Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.03. 01:02

Hozzászólás a témához  [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Oké, valóban fogalmazhattam volna szerencsésebben. :) Mivel közös számuk Ryzo-val, nagyon kézenfekvő volt többes számban írni. De valóban: inkább Ryzo-ra gondoltam, nem Stephco-ra. Stephco se feltétlenül szar szerintem, hallottam már nála jóval gyengébbeket, de valóban ő is átlag alatti. Semmi olyat nem tud, amivel kitűnne a mezőnyből.

Ryzo viszont mind flowban, mind a mondanivaló mélységében, mind hitelességben a legjobbak között van szerintem itthon. És Smith is nagyon jó kis zenét pakolt alájuk.

2019.02.19. 21:41

https://www.youtube.com/watch?v=qeD8KzYROr0
Ki a F@$#m az a Nara??

2019.03.06. 20:15

Funktasztikus és a Contratakerz: Újabb sanzon (Video)
https://www.youtube.com/watch?v=v9INYY-yXYk

Egy francia kollaboráció Funk-tól! Érdekes, hogy csak most jött ki, a leírásban az áll, hogy "A videó felvételek 2012 - ben készültek.", ami 7 éve volt. :) De legalább nem felejtődött el ennyi idő alatt sem a projekt.

2019.03.16. 20:08

Red Bull Pilvaker 2019
https://www.youtube.com/watch?v=IPwJp1lbL3k

Láttátok? Mit szóltok? Szerintem világszínvonalú produkciót láthattunk: 12 500 ember, Aréna... A Pilvaker eljutott a csúcsra, ennél nincs följebb ebben az országban. Nemzetközi szinten lenne, és meg is állná a helyét ez a produkció a világ bármelyik színpadán, csak sajnos a magyar szöveg és a magyar indíttatás miatt nem lehet nemzetközi porondra vinni.
Sokan fintorognak erre az elpopularizálódott Pilvakerre, de én nem tudtam másra gondolni közben, mint hogy basszus... Itt vannak ezek az "ex-underground" rapperek (Wolfie, Eckü, Diaz, Fluor, DSP, Deego, stb.), akiket 15 évvel ezelőtt 1-2 ezren ismertünk csak az országban, senki le se szarta őket, most pedig 12 500 emberrel töltik meg az Arénát...! Igen, én se szimpatizálok mindegyikkel, vannak hülyeségeik bőven, de ilyenkor el tudom felejteni ezeket. Ezeknek a srácoknak a zenéin nőttem fel, tizenévesen játszottam a számaikat a gimis sulirádióban, kb. senkit se érdekelt az egész suliban. Most meg ugyanezek a srácok megtöltik az Arénát! :o Szóval én nagyon büszke voltam ezekre a srácokra, miközben néztem a Pilvakert. :)
Úgy tűnik, hogy az, amit 15 éve elképzelhetetlennek tartottunk, hogy egyszer a "rap legyen a pop", az megvalósult. Ennek van hátránya bőven, de azért összességében inkább ezt a poprapet hallgassa az ország, mint a Baby Gabi, Nox, Zséda típusú popszart, ami 15 éve uralta a hazai popszakmát.
Mert nem az a lényeg, hogy pop vagy rap: az a lényeg, hogy igényes vagy nem. A Pilvaker elpopposodott, de eközben egyértelműen topigényes maradt. És úgy tűnik, a hip-hop kellett ahhoz, hogy az ország popzenei ízlését helyrehozza.
Ja, és március 15-éről is mennyivel átérezhetőbb így emlékezni, mint a politikusokat hallgatva...

2019.03.18. 22:48

Minőségre megvan a rongyrázás meg a magas költségvetés (mint ahogy a Gesztinek vagy Majkának is), de piszok giccsesnek éreztem mindig a Pilvakert.
Másrészt meg pont amiatt értékelődik le a produkciójuk mert ahogyan a Baby Gabi meg a Noxék is az akkori közízlést próbálták kielégíteni, így most a pop rap is. Hullám meglovaglása ugyanúgy csak más hullámok jönnek a szél irányból.

