Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 09:20

Hozzászólás a témához  [ 496 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 34  Következő
 Könyvek 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Könyvek
dub7 írta:
Amiket leírtál, azok miatt is van a vegyes érzelem részemről. A regényeiben is elég részletesen bemutatásra kerül ez az "upper upper class". De amiért jók a regényei az azért van, mert tényleg jó történetek, aktualitásokkal foglalkozik, ez például a migrációs ember/műkincscsempész hálózatokkal, tényleg pörgős és letehetetlen.
Freiről, mint emberről sokat elmond ez az anyagiakban mért megközelítés nagyjából mindenhez, de ettől elvonatkoztatva nincs sok név aki ilyen, bárhol eladható és tényleg színvonalas regényeket publikálna.
Mondjuk az előbbi posztomban írt pontatlanság kicsit elbizonytalanított...

Oké, akkor egyetértünk alapvetően. :) A könyveit én se kritizáltam, mivel nem olvastam egyet se, szóval elhiszem, hogy jók. Egyedül abban különbözik talán a hozzáállásunk, hogy nekem nincs is kedvem beléjük olvasni épp a csávó iránt érzett antipátiám miatt.

2019.12.26. 21:47

én a frisset még nem, de az eddigi könyveit olvastam.
regénynek, kalandregénynek jók.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.12.26. 23:09
Adminisztrátor

Nekem egy maradt ki. Itt most más a főhős, ideje volt elengedni az André szálat.
És ahogy írtad, kalandregénynek tökéletes.

2019.12.27. 00:00

amiket most olvastam és csak ajánlani tudom.

amerikai istenek

sorit néztem előbb, de a könyv még erősebb.

elveszett próféciák

ebből is a sorit láttam előbb, és az jobb is, mint a könyv, bár mindkettő frenetikus.

Kép

2019.12.30. 10:44

(ezt se fogjátok sokan elolvasni :) )

Belelapoztam boltban egy Frei könybe, ha már ennyire beszéltek róla. Nem olvastam el nyilván, de amikor kinyitok egy ilyen könyvet... hogy fogalmazzak... átlátszó. Nem vagyok tapasztalt (bár ha ilyeneket olvasnék, gyorsan azzá válnék), talán éppen ezért mondhatom, még életemben nem láttam ekkora margókat, főleg ilyen betűmérettel... Csoda, hogy nem mondatonként kell lapozni. Ez nekem egyből arról árulkodik, hogy kevés tartalom/rövid iromány, de nézzen már ki a polcon rendes könyvnek, és legfontosabb, kérjünk is érte annyit. Ki is lehet pörgetni valóban gyorsan ezeket.
Népszabadság utolsó oldalán a Garfield fölött 2 hét alatt lemenne.
(Továbbra sem a könyv tartalmát kritizálom, a prezentációt. Nálam ez mindig negatív benyomást kelt)
Online bele lehet lapozni is pl a Bábelbe, hát nem bírom mosoly nélkül, lehet idős mamák a célközönség, akik nem voltak szemésznél, csak felmarkoltak egy szemcsitt a tescoban.

De ha már itt tartok, kipanaszkodom magam az Alexandrára. Többek között érdeklődöm a haditechnika iránt is, vettem is egy nagy, szép, színes, Katonai Járművek Nagykönyve című nyomtatványt pár hónapja. Földön, levegőben, vízen a 3 fő fejezet. Ha valakit érdekel a téma, és szeretne egy szép kis összefoglalót a történelem legérdekesebb járműveiről, NEHOGY megvegye. Felületes (minden téren), következetlen (nem ugyanazokat a paramétereket láthatjuk minden járműnél), fejfájdítóan önismétlő (ebből látszik, hogy nincs benne igazi tartalom), hibás szerkesztés (pl. nem az van a képen, mint aláírva), hibás fordítások, és... és... nem is folytatom. Egy ilyen könyvben józan ember már a hiteles dolgokat is megkérdőjelezi, annyira felületes a szerkesztés/adatgyűjtés.
Frankón azt hittem, hogy ez valami csókosnak a szerelemgyereke, amit gyorsan összedobott, és kiadták neki. De még jobban ledöbbentem, hogy külföldi könyv... kvázi több nyelven megjelent... nem egyedül készült... több ember összedugta a fejét és ezt sikerült kicsikarni magukból... találtak hozzá kiadót is... nem is egyet....
Higgyétek el, bele sem mentem a részletekbe, miért ratyi ez a könyv. Magát égeti az Alexandra egy ilyennel. Az eredeti címében az ultimate kifejezés szerepel, ez a jelző megszégyenítése, földbe taposása.

