Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: TOP 10
még nem jelent meg a SH így nem lehet benne a listában, nem?? 
|
2012.08.17. 11:01 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
rapguruz írta: jah és a Slaughterhouse-t ki is hagytad!! na igen. meg a Masta Ace & M.F. Doom is... meg még biztos más is... csak így hirtelen amiket hirtelen az "esélyesek" között említenék. tényleg nem egyszerű ez a toptíz...
|
2012.08.17. 11:27 |
|
 |
rapguruz
|
doggfather írta: még nem jelent meg a SH így nem lehet benne a listában, nem??  én erre írtam, dogg: és még lesz: 
|
2012.08.17. 11:31 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
jaja, tényleg. 
|
2012.08.17. 11:38 |
|
 |
99misii
|
az én részemről még 10 előadót(a bőség zavara miatt) se tudnék írni nemhogy 10 albumot
|
2012.09.09. 11:46 |
|
 |
doggfather
|
lesz / legyen külön top 10/5 2012re, vagy ebben a topikban gyűjtünk?!
|
2012.11.30. 18:56 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Szerintem fölösleges a saját magunk elé akadályokat emelni, legyen simán Top 2012. És majd mindenki írja a saját top 5-10-12-15-akárhány albumját/előadóját, amit említésre méltónak, pontosabban erősen ajánlottnak érzett. Aztán majd ízlés szerint sorrendiséget is jelölünk.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2012.11.30. 19:22 |
|
 |
doggfather
|
nah akkor a top listám idénről:
5. Lil 1/2 Dead: dead serious 4. Slaughterhouse: welcome to our house 3. Xzibit: napalm 2. Kendrick Lamar: good kid maad city 1. La Coka Nostra: masters of the dark arts
Compilations: Tha Dogg Pound - Doggy Bag Onyx - Cold Case files 2
Mixtape:
King T: still triffilin
|
2012.12.15. 09:44 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Korrekt.  Nekem sincs már semmi, amit várnék idénre, úgyhogy beírom én is. Mondjuk a King T mixtape-et még lehet, hogy meghallgatom, de azt úgyse venném egy kalap alá az albumokkal. 1. Kendrick Lamar - good kid m.A.A.d cityHosszú évek óta az első potenciális klasszikus album a nyugati partról. Stílusában egyszerre újító, ugyanakkor tartja magát az alapvető stílusjegyekhez. Minden részlet igényesen kidolgozott, számomra ilyen egy tökéletes album. 2. Xzibit - NapalmMegérte 6 évet várni egy új X albumra, az egyik legjobb lemeze lett. Ami miatt elmaradt a Kendricktől az egyrészt az, hogy nem újító, másrészt az, hogy nem minden részlet olyan aprólékosan kidolgozott. Viszont ami nagy erőssége, hogy rendkívül kiegyensúlyozott, max. 2 gyengébb szám van rajta, amúgy minden szám nagyon jó, kompromisszumok nélküli westcoast zene. 3. Slaughterhouse - Welcome to Our HouseEz abban marad el a Napalmtól, hogy nem annyira kiegyensúlyozott. A sok zseniális szám mellett van sok közepesebb is. Ugyanakkor nagyon igényes, sok kiváló nótával, főleg a szövegek kiemelkedőek, de zeneileg sincs gond. 4. Obie Trice - Bottoms UpSzerintem már sokan megfeledkeztek erről a lemezről, mert még márciusban jelent meg. De számomra egy abszolút üde színfoltja volt az évnek. Nem kapott nagy nyilvánosságot, nem is egy populáris lemez, de a számok nagy része zeneileg nagyon közel áll a szívemhez, ez is egy eléggé kiegyensúlyozott album. Obie ha szövegeit illetően nem is kiemelkedő, a flowja még mindig ütős.  A magyar hip-hop sajnos idén is vegetált, most már évek óta, ami nagyon szomorú szerintem. Két említésre méltó lemez született szerintem: Deniz - Eufória, Minimal Project - MP3, de rangsorolni így nincs nagyon értelme. Ezen kívül még a német hip-hopot követem, de csak nagyon felületesen. Fler már megint két lemezt is kihozott (Südberlin Maskulin 2, Hinter blauen Augen), mindkettővel folytatódik a mélyrepülése. Az SBM2 az erősebb a kettő közül, de az is nagyon gyenge. Bushido önmagához képest egész jó lemezt produkált az AMYF-fal, de továbbra is nagyon egyhangúak számomra a zenéi. Sido best of válogatása, a Beste rendkívül színvonalas lett, de azt azért nem hoznám most ide, mert csak best of. Egy német lemezt viszont nyugodt szívvel ki tudok emelni: Alpa Gun - Ehrensache. Nem tetszik, hogy otthagyta a Sidoékat, de ettől függetlenül nagyon igényes albumot sikerült összehozni elsősorban zeneileg. És úgy tűnik, egyedül is megáll a lábán.
