Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.30. 21:34

Hozzászólás a témához  [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 84  Következő
 TOP 10 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: TOP 10
doggfather írta:
Na az én listám:

https://dogg-n-roll.blog.hu/2018/12/27/ ... _10_lemeze

(kattintásvadász vagyok na, de tényleg mindegyhez igyekeztem találni vmi kis plusszt ahol volt)

Szokás szerint kitűnő, nagyon alaposan összeraktad!
Csak látszólag áll egymástól távol kettőnk listája: ha az EP-k is játszottak volna, akkor Black Thought valószínűleg nálad is bekerült volna a 10-be. Evidence és Royce tényleg csak egy paraszthajszállal csúsztak ki nálam, de ha úgy jön ki a lépés, akár a Cypress Hill, a Butch Cassidy vagy a Masta Ace & Marco Polo lemez is bekerülhettek volna, ezek közt tényleg nagyon szoros volt a verseny.
Az viszont tény, hogy a listád több helyezését is elfoglaló Jurassic 5-ot én egyáltalán nem figyelem. Lehet, hogy kéne. :)

2018.12.27. 13:44

igen, a black tought nálad csalás volt. ;)

Tőled a black panther marha jó, de én OST-ot sose rakok rá, azok válogatásoknak minősülnek nálam, nem versenyeznek. Az épphogy lemaradtak listám ugye 17 lemez ahogy írtam is, abból több szerepelt nálad 10ben, szóval igen, van átfedés rendesen, a jó lemezek ugyanazok tényleg csak ízlés kérdése a sorrend, meg, hogy ki mit hagy le, mert muszáj ugye ha csak 10 lehet.

A 3 j5öt csekkold le, tök más a három lemez, de annyira, hogy nehéz elhinni, hogy ők csapatban tolták. Illetve nem is nehéz, szimplán érdekes, hogy alakul, fejlődik a zenészek ízlése is.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2018.12.27. 15:02

Legyen az negy j5-os, mert Chali2na ep-t adott ki az is ott van Dogg listajan.
Meg amugy az egesz J5 discot nezd at. Nincs sok. Effektive 4 lemez kozosen. Egyedi karakteres hangzas az oveke, old school flow-val (kiveve Chali2na egy masik dimenzio).Nekem a power in numbers a kedvencem toluk, de szerintem neked a feedback fog tetszeni.
No meg Chali2na egyetlen albumat is nyalazd at a fish outta water-t. Minden idok legjobb hiphop lemezei kozott van nalam 8-)

Amugy Evidence tenyleg felnott, ahogy nyilatkozta meg a hangjat sem melyiti, hogy kemenyebbnek tunjon.Durva, hogy vki kb 20 ev utan talalja meg onmagat.

Spoiler, a ket listarol 1 fog szerepelni az enyemen :lol: :)

2018.12.27. 16:43

nekem a Quality Control a kedvencem.

várjuk a te listád is.

Kép

2018.12.27. 16:47

Én várok 2 napot még

2018.12.27. 18:14

Mire?

Kép

2018.12.27. 18:30

doggfather írta:
Na az én listám:

https://dogg-n-roll.blog.hu/2018/12/27/ ... _10_lemeze

(kattintásvadász vagyok na, de tényleg mindegyhez igyekeztem találni vmi kis plusszt ahol volt)

Nemá, biz markie? Na ezt megnézem.

(sikerült leszűrnöm a lényeget, mi? :) Majd átolvasom és kattintgatok még később)

2018.12.28. 00:00

doggfather írta:
igen, a black tought nálad csalás volt. ;)

Tőled a black panther marha jó, de én OST-ot sose rakok rá, azok válogatásoknak minősülnek nálam, nem versenyeznek.