Szívesebben hallgatok meg egy 90-es évekbeli női vokalistás albumot legyen az Sade vagy Björk mint ezeket.

Lehet mondtam amúgy egy másik threadben már hogy minden nemzetközi multicég az adott országra szabja a termékét és azt hogy hogyan reklámozza azt. Emiatt nem is a cégektől várom el, hogy máshogy viszonyuljanak, mert nem azok fognak változást hozni akik amúgy is csak profitorientált módon működnek, függetlenül hogy szentnek sem tartom őket.

Amerikában viszont szerintem a Red Bull Music Academy az előző 15 évek legmélyrehatóbb interjúit csinálta legendás zenészekkel és zenei producerekkel (DOOM, Rakim, Kane, Questlove, Premier, No I.D., Q-Tip, Madlib, Marley Marl, Nile Rodgers, kb. viccen kívül nap estig sorolhatnám a legnagyobb legendáknak a neveit), jó néhány akár 2-3 órás tartalom is akár, ami tényleg világszínvonalú kontribúció szerintem ami a rap zene számára. Legutóbb meg összeszedtek egy csomó feltörekvő francia meg belga kevésbé előadót és csináltak velük egy albumot amit végigrappelhettek élőben is úgy, hogy Alchemist producerálta az egészet.

Itt nálunk nem ezt látod. A szponzorált tartalmak 2 dolognak kedveznek: vagy a slamnek aminek Amerikában igazából egy ilyen álértelmiségi sznob megítélése van és filmekben is a vicc tárgya hogy a svájci sapkás teknősnyakas egyetemista bohóckodik, vagy annak hogy a bebetonozott deluzív faszizmusunkban kb. a cégek számára is a legbiztonságosabb, legelfogadottabb megközelítés ma már az PR szempontból, hogy ha a nemzeti öntudatot szolgálja ki mint afféle péniszpumpa.

Ezáltal összehasonlíthatjuk: ugyanaz a cég nemzetközi szinten látja, hogy ott az az igény hogy legendák életművét juttassa el a nyilvánosság számára a PR-ért, vagy éppen azt támogatja hogy alig ismert de tehetséges rapperek léphessenek előre a semmiből úgy, hogy szintén egy elég nagy zenei név alapjain rappelhetnek, miközben nálunk látják hogy nincs hagyománya se az utánpótlás teremtésnek, se hogy egyáltalán beszéljünk minket megelőző korszakokról, nem hogy még korszakalkotó dolgokat határozzunk meg, hogy ki és mi milyen hatással volt a műfajra. De annak van hagyománya hogy megcsináljuk a visszarévedős nemzeti nosztalgiát, ami kb. szerintem a fehér keresztény rock-al egyenértékű igényességében és kulturális értékében.

2019.03.19. 02:39

Szerintem én kiégtem. Ez NEKEM volt kellemetlen, fájdalmas, mű... Fingom sincs a nagy részükről kicsodák, de olyan megrendezett, megírt szöveg, rájuk adott ruhás, gogárdásplélybekk ugrabugráljatokbeegyszerreaszínpadra élvezhetetlen kliséparádé semmi volt hogy tényleg fizikai fájdalom volt. A műsorvezető vagy ceremóniamester vagy ki szövege is borzasztó. Biztos sokaknak bejött, lehet csak nekem nem tetszik már semmi... De remélem jó sok pénzt kaptak ezért, csak úgy ilyet nemigen vállalnék be a helyükben. Fürdőköpppenyben rappel a gyerek, a billentyűst is túlzónak éreztem a vers alatt (be lehetne vágni alá rokkzenét is), stbstbstb, áhh, nekem ebből semmi nem jött be. Mondanom sem kell, hogy 20 percet sem bírtam. Nyálas.
Bocsi.

