Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.02. 16:22

Hozzászólás a témához  [ 1256 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 84  Következő
 TOP 10 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: TOP 10
doggfather írta:
3 kendrick is wow.
le a kalappal, hogy meg se próbálsz szubjektívkodni ez a e te listád, neked ezek tetszenek és kész.

Mármint hogy objektívkodni nem próbálok, gondolom, úgy értetted. :) Mert az biztos, hogy én teljesen szubjektívnek szántam a listát. Úgyse tudnék teljesen objektív lenni még akkor se, ha törekednék rá, úgyhogy inkább elengedtem az objektivitást. Bár azt azért valamennyire figyelembe vettem, hogy melyik album mekkora hatást gyakorolt későbbi lemezek hangzásvilágára (akár saját, akár mások lemezeire), de azt is inkább azért, mert mindig nagyobbat üt az, aminek újdonságértéke van, és nem annyira az objektivitás miatt.

A GKMC vs. TPAB vitában pedig ezek szerint másak a benyomásaink. Én mindig úgy éreztem, hogy a TPAB-t jobban hype-olják. A Grammy-n is azzal nyerte hülyére magát Kendrick, a GKMC-vel nem nyert semmit. Azt a rangos irodalmi díját is a TPAB után kapta.
Viszonylag friss élményem, hogy a Stenk összeszedte az évtized 30 legjobb albumát (nem csak hip-hop, minden műfaj), és abba is a TPAB került bele Kendrick-től, nem a GKMC: https://index.hu/kultur/zene/2019/12/29 ... 9Uwyo4sRKI
Ők ezt írják: "Ugyan a Good Kid, M.A.A.D. City, a DAMN., de még a Fekete Párduc filmzenéje (!!!) is ideférhetett volna, azonban a To Pimp A Butterfly volt az az album, ami Kendrick Lamart felrepítette az abszolút A listára."

Aztán lehet, hogy mások tényleg hozzám hasonlóan a GKMC-t helyezik előrébb, csak én kevésbé futottam bele ezekbe a véleményekbe. :)

2020.01.03. 12:32

igen, úgy értettem.

lehet csak nem jókat olvasok akkor, de nekem a GKMC dominálja a listákat általában. mmint amiket én olvasok.
most a listámhoz megnéztem pár top albums of the decade listát, és kb fele fele lett a TPAB és a GKMC javára a csúcs.

Ma jön a listám!

Készül!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2020.01.03. 12:34

doggfather írta:
igen, úgy értettem.

lehet csak nem jókat olvasok akkor, de nekem a GKMC dominálja a listákat általában. mmint amiket én olvasok.
most a listámhoz megnéztem pár top albums of the decade listát, és kb fele fele lett a TPAB és a GKMC javára a csúcs.

Ma jön a listám!

Készül!

Tudsz linkelni egy-két ilyen top albums of the decade listát, amit érdemes átnézni?

A listádra pedig kíváncsi vagyok, várom!

2020.01.03. 12:37

sima gugli: top rap albums of the decade

ezeket dobta elsőre:

https://ambrosiaforheads.com/2019/12/be ... ms-decade/

https://www.salon.com/2019/12/23/best-r ... he-decade/

https://variety.com/feature/best-albums ... 203444452/

https://www.pastemagazine.com/articles/ ... 2010s.html

https://www.insider.com/best-albums-art ... de-2019-12

Csak azért néztem rájuk, nehogy kihagyjak valamit, mert a 2010, 2011... hip hop albums a wikin marha száraz excel táblák, nehogy valami felett "átsikoljak".

Kép

2020.01.03. 12:42

Azzal kell kezdenem, hogy ez a 10 év igen erős hátránnyal indult, illetve elég szkeptikus voltam, mert 2009 nálam egy nagyon erős év. Akkor jött ki U-God Dopium lemeze, Kurupt és DJ Quik blaqkout duója, a Slaughterhouse csapatlemez, illetve amit már többször mondtam, többször írtam ekkor készült a szerintem utolsó KLASSZIKUS raplemez (minden értelemben) a La Coka Nostra: a brand you can trust-ja is.

