Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8753 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hírek a nagyvilágból
Elég részletesen kivesézted a kérdést, nem nagyon tudnék mást érdemben hozzátenni. Sajnos sok ilyet láttunk már az USA-ban, és valószínűleg még fogunk is. Ennek ellenére én is azt gondolom, hogy az USA a világ egyik legtoleránsabb társadalma, csak egyszerűen olyan sokan élnek ott fehérek és feketék, hogy egyszerűen statisztikailag elő kell fordulnia néha egy-egy ilyen esetnek, ami aztán kitűnően felhasználható arra, hogy fenntartsa a tüzet feketék és fehérek között. Mindenesetre Kendrick Lamar most újra tudna aktuális lenni egy To Pimp a Butterfly jellegű albummal...
|
2020.05.31. 13:57 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Elég részletesen kivesézted a kérdést, nem nagyon tudnék mást érdemben hozzátenni. Sajnos sok ilyet láttunk már az USA-ban, és valószínűleg még fogunk is. Ennek ellenére én is azt gondolom, hogy az USA a világ egyik legtoleránsabb társadalma, csak egyszerűen olyan sokan élnek ott fehérek és feketék, hogy egyszerűen statisztikailag elő kell fordulnia néha egy-egy ilyen esetnek, ami aztán kitűnően felhasználható arra, hogy fenntartsa a tüzet feketék és fehérek között. Mindenesetre Kendrick Lamar most újra tudna aktuális lenni egy To Pimp a Butterfly jellegű albummal... Az idezet komment nem tolem van, csak sztem elegge komplex es gondootam megosztom
|
2020.05.31. 15:25 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8753 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Elég részletesen kivesézted a kérdést, nem nagyon tudnék mást érdemben hozzátenni. Sajnos sok ilyet láttunk már az USA-ban, és valószínűleg még fogunk is. Ennek ellenére én is azt gondolom, hogy az USA a világ egyik legtoleránsabb társadalma, csak egyszerűen olyan sokan élnek ott fehérek és feketék, hogy egyszerűen statisztikailag elő kell fordulnia néha egy-egy ilyen esetnek, ami aztán kitűnően felhasználható arra, hogy fenntartsa a tüzet feketék és fehérek között. Mindenesetre Kendrick Lamar most újra tudna aktuális lenni egy To Pimp a Butterfly jellegű albummal... Az idezet komment nem tolem van, csak sztem elegge komplex es gondootam megosztom Ja bocs, nem volt világos, hogy meddig tart a komment, és honnan jön a saját véleményed. 
|
2020.06.01. 14:30 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Elég részletesen kivesézted a kérdést, nem nagyon tudnék mást érdemben hozzátenni. Sajnos sok ilyet láttunk már az USA-ban, és valószínűleg még fogunk is. Ennek ellenére én is azt gondolom, hogy az USA a világ egyik legtoleránsabb társadalma, csak egyszerűen olyan sokan élnek ott fehérek és feketék, hogy egyszerűen statisztikailag elő kell fordulnia néha egy-egy ilyen esetnek, ami aztán kitűnően felhasználható arra, hogy fenntartsa a tüzet feketék és fehérek között. Mindenesetre Kendrick Lamar most újra tudna aktuális lenni egy To Pimp a Butterfly jellegű albummal... Az idezet komment nem tolem van, csak sztem elegge komplex es gondootam megosztom Ja bocs, nem volt világos, hogy meddig tart a komment, és honnan jön a saját véleményed.  idezojelbe tettem 
|
2020.06.01. 15:03 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
A rasszizmus kérdést soha sehol nem fogják teljesen megoldottnak tekinteni. Ez emberi tulajdonság. Pozitívabb a szemléletünk azzal, aki hozzánk hasonlatos. Legyen ez faj, nemzetiség, vallás, ideológia vagy akár csak hasonló zenei ízlés, kedvenc focicsapat stb... Az előítélet benne van a mindennapjainkban. Van hogy csak finoman megérzésnek vagy első benyomásnak hívjuk, de tulajdonképpen ezek már az előítélet kategóriái, fokozatai. Ez a viselkedés mindig az életünk része lesz, akár észrevesszük, akár nem. A gond ugye akkor van, amikor ez az attitűd megjelenik egy konfliktushelyzetben, mint a mostani George Floyd esetben. Az USA jogrendszere a politikai korrektség nevében már betegesen agyonszabályozza ezeket a területeket, szóval ott nem nagyon lehet fogást találni. A gond azzal van, hogy az USÁban '68-ig léteztek "négertörvények", az akkori társadalom túlnyomó részének nézete szerint a "négerek" alsóbb rendű faj. A jelenlegi generációt is ezek a szülők nevelték fel, szóval annak ellenére, hogy nagyon jól haladtak, ez még sokáig velük élő probléma lesz.
