a hiphopban van a legtobb "ego" es a beefek/dissek elkerulhetetlenek, a biznisz miatt foleg! semmilyen eloadonak nem kene nyiltan fikaznia senkinek a szamat/ albumat, de penzbol elnek ez kell ahhoz, hogy porogjon a nevuk. a zene korul egy csomo fost epitettek fel ami kvazi blikk szintu dolog. az emberek csamcsognak, megosztananak, hordanak. engem ezek annyira nem hoznak lazba, hogy ihaj. Atporgettem ezt a kamikazet. zeneileg befogadhatatlan nekem, megprobaltam, mert spotin a tobb eminem lemezt is atnyalaztam. jo mc, de amilyen zenek vannak neha elkeserito. A black eyed peas a legjobb pelda. frisseseg es hiphop-rap maradt. kicsit zagyvanak tunik az irasom elolvasas utan, de nem baj. elkuldom 
|
2018.09.06. 21:56 |
|
 |
Sixfeet
|
Budden szimplán amiatt lett megosztó figura mert az Everyday Struggle-ön belül kikupálódott. Crooked I valami olyasmiről beszél hogy amúgy is voltak pénzügyi nézeteltérései Joenak a Shadyvel, és szerinte ez adta meg az alapját annak hogy úgy beszélt a Revivalról ahogyan beszélt, szerintem nem. Nekem az a feltételezésem hogy Buddennek inkább van baja olyanokkal mint Kevin Liles, Lyor Cohen vagy Jimmy Iovine, tehát főleg a tényleges nagy lemezkiadós fejesek akik vagy a Def Jamnél vagy az Interscopenál részt vesznek a lényegi munkában ami a terjesztés lényegi részét és a marketinget, továbbá ami a kifizetést illeti. Budden rengetegszer hangoztatta még a Revival-os beszólásai közben is hogy a Shady talán pont amiatt kivétel ezek alól a kiadók alól mert Eminem meg Rosenberg tényleg kreatív emberek olyan bürokraták helyett akik szarnak az előadók döntéseibe.
Buddennek szépen fokozatosan elkezdett épülnie egy stikkje a Lil Yachty/Migos-os balhén keresztül ami miatt az újgenerációs hallgatók bűnbakjává kezdett válni és egyben a mintapéldájává annak az utálkozó öregember sztereotípiának - ami lehet hogy sokkal sarkallatosabban igaz az Eminemre ezután az album után, - de idővel a hallgatóság elkezdte észrevenni hogy a sokszor néha túlkompenzáló karaktere abszolút nem beszél hülyeségeket hanem pont abba a műfajba mutat betekintést amiből - ha csak az előadói életre koncentrálna és nem vonult vissza - már rég száműzött lenne ha még rappelne.
Ha ez a Crooked & Budden dolog előkerült hogy ki mondta hamarabb: Eminem szerintem azért akadt ki jobban Buddenre ki, mert egyrészt Crooked állítása szerint e-mail threadek voltak arról hogy a közösségi médián Budden nem promózza az anyagaikat, viszont Crookeddel ellentétben Budden egy olyan műsor kulcsfigurájaként ami napi szinten napi szinten generált elég magas nézettséget egy 40 perces formátumon belül, aztán ezenbelül az hogy a saját campjéről így beszélt, az jobban megad egy alaphangot annak hogy az emberek már a kezdetben szarul álljanak hozzá az albumhoz még akkor amikor ki se jött szemben egy Crooked I-al - akiről Buddenhez hasonlítva - a kutya se beszél.
Annyira szarul nem állt hozzá a kezdetben mint ahogyan azt beállítani próbálta Eminem meg Royce, csak Eminem zokon vette ezt az egészet, aztán onnantól meg már borult a dominó.
|
2018.09.06. 23:05 |
|
 |
doggfather
|
|
2018.09.07. 08:30 |
|
 |
nezezon
|
Eminem Playing Pac-Man. MGK-ek van egy PAc-MAn tetkoja. Valami keszul. https://www.youtube.com/watch?v=SDNu1vrGwEE
|
2018.09.07. 13:14 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: alapvetoen a hiphopban van a legtobb "ego" es a beefek/dissek elkerulhetetlenek, a biznisz miatt foleg! semmilyen eloadonak nem kene nyiltan fikaznia senkinek a szamat/ albumat, de penzbol elnek ez kell ahhoz, hogy porogjon a nevuk. a zene korul egy csomo fost epitettek fel ami kvazi blikk szintu dolog. az emberek csamcsognak, megosztananak, hordanak. engem ezek annyira nem hoznak lazba, hogy ihaj.
