Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 09:22

Hozzászólás a témához  [ 496 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Következő
 Könyvek 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Könyvek
dub7 írta:
Ennek a könyvnek erős a kritikája azon oldalról, hogy áltudomány + nincsenek alátámasztva az állítások. A fekete felsőbbrendűséget akarja igazolni, sokak szerint szimplán rasszizmus.

Nem terveztem h elolvasom. Ez sok lenne nekem :D

2018.01.25. 17:25

Szép új világ - Aldous Huxley

Ugyebar az 1984 a kommunizumsrol szol, ez meg kapitalizmusrol.
a 1984 komplexebb, jobban kifejt dolgokat viszont nekem nem tul olvasmanyos.
A szep uj vilag viszont jobban lekotott, de nem ad annyi hatterinformaciot a miertekre. A konkulizo:
egyik vilgaban sem elnek, viszont lehet mar abban elek

2019.08.22. 19:18

Na elolvastam Common - Let Love Have the Last Word: A Memoir

Ha minden ember igy gondolkodna nem lenne baj a vilagban, de sajna nem igy van.
A nagy eletmegfejtesek, szavak boncolgatasa jelenlegi eletszakaszomban nem nagyon hatnak mar meg, nem kotnek le, nincs ra szuksegem
viszont a szemelyes tortenetei amiket beleszott nagyon is erdekeltek es lekotottek legyen szo rola es a lanya kapcsolatarol, hogyan latja sajat magat, mit erzett mikor az apjat elvesztette, molesztalasa, borton latogatasai stb....

2019.10.03. 15:56
Adminisztrátor

Érdekesnek tűnik, bár még nem mertem nekiszaladni egyik rapper könyvének sem.

2019.10.31. 17:46

dub7 írta:
Érdekesnek tűnik, bár még nem mertem nekiszaladni egyik rapper könyvének sem.

Sok rap eloadotol konyvet en sem olvastam meg.
egyedul ezt, de ez nem tipikus, mert altalaban bio-t irnak ami valoszinuleg a drog, ghetto, nok haromszogben zajlott. no meg eroszak.

prodigy konyvet keresem eve ota :D

a mandzsuriai jeloltet letettem kb a konyv 1/5-nel.
A sztory nagy igeretes, de vhogy nem kotott le ahogy megirtak es a tortenet kibontakozasa sem tetszik.
59-ben irtak.

2019.11.06. 11:26

Belehuztam? :D

Elkezdtem a kovetkezo konyveket
A mandzsúriai jelölt · Richard Condon
erdekes a tortenet, de vhogy a felepitese nem tetszett igy abbahagytam.Kezd el ugy olvasni, hogy nem is tudod mirol szol.
Csak annyit mondok, hogy John Lennon gyilkossaga es eszedbe juthat rola

Majd elkezdtem
Orwell - A lelkész lánya muvet.
Lassu es a 3-bol az elso chapter utan azt mondtam, hogy nem folytatom.

Majd jott harom nagyon rovid tortenet Tim Vicarytol
A hitchhiker
City of lights
The visit
Mind a harom erdekes volt, kezdo X akta rajongoknak elmegy

Majd jott a night mare before christmas konyv valtozata.
Mindig is meg akartam nezni (ertsd ez alatt, hogy miota megjelent a mozikban), meg is van dvd-n ,de azota nem tettem meg.
Elolvastam, kedvet kaptam ahhoz, hogy megnezzem. De talan mar nem nekem szol ez a tortenet, de hat karacsony van

Most elkezdtem aA fikusz és az Antikrisztus Orwell-tol, remelem erdekesebb lesz, mint az elozo konyve.

2019.12.23. 20:26

Idén én is újraolvastam csomó Lovecraftot (sajnos már újat nem tudok tőle), egy Clive Barkert (próbaképp, ő milyen), kötelező Alien könyveket (vagy 3at), Hellboy könyvkötésű képregényeket többet (olyan 50mm-t) most pedig Ayn Rand-et olvasok, de ez hosszú lesz. Teljesen más értelemszerűen, mint a többi, de tetszik. Mondjuk tudom miről szól, de ebben nem a történet a lényeg.

