Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 18:53

Hozzászólás a témához  [ 483 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 33  Következő
 A Hip Hop és Te #2 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Hozzászólás Re: A Hip Hop és Te #2
[n/a]k!ngp1n írta:
Ezek közt vannak érdekesek, gondoltam hogy neked lesz pár cuccod. DAC-od van külön, vagy a beépítetteket használod?

Én a hi-fi részét is imádtam/imádom a zenehallgatásban, tényleg ad bármilyen zenének egy hatalmas löketet, ha azt normális cuccon szólaltatod meg. Ahogy írtam a részletekben, a legtöbb cuccot jó áron vettem meg, ez nyilván utánajárással jár, de ha ezekből a megfelelőt veszed meg, akkor az tényleg örök élet. Ez nem számítástechnika hál' Istennek, egy jó hi-fi cuccot nem kell upgrade-elni.

DAC mint hangkártya?

2019.11.06. 22:50

dub7 írta:
[n/a]k!ngp1n írta:
Ezek közt vannak érdekesek, gondoltam hogy neked lesz pár cuccod. DAC-od van külön, vagy a beépítetteket használod?

Én a hi-fi részét is imádtam/imádom a zenehallgatásban, tényleg ad bármilyen zenének egy hatalmas löketet, ha azt normális cuccon szólaltatod meg. Ahogy írtam a részletekben, a legtöbb cuccot jó áron vettem meg, ez nyilván utánajárással jár, de ha ezekből a megfelelőt veszed meg, akkor az tényleg örök élet. Ez nem számítástechnika hál' Istennek, egy jó hi-fi cuccot nem kell upgrade-elni.

DAC mint hangkártya?

Én is így vagyok vele. Ha megnézed, a Kenwood házimozi erősítőt, kb 15 éves, de ez idő alatt a szememben nulla az értékcsökkenése... Ugyanazt tudja ugyanúgy, mint amikor vettem. (Nyilván a ma divatos atmos és dts:x dekóderek nincsenek benne, de ha arra akarnék ráhajtani, azt már nem csak anyagilag kéne átgondolni, hogy legyen értelme...)
Ugyanez igaz hangfalakra is, ha vigyázol rá (nagy ritkán azért megszilikonozom picit a membránok felfüggesztését).
Ezzel beszéltem rá magam a Marantz CD+sztereo erősítőre, innentől ez már nem kér enni :)

DAC-ot lehet venni külön is, ami semmi mást nem tud, csak egy konverter. Azért kérdeztem, mert látom főleg analóg bemenetes dolgaid vannak. Bár én nem vagyok olyan kifinomult hallású, nekem nincs külön.

2019.11.07. 05:59

na akkor a proli verzió, az enyém.

vagy pcn hallgatom az mp3 letöltéseket amikhez a linkeket innen szedem.
vagy a kocsiban a beépített noname lejátszón a cdket.

mert otthon ott tartunk még, hogy mehet a bébi cápa, vagy valami hangsokönyv mese. vagy 5 éve nem hallottam semmit otthon. :cry: :oops:

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.11.07. 09:31
Adminisztrátor

[n/a]k!ngp1n írta:
DAC-ot lehet venni külön is, ami semmi mást nem tud, csak egy konverter. Azért kérdeztem, mert látom főleg analóg bemenetes dolgaid vannak. Bár én nem vagyok olyan kifinomult hallású, nekem nincs külön.

Ja, igen megvan. Ilyenem nekem sincs, sok értelmét nem látom. Modern zenéknél, az én esetemben főként hangminta alapú hip-hopnál, amire a raprész digitális stúdiókban van rögzítve + digitális az utómunka is, túl sokat nem adna hozzá egy ilyen kütyü.
Egy műteremben felvett klasszikus zenénél, amit analóg rendszerrel rögzítenek, ott valószínűleg kell ez a vájtfülűeknek, de azok meg inkább vynilt választanak, nem mixelik digitális eszközökkel, úgyhogy ott meg azért nincs rá akkora szükség.
Szerintem cd-ről vagy újabb vynilekről pörgő zenéknél ez inkább önámítás. Az alapcuccon túl a hangzás szempontjából sokkal nagyobb szerepe van a szoba berendezésének/elrendezésének.

