Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.02. 17:37

Hozzászólás a témához  [ 2439 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 163  Következő
 Shady Records 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Shady Records
hamar?
2014es a welcome... lemezük.
azóta tart a beef.
és még idén is volt beszólogatás.
.
sztem ott volt a változás, hogy crooked sikeres a weekly-vel, a crookscorner hiphopdx-es műsorával.
royce tavalyi lemezét mindenki isteníti ahogy a prhyme-ot is.
joell cuccait is elismeri a kritika és a közönség is, főleg az idei lemezét dicsérik mindenhol.
már nem fáj nekik, hogy az SH elúszott.

joe sikeres média személyiség lett, szinte azonnal neki korábban se fájt, ő visszavonult.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.12.18. 20:40

https://recorder.blog.hu/2019/11/25/gye ... _eroszakot

2019.12.20. 18:48

doggfather írta:
hamar?
2014es a welcome... lemezük.
azóta tart a beef.
és még idén is volt beszólogatás.
.
sztem ott volt a változás, hogy crooked sikeres a weekly-vel, a crookscorner hiphopdx-es műsorával.
royce tavalyi lemezét mindenki isteníti ahogy a prhyme-ot is.
joell cuccait is elismeri a kritika és a közönség is, főleg az idei lemezét dicsérik mindenhol.
már nem fáj nekik, hogy az SH elúszott.

joe sikeres média személyiség lett, szinte azonnal neki korábban se fájt, ő visszavonult.

A hamart úgy értettem, hogy nem a beef eleje óta hamar, hanem az utolsó beefelős megnyilvánulás óta. :) (Mint írtad, idén is volt ilyen.)
A magyarázatod meg logikus, valószínűleg igazad van.

2019.12.21. 16:59

Griselda - WWCD

Végre lement nálam is, kíváncsi voltam rá, mi az oka a nagy véleménykülönbségeknek, most már értem. Én inkább a negatív véleményekhez állok közelebb, de megértem azt is, hogy dub-nak miért tetszett annyira. Egy nagyon sajátos, egyedi hangzásvilágú, és a maga nemében zeneileg igényes albumról van szó, profi, kimunkált szövegekkel. Akihez ez a nagyon nyers, monoton, refrén nélküli, nagyon underground rapzene közel áll, annak ez a lemez maga a kánaán.
Sajnos hozzám nem áll közel... Egy-egy szám erejéig tudom élvezni (a single nóták tetszettek is), de egy album hosszúságban számomra szörnyen vontatott, unalmas. Ahogy írtátok: mintha ugyanaz a szám menne végig. Legalább kicsit variáltak volna a zenén, legalább refrént tettek volna a számokba... Kár, pedig a tehetségük alapján simán össze tudnának rakni egy olyan lemezt, amitől én is eldobnám az agyam, de valószínűleg nem akarnak, és végülis jól is teszik, hogy a saját stílusukhoz ragaszkodnak, nem az enyémhez. :)
Egy-két számot ki tudok azért emelni szerencsére: a The Old Groove-ban legalább van egy kis ének, ami feldobja, a City on the Map tök jó, és nem is elsősorban a 50 Cent feat miatt, hanem mert nem annyira nyers az alap, mint a többi, és van benne refrén. A Bang (Remix) meg óriási, annál úgy igazán felkaptam a fejem. Egyetértek Zolival, hogy az Eminem feat nagyon kilóg az egész albumról, mégis az tetszett benne a legjobban. Ebben a számban végre változatos a zene, van egy jó refrén, Eminem verzéje kizökkenti a megszokott mederből, ilyenre kellett volna az egész lemezt csinálni ahhoz, hogy nekem bejöjjön.

Összességében a Shady Records 20 éves történelméből ez az album fogott meg a legkevésbé, és nem is biztos, hogy meghallgatom még egyszer. Az idei három Shady kiadvány (Boogie - Everything's for Sale, Yelawolf - Trunk Muzik 3, Griselda - WWCD) közül paradox módon lehet, hogy ez a legjobb objektív szempontok alapján, de az én szubjektív ízlésem alapján mégis ez fogott meg a legkevésbé.

2019.12.27. 12:44
Adminisztrátor

Amikor jött a hír, hogy aláírtak a Shadynél beindult a kommentáradat, hogy elszaródnak meg minden, de nyilatkozták, hogy nem kell félni, marad az eddig képviselt stílus. Eminemnek pirospont, hogy nem akarta átalakítani őket, hanem tényleg kiadni őket úgy, ahogy vannak. Végül is ők már kész előadók voltak, az utóbbi pár évben nagyon sokat letettek az asztalra, nemhiába kapkod utánuk mindenki.
Az itt megjelentetett lemez ellenére ők nem lettek Shady records, ugyanúgy van szerződésük a Payday kiadóval, ill. nemrég aláírtak Roc Nationnál is.
A Shady szerintem csak színesíteni akarta a katalógusát ezzel a lemezzel, ill a Griselda fiúk is jól jártak ezzel a szerződéssel. Oda-vissza vonzottak be hallgatókat.