A nem túl régen történt hasonló esetek + a vírushelyzet miatti frusztráció jó táptalajai a tömeges erőszaknak. Csak egy szikra kell.
És igen a fordított rasszizmus, a bűntudatkeltés stb... ezek ugyanolyan elítélendő dolgok, mint maga a rasszizmus.
Ha most az összes rendőrre haragszunk az is előítélet.
|
2020.06.01. 15:45 |
|
 |
rapguruz88
|
dub7 írta: A rasszizmus kérdést soha sehol nem fogják teljesen megoldottnak tekinteni. Ez emberi tulajdonság. Pozitívabb a szemléletünk azzal, aki hozzánk hasonlatos. Legyen ez faj, nemzetiség, vallás, ideológia vagy akár csak hasonló zenei ízlés, kedvenc focicsapat stb... Az előítélet benne van a mindennapjainkban. Van hogy csak finoman megérzésnek vagy első benyomásnak hívjuk, de tulajdonképpen ezek már az előítélet kategóriái, fokozatai. Ez a viselkedés mindig az életünk része lesz, akár észrevesszük, akár nem. A gond ugye akkor van, amikor ez az attitűd megjelenik egy konfliktushelyzetben, mint a mostani George Floyd esetben. Az USA jogrendszere a politikai korrektség nevében már betegesen agyonszabályozza ezeket a területeket, szóval ott nem nagyon lehet fogást találni. A gond azzal van, hogy az USÁban '68-ig léteztek "négertörvények", az akkori társadalom túlnyomó részének nézete szerint a "négerek" alsóbb rendű faj. A jelenlegi generációt is ezek a szülők nevelték fel, szóval annak ellenére, hogy nagyon jól haladtak, ez még sokáig velük élő probléma lesz.
A nem túl régen történt hasonló esetek + a vírushelyzet miatti frusztráció jó táptalajai a tömeges erőszaknak. Csak egy szikra kell.
És igen a fordított rasszizmus, a bűntudatkeltés stb... ezek ugyanolyan elítélendő dolgok, mint maga a rasszizmus.
Ha most az összes rendőrre haragszunk az is előítélet. Will Smith nyilatkozott valami olyasmit hogy semmi sem változott csak most fel van videozva minden - Sajnos
|
2020.06.01. 19:10 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Elég részletesen kivesézted a kérdést, nem nagyon tudnék mást érdemben hozzátenni. Sajnos sok ilyet láttunk már az USA-ban, és valószínűleg még fogunk is. Ennek ellenére én is azt gondolom, hogy az USA a világ egyik legtoleránsabb társadalma, csak egyszerűen olyan sokan élnek ott fehérek és feketék, hogy egyszerűen statisztikailag elő kell fordulnia néha egy-egy ilyen esetnek, ami aztán kitűnően felhasználható arra, hogy fenntartsa a tüzet feketék és fehérek között. Mindenesetre Kendrick Lamar most újra tudna aktuális lenni egy To Pimp a Butterfly jellegű albummal... Az idezet komment nem tolem van, csak sztem elegge komplex es gondootam megosztom Ja bocs, nem volt világos, hogy meddig tart a komment, és honnan jön a saját véleményed.  idezojelbe tettem  Az első idézőjelet láttam is, csak olyan hosszú volt a szöveg, hogy azt hittem, elveszett valahol a második.  De most már látom, hogy ott van a végén, bocs még egyszer. Azt pedig nagyon adom, amit dub írt!
|
2020.06.02. 15:25 |
|
 |
rapguruz88
|
|
2020.06.02. 19:14 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: https://offmedia.hu/hiphop/dr-dre-travis-scott-eminem-is-reagaltak-george-floyd-halalara Ebből a hírből kiemelném, hogy Dr. Dre interjút adott Lil' Wayne rádióműsorában! Ritkán vállal interjút, nem csak George Floyd-ról beszélt benne.
|
2020.06.03. 15:51 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ha már szóba került a George Floyd ügy: Kareem Abdul-Jabbar írt az LA Times-ba egy egész jó cikket, amiben próbálja elmagyarázni a feketék nézőpontját a fehér/kívülálló olvasóknak. Érdemes elolvasni. https://www.latimes.com/opinion/story/2 ... o-the-edge
|
2020.06.04. 14:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
Nem olvastam a cikket. Itt igazabol a rendori fellepesek miatt van a bazd meg nem? Bevallom nem merultem bele ebbe a temaba sem...
