Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Hírek a nagyvilágból
Yodaragorn írta: A független underground hip-hop fennmaradásáérthttps://www.facebook.com/notes/undergro ... _tn__=HH-REgy elgondolkodtató írás az underground hip-hop helyzetéről DJ Skeme Richards tollából. A fordításért köszönet az Underground Railroad-nak. Érdemes elolvasni. fájóan gugli fordítós a cucc.
|
2019.02.05. 10:32 |
|
 |
Dogg-Pound
|
47 év börtön is várhat Tekashi69-re, ha társait próbálja mentenihttps://24.hu/szorakozas/2019/02/02/tekashi69-rapper-bandatag-gyilkossag-borton/Snoop Dogg szerint 6ix9ine egy spicli, amiért együttműködik a hatóságokkalhttps://offmedia.hu/hiphop/snoop-dogg-szerint-6ix9ine-egy-spicli-amiert-egyuttmukodik-a-hatosagokkalÉn nem ismerem a srácot,se a zenéit...Most azért belehallgattam pár számába..Hát nem az én stílusom..Viszont Dope egész jó vidit csinált róla...Így egy picit "megismerhettem ezt a bohócot" DTV Vlog: Tekashi69 és a vamzerszar #tekashi https://www.youtube.com/watch?v=W-_kytMSpc4
|
2019.02.05. 12:30 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
rapguruz88 írta: https://offmedia.hu/hiphop/21-savage-valojaban-12-eve-illegalisan-tartozkodik-amerikaban-kitoloncolhatjak nem értem én ezeket az új rappereket. 21 is a faszé nem kért vízumot, vagy letelepedésit már évekkel ezelőtt? Vagy ez a 69, csomó lovéja van, okés, hogy szereti a scarfacet, meg a keresztapát, de minek kell bűnözni? Ahogy írtam már korábban lehetnek ezek jó zenészek, meg kőgazdagok, akkor is a többségük buta nigger...
|
2019.02.05. 13:15 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: rapguruz88 írta: https://offmedia.hu/hiphop/21-savage-valojaban-12-eve-illegalisan-tartozkodik-amerikaban-kitoloncolhatjak nem értem én ezeket az új rappereket. 21 is a faszé nem kért vízumot, vagy letelepedésit már évekkel ezelőtt? Vagy ez a 69, csomó lovéja van, okés, hogy szereti a scarfacet, meg a keresztapát, de minek kell bűnözni? Ahogy írtam már korábban lehetnek ezek jó zenészek, meg kőgazdagok, akkor is a többségük buta nigger... Nem olvastam el a cikket, de ha mar van loved a zenebol akkor tenyleg le kene allni a thug life eletmoddal. bar "you can take me out the ghetto but you can't take the ghetto outta me"
|
2019.02.05. 16:08 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Yodaragorn írta: A független underground hip-hop fennmaradásáérthttps://www.facebook.com/notes/undergro ... _tn__=HH-REgy elgondolkodtató írás az underground hip-hop helyzetéről DJ Skeme Richards tollából. A fordításért köszönet az Underground Railroad-nak. Érdemes elolvasni. Abszolút egyetértek a cikk mondanivalójával. Imádom a '90-es évek hip-hopját. Akkor és azokon a zenéken szocializálódtam bele a hip-hopba. De ha csak arra korlátozódnánk akkor tényleg helytálló lenne a kijelentés, hogy a hip-hop halott. Évről évre születnek olyan lemezek, amiket bátran odatehetünk egy golden erában született lemez mellé. Amúgy meg a '90-es vége 2000-es évek eleje időszakot, a független kiadók térhódításával legalább akkora jelentőségű korszaknak tartom, mint magát a golden érát. De pl a Dirty South szempontjából is más lehet a golden era. Jót mosolyogtam a top 50 sláger olvasásakor, Doggal ezt több bulin kiveséztük és szerintem mindegyikünk fel tudja sorolni legalább a felét a DJ-k "biztosra megyek" szettjének.
