Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.03. 23:12

Hozzászólás a témához  [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta:
Nem tudom, láttad-e ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=G_pAUSe-_4E
A hip-hophoz fűződő viszonyáról beszél benne Janklovics, eléggé képben van.

Jaja, nagyjából mindenkinek ez a sztorija abból a korszakból. Jó videó, szimpatikus az ürge.

2019.10.09. 19:35

Ezen pörög a magyar YouTube, a két legnépszerűbb hazai rapper közös trekkben:

Majka x Essemm - Hidegvérrel (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=8YLjl2oh6-s

Szerintem a klip brutál profi, az egyik legjobb magyar hip-hop klip ever. Sajnos a dal viszont nem méltó hozzá. A zenében még vannak tök jó részek, Kollányi Zsuzsi hangja zseniális továbbra is, de úgy érzem, a producer kicsit mindent bele akart pakolni ebbe a zenébe, aztán egy nagy katyvasz lett belőle. Letisztultabb változatban jó lenne. (Nem tudom, ki csinálhatta a zenét, talán NaZ Beats?) A legnagyobb baj szerintem a szöveggel van, az még a zenénél is össze-visszább: most ez egy szerelmes dal? Vagy beszólogatós dal a csajoknak? Vagy olyan dal, amiben eljátsszák, hogy ők a nők áldozatai? Nem áll össze.
Sajnálom, hogy Essemm elvállalta ezt a feat-et, talán ő az egyik leghitelesebb hip-hop arc a mainstreamben (ha Sub Bass-t nem számítjuk :) ), de igaz, hogy már korábban is voltak rossz húzásai, pl. a Bustával közös munkái. Ebbe se kellett volna belemenni.

2019.10.12. 14:08

Eszeveszett gáz, mint akármi amit a Majka kiadott az utóbbi időkben, legyen a 90-es években mindenki táncol ami kb. a Shy Guyst idézi fel, vagy amikor a Kanyetól a Black Skinhead alapjára kísértetiesen hajazó Kelet-Európai Mad Max knockoff-ot csinált. Bizonyos helyenként a karakterek kinézete, maga a videoklip sztorija, ez a rendőrös stikk, a megvalósítás, vagy akár az a filctollal odafirkált papír a csávón aki utána felrobban (kontextusból kiemelve ez a részmondat is nevetséges már) és a papírra rá van írva hogy "fuck you köcsögök" kb. olyan hogy egy szmájli, egy pöcs és egy "bibibí" hiányzik még rá.

B-kategóriás, Stallone-Schwarzenegger-Seagal-Statham-Norris Expendables szereplőgárda tengelyen mozgó all show no substance szintű izzadságszagú 80-as éveket idéző DVD-kölcsönzős akciófilmek szintje, aminek igazából hagyománya volt akkor is amikor a Ganxstáék már Helldorádóztak meg a Tibbáék is a Barbárfivérekkel is játszottak ilyen baromkodásra. A női vokálban amikor elhangzik az hogy "ha van bennük még egy kis kegyelem, kinyírnak hidegvérrel" bennem akarva akaratlanul is azt az érzést váltja ki mint amit a G-Play Gengszterkorszak "egy igazi gengszter legszebb álmát, darabokra tépheti egy jugoszláv gránát" sora váltott ki amikor először hallottam.

Ezeket nem kellene elemezni ilyen szinten, sőt a maga módján ezt ha így leírnám még egy baromi jó paródia is lenne amit aktívan referálnék legalább röhögés szintjén mint a G-Play számát, mert a komolytalanságától meg az annyira szar hogy már egy más értelemben jóvá válik szint érvényesül. Csak helyette az van, hogy ez a beszédtéma: emögött van a Magneoton, az ország egyik legnagyobb zenekiadója, ezekre az ötletekre rábólintanak ahelyett hogy bárkitől jönne reality check, ebbe összpontosul a pénz, a munka, a stáb, és ilyeneket vállal az Essemm hogy életben tartsa a karrierjét.

Ez nekem kb. az a szint amikor a kormány megrendelésére a Desmond Child odaadta egy olyan zenéjét amit eredetileg valami középiskolának szerzett, amiből lett a Magyarország halszagú mém.