|
2012.12.15. 15:53 |
|
 |
doggfather
|
hasonló az ízlésünk ezek szint. 
|
2012.12.15. 16:45 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: hasonló az ízlésünk ezek szint.   Kivéve a La Coka Nostrát, bár biztos jó albumot csináltak ők is, csak nem követem a munkásságukat, mert amennyit hallottam tőlük, az alapján nem annyira az én stílusom, amit csinálnak. Persze ettől még biztos frankó, meg ennyi különbség azért kell is, hogy legyen két lista közt. 
|
2012.12.16. 18:53 |
|
 |
doggfather
|
engem meg obie trice hagy hidegen, de durva is lenne, ha mind az 5 ugyan az lett volna. 
|
2012.12.16. 21:44 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Mivel wiki szerint a Deltron jövő tavaszra csúszik (csalódottságom szavakkal leírhatatlan) azt hiszem én is beírok pár albumot. Ezeket találtam említésre méltónak. Sorrendiség nélkül írom, illetve igyekszek olyanokat kiemelni, amit eddig még nem tettetek: - Xzibit - Napalm  Najó, már volt, de e mellett nem tudok elmenni. Ezen az albumon a zsír/nemzsír számok aránya pontosan a reciproka azoknak az albumoknak, aminek már örülünk. Éppen ezért a kritizálást mára már szőrszálhasogatásnak érzem. - Maino - Day After TomorrowNem ismertem a srácot azelőtt. Zeneileg már a "túl sok" határán mozog, de a dalszöveg kárpótol mindenért, érett album. - Pace Won & Mr. Green-The Only Number That Matters Is WonA Children Sing óta látok bennük potenciált, és egész kafa kis album lett, nem is tudom hirtelen Greenen kinek az influencét érzem. - Public Enemy - Most Of My Heroes Still Don't Appear On No StampIgazából a WTF-en kívül nem tudnék igazán kiemelkedő számot mondani róla (talán az I Shall Not Be Moved), de mégsem tudnám rámondani, hogy rossz album, vagy valamelyik szám rossz. Kicsit időutazás feelingje van számomra, az én emlékeimben valahogy így él a PE, bár a felháborodottság - Young Zee and Mr. Green - Those Dayz2 dolgot nem értek, hogy ha már 5 szám tetszett róla, miért nem hagytam meg az egész albumot, hátha meglátok a többi számban is valamit ami átpörgettem, és hogy másban miért nem mozgatott meg semmit 1-2 szám. - Dead Prez - Information AgeHát erről már nem is akarok többet írni, magamat ismétlem: szerintem vagy nagyon bejön valakinek, vagy nagyon kuka. - Saigon - The Greatest Story Never Told Chapter 2 Bread and CircusesHát megmondom frankón, hogy 2 szám miatt került be az egész album, de az számomra nagyon erős. Illetve ha esetleg valakinek muzikálisabb, nem kemény rap albumhoz van kedve ami kicsit mintha pop szagú lenne (gondolom), akkor meg lehet vele próbálkozni. Még kevésbé jó, de még mindig említésre méltó albumokat írhatnék, de egyelőre ennyi. Viszont önmagukban egy-egy zenéből jó pár tízet össze tudnék írni, ha valaki kíváncsi lenne egy zanzásított listára:) + Deltron 3030 Csak mert 12 évvel megjelenés után fedeztem föl, és az év legjobbja lett számomra:)
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2012.12.17. 19:54 |
|
 |
Zoli, MP
|
a 2012-es litám már nagyjából kész, az eddigi beírtak közül jócskán el fog térni, de még nem írnám be. Nem tudtam minden olyan lemezt megszerezni ami érdekel ebből az évből. Viszont ahogy anno megtettem és már más is megtette itt előttem beírnék két olyan lemezt ami nem 12-es, de idén fedeztem fel.