Ezután nekiállni egy másik évtizednek, és onnan bárminek felérni ide nem volt egyszerű a szemembe, na. Kezdetnek itt a 10 év aktuálisan legjobb lemezeim listája:

2010 Brotha Lynch Hung: Dinner and a Movie (ez tuti első hely, erre emlékszem)
2011 Techniec and L's: The Blacklist (ez is tuti, erre is emlékszem)
2012 Kendrick Lamar: Good Kid, M.A.A.D City (erre az évre nem emlékeztem, most az íráskor nézegettem a wikin milyen lemezek voltak 2012ben, és úgy „választottam”)
2013 Ghostface Killah: Twelve Reasons to Die és Terrace Martin: 3ChordFold (innentől fenn vannak a blogomon is, megvannak az éves listáim is, innentől tuti, hogy ezek voltak az éves #1-ok)
2014 Damani Nkosi: Toughtful King.
2015 Vince Staples: ’06 summertime
2016 Black Milk & Nat Turner: The Rebellion Sessions
2017 Kendrick: damn (+ collectors edition)
2018 Fullee Love: Free, White And 21
2019 Damani & Ill Camille: Harriett

Azért írtam le ezeket is, hogy erősebb legyen a kontraszt. Elvileg a top 1 minden évből a top 10 10 év alatt, de mégsem!
Valamiféle objektivitást szeretek, szeretnék egy ilyen listán magamra erőltetni, hiszen olvassák többen is, amolyan edukációs céllal, hátha meg is tudom nevelni a kedves olvasót, pedig ez nem feladatom, sőt, ki vagyok én, hogy erre akár gondolni is merjek, mégis bennem van.
Na, most ilyen nem lesz, tényleg azt a 10 lemezt teszem sorba, ami számomra a leghangosabb, legjobb volt 2010-2019 között. Azokat veszem számba, és teszem bele a Top 10-embe, amik SZÁMOMRA a legkedvesebbek voltak, amiket ma is a legszívesebben veszek le a polcról, és teszem bele a lejátszóba bármikor.

Mivel 10-es lista, először akik lemaradtak. Dr. Dre: Compton: A Soundtrack by Dr. Dre, Masta Ace & Marco Polo: Breukelen Story, illetve azok a TOP első helyezettek, amik nincsenek a listán, érdekes módon, kettő híján az összes…

2010-2019 top 10

10. Czarface: Every Hero Needs a Villain

A trió koncepciója annyira bejön nekem, hogy arra szavak nincsenek. Imádom a képregényeket, és a rap a szenvedélyem lassan 25 éve, de sose mertem remélni, hogy valaha valaki ezt a kettőt ennyire organikus egységgé tudja tenni. Mindig is volt képregény szeretet a rap-ben, nem egy előadó, nem egy számában szerepel így-úgy képregényes utalás, de, hogy egy egész csapat egész koncepciója az legyen, hogy képregény, sőt arany, illetve ezüstkori képregény az unikális. És ezt már kiadványok, képregények, albumok tucatjain keresztül csinálják 10 éve az még nagyobb különlegesség. Máig a legjobb lemezük szerintem ez a második anyaguk, szóval fel kellett, hogy kerüljön a listára mindenképpen.

9. Ghostface Killah: Twelve Reasons to Die

Mikor elkezdtem hallgatni a gimiben, akkor én cypress hill-lel kezdtem (igazából Ice-T-vel, de mindegy is), és akkoriban ez el is döntötte, hogy akkor nekem a rap az nyugati part, semmi más. Ehhez sokáig, kb a 2010es évek elejéig tartottam is magam. Tudtam, hogy vannak mások is, meg is hallgattam őket, de nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy „ez mégse az igazi, mert nem westcoast”. Így a hazai WU mánia nekem majdnem full kimaradt. Tudtam, hogy vannak, volt nekem is több kedvenc slágerem, számom, de különösebben nem követtem őket, meg az anyagaikat se, igazából a 2010-es évek azok, mikor felfedeztem magamnak a Wu-Tang-et. És miért ekkor? Ahogy feljebb írtam, U-God Dopium lemeze olyan jó volt, hogy ezután nyitottabb füllel figyeltem a wu tagokra is. És akkor jött GFK és a 12 reasons… Ez az anyag zeneileg annyira erős, annyira egyben van, és a koncepciója olyan sötét, hogy imádtam, imádom a mai napig. A „trilógia” (ez+ brown tape+ 12 reasons II) mindhárom darabja erős külön külön és egyben is, de ezzel kezdett, ez a legjobb a mai napig szerintem. Ez után a lemez után kezdtem figyelni a wu cuccokra visszamenőleg is, és amit kiadtak utána is.

