Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.04. 01:07

Hozzászólás a témához  [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Ja, a szöveg a szokásos cypher sablon. Szerintem is Phat a legjobb, illetve Bom még nem rosszat tolt szerintem, de ő is tud jobbat. Viszont a zene nekem nagyon adta, hazai szinten nem hallottam még ilyen hangzást :)

2019.12.02. 22:23

Én ezt csak most láttam :) a szöveg is jó,de a klip zseniális.. Bele hallgattam az új albumába,nem lett rossz...

Ketioz - Mi a fasz folyik itt? (Official Music Video)

https://www.youtube.com/watch?v=5IhPJP1qw8c

ez meg jó paródia lett :)

https://www.youtube.com/watch?v=QVgUwDxInKI

2019.12.02. 23:36

Ketioz lemeze tényleg egész jó lett, hallgattam én is. Zeneileg olyan nagyon nem tud lekötni a stílusa, de van egy egyedi feelingje, a szövegekben sok az ötletes rím. Annak nagyon örültem, hogy összeállt egy feat erejéig a lemezen a Majmok Bolygója. :)

2019.12.03. 19:01

Nem szoktam Funktasztikust hallgatni,pár számát ismerem,de ez ott van,mind az alap és szöveg is!!!

Funktasztikus: Rezonancia (Official Music Video)

https://www.youtube.com/watch?v=P8KgQGVBiIY

Nekem a Plasztik gengszert 1 jobban bejött amit Mr Bustának írt...

Goore - Plasztik gengszter 2 (Official Music Video)

https://www.youtube.com/watch?v=B2Xo2kucnX4

2019.12.06. 15:54

Végig hallgattam az új Kartel albumot,egész jó lenne,de sajnos elcseszték megint a keverést,mint az előző pár albumuknál...Hangosabb a zene mint a szöveg..
Zolee hozza a szokásos szintet,Lory kezd visszatérni a régi stílusához,Big Daddy ugyanúgy nem tud rappelni...Kartel Krónika amit eltaláltak nagyon,de ez a featek miatt lehet!!!

Kép

01. Intro - Kilóg a keze
02. Miénk az utca
03. A rap rosszra visz (feat. Sub Bass Monster)
04. Kartel Anthem XXVII - Frájer a műhelyben
05. Tégla
06. Kartel Anthem XXVIII - Szerintem ez is az volt
07. Haldoklik az élet
08. A legyek ura
09. Plasztik gengszter (feat. Siska Finuccsi)
10. Kartel krónika (feat. Don Szepi, BSW, Busa Pista, Animal Cannibals, Tkyd, Weszélyes Elemek, Hősök, Siska Finuccsi)
11. Nem adom fel
12. Told fel a hangerőt (feat. BSW)
13. A három egyetlen kiválasztott
14. A híd - Tudjátok, hol találtok
15. A hegyeken innen, túl a vizeken

https://filecandy.net/aqyc4ocumord

2019.12.09. 17:18

Maga a lemez nem nagyon izgat, de a Kartell Krónikát a featek miatt meghallgattam. Zeneileg tényleg nagyon feelinges nóta, viszont nagyon nem szimpatikus nekem, ahogy a magyar hip-hop elit szisztematikusan végignyalja a Ganxstáék seggét, ráadásul kimondottan sablonosan teszik. Mindezt azok után, hogy évekig mindenki szidta őket - és a Busa Pista meg a Siska ezt még be is ismerik a szövegükben.
A Sub Bass featet még lehet, hogy meghallgatom, az még érdekel.

2019.12.10. 15:02

NKS - Mélyen a város felett

Mennyire jó, hogy még jelenik meg ilyen nagybetűs RAPLEMEZ Magyarországon! Egyrészt ez rap a javából, másrészt tényleg egy kiérlelt, felépített lemez/album, nem csak YouTube-ra feltöltögetett single trackek egymás után pakolva. Kicsit tartottam az albumtól, mert az utóbbi időben jöttek ki gyengébb produkciók az NKS-től (pl. a Beatmaking-es vendégszereplésük kimondottan gyenge volt, a Brigád lemezen önmaguk árnyékai voltak), de alaptalannak bizonyult az aggodalmam szerencsére. Elég sok gondolat van bennem az album kapcsán, amiket ki kell írnom magamból, aztán hátha érdekel mást is. Meg azért egy NKS lemezmegjelenés van akkora esemény a magyar hip-hopban, hogy megérjen egy hosszabb misét. :)