Van itt önmagát fejbelövő smiley? :?

2019.12.30. 23:05

A Frei könyvekbe én bele se lapoztam, úgyhogy még ilyen szinten se szólnék hozzá a témához, mint te, de én bármit kinézek abból az emberből. :)

Alexandra pedig még létezik? Ugye én Pécsett töltöm az időm nagy részét, és az Alexandra egy pécsi cég volt, a tulajának néhány éve komolyabb gazdasági balhéi voltak, amelyeket követően tudtommal csődbe ment az Alexandra, Pécsett be is zárt az összes üzletük, illetve némelyik üzlet más könyváruházlánchoz került. Meglepne, ha lenne még Alexandra üzlet más városban, amikor a "bázisvárosban", Pécsett megszűnt az összes.

2019.12.31. 14:54

Pesten a nyugatinal van pl egy Alexandra :) , igaz arrebb koltoztek, de van meg az orszagban -
https://www.google.com/maps/search/alex ... 8470888,7z

2019.12.31. 15:47

Zoli, MP írta:
Pesten a nyugatinal van pl egy Alexandra :) , igaz arrebb koltoztek, de van meg az orszagban -
https://www.google.com/maps/search/alex ... 8470888,7z

Na, ezt nem tudtam, köszi az infót. Durva, hogy Pécsett van a logisztikai központjuk továbbra is, de azon kívül egyetlen üzletük sincs még a térkép szerint se. Pedig régen legalább 3-4 Alexandra volt a városban. Ezek szerint máshol még van, jó tudni. :)

2019.12.31. 17:42

Na vazze most olvastam utána, tényleg bűzlik valami.
(Viszont mellékinfoként megtudtam, hogy a Carthapilus is az övék, akkor lehet ezért is maradt abban az első magyar Hellboyok kiadása a 3 szám után...)

2019.12.31. 18:31

[n/a]k!ngp1n írta:
(ezt se fogjátok sokan elolvasni :) )

Belelapoztam boltban egy Frei könybe, ha már ennyire beszéltek róla. Nem olvastam el nyilván, de amikor kinyitok egy ilyen könyvet... hogy fogalmazzak... átlátszó. Nem vagyok tapasztalt (bár ha ilyeneket olvasnék, gyorsan azzá válnék), talán éppen ezért mondhatom, még életemben nem láttam ekkora margókat, főleg ilyen betűmérettel... Csoda, hogy nem mondatonként kell lapozni. Ez nekem egyből arról árulkodik, hogy kevés tartalom/rövid iromány, de nézzen már ki a polcon rendes könyvnek, és legfontosabb, kérjünk is érte annyit. Ki is lehet pörgetni valóban gyorsan ezeket.
Népszabadság utolsó oldalán a Garfield fölött 2 hét alatt lemenne.
(Továbbra sem a könyv tartalmát kritizálom, a prezentációt. Nálam ez mindig negatív benyomást kelt)
Online bele lehet lapozni is pl a Bábelbe, hát nem bírom mosoly nélkül, lehet idős mamák a célközönség, akik nem voltak szemésznél, csak felmarkoltak egy szemcsitt a tescoban.

Igen, vastagabb, mint a kézirat igényelné ez igaz.
de az összes könyvére.

Kép

2019.12.31. 19:24

Na a multkor belefutottam 2 nem tul lebilincselo konyvben viszont az utolso konyv nagyon tetszett. Jo elemeny volt elolvasni

George Orwell - A fikusz és az Antikrisztus (Keep the Aspidistra Flying) (1936)
Ha reppesre veszem a figurat akkor arrol szol hogy akar valaki underground lenni, maradni, de ennel persze sokkal tobbrol szol.
A lenyeg, hogy a fohosunk az irassal akar foglalkozni es elutasitja a penz uralta vilagot.
Orwell vilaglatasa itt is megjelenik es sajnos a mai vilag sem jobb, sot mintha nem reg irta volna a konyvet.