2019.03.19. 20:46

Sixfeet írta:
Másrészt meg pont amiatt értékelődik le a produkciójuk mert ahogyan a Baby Gabi meg a Noxék is az akkori közízlést próbálták kielégíteni, így most a pop rap is. Hullám meglovaglása ugyanúgy csak más hullámok jönnek a szél irányból.

Egyetértünk, hogy a Pilvaker ugyanúgy a közízlést próbálja kielégíteni, mint ezek a nyálas a popsztárok, na de ez szerintem nagyon pozitív tendencia! Ugyanis azt jelenti, hogy rengeteget fejlődött a magyar könnyűzenei közízlés az elmúlt 15 évben! Ha ez ma a közízlés, akkor ezt igenis elégítsék ki szerintem. Azt elfogadom, hogy sokaknak nem tetszik a Pilvaker, de azt ne próbálja nekem bemagyarázni senki, hogy a Baby Gabi és a Zséda ugyanaz a minőségi nívó, mint a Pilvaker. Előbbiek esetében full igénytelen nyálas zenei alapokra "énekeltek" tehetségtelen énekesek, gyakorlatilag Britney Spears és korai Christina Aguilera számok gyenge másolatait kellett hallgatnunk. A Pilvakernél és általában a poprapnél ugyan lehet nem szeretni a műfajt, de tisztességesen hangszerelt, igényesen összerakott zenékről beszélünk, amikre olyan előadók szövegelnek, akik alapvetően tudnak rappelni és énekelni. (Nem biztos, hogy a legjobban az országban, de tudnak.) Ráadásul ez a fajta poprap szerintem nem másolás, én ilyet más országban még nem hallottam.

Amit utána írsz, azzal teljesen egyetértek: a multik valóban alkalmazkodnak mindenhol a lokális környezethez. De azzal szerintem nincs baj, hogy nálunk egy ilyen lokális környezethez kell alkalmazkodni, mert az én véleményem szerint értékes dolgok születnek belőle. Lehet, hogy a slam poetryt lenézik Amerikában, ezt nem tudom. Azt tudom, hogy én nem nézem le, sőt nagyon komoly művészeti alkotásnak tartok egy jó slam poetryt, ezért örülök, hogy legalább kicsit visszakerült a Pilvakerbe a műfaj. (Bár az visszás volt a slam kapcsán, hogy azért a nagyöreg slam poetry-sek továbbra is beefben állnak a Pilvakerrel.)

A végével megint nem értek egyet, de ez megint ízlés dolga: nekem nagyon sok minden eszembe jut a Pilvakerről, de arra még sose asszociáltam, hogy ez olyan lenne, mint a nemzeti rock vagy a keresztény rock. Ez számomra nem a múltba révedésről szól, hanem egy nemzeti ünnep méltó megünnepléséről oly módon, hogy hűek maradunk az ünnep szellemiségéhez, de közben megtaláljuk benne azt az üzenetet, ami egy mai fiatal számára is mond valamit. Tehát ponthogy egy aktualizált hagyományról van szó múltba révedés helyett.

[n/a]k!ngp1n: A műsorvezető, a Buda Marci szerintem is szörnyen idegesítő, ő nagyon nem kéne bele... A többi dolog amit írtál, az viszont szerintem teljesen elfogadható: neked ez nem jön be, sokaknak nem tetszik. Nekem meg ponthogy bejön ez a fajta sztíló, amit te kifogásolsz. :) Hozzá kell tenni, hogy én eleve szeretem az igényes popzenét, szoktam is hallgatni, így magára a pop és poprap műfajra is sokkal inkább vevő vagyok, mint a keményvonalasabb hip-hop fanok nagy része. Tehát nyilván az én ízlésem sem elfogulatlan.