Előrebocsátom, hogy szerintem ez a leggyengébb NKS album a három közül, de még így is nagyon jó. Az első néhány szám után azt hittem, kőkemény boombap lesz végig, de aztán szerencsére került bele egy-két kísérletezőbb hangzású dal is: szerencsére egyik se annyira kísérletező, hogy megbontsa a lemez egységes hangzásvilágát. Ez a konzervatív stílus egyfelől jó, másfelől rossz. Rossz, mert ha az ember mindig ugyanazt csinálja, az nem utal túl nagy fantáziára, könnyen megunható. Jó, mert azt jelzi, hogy az NKS-es srácok bizony nem foglalkoznak a trendekkel és az üzleti szempontokkal, hanem azt csinálják, ami a szívükből jön, és ez érződik is a számokon, ami önmagában nagyot dob a színvonalon. Ráadásul a negatív oldal (a "fantáziahiány") sem jelentkezik náluk hangsúlyosan, aminek a fő oka szerintem az, hogy baromi ritkán adnak ki új lemezt. Az első kettő között eltelt 5 év, ez és az előző között 7 év. Ha 1-2 évente kiadnának egy ilyen lemezt, valószínűleg már hülyére unnám. Viszont így, hogy kiéheztetik az embert, frissnek hat tőlük még a régi stílus is. És a saját kreativitásuknak is jót tesz, hogy nem lövik el az összes puskaport: mivel ritkán alkotnak, marad bennük elég ötlet, hogy a régi megszokott stílusukban is nagyot tudjanak alkotni még mindig. Ezt a stratégiát külföldön is sokan eltanulhatnák...

Szövegek: alapvetően a régi klasszikus témáikkal dolgoznak (bizonyos társadalmi jelenségek, csoportok oltogatása, drogok, kocsmázás, utca, stb.), de körbe tudják járni őket újra úgy, hogy ne legyen unalmas. És ezek mellé bejön egy-két új téma: azt a témát kevésbé értékelem, hogy "mi már milyen régóta itt vagyunk, úgyhogy mi realek vagyunk, ti meg senkik", viszont a Gondolj majd rám című számban nagyon szívhez szólóan ragadják meg a külföldre szakadt magyarok problémáját, és a Föld című számban is tudnak úgy beszélni a klímaváltozásról, hogy ne legyen erőltetett.
Zenk és Nospa közül Zenk egyértelműen erősebb. Pedig én régen (főleg az 5 csillagon) még jobban bírtam Nospát elsősorban a flowja miatt, de rajta kicsit azt érzem, hogy elfogyott, és ez az album fő negatívuma a szövegek terén. Nospánál néha úgy érzem, hogy nincs ötlete, erőlteti, sokszor technikailag is döcög. (Egyszerű rímekkel operál, némelyik sorban a szótagszám se jön ki, stb.) Nem zavaróan rossz, de gyengébb, mint régen volt. Zenk viszont ennek az ellenkezője: ő szerintem jobb, mint valaha, hihetetlen, hogy ennyi év után is tud még fejlődni. Olyan ötletes szójátékokkal és rímekkel operál, amilyenekkel régen nem, az agyamat eldobom tőle. Tehát amit Nospa ront a szövegek terén, azt Zenk visszahozza.

Zene: itt érzek egy kis visszaesést mindkét korábbi lemezhez képest. A fő újdonság az, hogy Zenk elkezdett zenéket írni: az alapok nagy részét ő és Rawmatik követték el. Én Rawmatikért se vagyok túlzottan oda: ügyes gyerek, de nem érzem kiemelkedőnek, bár ezen a lemezen szerintem felülmúlta önmagát, ütős alapokat pakolt. De lehet, hogy csak arról van szó, hogy az NKS jobban szól az ő alapjain, mint mások. Zenk is ügyes - főleg ahhoz képest, hogy most mutatkozik be producerként, de azért olyan igazán nagyot nem tudott dobni, egyelőre Rawmatiknél gyengébbnek érzem. Szerintem a TDI album zenei világa (ami főleg Azának és Tibbah-nak volt köszönhető) is kimunkáltabb volt, de az igazi NKS hangzás számomra továbbra is az 5 csillag marad, ahol Rasheed (Lotfi Begi) és Faktor alapjai adták meg azt az igazi egyedi Kriminal hangzásvilágot. Ehhez valószínűleg már sose fognak visszatérni a srácok sajnos.