8. Onyx: #wakedafucup

Az Onyx benne van az all time fav csapataimban, és igen előkelő helyen, ezt sose tagadtam. Az első négy lemezük, illetve fredro, és sticky első szólója olyan komoly, hogy bárhol bármikor bármi mellé oda merném tenni. Ezután jött a trigernometry, a két szólójuk, Sonny otthagyta a csapatot, és azt hittem, hogy végük egy életre. Ám 2014-re, a nosztalgai európai koncertek után megemberelték magukat, és a Snowgoons olyan igazi 90es évekbeli boombap-et tett alájuk, hogy az utóbbi 5 évben ebből élnek, sőt másodvirágzásukat élik ennek köszönhetően. Ha ebből a korszakból kellene, a legjobb lemezüket kiválasztani nem ezt választanám (hanem a black rockot), de, hogy ez szólt, szól a legtöbbet nálam is az tuti.

7. Royce da 5'9": Book of Ryan

Tavalyi, akkor is azzal méltattam, hogy nagyon személyes, nagyon erős anyag, ez Royce masterpiece-e szerintem. Nem mellékes, sőt, hogy a cucc főleg róla és az apjáról, illetve az ő kapcsolatukról, apja függőségéről szól, ami nagyon megérintett, nem személyes érintettség okán, hanem, mert a hip hopban erős anyakultusz van, és ezzel a „trenddel” is szembemegy. Meghallgatva ezt, illetve Joell ortiz idei Monday című anyagát kicsit csökken a bánat, hogy nincs többé Slaughterhouse.

6. Vandelux & Marc 7: Futureproof

Universal Mind Control című Common lemez volt nekem „A JÖVŐ”. A Neptunes olyat pakolt alá, amit azt hittem, hogy sose fogok hallani többet. És akkor jött a semmiből (és a semmibe, ugyanis soundcloud anyag a mai napig) egy kvázi „noname” a Jurassic 5-ból (azért, kvázi, mert a csapat sikeres, én is csípem, de a rapperek közül Chali 2na, meg Akil sokkal „karakteresebb”, „eredetibb”, mint Marc 7 volt valaha nekem), fogott egy kanadai(?) zeneszerzőt, Vandelux-ot, és megmutatták, hogy a futurisztikus, sci-fis jövős hangzású hiphop igenis működik, lehet rá jól és jókat rappelni.

5. Black Milk & Nat Turner: The Rebellion Sessions

Instrumentális hip hop. Így kimondva, jó leírva, amolyan oximoron, mi jó lehet olyan szövegcentrikusú műfajban, egy olyan lemezben, amin egy sornyi rap se hangzik el? Meg kell hallgatni. A csapat tol olyan komoly zenéket, mint a The Roots, és simán lehet érteni, élvezni azt, hogy mit és hogyan is akarnak mondani vele. Tuti, hogy a tisztánlátásomat befolyásolja, hogy láttam őket az A38-on fellépni, ami az egyik legjobb rapkoncert volt, amin valaha voltam, pedig azokra is járok 2001-2002 óta…

4. Body Count: bloodlust

Az első helyezett mellet ez volt számomra a legfontosabb album az elmúlt 10 évben mondanivaló szempontjából. Színtiszta politika, aktuálban. Érdekes, hogy ezt a cuccot pont azért szeretem, ami miatt a 2019-es listára nem tudtam feltenni Joell Ortiz vagy Slaine lemezét. A komoly témák jó tálalása miatt, ami nem mindig szórakoztató. Ice-T egyszerűen szereti a metált, na. Jobban, mint a rap-et na. És ha ő szereti, akkor nekem is szeretni kell. Ha ezt tolja, akkor ezt hallgatom. De odateszi magát, és csinál jót is, főleg a harmatgyenge manslaughter lemez után volt felüdülés hallani.

