Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 18:57

Hozzászólás a témához  [ 483 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 33  Következő
 A Hip Hop és Te #2 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: A Hip Hop és Te #2
Srácok, ti honnan toltotok le napi szinten zenéket? Olyan oldal kellene ahol főként singleok vannak, amit eddig használtam az beadta az unalmast :(

2020.06.14. 16:40

rapguruz88 írta:
Srácok, ti honnan toltotok le napi szinten zenéket? Olyan oldal kellene ahol főként singleok vannak, amit eddig használtam az beadta az unalmast :(

olyan oldalt amik singlet osztanak meg, nem ismerek.

2020.06.14. 18:45

én se.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2020.06.15. 09:06

Olyat én se. Népszerűbb single-ök fel szoktak kerülni torrentoldalakra, de én is inkább csak albumokhoz tudok egy-egy forrást.

2020.06.15. 14:11
Adminisztrátor

Ha mainstream vonallal akarok képbe kerülni, akkor a Source, XXL, HipHopDX, audiomack oldalakon minden fent van. Többnyire fizetős letöltések vannak, de ha nagyon kell valami, akkor azt youtuberól le lehet kapni.
Én is inkább albumokat/epket töltök, ami érdekel az a beatboxradioshow-n fent van, úgyhogy szinte csak onnan. Meg innen a fórumról :)

2020.06.16. 10:46

dub7 írta:
Ha mainstream vonallal akarok képbe kerülni, akkor a Source, XXL, HipHopDX, audiomack oldalakon minden fent van. Többnyire fizetős letöltések vannak, de ha nagyon kell valami, akkor azt youtuberól le lehet kapni.
Én is inkább albumokat/epket töltök, ami érdekel az a beatboxradioshow-n fent van, úgyhogy szinte csak onnan. Meg innen a fórumról :)

A beatboxradioshow korrekt oldal. szeretem en is.

2020.06.16. 18:59

Ti mi alapjan hallgatok meg szamotokra ismeretlen eloadot/albumot?
Hogyan szelektaltok?

2020.07.15. 08:22

shame on me, de borító alapján.
tudom, hogy úgy könyvet se szabad, illik, de ha valami megfog akkor nosza!
.
ez egy hatalmas előrelépés esetemben.
évekig (vagy 10 évig) csak west volt, aztán, csak west, meg east. aztán jött a soouth is mellé.
Mostanra csak annyi maradt, hogy amcsi legyen. európait a mai napig nem hallgatok, vagy mást se. egy egy magyar becsúszik, de az se sok éves szinten.

Amcsiból viszont mára az volt, hogy ha ismeretlen, akkor vagy azért, mert van rajta kedvelt közreműködő producer, vagy mc, vagy a borítója megtetszik.

Kép

2020.07.15. 09:19

A borító az nálam ebből a szempontból sose volt lényeges, de a másik, amit dogg írt (együtt dolgozik már kedvelt előadóval, producerrel), az igen.
Sajnos nagyon nehéz dolguk van nálam azoknak az előadóknak, akiket még nem ismerek, mert a már ismertek munkásságával is nehéz lépést tartani, ezért tényleg nagyon át kell ütnie valakinek az ingerküszöbömet, hogy elkezdjek foglalkozni vele.
Nálam a fő ok talán az szokott lenni, hogy nagyon jókat olvasok az előadóról, és nem csak egy helyen, hanem konzisztensen többfelé. Vagy itt a fórumon olyan sokan dicséritek, hogy én sem tudok elmenni mellette szó nélkül. Esetleg valamelyikőtök személy szerint nekem ajánlja, mert úgy gondolja, hogy az én stílusom. (Ez volt pl. tavaly Dave East lemezénél, amit Zoli ajánlott. :) )
Másik okként pedig az szokott előfordulni, amit már említettem: van egy előadó, akit már kedvelek, és az ő albumán meghallok featelni valakit, aki annyira felkelti az érdeklődésem, hogy utánajárok. Vagy fordítva: adott a még ismeretlen előadó albuma, és azon szerepel egy olyan közreműködő vagy egy olyan producer, akit már ismerek, és aki miatt meghallgatom az addig ismeretlen előadó lemezét.

2020.07.15. 14:56

Én megbízok bennetek, amit meglátok itt, annak adok egy esélyt, biztos nem véletlenül teszitek föl. "Sajnos" elég sok, ezért nyilván csak átpötyögöm őket, de látatlanban nem tudok szelektálni. Sok nagyon jó zene kimaradt volna, ha bármi előítélet miatt nem hallgatom meg. Amúgy ebből következik az is, amit már mondtam, hogy sokszor számomra nagyon kedves daloknak se a címét, se az előadóját nem tudom fejből :D

2020.07.16. 08:30

Hasonlo modokon szelektalok, mivel annyi zene omlik rank, hogy muszaj vhogy szelektalni
Ha total ismeretlen minden ( se ismeros feat, se ismeros producer akkor , borito, albumnak a cime illetve szamcimek alapjan dontom el , hogy megnezem-e vagy nem)
Amugy meg feat, producer stb alapjan kivancsiskodom tovabb.
No meg youtube ajanlatok kozott is kattingatok neha.