2019.03.20. 00:13

15 évvel ezelőtt nemzetközi szinten vissza volt szorulva a rap, ma már popularizálódott. Semmivel nem állnak másabban ahhoz hogy a közönség igényeit elégítsék ki mint annak idején szerintem, ha valami szerintem inkább parabola ívet járt be mint a politika. Meg volt az illúzió hogy talán eljön az ami nyugaton van, aztán rájöttünk hogy nekünk ez mégsem kell mert több mint fél évszázados mentális betespedés után már nem nyitunk rá, köszönjük. Ha fejlődött volna a közízlés nem lenne teltházas Majka, Geszti Péter, Animal Cannibals koncert 2015 után.

2019-ben meg már elég jól össze lehet producerálni, keverni, maszterelni egész albumokat akár otthon a megfelelő büdzséből.

De amit ismételten magyarázni kell: egy 70-es évek végén kialakult műfajt mi a ráknak adaptálunk úgy hogy közben akár egy évszázados eseményre réved az vissza? A Pilvaker kb. egyenlő azzal mintha a Kolumbusz-napi parádét társítanánk a rappel, vagy a polgárháborút. Mutass már nekem egy olyan külföldi rap zenét ami nosztalgiával tekint vissza a 40-es évek előtti időszakra. Valószínűleg nem fognak, kiindulva ilyenekből hogy rabszolgaság meg szegregáció. Általában pont az ellenkezőjével beszélnek a történelemről, azt ecsetelik hogy mennyire szétrohasztotta az a társadalmat, erre Chuck D-től kezdve Killer Mike-ig rengeteg példát lehetne sorolni.

És a maga módján még azt is mondhatnánk, hogy még párhuzamot is lehetne vonni, mert '48 meg a reformkornak egyik kulcsfontosságú eleme volt a polgárosodás és a jobbágy sorstól megszabadulás. A viszont pont emiatt a legtöbb forradalmi ünnepnek Magyarországon semmi értelme mert az éppen aktuális kormány csak a narratíváját tuszkolta mindig úgy, ami a maga ironikus bizarrságával pontosan ugyanolyan elnyomó rendszert állít vissza mint ami ellen a piros betűs ünnepnapon annak idején küzdöttek. Történelmileg 1848-hoz képest azért Amerikában volt rabszolga felszabadítás, volt demokratizálódás, és függetlenül attól hogy egy az aktuálpolitikai helyzetük Trump miatt egy kész cirkusz, igenis volt társadalmi progresszió. Nálunk szerintem az elmúlt 200 évben gyakorlatilag semmi, a jelenlegi politikai elit egy az egybe egy modern feudalizmust épít. Ennyi értelme van ennek az egésznek.

Úgyhogy igen, baromi egyedi a Pilvaker a maga módján: csak negatív értelemben. Hiszen azt az egyedi jellemzőt ami torzít az összképen, azt fogyatékosságnak szokás hívni.

2019.03.20. 01:31

Azert latjuk a magyar szitut ennyire rossznak, mert errol kapunk tobb infot.
Nem hiszem, hogy pl te sixfeet naprakesz vagy a francia, nemet, usa tvs, ujsagos gagyirepp megjelenessel, attol fuggetlenul, abban egyet ertek, hogy regen mikor mondtam h reppet hallgatok akkor rogton rapulok, zolee es kicsi g ugrott be az embereknek, ami nem fedi a valosagot es kb ugyanez van most is csak mas szereplokkel, nincs egy olyan tampont, mint a franciaknal az ntm vagy iam. Amik ertelmes szovegeket tolnak es hangzasilag igazi hip hop/rap

Az, hogy a pilvakerhez, unnephez illik a repp engem nem foglalkoztat. Ahogy korabban irtam, igen az usabol indult ki, de MO-n vagyunk es itt igy formalodik.