Highlightok: a Föld és a Gondolj majd rám című nótákat már említettem, utóbbinál Maszkurának mind a hangját, mint a harmonikajátékát ki kell emelni, libabőrös leszek tőle. A Bedrop eszméletlen ütős, tökéletes kezdés, és az utána következő három szám (Naughty by 4sör, Cicahús, Isten hozott nálam) is nagyon erős mind szövegben, mind zenében. A Multi filterben a Tibbah alap nekem nem adja, de legalább innovatív, viszont a szövegtől eldobom az agyam, annyira ötletes. A Gucci is komoly szöveg, Saiid stílszerűen kezdi a verzéjét, egy Gucci című számban nem is lehetne máshogy. :) A Hol volt, hol nem volt igazi Kriminal nosztalgia Bankossal: YouTube-ról annyit tudtam kideríteni, hogy a zeneszerző Bognár Krisztián. Ő nem a Faktor véletlenül? Csak mert annyira a klasszik Kriminal hangzást hozza ez a szám, hogy nem lennék meglepve. Annak pedig nagyon örülök, hogy az Ide köt a vérem rákerült a lemez végére, talán az a legjobb szám a lemezen, csak már nem hat az újdonság erejével, mint tavaly.

Úgyhogy aki még nem hallotta, annak ajánlom a lemezt! Aki hallotta, annak meg kíváncsi lennék a véleményére. :)

2019.12.14. 12:18
Adminisztrátor

Kimerítő kritika!
Még nem hallottam, viszont mindenféleképpen ráfülelek a napokban. Nekem itthonról az NKS volt a favorit. Kábé ennyit vártam, amit leírtál.

2019.12.14. 17:15

dub7 írta:
Kimerítő kritika!
Még nem hallottam, viszont mindenféleképpen ráfülelek a napokban. Nekem itthonról az NKS volt a favorit. Kábé ennyit vártam, amit leírtál.

Tudtam, hogy te NKS fan vagy, úgyhogy a te véleményedre különösen kíváncsi vagyok. :)

2019.12.15. 21:32

Micsoda infokat tudok meg Yoda-tol.
Lofti Begi csinalt beateket az NKS elso lemezere.Nem semmi, hogy aki penzt akar zenebol az elkalandozik...de hat anno sok hires rave dj volt hip hop dj.
DR BRS is hasonlo utat kovet nem?
Amugy Hmad aka Higany 2-3 beatet is adott az 5* es abbol 2 sztem a legerosebbek arrol a lemezrol.

Persze, hogy az evenkenti megjelenes foleg ha albumba gondolkozik az ember a minoseg rovasara megy. No meg szerozedesek es penz.
Foleg, ha abban az egy evben altalaban az eloadok fellepnek 24/7-ben nehez temakat meriteni a napi dolgokbol (nem 1 szam a buszban keszul :lol: )
Biggie masodik lemeze is masabb es ahogy mondta akkor mar mas eletkorulmenyei voltak.
Senki nem kerdezte, de ha irnek egy uj szoveget egyaltalan nem lenne olyan, mint az eddigiek, mivel mas kor, mas problemak stb...

A gondolj ram trekk jo otlet, de nem erzem magamenak pedig "rolam is szolhatna", de en vhogy nem igy elem/eltem meg az egeszet ami nem von le semmit sem a track ertekebol. Csak vhogy az jutottt eszembe, hogy a koztudatban az emberek fejeben az van, hogy aki kulfoldre megy az vagy londonban mosogat vagy nemetorszagban gyarban pakol/babysitter, pedig sok olyan magyar van aki irodai munkabol megy ki irodai munkat csinalni.

2019.12.16. 14:37

Zoli, MP írta:
Lofti Begi csinalt beateket az NKS elso lemezere.Nem semmi, hogy aki penzt akar zenebol az elkalandozik...de hat anno sok hires rave dj volt hip hop dj.
Amugy Hmad aka Higany 2-3 beatet is adott az 5* es abbol 2 sztem a legerosebbek arrol a lemezrol.

Nem is tudtad? :) Én is csak annyit tudtam, hogy a kedvenc zenéimet az 5 csillagon egy Rasheed néven futó srác csinálta. (Oh La La, Szuperhősök, Pirománia többek közt.) De fogalmam se volt, ki ez a Rasheed. Aztán egyszer YouTube-ról hallgattam NKS számokat, és ott a leírásban az van, hogy "Zene: Lotfi Begi". Lásd pl.: https://www.youtube.com/watch?v=tNF5pP2YroQ
Itt esett le, hogy Rasheed = Lotfi Begi. :) DR BRS-el nem vagyok képben, én inkább Pixával vontam párhuzamot, aki szintén az egyik legjobb hip-hop producer volt, aztán ő is elment a pop/elektro irányába.
Egyébként a Pirománia klipjében fel is bukkan Lotfi Begi, mint a szám producere, 2:13-nál figyeljétek: https://www.youtube.com/watch?v=DDRbmcnFPxY

Hmad alapjai is valóban nagyon jók, nem is értem, miért felejtettem ki. Főleg a Kutyahús nagy kedvencem, de ha jól emlékszem, a Isten tuggya mé is Hmad alap. Aztán az 5 csillag után jól össze is beefeltek, pedig ő tudtommal NKS tagnak számított. :)

Azt meg külön köszi, hogy leírtad a véleményedet a Gondolj majd rám című számról, te ebben sokkal autentikusabb vagy, mint én, aki sose élt külföldön. Az én itthonról kialakított sztereotípiáimból fakadó érzelmeimet megérintette ez a dal, de ezek szerint könnyen lehet, hogy ezek a sztereotípiák tévesek, neked ezt jobban kell tudni. Mindenesetre YouTube-on lehet olvasni kommenteket külföldön élő magyaroktól, akiket szintén megérintett a dal.
A lemez egészéről egyébként mi a véleményed?