Már rendeltem is tegnap 4 új könyvet, ebből 2 1000 oldalas :/

2019.12.24. 09:55

Oszinte leszek, mert eddig hazudtam :lol:

Nekem egy 1000 oldalas konyv meg sem fordul a fejemben, hogy egyaltalan kezbe vegyem.
Mert mar eloiteletes vagyok az ugyben, hogy csomo szamomra erdektelen leiras van, ami nem viszi elore a tortenetet ,mivel kb a "jelenben van" ellenben iszonyatosan unalmassa teszi nekem.
Persze fel kell epiteni, a tortenetet es a keretet, de mikor oldalak mennek el pl olyannal kapcsoaltban, hogy pl dorian gray szobajat milyen muvek diszitik es honnan es miert na az sok.

Eletem egyik olyan konyve amit faltam ,mert nem volt felesleges rizsazas az Allan Folsom - A ​Machiavelli-szövetség, pedig 512 oldal :D :!:

2019.12.24. 20:40

Nekem egyik kedvenc Lovecraft novellám 5 fejezetéből egyet letudnék 5 mondattal, pedig az egész nincs 100 oldal sem, mégis kínlódás volt az az időhúzás. Van ilyen is, meg olyan is hogy ki vannak töltve rendesen az oldalak. Én sem fogtam még ezer oldalasba, de már annyi 3-400 oldalasat olvastam, hogy már ett a kíváncsiság. Na meg ez az Ayn Rand nincs meg rövidebben, így is nagyobb méretű és apróbb betűkkel van írva O.o
Egyszer még fősulin vettem egy magyar fordító/szerző által írt Aliens regényt. Hazamentem, ledőltem és egy ültő helyemben elolvastam aznap délután. Sosem volt még ilyen velem, annyira más, könnyebb volt a nyelvezete, valamint érdekes. Ezt a Rand-et meg sokszor WCn 6-8 oldalanként olvasom :D

2019.12.25. 00:02

allen rice vámpírkrónikák.
(az interjú a vármpírral az első kötete)

valami 14 kötetet regényfolyam, darabonként 3-400 oldalas történetekkel.

Szerintem ez volt a leghosszabb amit olvastam eddig.

mondjuk én folyamatosan olvasok, képregényt, regényt, szakkönyveket.

de egyszerre csak egyet mindig. nem tudok, szeretek, akarok szimultán olvasni.

Jah, és még sose hagytam könyvet befejezetlenül. Ha egyszer egyet elkezdek azt mindig befejezem. ez is kényszeres nálam. ha szar akkor se tudom otthagyni.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.12.25. 19:26

doggfather írta:
de egyszerre csak egyet mindig. nem tudok, szeretek, akarok szimultán olvasni.

Jah, és még sose hagytam könyvet befejezetlenül. Ha egyszer egyet elkezdek azt mindig befejezem. ez is kényszeres nálam. ha szar akkor se tudom otthagyni.

Pacsi, én is ugyanígy vagyok. :) Egyszerre csak egyet, mert nem tudom megosztani a figyelmemet, és kényszeresen befejezem azt is, amit unok.

Mondjuk sajnos olyan igazán elmélyült regényolvasásra nagyon ritkán kerül már sor nálam. Lefekvés előtt szoktam olvasgatni, de akkor már olyat kell, ami érdekel is, de el is lehet aludni rá. :) Ez vagy újság szokott lenni, vagy valami lájtosabb szakmai könyv. (Tehát nem hardcore szakkönyv, hanem szakmához kötődő, de nagyközönség számára íródott, könnyen emészthető ismeretterjesztő könyv.)

Most viszont van időm az ünnepek alatt, úgyhogy elkezdtem olvasni egy rendes kisregényt (bár nem biztos, hogy ez a helyes műfaji meghatározás), Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak című új könyvét. Az előző könyve (Addig se iszik) még egy irodalmi paródiakötet volt, az is nagyon tetszett. Ez teljesen más, hiszen nem paródia, hanem most már "saját jogán" szólal meg, de ezt is nehéz letenni, pedig nagyon tömény: minden mondat egy elgondolkodtató megállapítás a magyar történelemről, és mindegyik poénba van csomagolva.
Persze én elfogult vagyok, mert a Bödőcs standupjainak is nagy rajongója vagyok, de csak ajánlani tudom a könyvet. :)

2019.12.25. 21:38
Adminisztrátor

Én is végigszenvedem a szar könyveket is, ha véletlenül olyanba sikerül beleválasztani, bár volt már alkalom rá, hogy úgy döntöttem, hogy nem vagyok hajlandó több időt szánni rá az életemből.