Az mas kerdes, hogy nekem sem tetszik ez a fajta pilvaker. Ez inkabb pop amiben vegig reppelnek, viszont ha lett volna ?szerencsem? eloben biztos elvezetesebb lett volna, de allitom, ugy meg egy britney spears koncertet is megneznek.

2019.03.20. 17:19

Mindenki az internetet használja kommunikációs eszköznek világszinten, közösségi média van. Nonszensz azt mondani, hogy erről kapunk infót mert mindenki kb. ugyanazokról a platformokról szerez már információkat, és a jelenlegi klímában igenis ez a valós tükör arról hogy mi a zenei felfogás. Lehet itt felhozni a gagyi rappet ami külföldön is van, de én feleslegesnek érzem, mert sokkal inkább az a támpont, hogy mik azok amiket kicseresznyézgetünk a sok közül hogy számunkra ez jelenti a minőséget, amiről szerintem eléggé torz fogalmak vannak jelen - beleértve azt is hogy marketing tendenciák diktálják, hogy hogyan vésődik be a hallgatók fülébe egy előadó neve amire a későbbiekben felfigyel.

Amerikában vannak olyan nagy kiadók mint a TDE vagy a Dreamville akik függetlenként kezdenek és utána egy nagyobb zenei kiadó beszáll a buliba hogy felerősítsék a disztribúciót miközben ugyanúgy minőségi dolgokat hoznak, és meg vannak a független kiadók mint pl. a Strange Music, a Nature Sounds vagy a Mello Music Group még a jelenlegi zenei klímában is, még akkor is ha háttérbe vannak szorulva.

Ezzel szemben nálunk az van, hogy az Universalhoz egy Krúbi van szerződtetve, ezáltal mögötte egy költségvetés, hallgatói tábor és marketingfedezés, úgy, hogy jelenleg ő a leggyakrabban emlegetett név mint a minőség szinonímája, miközben hip-hop hallgatói füllel és szemmel sufni produkciós értékű zenéket és videókat csinál.

Azokról a független kiadókról akiknek többségében új előadók vannak a repertoárjába, minőségi produkciót hallgatnak és fel is figyelnek rájuk, arról felesleges beszélni mivel ilyen nincs.

Igen, MO-n vagyunk és így formálódik. Emiatt van szerintem az, hogy elég nehéz vitamentes diskurzust folytatni a hazai dolgokról, emiatt van 3 thread a magyar szekcióban, és sokkal több a többiben. Szerintem egyetért velem mindenki, hogy szívesebben érintjük a nemzetközi színteret itt mint a magyart, mert valamennyire van fogalmunk a minőségről.

Ritmikaialg rap mint ahogyan Ganxsta "jött egy felhő leszállt közénk"-et rappelt a 90-es években is már, de azonkívül minden más ami lelkületében és karakterisztikájában is rap és igényes is, annak szerintem már kevés esélye van megütni a létjogosultság nyerésének szintjét.

2019.03.20. 19:03

Tenyleg egy ido utan parttalan a vita a magyar hiphop-rol.
Amit tudok, hogy nekem nem tetszik az az irany ami beindult itt a magyar rap/hiphop teren. a nagy boom-ot nem igy kepzeltem el attol fuggetlenul, hogy vannak benne jo dolgok.

2019.03.20. 20:03

Sixfeet: azt mondod, hogy az jelzi, hogy nem fejlődött a közízlés, hogy teltházas ma is a Majka, a Geszti, stb. Persze, a Fásy Mulató is teltházas. Ilyen példákat mindig lehet majd találni, és ez szerintem is baj. Viszont itt a lényeg az, hogy 15 évvel ezelőtt teltházas volt a Nox, és nem volt Pilvaker. Ma a kutya se lenne már kíváncsi a Noxra, viszont teltházas a Pilvaker. Ez szerintem minőségi javulás a közízlésben akkor is, ha a Pilvakerrel nem szimpatizálunk, mert az szerintem objektíven belátható, hogy a Pilvaker egész egyszerűen jobban összerakott produkció, mint a régi popszarok. És persze ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne tovább javítani a közízlésen (hiszen a Fásy Mulató is teltházas), én csak annyit mondtam, hogy szerintem javult 15 év alatt.

