Szerző |
Üzenet |
rapguruz88
|
 Re: West Coast Muzsika
Yodaragorn írta: Berner & B-Real - Los Meros
Mintha dogg írt volna valamelyik topikban erről a lemezről, de nem találom sehol, úgyhogy írok ide. Szóval ez egy nagyon erős album, talán picit jobb is, mint vártam. Nagyon egységes, újvonalas nyugati hangzású album egy sajátos feelinggel, ami magával húzza az embert. Az első egy-két számnál még kicsit szkeptikus voltam, hogy mennyire fog működni a westcoast meg az újvonalas ütemek együtt, de ez tipikusan az a lemez, amit minél tovább hallgatsz, annál jobban magába szippant. A második felére már teljesen rákattantam. A produceri munka nagy része egy Traxx FDR nevű producernek és a Cozmo & Vidal Garcia producerduónak köszönhető. Egyikről se hallottam még korábban, de mostantól jegyzem őket, nagyon igényes munkát végeztek. A szövegekben nincs semmi nagy megfejtés, de nem is kell, Berner és B-Real tökéletesen hozzák azt, ami egy ilyen lazulós westcoast zenei világhoz kell. A feat kicsit sok, de jók, mindegyik hozzá tud tenni ahhoz a számhoz, amelyikben szerepel. Az elején még azt gondoltam, ki fogok emelni néhány jobb számot a lemezről, de a végére annyira szépen összeállt az egész, hogy nem látom értelmét. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek rajta gyengébb nóták, de kevés, a többi szám pedig összeáll egy szép egységes egésszé.
Még az se kizárt, hogy az év végi top 10 végére becsúszik majd ez az album, de elég erősnek tűnik eddig az idei év, szóval garancia nincs rá. Még én linkeltem a Soul Assassins Topikba! 
|
2020.05.19. 08:24 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15426 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
doggfather írta: na, kijött tha chill lemeze végre.  Nagyon hangulatos, igazi CMW hangzás 2020ban is. Nem marad el semmivel a tavalyi csapatlemeztől, vagy az idei eiht szólótól. Nem is jobb egyiknéál se, de aki szereti a csapatot, a tagokat az ezt is fogaj kedvelni.
|
2020.05.19. 11:27 |
|
 |
Zoli, MP
|
Zoli, MP írta: People Under the stairs Az elmult napokban gondoltam meghallgatom oket. Ok is az UG west coast vonalhoz tartoznak. j5, korai BEP, ugly duckling. Az kell ,hogy mondjam, hogy 10+ lemezt lehozni minimalis featekkel, elismeresem.97-tol 2019-ig voltak aktivak. sajna Ket gyerekkori haver osszeallt es konkretan mindent maguknak probaltak megcsinalni , amennyire tudtak persze, mert kiadoi bajok voltak. amugy egy feher es egy fekete srac volt a csapat) A zenek mintazottak es hoznak west coast feelinget attol fuggetlenul, hogy nem a klasszikus west coast hangzason mozognak es szepen ossze vannak rakva az instruk. Szovegileg nem a nagy megfejtesekrol hiresek es nem minden lemezuk bomba sot, olyan kiemelkedo albumuk sincs (, de vhogy igy sem fog el az az erzes, hogy skippeljek trackkeket.egysegesen jok, nem bomba jok, de jok, hangulatosak a nehol igen katonas reppel egyutt, ami old school hangzassal is parosul neha. A wikipedia oldaluk az albumokkal elegge reszeletes. nem lepodnek meg ha ok csinaltak volna. par izelito ha ezek bejonnek akkor tetszeni fognak. https://www.youtube.com/watch?v=F2Ct12ZGJL4People Under The Stairs - Trippin' At The Disco !!! - video https://www.youtube.com/watch?v=RKhGaRsHPNAPeople Under The Stairs "The Wiz" (HD) Version https://www.youtube.com/watch?v=1dr1kQDGgRka leghiresebb notajuk People Under the Stairs - Acid Raindrops https://www.youtube.com/watch?v=VTgrJmo8gD4People Under the Stairs the Gettin Off Stage 5 - Alleys (Bada) https://www.youtube.com/watch?v=M-75WeTZsaoPeople Under The Stairs - Listen Vettem egy nagy levegot es atnyalaztam a discot, de igy is 6 albumot tartottam meg fullra toluk. nem rossz
|
2020.05.19. 13:55 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
rapguruz88 írta: Yodaragorn írta: Berner & B-Real - Los Meros
Mintha dogg írt volna valamelyik topikban erről a lemezről, de nem találom sehol, úgyhogy írok ide. Szóval ez egy nagyon erős album, talán picit jobb is, mint vártam. Nagyon egységes, újvonalas nyugati hangzású album egy sajátos feelinggel, ami magával húzza az embert. Az első egy-két számnál még kicsit szkeptikus voltam, hogy mennyire fog működni a westcoast meg az újvonalas ütemek együtt, de ez tipikusan az a lemez, amit minél tovább hallgatsz, annál jobban magába szippant. A második felére már teljesen rákattantam. A produceri munka nagy része egy Traxx FDR nevű producernek és a Cozmo & Vidal Garcia producerduónak köszönhető. Egyikről se hallottam még korábban, de mostantól jegyzem őket, nagyon igényes munkát végeztek. A szövegekben nincs semmi nagy megfejtés, de nem is kell, Berner és B-Real tökéletesen hozzák azt, ami egy ilyen lazulós westcoast zenei világhoz kell. A feat kicsit sok, de jók, mindegyik hozzá tud tenni ahhoz a számhoz, amelyikben szerepel. Az elején még azt gondoltam, ki fogok emelni néhány jobb számot a lemezről, de a végére annyira szépen összeállt az egész, hogy nem látom értelmét. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek rajta gyengébb nóták, de kevés, a többi szám pedig összeáll egy szép egységes egésszé.