3. Royce da 5'9" & DJ Premier: PRhyme

Nagyon régóta haverok, és „partners in crime” a zenében, már a street hopnak is Premier volt az executive producere, de ez a közös lemezük/projektjük még erősebb lett. A koncepció, miszerint egy zeneszerző cuccaiból dolgozik Premier szigorúan, és elvileg minden lemezen más zeneszerzőjéből nagyon tetszik, egyszerre kreatív, és kötött is. Hogy az első lemez zeneszerzője Adrian Younge az nagyon jó választás számomra, ahogy GFK esetében is írtam, egyenesen „megmentette” megismertette velem a wu-t, úgy ez a lemez az, ami után ténylegesen figyeltem Premmierre (és a Gang Starra is), illetve Royce szólóira is (a Slaughterhouse nekem Crooked I miatt volt fontos először, majd és most is joe Budden a #1 belőle).

2. Pusha T: My Name Is My Name

2002-ben kijött a xXx című film, ami akkora kultusz lett számomra azonnal, hogy moziban láttam vagy háromszor (shame on me, fiatal voltam és bohó na, xader cage meg egy kúl istencsászár), megvettem a film OST-ját is amin ez a szám is rajta volt: https://www.youtube.com/watch?v=nPEjMiNwrQg
Ennek a zenéje valami brutálisan behúzott. Nemsokára jött egy másik számuk: https://www.youtube.com/watch?v=OGt0VSyNYvs és elvesztem. Elkezdtem tudatosan keresni az NERD-t (ez még a 2000es évek eleje, nem úgy kerestem, kerestünk zenéket, hogy www. oszt gugli és jó napot lenn is van full diszkográfia, ekkor még jobban kellett vadászni a megfelelő cuccokra). Kiderült, hogy a NERD csak side projekt, és a Neptunes-ra kell keresni, illetve a csávó, aki közreműködik a truth… nótában (Pusha T) az ő istállójukba tartozik, van Clipse néven saját csapata is. Ahogy feljebb írtam igen, igen vaskalaposan, szemellenzősen hallgattam akkoriban még a rap-et, ami nem nyugati az nem jó és kész. Beszereztem a Lord Willin'-t és az óta imádom Pusha (és No Malice) flowját. Mikor kiderült, hogy elmegy a defjamhez, és szólóban fogja, tolna nagyon vártam, és a debüt szóló lemeze nem is okozott csalódást, a mai napig erős cuccnak tartom. Pusha meg akkora mc, hogy tavaly egy freestyle-lal elpusztította a Drake nevű kanadai szerintem pop szart, amit valamiért mindenki rapnek tart, hogy az azóta se állt fel, és az óta is rajta röhög a világ…

1. Kendrick Lamar: To Pimp a Butterfly

A lemez. Az a lemez, amit szerintem mindenkinek meg kell hallgatnia aki szereti a stílust azért, aki nem annak azért. A csávó tehetséges, ezt tudjuk K.Dot óta, de mióta rendesen a saját nevén fut, és Dr. Dre segíti, kiadta a GKMC lemezt az óta világsztár. Érdekes módon a GKMC nekem az Mc Eiht verze miatt fontos (tartom, és vallom, hogy Eiht azé a verzéjé, illetve az onnan a mai napig befolyó rojaltikból többet keresett, mint saját karrierje jogán 30 év alatt). Jó lemez a GKMC, de nem tudok, „hú, de mekkora” lemezként rátekinteni. Na de ez! Szövegileg is felnőtt (pedig már az elsőn is kiforrott volt) zeneileg is elment egy más irányba, ami szerintem jobban állt neki, felkapta mindenki a cuccot rendesen. Ha valamiért ezért kellett volna pulitzert kapnia, nem a DAMN! lemezért, lemez után, ami szerintem visszalépés volt a GKMC irányába. Véleményem szerint egyszerűen megijedt a TPAB hatásától, és inkább tudatosan visszalépett, biztonsági játékosként, egyszerű zenésznek, és kiadta a DAMN!-t, mintsem polgárjogi aktivista, ikon legyen.