Azzal pedig nem tudom, mi a baj, ha egy mai műfaj szemüvegén keresztül tekintünk vissza egy régi eseményre. Ha megfelelően aktualizálva van a dolog, akkor ez nem múltba révedés szerintem. Lehet, hogy nincs olyan külföldi rapzene, ami a '40-es évek előtti időszakra tekint vissza, de ez azt jelenti, hogy a külföldi gyakorlat a követendő minta? Szerintem nem. Ez azt jelenti, hogy végre valahára nekünk, magyaroknak van egy jó ötletünk, amit külföldön még nem csinált meg senki, és mi csináltuk meg először a világon. És tök jó lenne szerintem, ha külföldön is csinálnák. Ráadásul abban sem értek veled egyet, hogy a Pilvaker 1848-ról szólna. Szerintem a Pilvaker 2019-ről szól úgy, hogy közben tiszteleg 1848 előtt. De az összes átdolgozott verset úgy prezentálja, hogy az ma aktuális legyen.

Amit utána írsz, az pedig már nem is a Pilvakerről szól, hanem mintha azt kérdőjeleznéd meg, hogy van-e értelme 1848-at ünnepelni. Abban egyetértek veled, hogy a politika mindig is undorító módon a saját érdekei szerint használta az ünnepet, de ebből nem következik az, hogy ne ünnepeljünk. Ebből az következik, hogy méltó módon emlékezzünk azokra a hősökre, akik tényleg egy értékes célért küzdöttek annak idején, még akkor is, ha végül elbuktak, és azóta se jobb a helyzet. És a Pilvaker pont ezt csinálja szerintem: 1848 tényleges értékei előtt tiszteleg a napi politikai érdekektől mentesen. Ezért olyan nagy felüdülés.

A külföldi rappel meg persze, hogy azért foglalkozunk többet, mert jobb. Ezzel kár lenne vitatkozni, szerintem is évekkel a külföld mögött kullogunk a mai napig. De ez nem jelenti azt, hogy ne születnének jó magyar rapszámok. Ott azért tartunk, ahol pl. 2010-ben tartott a külföld, és akkor is voltak jó rapzenék. :) Szóval abból, hogy a külföld előttünk jár, szerintem nem következik, hogy nem érdemes magyar rappel foglalkozni.

2019.03.20. 23:32

Teljes mértékben egyetértek velük!!
Bele olvasgattam a hozzászólásokba,és meglepődve néztem hogy csak normális,pozitív dolgokat írnak!!! Semmi fika,meg lázadás nincs,ami azért ritka...

Lil G-t és a többieket fikázza Siska és Tkyd

https://www.youtube.com/watch?v=ItzkbH3NENc

2019.03.31. 12:14

Dogg-Pound írta:
Teljes mértékben egyetértek velük!!
Bele olvasgattam a hozzászólásokba,és meglepődve néztem hogy csak normális,pozitív dolgokat írnak!!! Semmi fika,meg lázadás nincs,ami azért ritka...

Lil G-t és a többieket fikázza Siska és Tkyd

https://www.youtube.com/watch?v=ItzkbH3NENc

Láttam én is, teljesen korrekt dolgokat mondanak szerintem is. Fikázás meg szerintem azért nincs a kommentekben, mert a Lil' G fanok ilyen videokat nem néznek. :)

2019.03.31. 14:31

en meg azt mondom h az ugbol vagy a real reppet tolo embereknek nem kene lil g meg hasonlo "reppes" dolgokkal foglalkoznia.ezzel nem teritenek meg senkit es meg reklamozzak oket mert az ember hulye " nee de szar" es maris megosztja.

2019.04.02. 19:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 181  Következő