Elérkezettnek láttam, hogy beírjam a 2012-es év kedvenceit az én szempontomból. A fórumot olvasgatva, rájöttem, hogy eléggé kilógok a sorból.
-Az utolsó 5 hónapban már nem nagyon tudtam zúdítani zenéket a "fülembe". Erőteljes szelektációt kellett végeznem.
- A másik oldal az, hogy sok előadót, csapatot, irányzatot ignorálok és csak kíváncsiságból se hallgatom meg különböző okok miatt. ( így kimaradt vinni p, la coka, slaughter... stb előadók)
Sorrend nélkül amik említésre méltóak nálam 12-ben
Melanin 9 - Magna Carta.
Volt egy elvárásom, de azt is túlszárnyalta. Jó flow, mint mindig, bitang zenék és szkreccsek, amik teljes mértékben a régi időket idézi.
Innentől kezdve a szöveg akár lehetne kámon barbigőrl is.
Fliptrix
idén két lemezzel is jelentkezett. A 3. lemeze beillik a sorba. Eddig minden lemeze egy fokkal jobb lett. A most megjelent 4. lemeze a 2. és a 3. közé taksálnám, sztem egy minimális visszalépés hozzá képest,de a hip hop-ot nézve top között van. A lemezek címe sorrendben:
Third Eye of the Storm
The Road To The Interdimensional Piff Highway.
Jam Baxter-Gruesome Features
Anglibán és a HIGH FOCUS recordsnál maradva..JAm Baxter az a személy aki külsőleg annyira taszít, hogy az hihetetlen. Külsőre itt klippeket, borítót és számcímeket értek, de örülök, hogy rávett valami arra, hogy meghallgassam őt. Az előző dupla lemeze parádés lett. Nem egy stílust karol fel a lemez zeneileg mint pl. M9 Magna CArtája. Viszont ezek a hip hop/rap stílusok pont az én ízlésemnek való:)
Pejmaxx - Enfant De La Republique (2012)
A francia rapet manapság nem nagyon követem már. Egy időben minden "szirszart" is meghallgattam, de az utóbbi évek silány termékei elfordítottak. Az a zenei irányzat ami trendi lett nem nagyon jön át nekem. Eltűnt a lélek, az erő...
Pejmaxx a kivétel, már az első lemeze sem az akkori trendet követte és nem is a régit a kettő között evickélt. Souldchildrennel karöltve készítette el ezt a lemezt is. Az év trekkjét is ezen a lemezen leltem meg. SChildren duó üde szinfolt. Több előadónak is gyártanak zenét, de Pejmaxx alá pakolt zenék 100%-ban eltérnek a többitől.
Az említett track:
http://www.youtube.com/watch?v=Qr_0IuJO1VAShowbiz and A.G. - MugShot Music -
Ők visszatértek 2 lemezzel is. A preload egy kicsit uncsi lett. Attól tartottam, hogy a full lemez nem fog új dolgokat tartalmazni..MEgleptek. AG, minél jobban öregszik annál jobban tetszik nekem (nem mintha eddig rossz előadó lett volna), DE az utóbbi idők cuccai tőle mindig favoritok lettek. Az előző közösek nálam inkább a zenén csúsztak el, most a MUGshot music, Showbiz felnőtt AG-hez

. Közreműködők is pluszt tudtak adni a lemeznek.
Luv NY - Luv NY.
A lemez hangulata nagyon megfogott engem. Jó zenék, Jó fítek.
Rasco - United fakes of America
Rasco-t mindig is csíptem. Az első három lemezét nagyon kedvelem. A 3. szólója a legkiemelkedőbb számomra. Aztán jött pár lemez ami nem adott nekem annyit, de ez a lemez egyben van nagyon újra.
Gangrene - Vodka and Ayahuasca- 2012
Nagyon az év elején jelent meg a két producer/mc második albuma...Az elsőnél összeszedettebb számomra. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy eléggé őrültek:D
+ ami nem 12-es
Obie Trice and Moss - Special Reserve
Obienak egy nótáját kedveltem eddig, abban is NAte Dogg refrénje vitt mindent.
A cuccost Moss miatt hallgattam meg. Pár nótáját hallottam már és tetszik az a stílus amit képvisel. A lemez zeneileg parádés, Obie is jó nagyon. Igazi Rap!
Német hip hop-ot is kedvelem, de mostanában már nem nagyon tudom nyomon követni az ottani dolgokat...
Örülök, hogy 1-2 embernek tetszett a lemezünk. ( Minimal Project - MP3)
Üdv,
Zé