2020.07.16. 09:50
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:
...Amugy meg feat, producer stb alapjan kivancsiskodom tovabb.

Ez nagyon sokunknál így van/volt.
+ Emlékszem annó a PE - Fear Of A Black Planet + Ice-T ‎– O.G. kazetták borítójából irkáltam ki, hogy kinek mond köszönetet meg ilyenek, akkor jellemzően az egész rapszakmát felsorolták a belső borítóban.
A YO! MTV Raps pl erre teljesen jó volt, ott 1-2 klip alapján tudtad, hogy érdekel-e valami. Mondjuk ma már ilyen összefogó műsort nem is lehetne csinálni szerintem.
Mostanában 1-2 blog + yt csatorna, amiket végignézek, de ha van időm, akkor minden fontosabb oldalt végigpötyögök. Az idő tényező miatt tényleg kell szelektálni.

Zoli, MP írta:
...borito, albumnak a cime illetve szamcimek alapjan dontom el , hogy megnezem-e vagy nem

Ez szerintem megint sokunknál működik, annak ellenére, hogy sokszor becsapósak.

2020.07.19. 07:29

dub7 írta:
Zoli, MP írta:

+ Emlékszem annó a PE - Fear Of A Black Planet + Ice-T ‎– O.G. kazetták borítójából irkáltam ki, hogy kinek mond köszönetet meg ilyenek, akkor jellemzően az egész rapszakmát felsorolták a belső borítóban.
A YO! MTV Raps pl erre teljesen jó volt, ott 1-2 klip alapján tudtad, hogy érdekel-e valami. Mondjuk ma már ilyen összefogó műsort nem is lehetne csinálni szerintem.
Mostanában 1-2 blog + yt csatorna, amiket végignézek, de ha van időm, akkor minden fontosabb oldalt végigpötyögök. Az idő tényező miatt tényleg kell szelektálni.

Zoli, MP írta:
...borito, albumnak a cime illetve szamcimek alapjan dontom el , hogy megnezem-e vagy nem

Ez szerintem megint sokunknál működik, annak ellenére, hogy sokszor becsapósak.

Mondjuk igy utolag belegondolva lehet fel sem kellett volna tenni ezt a kerdest, mert egyertelmu.

A shoutout reszek tenyleg jok voltak anno, de konnyen bele lehetett futni 1-1 haver nevebe akikkel csak egyutt logtak es nem volt zenejuk.

Egyetertek a szamcimek is felrevezetoek, en anno az ohhla oldalon neztem szamcimek+szovegek kombot.aztan kiderult h foss zenehez foss flow de jo szovegek.

2020.07.19. 09:48

Szerintem teljesen jó kérdés volt.

Kép

2020.07.19. 13:50

dub7 írta:
Zoli, MP írta:

Ja, kezdőként ez nálam is ugyanígy volt, csak 1-2 generációval később reprodukálva ugyanezt. :) Ugye amikor én 11 évesen ismerkedtem a műfajjal, akkor már nem a Public Enemy meg Ice-T volt a menő, hanem Eminem, én rajta keresztül, konkrétabban a The Eminem Show lemezén keresztül csöppentem bele a hip-hop világába. Nem sokkal utána mutatták be az 8 Mile filmet, amihez kapcsolódóan kijött az OST, amit valahogy szintén kisírtam szüleimnél, hogy vegyék meg nekem. Na, az 8 Mile OST-n olyan nevek voltak, mint pl. 50 Cent, Obie Trice, Jay-Z, Xzibit, Nas, Gangstarr. Halvány fogalmam sem volt, hogy ezek kik, nekem csak Eminem miatt kellett a lemez, de tetszettek a többi előadó számai is. Ezért aztán szépen lassan elkezdtem utánuk nézni, és így "fúrtam" egyre mélyebbre a műfajban. Nem véletlen, hogy a Shady Records előadói voltak az elsők, akikkel Eminem kapcsán megismerkedtem, aztán az Aftermath, G-Unit, illetve a hozzájuk lazábban kötődő előadók. Azóta sok mindenkit mást megismertem, de azért beszédes, hogy mai napig azok a kedvenceim, akik révén megismertem a műfajt. :)

Meg az is egy standard módszer volt ebben az időben, hogy néztem a zenecsatornákat, és ha láttam valami rapelőadót, akinek tetszett a száma, annak utánanéztem. Haverok, osztálytársak is ajánlottak ezt-azt, egymás közt adtuk-vettük kölcsönbe a lemezeket, írtuk át őket.
Ezeket a módszereket azért nem írtam, mert ma már nem relevánsak. A zenetévék már nem adnak rapet, vagy ha véletlen adnak, akkor úgyis csak olyat, amit már ismerek. CD másolás már idejétmúlt, ez a haverok, ismerősök általi ajánlgatás meg nagyrészt átkerült az online térbe, pl. ide a fórumba.

2020.07.19. 21:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 483 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 33  Következő