2019.12.16. 22:43

Saiid szóló mixtape érkezik újévkor: https://offmedia.hu/hiphop/elso-szolole ... K-_ZuQvDWI

A képek alapján nem gyenge stúdióban vette fel. :)

2019.12.17. 19:21

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Nem is tudtad? :) Én is csak annyit tudtam, hogy a kedvenc zenéimet az 5 csillagon egy Rasheed néven futó srác csinálta. (Oh La La, Szuperhősök, Pirománia többek közt.) De fogalmam se volt, ki ez a Rasheed. Aztán egyszer YouTube-ról hallgattam NKS számokat, és ott a leírásban az van, hogy "Zene: Lotfi Begi". Lásd pl.: https://www.youtube.com/watch?v=tNF5pP2YroQ
Itt esett le, hogy Rasheed = Lotfi Begi. :) DR BRS-el nem vagyok képben, én inkább Pixával vontam párhuzamot, aki szintén az egyik legjobb hip-hop producer volt, aztán ő is elment a pop/elektro irányába.
Egyébként a Pirománia klipjében fel is bukkan Lotfi Begi, mint a szám producere, 2:13-nál figyeljétek: https://www.youtube.com/watch?v=DDRbmcnFPxY

Hmad alapjai is valóban nagyon jók, nem is értem, miért felejtettem ki. Főleg a Kutyahús nagy kedvencem, de ha jól emlékszem, a Isten tuggya mé is Hmad alap. Aztán az 5 csillag után jól össze is beefeltek, pedig ő tudtommal NKS tagnak számított. :)

Azt meg külön köszi, hogy leírtad a véleményedet a Gondolj majd rám című számról, te ebben sokkal autentikusabb vagy, mint én, aki sose élt külföldön. Az én itthonról kialakított sztereotípiáimból fakadó érzelmeimet megérintette ez a dal, de ezek szerint könnyen lehet, hogy ezek a sztereotípiák tévesek, neked ezt jobban kell tudni. Mindenesetre YouTube-on lehet olvasni kommenteket külföldön élő magyaroktól, akiket szintén megérintett a dal.
A lemez egészéről egyébként mi a véleményed?

Nem tudtam lofti begirol :D
Amugy a flashback-ben nospa (hosokos feat) verzeje hmadnek szol. az original felallasban o is benne volt.

Lemezkritikat nem irok, mert nem szoktam hallgatni magyar albumokat

2019.12.17. 21:17
Adminisztrátor

Az Ötcsillag lemez leggyengébb pontja a zenék ötlettelensége szerintem. Jól szól, jó a hangulat csak a többsége már hiphopban ellőtt loopokra épül. Mindezekmellett ez az a magyar lemez, amit legtöbbet hallgattam szerintem, de ez Nospa és Zenk érdeme.
Sőt van kifejezetten olcsó megoldás is. :lol: Nagy névtől.

2019.12.17. 21:36

Zoli, MP írta:
Amugy a flashback-ben nospa (hosokos feat) verzeje hmadnek szol. az original felallasban o is benne volt.

Lemezkritikat nem irok, mert nem szoktam hallgatni magyar albumokat

Ja, azt vágtam, hogy a Flashbackben a Nospa verzéje Hmad-nek szól. :)
Bocs, azt hittem, hogy hallottad a lemezt, mert a Gondolj majd rám című számról írtál, de ezek szerint csak azt az egy nótát hallgattad meg. Az is egy érdekes kérdés amúgy, hogy miért nem hallgatsz magyar lemezeket. :)

dub: Érdekes, amit írsz az 5 csillag zenei világáról. Nem úttörő, nem kimagasló szerintem se, de van egy tök egyedi pesti utcai hangzásvilága az albumnak, ami megkülönböztethetővé teszi más lemezektől. Ez szerintem önmagában is becsülendő még akkor is, ha egyébként tényleg nem hallani nagy zenei újdonságot az albumon. Szóval én kellően színvonalasnak érzem zeneileg is, de értem, amit írsz.

2019.12.18. 15:59
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 181  Következő