Most épp Frei Tamás legutóbbiját, a Bábelt olvasom. Vegyes érzelmeim vannak Frei Tamással kapcsolatban, ami elvitathatatlan az az, hogy nagyon jól írja a regényeit, olvasmányos, izgalmas, informatív, letehetetlen regények. Ami zavaró az a rejtett véleményformálás, amit simán benyalhatsz, ha nem vagy elég széleslátókörű. + pontatlanságot is fedeztem fel, ami elég zavaró számomra, ilyenek miatt akár megkérdőjelezhető a gigamennyiségű információáradat, amivel eláraszt az egyébként nagyon jól megírt és szerkesztett könyveiben.

2019.12.25. 22:58

En azt az oldalt vallom, hogy ha vmi nem szorakoztat pedig kb azert is olvasol akkor leteszem es kezdek egy uj konyvet.
Hala az egnek nagyon kicsi azon konyvek szama amiket leteszek. Most igy jott ki, hogy az utolso lapozgatasaim kozepette ket ilyen be is beleszaladtam.
Amugy en sem szeretek tobb konyvet egyszerre olvasni,sot ha befejeztem egyet akkor nem kezdek bele rogton a kovetkezobe, varok 1-2 napot :D

2019.12.25. 23:06

dub7 írta:
Én is végigszenvedem a szar könyveket is, ha véletlenül olyanba sikerül beleválasztani, bár volt már alkalom rá, hogy úgy döntöttem, hogy nem vagyok hajlandó több időt szánni rá az életemből.

Most épp Frei Tamás legutóbbiját, a Bábelt olvasom. Vegyes érzelmeim vannak Frei Tamással kapcsolatban, ami elvitathatatlan az az, hogy nagyon jól írja a regényeit, olvasmányos, izgalmas, informatív, letehetetlen regények. Ami zavaró az a rejtett véleményformálás, amit simán benyalhatsz, ha nem vagy elég széleslátókörű. + pontatlanságot is fedeztem fel, ami elég zavaró számomra, ilyenek miatt akár megkérdőjelezhető a gigamennyiségű információáradat, amivel eláraszt az egyébként nagyon jól megírt és szerkesztett könyveiben.

Frei Tamás nálam annyira lejáratta magát az egyéb irányú munkásságával, hogy nem bírnék tőle elolvasni semmit, pedig amúgy nem kizárt, hogy szórakoztatóak a könyvei. Eleve nagyon antipatikus volt, ahogy a műsoraiban nagyképűen bemutatta a külföldi gazdagságot, hogy a magyar alsóbb osztályok csorgathassák a nyálukat, de amikor kiderült, hogy lefizetett egy csávót, hogy játsszon el egy orosz bérgyilkost, akitől megkérdezheti egy interjúban, hogy mennyiért nyírná ki Orbán Viktort, na az volt a legalja. :D
Ahogy a kávézói látogatóival elhiteti, hogy a minőségi kávékultúrának hódolnak, az is gáz. Aki kicsit is ért a kávéhoz, az mind azt mondja, hogy mind az alapanyagokat, mind a technológiát illetően kamu, amit csinál. Meg ezek a gyümölcsös adalékok, amiket hozzáad a kávéhoz: a legnagyobb tiszteletlenség a kávéval szemben.

Na, szóval hiteltelen figura ez a Frei szerintem, bár a könyveit nem ismerem. :)

2019.12.26. 18:33
Adminisztrátor

Amiket leírtál, azok miatt is van a vegyes érzelem részemről. A regényeiben is elég részletesen bemutatásra kerül ez az "upper upper class". De amiért jók a regényei az azért van, mert tényleg jó történetek, aktualitásokkal foglalkozik, ez például a migrációs ember/műkincscsempész hálózatokkal, tényleg pörgős és letehetetlen.
Freiről, mint emberről sokat elmond ez az anyagiakban mért megközelítés nagyjából mindenhez, de ettől elvonatkoztatva nincs sok név aki ilyen, bárhol eladható és tényleg színvonalas regényeket publikálna.
Mondjuk az előbbi posztomban írt pontatlanság kicsit elbizonytalanított...

2019.12.26. 19:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 496 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Következő