|
2019.02.05. 17:41 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
dub7 írta: Yodaragorn írta: A független underground hip-hop fennmaradásáérthttps://www.facebook.com/notes/undergro ... _tn__=HH-REgy elgondolkodtató írás az underground hip-hop helyzetéről DJ Skeme Richards tollából. A fordításért köszönet az Underground Railroad-nak. Érdemes elolvasni. Abszolút egyetértek a cikk mondanivalójával. Imádom a '90-es évek hip-hopját. Akkor és azokon a zenéken szocializálódtam bele a hip-hopba. De ha csak arra korlátozódnánk akkor tényleg helytálló lenne a kijelentés, hogy a hip-hop halott. Évről évre születnek olyan lemezek, amiket bátran odatehetünk egy golden erában született lemez mellé. Amúgy meg a '90-es vége 2000-es évek eleje időszakot, a független kiadók térhódításával legalább akkora jelentőségű korszaknak tartom, mint magát a golden érát. De pl a Dirty South szempontjából is más lehet a golden era. Jót mosolyogtam a top 50 sláger olvasásakor, Doggal ezt több bulin kiveséztük és szerintem mindegyikünk fel tudja sorolni legalább a felét a DJ-k "biztosra megyek" szettjének. Abszolút így látom én is. Most november végén még a Grandmaster Flash is a tuti slágerekkel aratta a legnagyobb sikert a pécsi fellépésén. (Party Up In Here, Ante Up, Hypnotize, Simon Says, stb.) Pedig nyomott ő kevésbé ismerteket is, csak azokra nem rezonált annyira a közönség. Így aztán valahol érthető, hogy az ismerteket nyomják a DJ-k, csak így beleragadunk egy zsákutcába. Én amúgy nem csak rapbulikon tapasztalom ezt a jelenséget, hanem ilyen tök standard pop/elektronikus bulikban is (bár most már nem sok ilyenben járok): ami ismert zene, arra van hangulat, ami nem ismert, az mindegy milyen jó, le se szarják. Nem tudom, mi lehet az oka, hogy ennyire beszűkült a közönség. Talán az, hogy most már nem azért járnak buliba, hogy újat halljanak, mert most már otthon is meg tudják hallgatni. Így viszont megint csak a saját ízlésbuborékjukba zárják be magukat. Az is igaz lehet amúgy, hogy a mai boombap zenék jobbak, mint amik a '90-es években születtek. Csak ez azért nem tűnik fel, mert most már nem újdonság. Rengetegszer hallottunk már hasonló számokat, ezért hiába jobbak, már nem kapjuk fel annyira a fejünket, mint amikor új volt a stílus.
|
2019.02.05. 19:23 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: dub7 írta: Yodaragorn írta: A független underground hip-hop fennmaradásáérthttps://www.facebook.com/notes/undergro ... _tn__=HH-REgy elgondolkodtató írás az underground hip-hop helyzetéről DJ Skeme Richards tollából. A fordításért köszönet az Underground Railroad-nak. Érdemes elolvasni. Abszolút egyetértek a cikk mondanivalójával. Imádom a '90-es évek hip-hopját. Akkor és azokon a zenéken szocializálódtam bele a hip-hopba. De ha csak arra korlátozódnánk akkor tényleg helytálló lenne a kijelentés, hogy a hip-hop halott. Évről évre születnek olyan lemezek, amiket bátran odatehetünk egy golden erában született lemez mellé. Amúgy meg a '90-es vége 2000-es évek eleje időszakot, a független kiadók térhódításával legalább akkora jelentőségű korszaknak tartom, mint magát a golden érát. De pl a Dirty South szempontjából is más lehet a golden era. Jót mosolyogtam a top 50 sláger olvasásakor, Doggal ezt több bulin kiveséztük és szerintem mindegyikünk fel tudja sorolni legalább a felét a DJ-k "biztosra megyek" szettjének. Abszolút így látom én is. Most november végén még a Grandmaster Flash is a tuti slágerekkel aratta a legnagyobb sikert a pécsi fellépésén. (Party Up In Here, Ante Up, Hypnotize, Simon Says, stb.) Pedig nyomott ő kevésbé ismerteket is, csak azokra nem rezonált annyira a közönség. Így aztán valahol érthető, hogy az ismerteket nyomják a DJ-k, csak így beleragadunk egy zsákutcába. Én amúgy nem csak rapbulikon tapasztalom ezt a jelenséget, hanem ilyen tök standard pop/elektronikus bulikban is (bár most már nem sok ilyenben járok): ami ismert zene, arra van hangulat, ami nem ismert, az mindegy milyen jó, le se szarják. Nem tudom, mi lehet az oka, hogy ennyire beszűkült a közönség. Talán az, hogy most már nem azért járnak buliba, hogy újat halljanak, mert most már otthon is meg tudják hallgatni. Így viszont megint csak a saját ízlésbuborékjukba zárják be magukat. Az is igaz lehet amúgy, hogy a mai boombap zenék jobbak, mint amik a '90-es években születtek. Csak ez azért nem tűnik fel, mert most már nem újdonság. Rengetegszer hallottunk már hasonló számokat, ezért hiába jobbak, már nem kapjuk fel annyira a fejünket, mint amikor új volt a stílus. Mi szamit ug himnusznak? Mert pl anno a mainstream tv-kben, mint mtv, z+ stb voltak blokkok ahol viszonylag ug eloadok klippjei mentek: mop, wu tang stb... Ergo klippes notak ezek es , mint tudjuk azokra jobban harap a nep. Az sem titok, hogy sok olyan hiphop hallgato van akik csak szamokat hallgatnak, ismernek, de albumot nem. Most is es regen is. DJ? regen itthon pl leginkabb maxikrol jatszottak, amik viszont a klippes notakbol lettek ugyebar. 1-1 b -oldalt sem mertek lejatszani a dj-k mert ok is azt nezik, hogy legkozelebb tudjanak hol jatszani. etetni kell a nepet. Ettol a boom bap regi rap uj rap dologtol herotom van. Van a zene es az vagy jo vagy nem jo. A napellenzo le kene venni. Sok embernek nem jelent annyit a zene, mint pl sokunknak itt a forumon. Sztem sokan tudnank innen osszerakni egy olyan playlistet ami nem a 'slagerekrol" szol, de megis utne. Anno Quick es Luigi a suss fel nap nevu helyen abszolut naprakesz volt rnb/ light rap zenekben. Hatalmas bulik voltak ATCQ egeszen mondjuk craig davidig. Ellenben volt olyan magyar dj akit sokat lattam jatszani es takkra tudtam mi mikor jon..evekig. Igen, Jazzy jeff is egy kesz szettel turnezik, de cserelgeti, frissiti a listet idonkent, pl kendricket is jatszik ami ujabb vonal. Mas nem jutott most eszembe errol. 