Ez volt az én 10 éves top 10 lemezem, összefoglalóm.
Nem bánok semmit, illetve egy hiányosságom van magam felé az pedig a Run The Jewels zenekar diszkográfiája. Annyi helyen olvasom, hogy istencsászár a duó, de én nem ismerem őket igazán pár videót láttam csak a mai napig a 3 lemezből összesen…

A többi, akit nem ismerek (újak, soundcloud, youtube rapperek, Drake, Nicki Minaj) nem igazán hiányoznak, pedig mára oda jutottam, ha megnézek egy source, hiphopdx, xxl híroldalt, akkor 10 hírből 2 előadót ismerek, a többinek csak a nevét, de zenéjét sose hallottam…

Nem is fogom valószínűleg. A mai napig vannak a 90es évekig is lemaradásom, meg elég nekem követni azokat, akik akkor indultak. Vagyis a kezdeti szemellenzőm, hogy „csak nyugat a jó” megváltozott, és „csak a 2000ig elindult előadók a jók” mára. Nem ideális ez a szemelellenző, de korlátolt vagyok, na…

(és azért akad kivétel innen is, mindig is. Slaine, Yelawolf, kendrick, vince staples nem a 90es években indult pl, illetve a listán se csak olyanok vannak ugye)

Kép

2020.01.03. 13:25

Jo volt olvasni a listakat :)

az en ket listam szerintem jovo 7-en fog jonni. remelem :)

2020.01.03. 21:12

doggfather írta:
sima gugli: top rap albums of the decade

ezeket dobta elsőre:

https://ambrosiaforheads.com/2019/12/be ... ms-decade/

https://www.salon.com/2019/12/23/best-r ... he-decade/

https://variety.com/feature/best-albums ... 203444452/

https://www.pastemagazine.com/articles/ ... 2010s.html

https://www.insider.com/best-albums-art ... de-2019-12

Csak azért néztem rájuk, nehogy kihagyjak valamit, mert a 2010, 2011... hip hop albums a wikin marha száraz excel táblák, nehogy valami felett "átsikoljak".

Köszi, mondjuk guglizni én is tudok, csak azt hittem, találtál egy-két olyan listát, amit különösen ajánlasz átnézésre. :) Ezek egyébként elég jók, szinte mindegyik közel áll az én ízlésemhez. És ezeken is én úgy érzem, hogy inkább a TPAB van nagyobbra tartva Kendrick-től, mint a GKMC, de minimum egálban van a kettő.

A listád meg szokás szerint alapos és kimerítő, köszi! Pontosítanom kell magam: pár posttal ezelőtt azt írtam, hogy Kendrick a To Pimp a Butterfly után kapta a Pulitzert, de igazad van, valóban a DAMN. után kapta. (Amit én is nehezen értek.) És nem is emlékeztem, hogy a PRhyme neked ennyire bejött: arra emlékeztem, hogy tetszett, de arra nem, hogy ennyire.

Az pedig nagyon durva, hogy az éves első helyezettjeid közül csak kettő került be az évtizedes top 10-be! :o Ez hogy lehetséges? Én három okot tartok elképzelhetőnek, melyik a helytálló ezek közül?
1. Nagyon ingadozó volt az egyes évek termése: valamelyik nagyon gyenge volt, valamelyik nagyon erős, ezért a legerősebb évek gyengébb lemezei ledominálták a gyengébb évekből még a legjobbakat is. Nem valószínű, hogy ez az ok, mert akkor mind a 10 lemeznek ugyanabból az 1-2 évből kellett volna kikerülnie, és ezt nem látom.
2. Változott a véleményed az éves top 10-ek összeállítása óta: vannak lemezek, amikről a megjelenés évének végén úgy érezted, hogy nem az év legjobb albuma, de azóta máshogy gondolod.
3. Más szempontok alapján állítottad össze az évtizedes top 10-et, mint az éves top 10-eket. Ahogy írtad is: ennél a listánál kevésbé törekedtél az objektivitásra, mint máskor szoktál.

Gyanítom, vagy a 2. vagy a 3. lehet a valódi ok, vagy a kettő együtt. Mert az pl. nehezen érthető, hogy lett a To Pimp a Butterfly az évtized legjobb lemeze, amikor a 2015-ös éven belül lenyomta a Vince Staples. :) Vagy hogy lett a PRhyme 3. az évtizedben, amikor 2014-ben lenyomta Damani, aki az évtizedben nincs se a 2., se az 1. helyen?