|
2020.06.04. 16:41 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Nem olvastam a cikket. Itt igazabol a rendori fellepesek miatt van a bazd meg nem? Bevallom nem merultem bele ebbe a temaba sem... Ja, a múltkori postod alapján azt hittem, te nagyon képben vagy.  Elmélyedni én se mélyedtem el a témában, de azt tudom, hogy mi történt, és mik történnek a mai napig az USA-ban. A tiltakozásokat egy rendőri fellépés váltotta ki, de ahogy Kareem Abdul-Jabbar írásából is átjön, a fekete közösség ezt nem egyszerűen rendőri erőszakként értelmezi (persze ha csak annyi lenne, az is gáz lenne), hanem a máig jelenlévő feketékkel szembeni rasszizmus egy megnyilvánulásaként.
|
2020.06.05. 14:14 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Nem olvastam a cikket. Itt igazabol a rendori fellepesek miatt van a bazd meg nem? Bevallom nem merultem bele ebbe a temaba sem... Ja, a múltkori postod alapján azt hittem, te nagyon képben vagy.  Elmélyedni én se mélyedtem el a témában, de azt tudom, hogy mi történt, és mik történnek a mai napig az USA-ban. A tiltakozásokat egy rendőri fellépés váltotta ki, de ahogy Kareem Abdul-Jabbar írásából is átjön, a fekete közösség ezt nem egyszerűen rendőri erőszakként értelmezi (persze ha csak annyi lenne, az is gáz lenne), hanem a máig jelenlévő feketékkel szembeni rasszizmus egy megnyilvánulásaként. Probaltam altalanossagot irni de nem kovetem a napi hireket errol. Hirtelen mar az usaban sincs sok covid esemeny a runtesek miatt?!
|
2020.06.05. 15:51 |
|
 |
rapguruz88
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Nem olvastam a cikket. Itt igazabol a rendori fellepesek miatt van a bazd meg nem? Bevallom nem merultem bele ebbe a temaba sem... Ja, a múltkori postod alapján azt hittem, te nagyon képben vagy.  Elmélyedni én se mélyedtem el a témában, de azt tudom, hogy mi történt, és mik történnek a mai napig az USA-ban. A tiltakozásokat egy rendőri fellépés váltotta ki, de ahogy Kareem Abdul-Jabbar írásából is átjön, a fekete közösség ezt nem egyszerűen rendőri erőszakként értelmezi (persze ha csak annyi lenne, az is gáz lenne), hanem a máig jelenlévő feketékkel szembeni rasszizmus egy megnyilvánulásaként. Probaltam altalanossagot irni de nem kovetem a napi hireket errol. Hirtelen mar az usaban sincs sok covid esemeny a runtesek miatt?! Már egyáltalán nem Akkora hír a 'Rona az USA-ban a napokban... Csak a felkelesek, tuntetesek.. Na meg ez a terelés a himnusz alatt téma... Colin Kaepernick kezdte az NFL-Ben... Ő egy elég híres játékos volt, bár emiatt lett meg híresebb a Himnusz alatt felterdre ereszkedett, ezzel tüntetve a rendőri tulkapasok miatt.. https://youtu.be/bBdoDOXMWkgÉrdekes, utána már nem játszott többet az NFL-Ben.. Nem rizikozott vele egy tulaj sem hogy alkalmazza.. Trump is felszolalt ezugyben, hogy eliteli..
|
2020.06.06. 08:05 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Nem olvastam a cikket. Itt igazabol a rendori fellepesek miatt van a bazd meg nem? Bevallom nem merultem bele ebbe a temaba sem... Ja, a múltkori postod alapján azt hittem, te nagyon képben vagy.  Elmélyedni én se mélyedtem el a témában, de azt tudom, hogy mi történt, és mik történnek a mai napig az USA-ban. A tiltakozásokat egy rendőri fellépés váltotta ki, de ahogy Kareem Abdul-Jabbar írásából is átjön, a fekete közösség ezt nem egyszerűen rendőri erőszakként értelmezi (persze ha csak annyi lenne, az is gáz lenne), hanem a máig jelenlévő feketékkel szembeni rasszizmus egy megnyilvánulásaként. Probaltam altalanossagot irni de nem kovetem a napi hireket errol. Hirtelen mar az usaban sincs sok covid esemeny a runtesek miatt?! Ja, hát a világ teljes kognitív disszonanciában van a koronavírussal kapcsolatban: nyissuk újra a gazdaságot, lehet utazni, strandolni, de azért tartsuk be szigorúan az óvintézkedéseket. Vicc az egész.  Mondjuk az USA-ban még komolyabb a helyzet, mint nálunk, de ott is egyre inkább lépnek át ebbe a fázisba.
|
2020.06.06. 15:05 |
|
 |
|