Még az se kizárt, hogy az év végi top 10 végére becsúszik majd ez az album, de elég erősnek tűnik eddig az idei év, szóval garancia nincs rá. Még én linkeltem a Soul Assassins Topikba!  Basszus, néztem itt, az Új zenékben, a Keresett trackekben... Csak ott nem.  Bocs.
|
2020.05.19. 15:03 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15426 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Styliztik Jones x DirtyDiggs: The Legend of Zelzah https://www95.zippyshare.com/v/UB5bKBXy/file.html
|
2020.05.20. 09:31 |
|
 |
Zoli, MP
|
A chuck d-s rappes konyv mire nem jo. nem is hallottam errol a notarol. https://www.youtube.com/watch?v=wXGgWf2lacMWest Coast All Stars - We're All In The Same Gang Dr. Dre & MC Ren - Young MC - Digital Underground - MC Hammer - Eazy-E - King Tee - Body & Soul - Def Jef - Michel'le - Tone-Loc - Above The Law - Ice-T -
|
2020.05.22. 22:09 |
|
 |
doggfather
|
pedig ez nagyon régi. 86-88 körüli ha jól emlékszem.
|
2020.05.22. 22:17 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: pedig ez nagyon régi. 86-88 körüli ha jól emlékszem. nem vagyok otthon a klasszik west coast-ban, csak felkaptam a fejem, mikor a konyv megemlitette, hogy hammer, ice t es dre egy notaban 
|
2020.05.22. 22:34 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: pedig ez nagyon régi. 86-88 körüli ha jól emlékszem. Én úgy tudom, 1990-es. Az is alátámasztja, hogy asszem Ice Cube már nincs benne, tehát az NWA-el való 1989-es szakítás után kellett készülnie. Amúgy én is csak pár éve fedeztem fel ezt a nótát, mikor a Straight Outta Compton film kapcsán pörgött az NWA. 
|
2020.05.23. 12:52 |
|
 |
doggfather
|
Na, gugli nélkül 30 év távlatából nem is tévedtem akkor sokat.
|
2020.05.23. 13:03 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Na, gugli nélkül 30 év távlatából nem is tévedtem akkor sokat. Egyáltalán nem.  Közben meghallgattam én is az új Tha Chill lemezt, és most nem értek egyet veled, nekem ez kicsit csalódás. A tavalyi CMW szerintem jobb volt, az idei MC Eiht pedig mindenképp. Nagyon sok rajta a dirty south-os ihletésű ütem, amikért én eleve nem vagyok oda, de azt különösen nem szeretem, ha westcoast előadók ezt erőltetik. Ezt leszámítva is kicsit fantáziátlannak érzem a zenéket és a refréneket. Két számot viszont ki tudok emelni pozitív értelemben: az egyik a már ismert MC Ren-nel közös Lost, az nagyon jó. A másik a Murda Rap, amiben Crooked és James Savage is nagyon komoly szövegeket tolnak, meg úgy egyáltalán hangulatos ez az Above the Law feldolgozás. Nem szar, de összességében jobbat vártam.
|
2020.05.23. 14:20 |
|
 |
doggfather
|
Lehet engem jókor kapott el. Vagy téged rosszkor.
|
2020.05.23. 15:02 |
|
 |
doggfather
|
|
2020.05.23. 22:32 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Lehet engem jókor kapott el. Vagy téged rosszkor. Ja, vagy egyszerűen másképp érezzük, nincs ezzel gond. Én szerintem nem voltam rossz passzban, mikor hallgattam. 
|
2020.05.24. 14:18 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ha már CMW, itt egy új MC Eiht klip: MC Eiht - Bang On Em (Official Video)https://www.youtube.com/watch?v=PtJZv1WD5vE
|
2020.05.25. 14:41 |
|
 |
|