Alapvetően sok igazság van természetesen abban, amit írsz. Az üzlet valóban ösztönzi ezeket a beefeket erősen, mert eladhatóak. Viszont a beefelés szerintem eredetileg nem innen ered, nem az üzletemberek találták ki. A hip-hop kultúrának mindig is része volt a versengés, a fekete fiatalok az utcán ezáltal tudták megmutatni, hogy tehetségesek valamiben. Az utcai freestyle csatákban szerintem már akkor oltogatták egymást, amikor az üzletembereknek még eszükbe se jutott, hogy ráugorjanak erre az egészre. És a beefelésnek megvan az az előnye, hogy a másik oltása által fel tudsz villantani néhány olyan ötletes rímet, szófordulatot, ami más kontextusban nem biztos, hogy ekkorát ütne. Ezzel oda akarok kilyukadni, hogy szerintem Eminem a Kamikaze-t nem a pénz miatt beefeli végig. Miért hajtana ő arra, hogy még több pénze legyen? Nem volt jellemző rá sose. Szerintem egyszerűen azért csinálta ő ezt a lemezt, mert a hip-hop kultúra része, hogy ha beszólnak neked, akkor vissza kell ütni. A hip-hop kultúra tisztelőjeként és a disstrackek nagymestereként úgy érezte, hogy ezt kell tennie, ráadásul új inspirációt adott neki szerzőként ez az egész szituáció a Revival körül. Tehát én nem gondolom, hogy arról lett volna szó, hogy elfogyott az ötlet, és kell a pénz, csináljunk valami beefelős lemezt. Aki hallotta a lemezen a rímeket, a beszólásokat, az újszerű flowkat, a zenéket, annak világos lehet, hogy nem fogyott el az ötlet - még akkor sem, ha neked vagy más hallgatóknak nem tetszik a lemez. Elhiszem, hogy vannak, akiknek ez nem a világuk, nincs is ezzel semmi baj. Azt persze elismerem, hogy valószínűleg nagyon sokan sok pénzt keresnek ebből a lemezből, de magát Eminemet szerintem nem nagyon motiválja, hogy több pénze legyen.
|
2018.09.07. 21:05 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: alapvetoen a hiphopban van a legtobb "ego" es a beefek/dissek elkerulhetetlenek, a biznisz miatt foleg! semmilyen eloadonak nem kene nyiltan fikaznia senkinek a szamat/ albumat, de penzbol elnek ez kell ahhoz, hogy porogjon a nevuk. a zene korul egy csomo fost epitettek fel ami kvazi blikk szintu dolog. az emberek csamcsognak, megosztananak, hordanak. engem ezek annyira nem hoznak lazba, hogy ihaj.
Alapvetően sok igazság van természetesen abban, amit írsz. Az üzlet valóban ösztönzi ezeket a beefeket erősen, mert eladhatóak. Viszont a beefelés szerintem eredetileg nem innen ered, nem az üzletemberek találták ki. A hip-hop kultúrának mindig is része volt a versengés, a fekete fiatalok az utcán ezáltal tudták megmutatni, hogy tehetségesek valamiben. Az utcai freestyle csatákban szerintem már akkor oltogatták egymást, amikor az üzletembereknek még eszükbe se jutott, hogy ráugorjanak erre az egészre. És a beefelésnek megvan az az előnye, hogy a másik oltása által fel tudsz villantani néhány olyan ötletes rímet, szófordulatot, ami más kontextusban nem biztos, hogy ekkorát ütne. Ezzel oda akarok kilyukadni, hogy szerintem Eminem a Kamikaze-t nem a pénz miatt beefeli végig. Miért hajtana ő arra, hogy még több pénze legyen? Nem volt jellemző rá sose. Szerintem egyszerűen azért csinálta ő ezt a lemezt, mert a hip-hop kultúra része, hogy ha beszólnak neked, akkor vissza kell ütni. A hip-hop kultúra tisztelőjeként és a disstrackek nagymestereként úgy érezte, hogy ezt kell tennie, ráadásul új inspirációt adott neki szerzőként ez az egész szituáció a Revival körül. Tehát én nem gondolom, hogy arról lett volna szó, hogy elfogyott az ötlet, és kell a pénz, csináljunk valami beefelős lemezt. Aki hallotta a lemezen a rímeket, a beszólásokat, az újszerű flowkat, a zenéket, annak világos lehet, hogy nem fogyott el az ötlet - még akkor sem, ha neked vagy más hallgatóknak nem tetszik a lemez. Elhiszem, hogy vannak, akiknek ez nem a világuk, nincs is ezzel semmi baj. Azt persze elismerem, hogy valószínűleg nagyon sokan sok pénzt keresnek ebből a lemezből, de magát Eminemet szerintem nem nagyon motiválja, hogy több pénze legyen. Tudom, hogy a beef kezdetektol kezdve ott van a hip hop-ban, ezert irtam, "a biznisz miatt foleg!" a biznisz csak ad egy extra motivaciot. 
|
2018.09.07. 21:27 |
|
 |
|