Az elso 2-3 fejezet nehezkes volt. itt allitja fel az alaphelyzetet, de a konyv temaja erdekelt igy konnyen tul lehet lepni rajta.

A sajat elete inspiralta az irast.
SPOILER
a befejezes kicsit Hollywood-i lett :)

+ 1

Foreman Peter - God's secret
Ez egy rovid 10-20 perces erdekes iras, hogy mi lesz a halalunk utan. Nem tudomanyos iras.

2020.01.31. 16:11
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:
...
+ 1

Ez egy rovid 10-20 perces erdekes iras, hogy mi lesz a halalunk utan. Nem tudomanyos iras.

Kíváncsi lettem. Meg éppen volt 10 percem. Nagyobb megfejtésre számítottam. De mondjuk pont ez a lényege is :D

2020.03.17. 23:06

dub7 írta:
Zoli, MP írta:
...
+ 1

Kíváncsi lettem. Meg éppen volt 10 percem. Nagyobb megfejtésre számítottam. De mondjuk pont ez a lényege is :D

Nem irhattam meg mirol szol pontosan mert a lenyeget vesztette volna. 10-20 perc csak es azert ad vmit az embernek.Pl a hozzaallas a lenyeg mindenhez.

Kozben kivegeztem a 3. Utopisztikus komyvemet ami etalomnak szamit: 1984, brave new world, es:

"Fahrenheit 451 is a dystopian novel by American writer Ray Bradbury" Ha jol emlekszem 1956-ban irta.
a tuzoltok konyveket egetnek egy olyan vilagban ahol az embernek nincs igenye semmire , megelekszik azzal amit kap.
Nem pontos idezet de: nem szuletunk egyenlonek de egyenlove tesznek minekt.
Mediamanipulacio, kozony ,nagy testver stb...
Lehetne kidolgozottabb.
Kesobb tudtam meg h az hbo csinalt egy filmet belole.

Az 1984 a legkomplexebb bar azt nagyon reg olvastam.
De ebbol a 3-bol jo kis filmet lehetne osszegyurni.

2020.03.18. 19:13

mióta tart a coronapocalypse olvasok elég sokat (főleg magyarokat, és elsősorban Jókait).

Az utóbbi időben volt:

Jókai Mór: az arany ember
.
Hogy lehet ez kötelező olvasmány? A főhőse egy hazug, házasságtörő tolvaj.
Konkrétan nem találtam mentséget számára a 600 oldalon.

Jókai Mór a kőszívű ember fiai
.
Ez egy nagyon jó regény, és a forradalom egyik legszebb ódája.
De olvasni kín, mert folyamatosan tolja az ember képébe,hogy milyen műveletlen, mert kellenek a labjegyzetek hozzá.

Jókai Mór: a lőcsei fehér asszony
.
Pörgős, jól megírt izgalmas történelmi tabló. Az adott szó, a hazugság elítélése nagyon furcsa volt mai szemmel olvasva

Örkény István: tóték
.
Sokadik olvasásra is erős egy mű.
A végén a háromba vágtad kérdés brutális.

Örkény István: macskajáték
.
Na ezt meg kell néznem majd színházban is. Többszereplős, de majdnem monodráma.

Móra Ferenc rab ember fiai
.
Romantikus regény a török hódoltság alatti Erdélyből. A film belőle nagyon jó, és majdnem egy az egyben a könyv, mint kiderült most.

Kép

2020.04.28. 10:32

Na tessék, a fiatalok tiltakoznak, hogy ilyeneket olvastatnak velük az iskolában, te meg önszántadból... :) Én mondjuk nem tiltakoztam sose, én A kőszívű ember fiait is szerettem. Kissé vontatott, valóban, nehezen indul be, de egy idő után sikerült ráéreznem a stílusra, és onnantól elkapott a sztori, ami egyébként tök jó szerintem.
Nem akarom magam nagy szépirodalom "fogyasztónak" beállítani, mert nem vagyok az, de Örkényt nagyon szeretem, mint ahogy általában az abszurd humort, és ugye Örkény a magyar abszurd egyik legnagyobb alakja. A macskajátékot is olvastam tőle, de nagyon régen, már nem igazán emlékszem rá. A Tóték viszont megvan kívülről, mert azt nem csak olvastam, hanem filmen is csomószor láttam: mindkét változatban zseniális. :)

2020.04.28. 13:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 496 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 34  Következő