Lement nálam is az Everythang's Corrupt. Én nem igazán értem a nagyon lehúzós kritikákat, szerintem nagyon frankó album lett. Jobb, mint az I Am the West. Ami egyébként szintén egy jó album volt, csak Cube szintjén tartozott a gyengébbek közé. Erről is azt gondolom, hogy Cube gyengébb albumai közé tartozik, de ettől még nálam simán top 10-es idén.
Ami miatt könnyen el tud menni az ember kedve a lemeztől az az, hogy az első fele a gyengébb. Emiatt szerintem sokan már rossz szájízzel futnak neki - az egyébként kitűnő - második felének. Kíváncsi lennék, hogy ugyanilyen negatívak lennének-e a kritikák, ha megcserélnénk az album két felét.

Ugye konkrétan az a baj, és ez szerintem is negatívum, hogy a 4-estől a 7-es számig 4 darab dirty south-os hangzású szám követi egymást, amik Cube szintjén elég gyengék, és nagyon elrontják az ember szájízét. Én se értem, miért erőlteti ezeket. A Raw Footage-on is voltak már ilyenek, ott még jobban értettem, mert abban az időben még nagy divat volt a dirty south, de most már nem is divat. Viszont akárhogy nézem, a 16 számból ez 4 szám, vagyis a negyede. A maradék háromnegyede a lemeznek igazi jó westcoast muzsika, ami engem bőven kárpótol ezért a 4 gyengébb trekkért. Ráadásul ebből a 4-ből is az egyik (Don't Bring Me No Bag) nem is dirty south, hanem trap, ami szintén nem áll közel a szívemhez, de abból a szempontból szerencsésebb, hogy ez a hangzás tényleg divat manapság, és legalább megmutatta Cube, hogy ilyet is tudna csinálni, ha szeretne, csak általában nem szeretne.
A 8-as számtól indítva viszont tökéletes az album. Onnantól kezdve végig jobbnál jobb westcoast nóták követik egymást. Talán a 8-as, 9-es (Streets Shed Tears, Ain't Got No Haters) a két legjobb, de akármelyik számot ki lehetne emelni innen. (És ugye az 1-es, 2-es, 3-as számok is jók.)
Amit kicsit hiányolok még én is, az az egységes koncepció. Eléggé érződik, hogy sokproduceres az album, kicsit össze-vissza jönnek egymás után a számok.
Összességében én nem csalódtam annak ellenére, hogy lehetett volna jobb is a lemez. A lemez nagy részében azt hozza a Cube, amit a legjobban tud. Ezzel ma már nem lehet nagy sikereket elérni, de nagyon jól felismerte, hogy neki már nem állna jól, ha változtatna. Kicsit erősebb produceri gárdával tudott volna még dobni az albumon, ugye főként másodvonalas producerekkel dolgozott. Egy DJ Pooh, egy E-A-Ski és egy Fredwreck alapot kaptunk, ezek nagyjából a legjobbak közt is vannak, a többi producertől max. az várható el, hogy a régi klasszikus westcoastot magas szinten produkálják, de különösebb új csavart nem tudnak belevinni.