2020.01.04. 17:15

Biztos, hogy valtozott, valtozunk.
Nekem anno a pl a little borther elso lemeze utott..most meg kb nem birom meghallgatni :lol:

2020.01.04. 17:58

simán a kettes.
megöregedtem, megváltoztam.

Illetve a top 10 általában nálam azok amiket a legtöbbet hallgattam. ettől lesz valami nálam "legjobb".
na most ugyanígy. a tpab többször ment le, mint a damani lemez az elmúlt években. nem feltétlenül jobb zeneileg, szövegileg, csak valamiért többet hallgattam.

Tuti egyébként ha ma csinálnék egy top 2013 listát mondjuk az nem egyezne meg a 2013ban készített top 10-el. csak ezért, mert változtam közben.

Ahogy az is lehet, ha 2 év múlva csinálok, csinálnék egy top 2010-19 közöttit az nem biztos, hogy ez lenne. Ahogy írod a prhyme nem biztos, hogy benne lenne például. Vagy Royce lemeze. ahogy írtam mestermű, és nagyon fontosnak tartom, de hogy tavaly, idén hangsúlyos nekem ez az apa téma (valószínűleg, mert magam is még csak 5 éve vagyok az) nem biztos, hogy ugyanilyen lesz 2-3-4 év múlva, így a lemez is lehet kimarad, és más kerülne be.

Az 1es egyébként full igaz, de erről írtam is, hogy 2009 után mindenkinek nehéz volt nálam. ;)

3. ez az objektivitás is amolyan nem is tudom, hogy mi, mert ha így lenne akkor az én top 10em sokkal jobban hasonlítana egy hiphopdx (pl) hallgatók által megszavaztatott éves listájára mondjuk, és általában nem szokott egyezni, de van, hogy közös sincs sok. szóval igen, lenne ilyen igényem, de sose teljesül rendesen. max úgy, ha nagyon dicsérnek vmit annak több esélyt adok én is, vagyis többet hallgatom, jobban bejöhet ezek után és így generálom fel magam a listámra. (érthető mit szeretnék mondani?)

Kép

2020.01.04. 19:22
Adminisztrátor

Most meghallgattam pár év végi cuccot és még távolabb kerültem, hogy össze tudjam állítani az éves listát. Van vagy 30 album/ep és olyanok szorultak ebből ki, mint pl Black Moon, Gangstarr...
Ez az underground új hullám nekem nagyon fekszik, a listám is kábé erről szól (majd ha egyszer elkészül :) )
Nagyon intenzív időszak ez, nekem teljesen aranykor érzésem van.

2020.01.05. 12:06

doggfather írta:
simán a kettes.
megöregedtem, megváltoztam.

Illetve a top 10 általában nálam azok amiket a legtöbbet hallgattam. ettől lesz valami nálam "legjobb".
na most ugyanígy. a tpab többször ment le, mint a damani lemez az elmúlt években. nem feltétlenül jobb zeneileg, szövegileg, csak valamiért többet hallgattam.

Tuti egyébként ha ma csinálnék egy top 2013 listát mondjuk az nem egyezne meg a 2013ban készített top 10-el. csak ezért, mert változtam közben.

Ahogy az is lehet, ha 2 év múlva csinálok, csinálnék egy top 2010-19 közöttit az nem biztos, hogy ez lenne. Ahogy írod a prhyme nem biztos, hogy benne lenne például. Vagy Royce lemeze. ahogy írtam mestermű, és nagyon fontosnak tartom, de hogy tavaly, idén hangsúlyos nekem ez az apa téma (valószínűleg, mert magam is még csak 5 éve vagyok az) nem biztos, hogy ugyanilyen lesz 2-3-4 év múlva, így a lemez is lehet kimarad, és más kerülne be.

Az 1es egyébként full igaz, de erről írtam is, hogy 2009 után mindenkinek nehéz volt nálam. ;)

3. ez az objektivitás is amolyan nem is tudom, hogy mi, mert ha így lenne akkor az én top 10em sokkal jobban hasonlítana egy hiphopdx (pl) hallgatók által megszavaztatott éves listájára mondjuk, és általában nem szokott egyezni, de van, hogy közös sincs sok. szóval igen, lenne ilyen igényem, de sose teljesül rendesen. max úgy, ha nagyon dicsérnek vmit annak több esélyt adok én is, vagyis többet hallgatom, jobban bejöhet ezek után és így generálom fel magam a listámra. (érthető mit szeretnék mondani?)