Jó, hát ezekben nem feltétlenül értünk egyet. A Black Thought max. azért volt csalás, mert összevontam a két EP-t, de amúgy szerintem simán lehet az EP-ket az LP-kkel versenyeztetni. Mindkettő komplett, egységes zenei alkotás, csak az EP szerzője úgy gondolta, hogy ő rövid időben szeretné elmondani a mondandóját. De nem az időtartamán múlik szerintem egy zenei alkotásnak, hogy mennyire értékes.
Az OST meg szerintem jó esetben nem válogatás. Pl. a Black Panther OST esetében is pont azt dicsértem, hogy nagyon is végighúzódik az albumon az egységes koncepció. Nagyjából ugyanaz a produceri gárda dolgozott minden számon, szinte az összes számot ugyanaz a hangmérnök keverte, Kendrick execeutive producerként gondoskodott az egységes hangzásvilágról. Szóval hiába sok különböző előadó rakta össze a számokat, a Black Panther OST szerintem ugyanúgy egy egységes alkotás, mint egy szólóalbum. (Vannak olyan OST-k, amik nem ilyenek, de azok valószínűleg sehogy se kerülnének rá a 10-es listámra. :) )

Viszont ugye én meg a "nem hip-hop" albumokat nem szeretem összevetni a hip-hop albumokkal, úgyhogy én ebben vagyok szigorúbb. Pl. belehallgattam tegnap a Fullee Love - Free, White & 21 albumba, és tényleg eszméletlen jó, de ez nekem már túl messze van a hip-hoptól ahhoz, hogy össze merjem vetni mondjuk egy Evidence albummal.
Ettől függetlenül maximálisan megértem az 1. helyezését az albumnak, mert tényleg topigényes. Ennek alapján mindenképp érdemes utánamennem a Jurassic 5-nak. Köszi a tippeket, hogy miket lenne érdemes meghallgatnom. :) Igyekszem pótolni, csak jusson rá idő.

2018.12.28. 16:30

igen, én tavaly is leírtam (felvetésre), hogy nem top 10 rap/hiphop lemezt áállítok össze sose, hanem azt a 10 lemezt amit én a legszívesebben hallgattam, legjobban kedveltem az adott évből.

szubjektív az is, hogy mit hagyok ki.

igen, a párduc ost-ja zeneileg egységes, mégis válogatás nekem, mert annyi előadó tolja benne. de minőségi az tuti. legjobb marvel ost ever.

Kép

2018.12.28. 16:51

Srácok nem rosszbol kérdezem de meglepően hallom olvasom ((külföldi oldalakon is) hogy Nas Nasirja egy listán sem szerepel... Nekem ez kicsit furcsa, Sztem nagyon jó lemez lett, én nagyon sokat porgettem.. Dogg meg kidolgozás alatt van a lista, de az enyém eléggé eltero lesz mint a tiétek

2018.12.28. 18:43

Na ne vesszunk ossze ilyeneken :)
Mindenki olyan listat csinal amilyet akar.

Yoda, ebbol a ket j5-os szolo projectbol ne vonj le messzemeno kovetkezteteseket. A J5 albumok tradicionalis hip hop ;)

rapguruz88 írta:
Srácok nem rosszbol kérdezem de meglepően hallom olvasom ((külföldi oldalakon is) hogy Nas Nasirja egy listán sem szerepel... Nekem ez kicsit furcsa, Sztem nagyon jó lemez lett, én nagyon sokat porgettem.. Dogg meg kidolgozás alatt van a lista, de az enyém eléggé eltero lesz mint a tiétek

Haat nem is emlekeztem h volt NAS :oops:
egyaltalan nem jott at.

2018.12.28. 22:09

Zoli, MP írta:

Ez nyilván nem összeveszés, csak beszélgetünk. :) Elgondolkodtatott, amit dogg írt, hogy egy OST az válogatáslemeznek tekintendő-e, vagy sem. Aztán ha már felvetette, hogy szerinte igen, akkor úgy voltam vele, leírom, hogy szerintem miért nem. De ezek mind olyan kérdések, hogy nincs egy tuti álláspont, az ilyenekről a legszórakoztatóbb diskurálni. :)
Meg szerintem amikor az ember találkozik egy ilyen toplistával, jó, ha tisztában van az összeállítási szempontokkal.

