Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 09:18

Hozzászólás a témához  [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 84  Következő
 TOP 10 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: TOP 10
Az ízlésre visszatérve itt leginkább a shady, DPG, West Coast topik fut. Én meg ánderground ísztes vagyok :lol:

__
zéé

2013.01.13. 14:00

hát igen ezzel kisebbségben vagy úgy tűnik.

a hiphop.hun, meg az volt a többség.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2013.01.13. 18:01
Adminisztrátor

Nekem ezek voltak a befutók. (szigorúan abc-sorrendben) Nem tudtam 10ben maradni. Voltak 2012-ben csalódások is + olyanok amit nem hallgattam annyiszor, hogy letisztult véleményem lehessen róla ezért lehet, hogy maradt le olyan lemez amit később még ide ítélnék, de nagyjából most nekem ez a top.... 27-em :oops:

Alchemist & Oh No (Gangrene) - Vodka & Ayahuasca
Nekem erősebb lett, mint az első - mindenféleképpen itt a helye.

Alchemist - Russian Roulette
Alchemist agymenései. Első hallásra sokaknak fura lehet, nálam gyakran visszakéredzkedett a lejátszóba.

Apollo Brown & Guilty Simpson - Dice Game
Ha csak 10 lemezt említenék ez biztos benne lenne. Az egyik első ami eszembe jutna mint 2012-es legjobb. Tökéletes munka.

Apollo Brown & O.C. - Trophies
Ez már a 10-ből kicsúszna, de a 30-ban ott a helye. A kritikát, hogy a zenék kicsit sablonosak helytállónak tartom, ebbe minden felkapott producer belefut. Inkább O.C. miatt került ide.

Beneficence - Concrete Soul
Ami Ill Adrenaline az már nálam kötelező. Ez is az.

Big Shug - I.M. 4-Eva
Szintén határozottan top10-es. Mint MC nemcsak jó hanem hiteles is (mennyire elfeledett szempont ez...). Tökéletes raplemez.

Bumpy Knuckles & Statik Selektah - Ambition
Statik Selektah miatt féltem a dologtól (nála is a mennyiség a minőség rovására megy), de kellemes csalódás volt. A legjobb SS által készített lemez. Freddie Foxxx meg alapból kötelező!

Craig G - Ramblings Of An Angry Old Man
Craig G szintén egy olyan rapveterán, akiben sohasem kell csalódni. Ez a lemez is hozta a várt színvonalat.

DJ Premier & Bumpy Knuckles - Kolexxxion
Nálam Premier + Freddie Foxxx is kötelező. Persze itt is helyt adhatunk annak, hogy sablonos egy-két zene, de legalább önmagára hasonlít és nem mást majmol + nála igazából nem is zavar.

J Dilla - Rebirth of Detroit
J Dilla - szintén kötelező nálam. Bár ettől is féltem kicsit (mint ahogy 2Pac óta minden ilyen halál utáni cucctól), de itt is alaptalan volt. Igazi Detroit.

Journalist 103 - Reporting Live
Ha ez top10 lenne szintén benne lenne. A Gas Mask óta tudom, hogy komolyan kell venni az ürgét. Ez a lemez is beigazolt minden várakozást.

Krazy Drayz - Showtime
Jól sikerült a nagy visszatérés. Legalábbis a lemez teljesen rendben van. A gyenge promóció miatt félek, hogy nem kapja meg a lemez a kellő figyelmet.

La Coka Nostra - Masters of the Dark Arts
Everlast hiányzik a csapatból, de ettől függetlenül nekik is sikerült összehozni 2012 egyik legjobb lemezét.

Large Professor - Professor @ Large
Large Professor szintén kötelező. Szólólemezei egyre jobbak (ez általában fordítva szokott lenni). Tökéletes és hiteles raplemez.

Luv NY
Ha new yorki rapveteránok összeállnak abból rossz nem sülhet ki. Melankólikus hangulatú, minimál beatek. Nálam betalált.

Melanin 9 - Magna Carta
Angol hip hop-ban nem nagyon vagyok járatos, ebbe beleakadtam és szintén betalált. Jó kezdés, ha valaki ismerkedni akar az angol szcénával. (és nem a grime-mal)

MF Doom & Jneiro Jarel - JJ Doom: Key To The Kuffs
Absztraktba hajló zenék. Engem nagyon megfogott, sokat is pörög. MF Doom miatt is kötelező...