Tiszta sor, így már világos minden. :)

Én is megfigyelem ezt magamon, hogy vannak lemezek, amik jobban tetszenek, mint a megjelenéskor, és vannak, amik kevésbé. De azért ennyire erőteljesen ez nincs meg nálam, mint nálad. Pl. egy adott év számomra legjobb albumában eléggé biztos szoktam lenni, de hogy mi a legjobb 2-3, abban még inkább. Ami utána jön, az már változékony, a legnagyobb kedvencek viszont viszonylag stabilak.
Kivétel a 2011-es év, aminek kapcsán írtam is a listámon, hogy annak idején a Bad Meets Evil EP-t raktam az első helyre, most viszont már a Watch the Throne-t. :) Meg ugye a Recovery volt még ilyen, amiről annak idején nem gondoltam volna, hogy beférhet egy évtizedes top 10-be, de utólag felértékelődött bennem, így végül bekerült. Ez viszont jóval kisebb arány, mint nálad: a többi 8 lemezről már az első egy-két hallgatás után tudtam, hogy évtizedes viszonylatban is ott lesz a legnagyobb kedvencek között.

2020.01.05. 16:10

10 - Ty Nitty – Ty nitty the god
Ha minden igaz 19-es lemez :D, egyszeru rap, egyszeru zenekre. Ahogy az infamous mobb-tol megszokhattuk. Itt csak a full albumot talaltam
https://www.youtube.com/watch?v=55xlNnage-w

9 – HARRIETT (DAMANI NKOSI and iLL CAMILLE)
Szep modern hip hop a vokalok sokan dobnak rajta.
https://www.youtube.com/watch?v=Sb2Vl5Ckyu8
HARRIETT (DAMANI NKOSI and iLL CAMILLE) - Alkaligned

8 – Yugen Blakrok - ANIMA MYSTERIUM
Del-Afrikai noi mc. Igen friss az elmeny, de a lemez baljos hangulata magaval ragadt.
https://www.youtube.com/watch?v=kxGw7Ye8zgg
Yugen Blakrok - Morbid Abakus | A COLORS SHOW

7 - MC² - Soul Physics
Beulos jazzes hip hop vokalokkal tarkitva, lehetett volna rovidebb is meg a "mi az igazi hip hop" temat is elengedhettek volna, de nagyon kellemes cucc San Antonibol.
https://www.youtube.com/watch?v=fI8Pf-HIhCY
MC² - Cab Fare (feat. DFOY)

6 – Benny the butcher - The Plugs I Met
A 2018-as lemezenel figyeltem fel ra. Ez massziv rap. Ahogy indul az ep tiszta ghostface killah ironman. A Griselda records-bol az o flowja jon be a legjobban.
https://www.youtube.com/watch?v=VqDqhiun1CY
Benny the Butcher - 5 to 50 Ft. India (Prod. Alchemist) [Official Video]

5 – Watusi 87 - The Moments of Truth
Angliai, a tavalyi top 1-es lemezem egyik szereploje. Gondolkodos hip hop
https://www.youtube.com/watch?v=-gqsmxYa8tI
Watusi87 - Fly with Me

4 - Murs, 9th Wonder, The Soul Council – The Iliad is dead..
Murst csipem, de a zeneit nem , 9th wonder nem csipem, de itt Murs-szel jot alkottak.
https://www.youtube.com/watch?v=6URb34coFZs
Murs, 9th Wonder, The Soul Council - The Iliad is Dead and the Odyssey is Over Mini Movie

3 - Teknical Development.IS - The 8 Vol.Five (prod. by El Jazzy Chavo)
Anglia ujra, A 2017-es top 10-es csapatom (Omniverse) egyik eloadoja aki adogat ki szolokat, ezaltal, a gorog producerrel El Jazzy Chavo-val. Korabban, csak instrukat hallottam El Jazzy-tol. Ugy is utottek, de igy, hogy normalis, nem fegyvert hadonaszo mc tolja ra egyszeruen parades.
https://www.youtube.com/watch?v=gE9DAWoaXB0
Teknical Development.IS - A Smile Today