|
2019.02.06. 20:40 |
|
 |
doggfather
|
Van egy csaj dj, láttuk párszor, dub tuti tudja ki az, ő egész jó, és nem csak a billboard rap/hiphop top 10 ről játszik.
|
2019.02.06. 20:46 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Van egy csaj dj, láttuk párszor, dub tuti tudja ki az, ő egész jó, és nem csak a billboard rap/hiphop top 10 ről játszik. Dj Nara.Egyszer hallottam.Jo volt tenyleg.
|
2019.02.06. 21:04 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: Van egy csaj dj, láttuk párszor, dub tuti tudja ki az, ő egész jó, és nem csak a billboard rap/hiphop top 10 ről játszik. Jaja, DJ Nara. Ő kellemes felüdülés volt egy-két bulin. Ő, ha Wu-Tang, akkor felrakott pl egy La Rhumbát + egy csomó olyan zenét, amiket mások nem játszottak és mégis működött. Egyébként a nagy változás, ahogy Yoda is írta tényleg az, hogy az embereknek korlátlan lehetőségei vannak a zenék megismerésére az internet által és egy buliban már nem az új keresése a lényeg. Egy jó DJ ezek ellenére is be tud építeni a szettjébe olyat, ami előre mutat. Yodaragorn írta: Az is igaz lehet amúgy, hogy a mai boombap zenék jobbak, mint amik a '90-es években születtek. Csak ez azért nem tűnik fel, mert most már nem újdonság. Rengetegszer hallottunk már hasonló számokat, ezért hiába jobbak, már nem kapjuk fel annyira a fejünket, mint amikor új volt a stílus. Ez megint helytálló. Mégha nem is az összes zenére, de nagyon sok klassziknak tartott trekkre elmondható.
|
2019.02.06. 21:09 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Mi szamit ug himnusznak? Mert pl anno a mainstream tv-kben, mint mtv, z+ stb voltak blokkok ahol viszonylag ug eloadok klippjei mentek: mop, wu tang stb... Ergo klippes notak ezek es , mint tudjuk azokra jobban harap a nep. Az sem titok, hogy sok olyan hiphop hallgato van akik csak szamokat hallgatnak, ismernek, de albumot nem. Most is es regen is.
Ez egybevág azzal, amit írtam: arra bulizik a nép, amit ismer. 15-20 éve nyomta a zenetévé az MOP meg a Wu-Tang klipet, ezért azok a számokat ismeri a közönség, és a mai napig buliznak rá. Ma már nem nyomja a média ezeket a zenéket, nem ismeri az átlaghallgató, ezért az újabb számokra nem is hajlandó bulizni. Nyilván a boombap meg az újvonal szembeállítását én se tartom szerencsésnek, de itt azt gondolom, nem erről volt szó, hanem önmagában a boombapről az újvonalhoz való viszonyítás nélkül. Ugye azt vetette fel eredetileg a cikk, hogy a "kemény" hip-hop fanok mindig azt mondogatják, hogy "bezzeg a '90-es évek", ennek ellenére a mai boombap számok mégsem tudnak olyan sikeresek lenni - még hip-hop körökben sem. Kérdés, mi ennek az oka?