2019.11.07. 13:35
Adminisztrátor

doggfather írta:
mert otthon ott tartunk még, hogy mehet a bébi cápa, vagy valami hangsokönyv mese. vagy 5 éve nem hallottam semmit otthon. :cry: :oops:

á, én a gyerekekkel is dzsemelek :D

2019.11.07. 13:36

dub7 írta:
Ja, igen megvan. Ilyenem nekem sincs, sok értelmét nem látom. Modern zenéknél, az én esetemben főként hangminta alapú hip-hopnál, amire a raprész digitális stúdiókban van rögzítve + digitális az utómunka is, túl sokat nem adna hozzá egy ilyen kütyü.
Egy műteremben felvett klasszikus zenénél, amit analóg rendszerrel rögzítenek, ott valószínűleg kell ez a vájtfülűeknek, de azok meg inkább vynilt választanak, nem mixelik digitális eszközökkel, úgyhogy ott meg azért nincs rá akkora szükség.
Szerintem cd-ről vagy újabb vynilekről pörgő zenéknél ez inkább önámítás. Az alapcuccon túl a hangzás szempontjából sokkal nagyobb szerepe van a szoba berendezésének/elrendezésének.

Én sem akarom túlmisztifikálni, hiszen szerintem nekem sem érne meg mondjuk 150ezret, még ha hallanám is a különbséget. Amúgy szerintem nem jól mondod (ha jól értem), vagyis inkább nem teljesen értek egyet, mert hiába digitálisan készül el a zene, akkor is a végén analógot hallgatsz. A kérdés hogy hol/hogyan történik meg az átalakítás. Amikor digitális forrásod van és pl rádugod a számítógépet RCA-val erősítőre, na akkor a PC/laptop/telefon stb DAC-ja dolgozik, és szinte biztosan valami legolcsóbb cucc. Erre szokták a jobb fülűek/pénzesebbek rászánni a pénzt, hogy az mp3/cd/flac akármi digitális jelet inkább profi külső dac-on keresztül dugják az erősítőre, vagy ahova éppen kell. A fórumon téged tippeltem volna, hogy neked ez lehet szempont lenne, hogy az analóg dolgaidat minél jobb minőségű jellel etesd meg.

És valóban, egyéb, triviális dolgokkal nagyobb különbségeket lehet tapasztalni... Én jobban tudnék örülni egy szobaátrendezésnek, mint pl 40 ezer forintos tápkábelnek :)

2019.11.07. 16:26

doggfather írta:

Autóra én is csak egy ésszerűbb szerényebb keretet költöttem, mert az egy borzasztó zenehallgatási környezet, főleg az én kocsim. De szeretem mondani aki minőségi zenehallgatásról beszél, hogy az átlag autóban ez olyan, mintha leülnék egy szobába egymilliós sztereo szett elé kicsit oldalra, és beindítanék a szomszéd szobában egy fűkaszát...

2019.11.07. 16:29

doggfather írta:

Miert proli ez?!

en is hasonlo kombot nyomok.

Fiatalabb koromban mikor felkeltem a hifi-be beraktam egy cd-t es shuffle-n bombolt mig el nem indultam.

van egy beats by dre fullhallgatom a volt kollegak vettek nekem bucsukent.
lassan 4 eve dobozban van :lol: 1-szer ha hasznaltam :lol:

2019.11.07. 18:17

Ötezeré' viszem! KP!

2019.11.07. 18:22

Zoli, MP írta:
doggfather írta:

Miert proli ez?!

hát nem egy zeneszomelié, na. :lol:

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.11.07. 19:15

[n/a]k!ngp1n írta:
Yodaragorn írta:
rapguruz88 írta:
Én vagy Sima fülhallgatóval, vagy a Beats by dre stúdioval hallgatom
:)

Na, és te mit mondasz? Tényleg akkora királyság a Beats, vagy föl van fújva? :)

Nálam sincs amúgy semmi nagy megfejtés. Pécsen egy fapados füles, vagy ha úgy van, rákötöm a laptopot a TV-re, és annak a beépített hangszórója szól. Baján viszont van egy több, mint 15 éves hifim, az a korához képest ma is egész jól szól, de már eléggé a végét járja szegény. :) Kéne amúgy egy komolyabb hangfalat vennem, már régóta agyalok rajta, csak rá kéne szánni az időt, hogy rendesen utánajárjak.