Oh No - Ohnomite
Oh No is egyre jobb dolgokat tud kipréselni önmagából. Én már egy ideje ott tartok, hogy jobban érdekelnek az ő cuccai, mint a bátyuskája dolgai.

Pacewon & Mr. Green - The Only Number That Matters Is Won
Mindkettőjüknek jót tett az egymásratalálás. Jó lemez sok erős trackkel.

Planet Asia - Black Belt Theatre
Planet Asia tökéletes MC. És pont.

Prodigy - H.N.I.C. 3
Még ha nem is a legjobb munkája, de mindenféleképpen említésreköteles 2012-ből. Ha pár trackket lehagyott volna a lemezről akkor akár top10-es lemezről is beszélhetnénk.

Rasco - United Fakes of America
Szintén tökéletes MC. És szintén pont.

Reks - Rebelutionary
Meglepően jó lemez a friss producerrel. A szintén idei Straight No Chaser mellett nálam egyértelműen ez a lemez a befutó. (bár talán annak is itt a helye)

Roc C & Chali 2na (Ron Artiste) - R.I.D.S.
A sok félresikerült kombó után ez a lemez igazi felüdülés. Mindkettőjük eddigi anyagaihoz képest előrelépés a lemez.

Sean Price - Mic Tyson
Szintén egyértelműen top10. Zeneileg és szövegileg is. Sokszor úgy éreztem ez a legjobb szólólemeze. Sajnálnám ha tényleg ez lenne az utolsó.

Vinnie Paz - God Of The Serengeti
Vinnie Paz is erős lemezt dobott össze 2012-ben. Nála is előrelépésnek értékelem ezt a lemezt.

Wu-Block - Wu-Block
Kicsit félve vártam, de így évvégére ez nagyon betalált. Erős lemez - sokat pörög.

2013.01.13. 19:41

Csomó mindenre nem hagytam időt meghallgatni, úgyhogy azok írom le, amelyek hallgatgattam. Sorrendet nem kell halálosan venni.

Large Professor - Professor @ Large: egyértelmű. Egy trekk rajta ami skippelhető.
Gensu Dean - Lo-Fi Fingahz: tiszta SP hangzás, egyedi beatmaker.
Apollo Brown & Guilty Simpson - Dice Game: Első néhány trekk nem adja, utána végig jó beatek.
Beneficence - Concrete Soul: gondoltam hogy a túl sok trekk az album kárára megy, van néhány nem olyan jól flippelt alap rajta.
Kyo Itachi & Ruste Juxx - Hardbodie Hiphop
Ka - Grief Pedigree
Sean Price - Mic Tyson
Roc Marciano - Reloaded: Jó kis loopok, Roc flowja is rohadtul adja.
-
Apollo Brown & OC - Trophies: sokat ment, de nem fogott meg annyira. Prove Me Wronghoz hasonló smooth alapokat vártam, helyette volt néhány nyers hangzású, amik kifejezetten nem adták. AB alapok nem nagyon passzolnak OC-hez, szerintem.

EP: Dirt Platoon - Start Ya Bid's
Mixtape: DJ MODESTY - KINGS FROM QUEENS 2: jó kis QU rep, ilyen alapok kellenének az össze Queens-inek.

Még írhattam volna jó néhány albumot, amiken volt ami megfogott, de inkább így hagyom ahogy van, különben 2015-ben is írnám még a listát.

2013.01.14. 01:46

Jó egy ilyen topik, mert kajak lemaradtam volna erről:
köszi az ajánlást dub7!

2013.01.15. 11:05

Craig G Marley Marl beugrott annyira nem jött be

+1

Union-Analogtronics
Ez már biztos kevesebb embernek befogadható. Valahol nekem is sok. Ebben is érzek Jay Dilla hatást, de itt az őrült kokszos elektróból.
featek: kweli, guilty s, mf doom, roc marciano.

Roc Marciano-t nem tudom hova tenni. Mindkét lemezéről azt olvastam BOMBA, de nekem nem adja, sajnos, fítként csípem:)

__
zéé

2013.01.15. 18:21
Adminisztrátor

Unda írta:
Jó egy ilyen topik, mert kajak lemaradtam volna erről:
köszi az ajánlást dub7!