2- J.Period Presents: The Rise Up Project
J.Period-ot leginkabb a mixtapjei miatt ismertem csak. Rengeteget dob ki amik tematikusak. Most kiadott egy rovidebb albumot amin xzibit, black thought, Pharoahe Monch es Dead Prez feat is van, kell ennel tobb? Nem, DE Co-Executive Produced by J.PERIOD, Young Guru, DJ Jazzy Jeff and DJ Khalil.
A full cucc
https://www.youtube.com/watch?v=tMykh1Sn0d0

1: Lowkey - SOUNDTRACK TO THE STRUGGLE 2
Aktualis?!
Igazi politikai rap aminek a temai minden embert erinthet. Feher, Fekete, stb…Lehet vele nem egyeterteni, de ha rap=szolasszabadsag es kimondod amit gondolsz a beatre..persze egy-ket trendi ki a fasza gyerek nota is van rajta.Amugy nehez uberelni, csak ugy, mint az elsot ami duhosebb, tobb energiat sugarzott, de lowkey is idosebb lett es eltelt jo par ev azota. Zeneileg nehol pop reppet hoz, de ez a legkevesebb. Rengeteg klipp jot ki errol. Itt egy “konnyebb track” Amugy meglepoen hosszu album
https://www.youtube.com/watch?v=ztUamrChczQ
LOWKEY ft. MAI KHALIL – GHOSTS OF GRENFELL (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

2020.01.06. 18:56

Hm, erről a 2. helyezett J. Period cuccról nem is hallottam, pedig nagyon jó nevek dolgoztak rajta. Elkezdtem ráfülelni, elég frankón indul. :)

Amúgy meglepően populáris lista magadhoz képest: volt olyan év, amikor szinte egy nevet se ismertem a listádról, most a nagy részét ismerem. :D Persze így se tipikus, de szokás szerint alapos.

2020.01.06. 21:15

nem semmi lista!
igazából az lepett meg, hogy van közös az enyémmel. :lol:

rapguruz, a te listáid?

ezt a 10 évest te találtad ki, nem?

Kép

2020.01.06. 22:23

Yodaragorn írta:

Amúgy meglepően populáris lista magadhoz képest: volt olyan év, amikor szinte egy nevet se ismertem a listádról, most a nagy részét ismerem. :D Persze így se tipikus, de szokás szerint alapos.

Lassan minden evben azt irod , hogy popularisabb a listam evrol-evre :) , mi a merce, ki a popularis es mi alapjan? Nem a ko underground-ot hirdetem itt.
Max Benny lehet nagy nev most, de o is csak azert, mert Shady alatt jott ki cucca/cuccai.
De ha random embert megkerdezunk akkor nem fogja megemliteni Benny-t, Black Thought-ot, Pharoahe Monc-ot stb...Ok nagyobb nevek, de csak a kulturan belul.

De, itt formaljuk egymast es ahogy en sztem te is belemesz olyan topikba es nezelodsz, ami korabban nem is erdekelt.
pl en , dogg ajanlotta/kereste DAMANI NKOSI-t, de te is igy voltal Dave East-tel.

Illetve az osszes album ami a listan van megtalalhato itt a forumon, szoval szembe johetett veled es ezert mondhatod , hogy ismeros es ebbol kovetkezhet, hogy popularisabb.
Szoval nem hatarolodok el a popularisabb vonaltol, mert BEP es Faith Evans is volt mar listas nalam.
Szerencsere kinottem azt a korszakom, mikor ami a tv-ben ment az szar es milyen jol tettem, mert dre 2001 albuma parades, pedig sokaig nem vettem elo, mert fujjjjjjjj tv-s szar :lol:

Amugy nem hianyoltok valakit a listamrol?
Young Buck :lol:
eselyes volt, de nem tudtam ujra meghallgatni, mert a compulsive ep torolve lett mindenhonnan. Ujra beef van 50 cent-tel :lol:

1 heten belul jon a 10-19-es lista.

2020.01.07. 10:48
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1256 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 84  Következő