2020.01.01. 22:38

dub7 írta:
Amikor jött a hír, hogy aláírtak a Shadynél beindult a kommentáradat, hogy elszaródnak meg minden, de nyilatkozták, hogy nem kell félni, marad az eddig képviselt stílus. Eminemnek pirospont, hogy nem akarta átalakítani őket, hanem tényleg kiadni őket úgy, ahogy vannak. Végül is ők már kész előadók voltak, az utóbbi pár évben nagyon sokat letettek az asztalra, nemhiába kapkod utánuk mindenki.
Az itt megjelentetett lemez ellenére ők nem lettek Shady records, ugyanúgy van szerződésük a Payday kiadóval, ill. nemrég aláírtak Roc Nationnál is.
A Shady szerintem csak színesíteni akarta a katalógusát ezzel a lemezzel, ill a Griselda fiúk is jól jártak ezzel a szerződéssel. Oda-vissza vonzottak be hallgatókat.

Én úgy tudom, le vannak szerződve a Shady Records-hoz. Szólóban nem biztos, de csapatként, mint Griselda, tuti.
A Shady Records honlapja nem túl aktuális, de ott vannak az Artists menüpontban "Westside Gunn and Conway" néven: https://shadyrecords.com/artists/

2020.01.02. 16:37

Eminem meglepi album megint!!!!!!!

Eminem Music to be murdered By

Premonition (Intro)"
2. "Unaccommodating" featuring Young M.A
3. "You Gon' Learn" featuring Royce 5'9" and White Gold
4. "Alfred (Interlude)"
5. "Those Kinda Nights" featuring Ed Sheeran)
6. "In Too Deep"
7. "Godzilla" featuring Juice Wrld
8. "Darkness"
9. "Leaving Heaven" featuring Skylar Grey
10. "Yah Yah" featuring Royce 5'9", Black Thought, Q-Tip and Denaun
11. "Stepdad (Intro)"
12. "Stepdad"
13. "Marsh"
14. "Never Love Again"
15. "Little Engine"
16. "Lock It Up" featuring Anderson .Paak
17. "Farewell"
18. "No Regrets" featuring Don Toliver
19. "I Will" featuring KXNG Crooked, Royce 5'9" and Joell Ortiz
20. "Alfred (Outro)"

Elég komoly a felhozatal!!
https://www90.zippyshare.com/v/47adJU5s/file.html

Dr Dre 7 számot produCeralt!!

Akkor még ez is

https://hiphop-n-more.com/2020/01/yelaw ... -hype-man/

Jövő héten Rocyce AlBum 22 nótaval.,ez egy single róla

Royce da 5'9 feat Westside Gunn Overcomer

https://filecandy.net/z9srnbcp4z1k

2020.01.17. 08:59

rapguruz88 írta:

Jövő héten Rocyce AlBum 22 nótaval.,ez egy single róla

Royce da 5'9 feat Westside Gunn Overcomer

https://filecandy.net/z9srnbcp4z1k

ez meg a videó: https://dogg-n-roll.blog.hu/2020/01/17/ ... tside_gunn

Kép

2020.01.17. 22:23

Úristen srácok amit EM lenyom a Godzillaban az kegyetlen...
A Darkness is zseniális, nagyon jó kis album lett ez, ulepednie kell és írok róla többet is.. Hallgassátok meg mindenképpen!!! :)

2020.01.18. 00:50

A Godzillaban nagyon oda veri az biztos, eddig faszantos az album :D

2020.01.18. 09:23

Nálam is ülepednie kell, meg kell hallgatnom még párszor, úgyhogy csak első benyomásokat tudok írni, de tetszett a lemez, az tuti, nem csalódtam!

Először is: a Revival marketingkampányának visszájára való elsülése után számítottam rá, hogy Eminem most már csak előzetes promóció nélkül fog albumokat kiadni, tehát az nem lepett meg, hogy különösebb előjel nélkül adott ki lemezt (bár lehetett hallani, hogy Dre dolgozik Eminem lemezén), az viszont nagy meglepetés, hogy januárban! Január-februárban kb. senki se szokott albumot kiadni a nagy nevek közül, ilyenkor karácsony utáni pangás szokott lenni. Nem tudom, mi vezérelte Eminemet abban, hogy így időzítsen, egy előnye mindenképp van: most mindenki rá figyel, senki se vonja el a figyelmet.