ThinkLoud-Droppin' Mirrors-2010- Sok dolgot nem leltem , hogy ki ő , mi ő, mondjuk felületesen is keresgéltem. Én csak szállós hip hop-nak nevezném. Jay Dilla hatásokat érezni benne, de nem követi őt egy az egyben. Szóval nem elektró őrület és nem csak jó minta húzós beattel. Némely zene váltásai egyszerűen parádésak. közreműködők: grand agent, kev brown, oddisee...
DJ Wich - The Golden Touch. Európai dj. A neve ismerős lehet azoknak akik figyelemmel követték a 2000-es évek elején is a magyar hip hop-ot. A szomszédaink illetve a távolabbi szomszédaink is fényévekkel előrébb vannak, mint mi. Szóval Which összehozott egy parádés lemezt, elég jó nevekkel, bár a közreműködőket külön-külön nem is nagyon hallgatom A zenék egyediek picit egy sémára épülnek, de ez nem zavar, mivel a koncepció jó.Erősek, dinamikusak a zenék. Az album se nem kőkeméby rap se nem party.. a kettő között van valahol. A legjobb trekk róla számomra KURUPT-tal a COastin..Igazi party:) Kurupt-ot egyáltalán nem is hallgatok:) a közreműködők: giulty s. , rasco, kurupt, little brother, mop, cali agents.. Which Rasco-val is készített egy közös lemezt. Az sem rossz:)
+1 Az elmúlt 1-2 évben bukkantam rájuk. COLLECTIVE EFFORTS néven tevékenykednek. Az USA fehérreppet nem kedvelem, annyira mivel vagy katonásan reppelnek vagy idegesen..A CE inkább az első csoportba tartozik, de nem zavar, mivel a zenék a refrének, főleg ahol vokál is van eszméletlen atmoszférát teremtenek a lemezeiknek. Akinek van ideje és kedve ..nézze meg őket:)
Hamarosan jön majd a 12-es év az én szempontomból.
__ zéé
|
2012.12.22. 10:10 |
|
 |
asa
|
Idén -is- az albumok terén nehéz választani, mert inkább csalódásokból volt több mint sem a jó lemezekből. Összességében nekem egy ep tetszett a legjobban amivel szinte indult a 12"-es év: 1.Timeless Truth-Brugal & Presidentes EP Végig kiegyensúlyozott, hibátlan alapzenék, a rappek is nagyon jók, akik 90es keleti flesst szeretik annak tetszeni fog! 2.Beneficence-Concrete Soul hibátlan, szintén az aranykorszakra emlékeztető zenékkel a vendégszereplők listája is rendben. 3. Luv NY-Luv NY Egyhangú kissé komor, de nagyon profi munka! 4. Large Professor - Professor @ Large Hibátlan 5. DJ Premier and Bumpy Knuckles Kolexxxion / Sean Price-Mic Tyson Nehéz választás. Bumpy lemeznek a fele kijött az utóbbi 10 évben így nem volt valami nagy újdonság összességében, míg P lemez kissé lehetett volna választékosabb zeneileg de összességében soha rosszabbat! futottak még kategória Purpose szólója, Reks, 1982, Vinnie P lemezek többek közt, de inkább csak 1-2 zene fogott meg ezekről az anyagokról...
top 5 track (sorrend nélkül) Cormega,Action Bronson,RocM,Saigon-M.A.R.S. Reks-Autographs J_Dilla-Dillatroit with Supa Emcee,Nick Speed and Guilty Simpson Meyhem Lauren-Grown Man Palettes feat Sean Price King Phaze feat AZ & Styles P - Lion Men
Legjobb Mixtape: Action Bronson -Blue Chips
Legjobb klipp: Sadat X-Remember That
Legjobb lemez UK: Melanin 9-Magna Carta
Legjobb német cucc: Morlock Dilemma und Dexter-Weinachten Im Elfenbeiturm
---- A hazai dolgokat annyira nem követem, nemrég félve szereztem be TDI-t egész jó lett. Zoli a ti cuccotokra is ráfülelek, az első single amit nyáron hallottam az egész biztató volt!
|
2012.12.24. 14:56 |
|
 |
|