(amióta megvette az apple, onnantól korrekt minőségűek)

Ne már hogy laptop meg tévé hangszóró :( Én ezek létezéséről nem is veszek tudomást. Már nem vagyok a híve, de egy szerény 2.1 is hatalmas ugrás lenne.

Ha komolyabban meg akarok hallgatni egy albumot, akkor azt azért a hifin teszem, a laptop meg a TV csak arra szolgál, hogy egy-egy számot meghallgassak. Illetve ha sokáig nem vagyok otthon, akkor muszáj a TV-ről hallgatni albumot is, de akkor is igyekszem utána a hifin is ráfülelni, ha elég jó.

2019.11.07. 21:27
Adminisztrátor

[n/a]k!ngp1n írta:
... Amúgy szerintem nem jól mondod (ha jól értem), vagyis inkább nem teljesen értek egyet, mert hiába digitálisan készül el a zene, akkor is a végén analógot hallgatsz. ...

A digitális jel soha nem lesz olyan, mint az analóg. Az analóg folyamatos jel, az időtengely bármelyik pontján van értelmezhető jel, a digitális meg ugye nem olyan:

Kép

Ez miatt nem is lehet ugyanaz a minőség. Shannon mintavételi törvénye szerint lehetséges az analóg jel visszaállítása, de ezt ma már sokan vitatják. Nagyon mélyen nem érdemes belemenni a fizikájába, mert a végeredmény a digitális jelnél is teljesen élvezhető hangzás, de sok esetben azért hallható a különbség.
Pl. az utóbbi pár évben nagyon felkapott lett megint a vynil ("bakelit"), ami a legtöbb esetben önámítás, ha minőségi(bb) zenehallgatás a cél. Rengeteg lemezt kiadnak ismét vynilen, új megjelenést + újrakiadást is. Ezeknél ugyanaz a baj, mint az előbb már írtam: digitális stúdióban lettek felvéve, az újrakiadásoknál meg a "digitally remastered" is a legtöbb esetben fel van tüntetve. Semmi különbség nem lesz a cd minőséghez képest. A rossz nyelvek szerint van olyan gyár, ahol 320-as mp3-ból dolgoznak vissza. Sok panasz van ezekre a Media Marktban is kapható 8-10-12000 Ft-os lemezekre. Az a gond ezzel, hogy abban a tudatban upgrade-eled a cuccod, hogy szintet lépsz és közben meg ugyanazt kapod.
Elköltesz egy csomó pénzt és nincs semmi plusz, ha meg kimész egy bolhapiacra 100-200 Ft-ért olyan hangzású lemezeket találhatsz, ami tényleg az értelmét adhatja ennek.
Ha pár utcára laknánk egymástól, most mondanám, hogy ugorj át és megmutatom. :)

2019.11.09. 01:12

Nem kell ezt nekem mondani, tudom. :) Én pont azt ecseteltem (ha hülyén is, mert hajlamos vagyok rá), hogy az szinuszgörbét mennyire közelíted meg négyszöggel. Csak annyit akartam mondani, ha egy gagyi dac van valahol "út közben", az ronthat a dolgon. Szerintem fölösleges ragoznunk :)

Amúgy valóban, én is hallottam rá példát, hogy vájnilre rányomják a CD-t... De hát abban a világban élünk ahol a youtube 240p letöltött zenét kiírják CDre az autóba és akkor CD minőség...

2019.11.09. 09:16

[n/a]k!ngp1n írta:
Ötezeré' viszem! KP!

Ha poen volt akkor bocsi.
Nem elado :)

2019.11.09. 09:36

Ha van időtok.. Mit gondoltok??

https://youtu.be/mBo5VMFkBQg

2020.03.07. 22:47
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 483 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 33  Következő