Az biztos, hogy nagyon jó lett az album, de egyik pillanatban úgy érzem, hogy ez Eminem legjobb albuma az elmúlt 10 évben, a másikban meg úgy, hogy ez tőle átlagos. Ezért kell még néhány hallgatás. Abban viszont mindettől függetlenül biztos vagyok, hogy nagyon előkelő helye lesz a 2020-as év végi top 10-ben, a top 3 szinte garantált. Viszont úgy érzem, hogy 1. hely nem lesz most se: Kendrick-től mindenképp jobbat várok, és könnyen lehet, hogy más is meg fogja ütni ezt a szintet. (Pl. Kanye mindenképp esélyes.)

Ami miatt úgy érzem, hogy Eminem legjobb albuma az elmúlt 10 évben: a zenei hangzásvilágot hihetetlenül jól eltalálta végre. A Revival elavult volt, a Kamikaze-n kicsit hirtelen kapott bele ebbe a mai trap által inspirált modernebb vonalba. Most viszont úgy érzem megtalálta az egyensúlyt: végig visszaköszön a lemezen a 2000-es évek elejére jellemző Shady hangzásvilág, a tipikus Eminem-es dallamok, refrének (nem csoda, hiszen a produceri munka nagy részét maga Eminem jegyzi), viszont korszerűsítve van újszerű, izgalmas ütemekkel. Ez az, amit én a legjobban szeretek: amikor valaki úgy újul meg folyamatosan, hogy közben hű marad a saját régi hangzásához. És Eminem ennek a nagy mestere: nem mindig jön neki össze a legjobban (lásd Revival), de most nagyon eltalálta.
Nyilván a szövegek terén technikailag továbbra is csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni, de nagyon örültem, hogy tartalmilag is van innováció a lemezen. Ez az Alfred Hitchcock-os tematika eleve tök ötletes, de pl. amit a Darkness-ben művelt, attól eldobtam az agyam. Úgy indult a szám, hogy azt hittem, már megint a saját függőségéről rappel, na mondom, tök unalmas, már csomószor hallottuk. Aztán kiderült, hogy nem is a saját nevében rappel, hanem a las vegasi tömeggyilkos nevében! :o Amellett, hogy ez egy zseniális költői húzás, az üzenet is példaértékű, amire felhívja a figyelmet. A klipet is nagyon jól összerakták hozzá.
Annak is nagyon örültem, hogy az énekes feat-ek mellett végre rapperek is nagyobb számban megjelentek közreműködőként, és nem ütötték egymást a különböző típusú feat-ek, jól megfértek egymás mellett az énekesek és a rapperek. A Slaughterhouse "majdnem összeállás" a végén szívet melengető, de a Yah Yah-ban is óriásit zúznak Black Thought-tal, Q-Tippel és Royce-szal. :)
És hát nem tudom nem kiemelni, hogy végre egy újabb Aftermath kiadvány az Oxnard után, aminek a produceri munkálataiból Dr. Dre masszívan kivette a részét! :) Bár azért tegyük hozzá, hogy az a 7 szám, aminél Dre jegyezve van producerként, csalóka, mert abból 3 csak interlude, de a 4 is szép szám mostanában tőle. Nem tudom effektíve mennyire volt benne Dre keze a zenékben, hiszen sokakkal dolgozott együtt a csapatából, és eléggé újszerű a hangzás tőle, de a minőségen abszolút érződik a keze, illetve a hangzáson is, mert hihetetlenül jól szólnak az általa kevert nóták. A legerősebben a Lock It Up-on érzem Dre stílusát, szerintem az a legjobb szám az egész albumon, Anderson .Paak is rendkívül jól illik bele.

Ami miatt kevésbé érzem jónak az albumot (Eminem szintjén értelmezve a "kevésbé jót"): kicsit ingadozó a színvonal. Van néhány kimagasló nóta, amik annyira jók, hogy szerintem Eminem pályafutásának legeslegjobbjai közé tartoznak, de ezek mellett van sok átlagosabb, ami beleszürkül a lemezbe. Talán néhány számmal nyugodtan lehetett volna rövidebbre csinálni a lemezt, és kihagyni egy-két átlagosabb nótát. A szövegek tartalmán is néhol érződik ez: bár írtam, hogy van tartalmi innováció a szövegvilágban (lásd Darkness, de azon kívül is), de sok nótában a szokásos dolgokról reppel: szerelem, csalódások, gyerekkori sérelmek, stb. Ezek már sokat újat nem nyújtanak, de annak örültem, hogy ezt a lemezt nem a beefre építette fel, mint a Kamikaze-t, az most már sok lett volna.
Az még kis negatívum, hogy a Dr. Dre és Aftermath-es csapata által jegyzett 4 nóta kicsit kilóg a többi közül. Szinte az összes többi számban benne volt Eminem keze producerként, és azok egy nagyon szép, egységes hangzásvilágot alkotnak. A Dre csapata által jegyzett 4 szám hiába nagyon jó, sőt adott esetben a legjobbak közé tartoznak a lemezen, mégis kicsit megtörték számomra az albumot. Ugye a Marshall Mathers LP-n és az Encore-on is hasonló volt a felosztás: a lemez felén Eminem a producer, a másik felén Dre. Itt most jobban eltolódtak az arányok Eminem irányába, de a koncepció hasonló, viszont a kétféle produceri irányvonal kevésbé illeszkedett össze, mint az MMLP-n.