Igazán nincs mit. Ez még talán top5-ös is!

Zoli, MP írta:
Union-Analogtronics
Ez már biztos kevesebb embernek befogadható. Valahol nekem is sok. Ebben is érzek Jay Dilla hatást, de itt az őrült kokszos elektróból.
featek: kweli, guilty s, mf doom, roc marciano.
zéé

Én vártam ezt a lemezt, de amikor kijött, egyszer-kétszer meghallgattam és annyi. Rossznak nem rossz, de nekem annyira "nem jött át"

2013.01.15. 21:10

Jó volt ez a listázgatás...
Az írásaitok miatt a Sean P lemeznek adtam egy esélyt és jól tettem:)
Journalist 103, a the left nem fogott meg annyira, de rávettetek és ez is pompás cuccli:)
Remélem én is tudtam ajánlani olyat ami elnyerte a tetszéseteket.

2013.01.17. 22:21
Adminisztrátor

Jaja, a brit vonal... ;)

2013.01.18. 12:38

Zoli, MP írta:
Jó volt ez a listázgatás...
Az írásaitok miatt a Sean P lemeznek adtam egy esélyt és jól tettem:)
Journalist 103, a the left nem fogott meg annyira, de rávettetek és ez is pompás cuccli:)
Remélem én is tudtam ajánlani olyat ami elnyerte a tetszéseteket.

Szerintem manapság többnyire kell is időt adni a lemezeknek. Értem ezalatt hogy míg 7-8 éve mikor nem nagyon volt netem, azért jobban megtudtam becsülni egy audiora/mp3 kimásolt cd lemezeket amit normálisan oda-vissza betudtam járatni. Manapság az internetnek hála hamar hozzálehet jutni dolgokhoz, viszont ha az első pár hallagtás nem jön be a hanganyag, rögtön szelektálunk vagy töccsük' a következőt...van nem 1 nem 2 olyan cucc amit pár év eltelte után nyitottam ki újra a mappájából és nagyon beadta. De lehet ez csak az én lustaságom miatt működik így...

2013.01.18. 21:54

Teljesen igaz, ajánlom figyelmedbe a Kaskos MP interjút erről is van benne szó.;) Magyar topik!
Jelenleg abban a szituban vagyok, hogy nagyon szelektálnom kell, hogy miket "próbálok ki" és miket nem, szóval vhol a régi időket idézem:D
Emlékszem amennyire nem tetszett Common Electric Circusa annyira bejött pár évvel később.
Ellenpélda: Amennyire odavoltam a Little Brother elsőlemezért annyira nem érzem már:(
Az egyetlen állandó az a változás;)

2013.01.19. 16:53

Zoli, MP írta:
Teljesen igaz, ajánlom figyelmedbe a Kaskos MP interjút erről is van benne szó.;) Magyar topik!
Jelenleg abban a szituban vagyok, hogy nagyon szelektálnom kell, hogy miket "próbálok ki" és miket nem, szóval vhol a régi időket idézem:D
Emlékszem amennyire nem tetszett Common Electric Circusa annyira bejött pár évvel később.
Ellenpélda: Amennyire odavoltam a Little Brother elsőlemezért annyira nem érzem már:(
Az egyetlen állandó az a változás;)

Nem néztem az interjút, majd rákattolok.
Az internetnek sok hátránya mellett azért előnye hogy az ember könnyebben tud szelektálni, vagy hozzájutni a rétegzenékhez. A mai felhozatal gyengébb az aranykorszaknál elsősorban a főáramlatnak hála ez nem kétség, de ha jobban turizik az ember akkor azért megtalálja a magánakvalót. A lemezeknek meg mindig kell egy kis időt adni.

2013.01.19. 19:52

Hamarosan én is dobok egy top listát tavalyról, és van egy jó ötletem is, amit hamarosan megosztok veletek!

;)

2013.02.01. 13:23

rapguruz88 írta:
Hamarosan én is dobok egy top listát tavalyról, és van egy jó ötletem is, amit hamarosan megosztok veletek!

;)

mikor is?!?!?!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2013.02.08. 10:34

doggfather írta:
rapguruz88 írta:

;)

mikor is?!?!?!

a listám már készülget...

;)

2013.02.08. 15:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 84  Következő