|
2019.02.06. 21:35 |
|
 |
Sixfeet
|
Úgy nagy általánosságban mint ahogy a magyar közegben elég nehéz volt eljutni odáig, hogy olyan zene készüljön ami nem csak nem felszínesen közelítette meg a műfajt, felvéve azokat a külsőségeket amik kb. egyenértékűek azzal mint amikor a kisgyerek a TV-ben meglátja a rap zenét aztán annyit ért belőle hogy mutogatnak meg káromkodnak, de tartalmilag és zeneileg is olyat hozzon ami hangzásvilágában rap. Így a DJ kultúra nagy többsége nálunk szintúgy elég szemellenzősen operált ehhez hasonlóan. Nyilván részt játszott ebben az, hogy nagyon nehezen - nem mellesleg itteni viszonylatban horror árban - voltak elérhetőek olyan lemezek nálunk amiket odakint egy erősebb szettben játszanak, nem hogy még ritkaságnak számítsanak. De úgy összességében el lehet szerintem mondani hogy az itthoni hip-hop hallgatói közeg nem tud mit kezdeni azzal, ha pl. Madlib eljön lenyomni egy szettet Budapesten, aztán ritkábbnál ritkább brazil vagy etióp funkot meg fuzz rockot meg ilyen elvetemültségeket kezd el játszani (számomra jó értelemben). A múltkor is láttam egy baromi jó DJ szettet Easy Mo Bee-től véletlenszerűen Facebookon: https://www.facebook.com/turntablelab/v ... 9254379162Az első fele főleg ritka funk meg soul breakekből állt, voltak kiadatlan demókból meg ritkaságokból, a második fele house volt (amire egyre jobban kezdek rádöbbenni hogy függetlenül attól, hogy nem annyira jött be nekem, marha sok producer nyomat régi house cuccokat, No I.D. meg Just Blaze jut eszembe). Hip-hop egy száll se. Ettől nem azt mondom, hogy ne játszanak hip-hop zenéket, meg a cikk amcsi forrásból származik ami reflektál arra hogy a közösségi médiás világ meg a streaming mennyire átalakította a zenehallgatást már ott is. De ezzel szemben azért a DJ kultúrának és a breakes kultúrának is az alapköve az volt, hogy valami tök ismeretlen dolgot ismertettek meg a közönséggel amitől a közönség eldobta az agyát, és ha nem is annyira dominál ez már manapság, valamelyest azért még nagyon zárt rétegekben ez megmaradt náluk. Nálunk azontúl hogy a magyar amúgy is sokkal jellemzőbb a fikázódásra, az irigykedésre, a másiknak a lehúzására, emiatt nem is nagyon tudtunk sose olyan kiindulópontokat és ízlésformálókat említeni a rappen belül amire annyira támaszkodhattunk volna, és amit a közönség is befogadott volna. Pontosan amiatt mert nagyon face value alapján érzékelte a magyar közönség mindig is a hip-hopot. Ha nincs mutogatás, négerezés meg bőgatyázás ami rappé teszi számukra ezt, akkor meghallgatnak egy funk zenét, és egyszerűen nem tudnak mit kezdeni vele mert nem nyit rá a fülük, miközben abban rejlik magának a műfajnak a DNS-e, még anélkül is hogy a mintázással példálóznánk.
|
2019.02.06. 21:48 |
|
 |
Yodaragorn
|
Nagyon jó gondolatok ezek is. Más téma: ha esetleg vannak itt rajtam kívül NBA fanok, nekik érdekes hír lehet. J. Cole and Meek Mill to Headline 2019 NBA All-Star Game Performanceshttp://www.dubcnn.com/2019/02/06/j-cole ... -hamilton/
|
2019.02.07. 22:30 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Sixfeet írta: Pontosan amiatt mert nagyon face value alapján érzékelte a magyar közönség mindig is a hip-hopot. Ha nincs mutogatás, négerezés meg bőgatyázás ami rappé teszi számukra ezt, akkor meghallgatnak egy funk zenét, és egyszerűen nem tudnak mit kezdeni vele mert nem nyit rá a fülük, miközben abban rejlik magának a műfajnak a DNS-e, még anélkül is hogy a mintázással példálóznánk. Ott a pont. Egy ilyet sokkal közelebb érzek a hip-hophoz, mint pl egy ilyen fost.
|
2019.02.08. 20:44 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Jól jött ki hogy ezt olvastam, és utána néztem meg a szomszéd topikban belinkelt Too Short - Sexy Dancer videót...  És ja az a sahara swing az nekem is nemhogy közelebb áll hozzá, de már majdnem az is. dub7 írta: Sixfeet írta: Pontosan amiatt mert nagyon face value alapján érzékelte a magyar közönség mindig is a hip-hopot. Ha nincs mutogatás, négerezés meg bőgatyázás ami rappé teszi számukra ezt, akkor meghallgatnak egy funk zenét, és egyszerűen nem tudnak mit kezdeni vele mert nem nyit rá a fülük, miközben abban rejlik magának a műfajnak a DNS-e, még anélkül is hogy a mintázással példálóznánk. Ott a pont. Egy ilyet sokkal közelebb érzek a hip-hophoz, mint pl egy ilyen fost.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2019.02.09. 10:04 |
|
 |
|