A Nas lemezt illetően pedig én úgy emlékszem, már leírtam a speciális álláspontomat. Az én szememben Nas a 2007-es budapesti balhéjával véglegesen leírta magát. Előtte nagy Nas fan voltam, akkor viszont gondolkodás nélkül töröltem a komplett Nas diszkográfiát, és ezt azóta sem bántam meg. (Kivétel a Firm album, az a többiek miatt megérdemli, hogy hallgassam. :) )
Szóval lehet, hogy tök jó album a Nasir. Az én listámon azért nem szerepel, mert nem hallgattam meg, és nem is fogom meghallgatni, ennyi az oka.

2018.12.29. 15:15

Esélyes hogy az USA-ban azért nem lett népszerű mert Kanye produceralta... Kanye meg ugye Trump imádata miatt majdnemhogy kozellenseg

2018.12.29. 15:59

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Ez nyilván nem összeveszés, csak beszélgetünk. :) Elgondolkodtatott, amit dogg írt, hogy egy OST az válogatáslemeznek tekintendő-e, vagy sem. Aztán ha már felvetette, hogy szerinte igen, akkor úgy voltam vele, leírom, hogy szerintem miért nem. De ezek mind olyan kérdések, hogy nincs egy tuti álláspont, az ilyenekről a legszórakoztatóbb diskurálni. :)
Meg szerintem amikor az ember találkozik egy ilyen toplistával, jó, ha tisztában van az összeállítási szempontokkal.

A Nas lemezt illetően pedig én úgy emlékszem, már leírtam a speciális álláspontomat. Az én szememben Nas a 2007-es budapesti balhéjával véglegesen leírta magát. Előtte nagy Nas fan voltam, akkor viszont gondolkodás nélkül töröltem a komplett Nas diszkográfiát, és ezt azóta sem bántam meg. (Kivétel a Firm album, az a többiek miatt megérdemli, hogy hallgassam. :) )
Szóval lehet, hogy tök jó album a Nasir. Az én listámon azért nem szerepel, mert nem hallgattam meg, és nem is fogom meghallgatni, ennyi az oka.

Vicceltem csak, tudom, hogy itt mindig kulturalt beszelgetesek folynak.

rapguruz88 írta:
Esélyes hogy az USA-ban azért nem lett népszerű mert Kanye produceralta... Kanye meg ugye Trump imádata miatt majdnemhogy kozellenseg

A Nas-os koncerten tulleptem.Egy ideieg nem hallgattam, aztan mar nem erdekelt a dolog. Egy igazi Bitctch vagyok :D

Amugy mostanaban csak hip hop -ot hallgatok viszont egy hip hop lemez sem tud olyan erzeseket kelteni bennem amit egy-egy mas stilusu album. Szoval eletem top 5 lemezeben nem csak hip hop van.

2018.12.29. 20:41

Na srácok elkészült az én listám is csupa meglepetéssel... Rólam köztudott hogy a legújabb stílust is ugyanúgy követem mint az igazi underground rapet.. Az idei év rettenetesen erősre sikeredett ezért is volt mindenki számára a szokásos évi top lista összeállítása... Én kicsit változtattam a szabályaimon, nem összesített listát kreáltam, hanem minden hónap általam legjobban kedvelt, legtöbbször hallgatott albumát közlöm veletek.

Január Evidence Weather Or Not

Február Black Panther OST

Március Xxxtentacion?

Április J.Cole KOD

Május Royce da 5'9 Book of Ryan

Június Kanye West YE

Július

Augusztus Eminem Kamikaze

Szeptember Lil Wayne Tha Carter V

Október Joell Ortiz And Apollo Brown Mona Lisa

November Anderson. Paak Oxnard

December Ice Cube Everythangs Corrupt

JuliuSban semmit nem tudtam kiemelni, viszont az alábbi két albumot mindenképpen meg kell jegyeznem kicsit fáj is a szívem miatta hogy nem kerulhettek fel és ennek oka egyedül Kanye West... (hetente adta ki nyáron az általa producalt lemezeket)..
Nas Nasir
Pusha T Daytona.. Mindkettő nagyon sokat pörgött a nyáron..

2018.12.30. 01:03
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 84  Következő