2019.10.12. 15:36

Tény, hogy a célt elérték, mert mi is megnéztük, mi is beszélünk róla...
A klippel kapcsolatban lehet, hogy félreérthető volt: az egésznek a sztorija az tényleg elég gagyi. Amire én gondoltam, az a technikai megvalósítás: a látványtrükkök, az operatőri, rendezői munka. Ezekből szerintem ritka az ilyen színvonal itthon.
Amúgy teljesen egyetértünk, csak én nem tudtam ilyen frappánsan leírni. :)

2019.10.14. 21:10

Persze, hogy beszélünk róla mert emögött van az erőforrás. Lehet ezt mindenre mondani, de azért a puszta trash faktor mögött elég nehéz egy olyan produkcióról beszélni hogy "elérte a célját" ami mögött tényleg egy nagy zenekiadó van amelyik tolja a tőkét a marketingbe meg akarva-akaratlanul belebotlik az ember. (nekem is általában ezek úgy kerülnek a szemem elé hogy zenész ismerőseim kérdeznek róla, ami nekem is kicsit sok egy idő úgy hogy aktívan figyelem hogy magyar rap videók bele se kerüljenek a YouTube ajánlásaimba) A Majka esetében azért lehet azt mondani, hogy mögötte azért tényleg akkora team áll, hogy a csapból is tud folyni.

Értem hogy mire gondolsz amúgy, csak emiatt hoztam a B-kategóriás filmek párhuzamát: azokba is a maguk idején volt fektetve tőke, de tőke miatt nem fogom senki vállát megveregetni hogy meg tudta magának engedni hogy a szakemberek jól dolgozzanak körülötte ha közben a cél amire felhasználták az egészet a rajta kívül eső részben történő kivitelezésen kívül alapvetően pocsék.

Azt valahol megértem, hogy ilyen produkciós értékű videoklip itthon tényleg ritka. Csak engem inkább elszomorít az, hogy az ilyen produkciós háttér itthon gyakrabban mint nem ilyen koncepciókra megy, színvonalas dolgokra kevésbé.

2019.10.15. 10:46

Sixfeet írta:
Értem hogy mire gondolsz amúgy, csak emiatt hoztam a B-kategóriás filmek párhuzamát: azokba is a maguk idején volt fektetve tőke, de tőke miatt nem fogom senki vállát megveregetni hogy meg tudta magának engedni hogy a szakemberek jól dolgozzanak körülötte ha közben a cél amire felhasználták az egészet a rajta kívül eső részben történő kivitelezésen kívül alapvetően pocsék.

Azt valahol megértem, hogy ilyen produkciós értékű videoklip itthon tényleg ritka. Csak engem inkább elszomorít az, hogy az ilyen produkciós háttér itthon gyakrabban mint nem ilyen koncepciókra megy, színvonalas dolgokra kevésbé.

Tiszta sor, egyetértünk ebben is, ezért is értékeltem összességében negatívan a produkciót még a színvonalasan összerakott klip ellenére is. Azt viszont el kell ismernem szerintem, hogy a klip önmagában és pusztán technikailag nézve baromi színvonalas. Valóban jobb lenne, ha színvonalasabb számok is kapnának néha ilyen profi klipet.

2019.10.15. 23:04

Sokat emlegettuk , hogy az elso kommersz rappek elbaszottak voltak itthon. rapulok stb...

a hiphop boyz-t mindig elfelejtuk, bar ok egy eroset valtottak :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=Jj4OCptBC8I
Hip Hop Boyz - 15 év

2019.10.15. 23:56

Mondjuk a hip hop boyz-t amiatt tök evidens nem oda számítani mert egyrészt ők inkább ezeknek a Backstreet Boys-os szalagon gyártott fiúegyüttesek trendjének magyarra ültetésének számítottak. Maga a trend egyrészt amcsiban is kicsit gáznak számított, másrészt meg alapvetően kb. a legtöbb ilyen produkció gyakorlatilag csak az addigra már bejáratott New Jack Swing formula és hangzás teljes dzsentrifikációja volt.

Aztán függetlenül hogy a hazai rapperek többsége az ilyesminek a részletesebb indokába mindig is beleszart, ettől még itt is azért ez - legalábbis mások elmondása alapján - vérgagyinak számított ahhoz hogy még a hazai rapközeg is magáénak tekintse egyáltalán.