A kedvenc számaim a lemezről egy hallgatás után sorrendben: Lock It Up (ez a legjobb, zseniális), You Gon' Learn, Darkness, Premonition (Intro), Yah Yah, Never Love Again, I Will. Ezek közül az első 4 nem csak erről az albumról emelkedik ki, hanem szerintem Eminem teljes (most már több, mint 20 éves) pályafutásán belül is a legjobbak közé tartoznak.

Egyelőre ennyi: még meg kell hallgatnom párszor, hogy a pozitívumokat és a negatívumokat rendesen össze tudjam súlyozni magamban. :)

2020.01.18. 14:01

Imadom az irasaidat. en mar nincs is mit mondjak, max az utolso szam az apukajanak, na az meg meger egy miset.. Ja es Royce szerepleset az albumon, neha a tobb jobb :D

2020.01.18. 16:05

nezezon írta:
Imadom az irasaidat. en mar nincs is mit mondjak, max az utolso szam az apukajanak, na az meg meger egy miset.. Ja es Royce szerepleset az albumon, neha a tobb jobb :D

Köszi. :) Royce szereplése tényleg kellemes meglepetés. Persze egy feat-re számítottam tőle, de nem háromra, sőt néhány számban még producerként is jegyzik őt! :o (Pl. a Darkness-ben is.)
Az apukájának szóló szám alatt melyiket érted? Mert a Stepdad az ugye a mostohaapjának szól, nem a vér szerintinek. De lehet, hogy másik számra gondolsz, csak nekem nem tűnt fel.

2020.01.18. 18:03

Yodaragorn írta:

Először is: a Revival marketingkampányának visszájára való elsülése után számítottam rá, hogy Eminem most már csak előzetes promóció nélkül fog albumokat kiadni, tehát az nem lepett meg, hogy különösebb előjel nélkül adott ki lemezt (bár lehetett hallani, hogy Dre dolgozik Eminem lemezén), az viszont nagy meglepetés, hogy januárban! Január-februárban kb. senki se szokott albumot kiadni a nagy nevek közül, ilyenkor karácsony utáni pangás szokott lenni. Nem tudom, mi vezérelte Eminemet abban, hogy így időzítsen, egy előnye mindenképp van: most mindenki rá figyel, senki se vonja el a figyelmet.

Az biztos, hogy nagyon jó lett az album, de egyik pillanatban úgy érzem, hogy ez Eminem legjobb albuma az elmúlt 10 évben, a másikban meg úgy, hogy ez tőle átlagos. Ezért kell még néhány hallgatás. Abban viszont mindettől függetlenül biztos vagyok, hogy nagyon előkelő helye lesz a 2020-as év végi top 10-ben, a top 3 szinte garantált. Viszont úgy érzem, hogy 1. hely nem lesz most se: Kendrick-től mindenképp jobbat várok, és könnyen lehet, hogy más is meg fogja ütni ezt a szintet. (Pl. Kanye mindenképp esélyes.)
:)

mi volt a revivallal, mert az nekem nincs meg?!?!?!
mmint a sztori. (a lemez se, de érted na)

a másik bekezdés 1 hallgatás után, januárban leírni, hogy tuti az éves top 3 az szerintem nagyon bátor. már már STAN kategória nálam, de a lemezt még nem hallottam.

Figyelni fogok rá az tuti, már csak a KM-ek miatt is.

Kép

2020.01.18. 22:28

doggfather írta:
Yodaragorn írta:

:)

mi volt a revivallal, mert az nekem nincs meg?!?!?!
mmint a sztori. (a lemez se, de érted na)

a másik bekezdés 1 hallgatás után, januárban leírni, hogy tuti az éves top 3 az szerintem nagyon bátor. már már STAN kategória nálam, de a lemezt még nem hallottam.

Figyelni fogok rá az tuti, már csak a KM-ek miatt is.

en atpotyogtem.a zene nem az en vilagom, eminem hangja tovabbra is irrital :D

2020.01.18. 22:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2439 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 163  Következő