2019.10.16. 12:23

kicsit?
amcsiban nem volt ilyen.
a bsb-t, nsyncet euba gyártották, amcsiban csak azután kezdtek elterjedni, hogy euban, ázsiában már sztárok lettek.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.10.16. 15:52

Sixfeet írta:
Mondjuk a hip hop boyz-t amiatt tök evidens nem oda számítani mert egyrészt ők inkább ezeknek a Backstreet Boys-os szalagon gyártott fiúegyüttesek trendjének magyarra ültetésének számítottak. Maga a trend egyrészt amcsiban is kicsit gáznak számított, másrészt meg alapvetően kb. a legtöbb ilyen produkció gyakorlatilag csak az addigra már bejáratott New Jack Swing formula és hangzás teljes dzsentrifikációja volt.

Aztán függetlenül hogy a hazai rapperek többsége az ilyesminek a részletesebb indokába mindig is beleszart, ettől még itt is azért ez - legalábbis mások elmondása alapján - vérgagyinak számított ahhoz hogy még a hazai rapközeg is magáénak tekintse egyáltalán.

Inkabb viccbol raktam be.....
amugy ok inkabb a prince ital joe es marky mark/ east 17 vonalon mozogtak az elejen, bar nem vagyok otthon ebben annyira
sajnos :lol: :D

2019.10.16. 18:16

eljen a scriptes x faktor...
ezen a heten ogli g is benne lesz :)

2019.10.21. 20:20

Zoli, MP írta:
eljen a scriptes x faktor...
ezen a heten ogli g is benne lesz :)

Fasza... :) Sose értettem, mit keresnek "tehetségkutatókban" olyan előadók, akik már rég befutottak. (Nyilván pénzt.) Persze azóta el is tűntek, de akkor is.

2019.10.22. 15:02

Én nagyon tehetségesnek tartom a Weszélyes Elemeket,és sajnálom hogy nincsenek úgy felkapva,nincsenek úgy elismerve,"befutva"....
Káló régebben jobban nyomta,viszont Gyurma nagyon, meg Zolee viszik a számot..Gyurma sokat fejlődött!!
Viszont az első Csibész kutyák szám szerintem jobb volt...Ott még Káló is jól nyomta...

Weszélyes Elemek Km.Ganxsta Zolee ,Pappa - Csibész Kutyák Vol. 2 /Offical Music Video/

https://www.youtube.com/watch?v=ppKuTlhLcho

Young-G-t követem :D Essemm-et annyira nem,van pár jó száma,mondjuk a mostani Majkás featje nem jön be,de ez szerintem elég kellemes kis nóta lett.... Klippet nézve azon gondolkoztam hogy eltűntek a háttér táncosok,pedig fel tudna dobni egy egy klipet...

YOUNG G x ESSEMM - Hazudtam neked (Official Music Video)

https://www.youtube.com/watch?v=m2YPqiM4bfo

Curtis-t egyáltalán nem csipázom,de ez nem lett rossz..Nyilván köszönhető Tibbah-nak meg Rizkay-nek :)

Rizkay, Tibbah - Beatmaking 28. (közr. Curtis)

https://www.youtube.com/watch?v=J5M3j8reqqY

Emilio meg mindent visz :D

Emilio - Haju dudududu

https://www.youtube.com/watch?v=aVBzz-_ovxg

2019.10.23. 15:35

a csibész kutyák 2 kapcsán.

mikor lett Ganxsta ikon, meg og?

pontosabban mióta nem vérciki?

mert évekig, évtizedekig az volt.

Ma meg mindenki azt mondja, írja, hogy hú, meg ha...

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.10.24. 12:13

Nagyjából 2010-11-12 körül kezdett a Ganxsta cikiből ikonná válni, én se értem a mai napig se, hogy pontosan, miért. Másra nem tudok gondolni, mint hogy valamiért megérheti anyagilag jóban lenni a Ganxstával, de nem látom, hogy konkrétan, miért.

Egyébként a Weszélyes Elemek tényleg tehetséges formáció, Gyurma nagyon komolyat tol ebben a számban. Csak hát eltrógerkedik a tehetségüket, ezért nem vitték sokra... Kéne pedig színvonalas roma rap a magyar hip-hopba, az nagyon különleges tud lenni.

2019.10.24. 14:26
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 181  Következő