Szerző |
Üzenet |
Reggie
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta: Kicsi Tyson, Mr. Andreas - Az út pora (Hivatalos videoklip)https://www.youtube.com/watch?v=qlyO4SQ ... rgSzBdp5tEBár egyértelműen Tyson volt a legjobb a Dopeman-féle La Maffia Familia-ból, de érte se voltam oda soha. Most azért felkaptam a fejem, hogy hosszú idő után visszatért. Megkopott kissé a flowja, úgy érzem, viszont Andreas nagyon jó a szám refrénjében. Gregor Bernadettnek meg felvitte az Isten dolgát, hogy Tyson klipjében szerepel.  Szerintem teljesen jó ez! Nem váltja meg a világot, de már nem is akarja. Néztem vele a Rap.hu-s interjút, teljesen elvan ő már a könyv írással...viszont nagyon meg van öregedve.
|
2020.07.13. 16:41 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Milyen könyvet ír?
|
2020.07.13. 17:49 |
|
 |
Reggie
|
|
2020.07.13. 22:16 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Nahát. Nem is hallottam róla.
És jól ír? Olvasta valaki?
|
2020.07.14. 09:42 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Reggie írta: Yodaragorn írta: Kicsi Tyson, Mr. Andreas - Az út pora (Hivatalos videoklip)https://www.youtube.com/watch?v=qlyO4SQ ... rgSzBdp5tEBár egyértelműen Tyson volt a legjobb a Dopeman-féle La Maffia Familia-ból, de érte se voltam oda soha. Most azért felkaptam a fejem, hogy hosszú idő után visszatért. Megkopott kissé a flowja, úgy érzem, viszont Andreas nagyon jó a szám refrénjében. Gregor Bernadettnek meg felvitte az Isten dolgát, hogy Tyson klipjében szerepel.  Szerintem teljesen jó ez! Nem váltja meg a világot, de már nem is akarja. Néztem vele a Rap.hu-s interjút, teljesen elvan ő már a könyv írással...viszont nagyon meg van öregedve. Ja, ezt én is így gondolom, bocs, ha nem így jött át abból, amit írtam. Abszolút élvezhető kis nóta lett, nem kimagasló, de rendben van. A "megkopott" flowt arra értettem, hogy nem tűnik olyan harapósnak, élesnek, mint régen. És igen, megöregedett, de ezekkel együtt se akartam negatívat írni a nótáról. Más: Stephco - LegrégebBEATtől (közr. Tkyd, Gabó, Dj Arre)https://www.youtube.com/watch?v=gCQl4ot ... YcnThIKsWkA rapek nem nagy eresztések, sőt azt is megkockáztatom, hogy sablonosak. Viszont Smith szokás szerint jó alapot pakolt alá, Gabó pedig nem tud rossz lenni a refrénben.  És ha már Bloose Broavaz: Tibbah és Rizkay megérkeztek a mélypontra. A következő Beatmaking vendége Lil' G lesz... https://www.facebook.com/morephondeer.s ... =3&theater
|
2020.07.14. 16:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Reggie írta: Yodaragorn írta: Kicsi Tyson, Mr. Andreas - Az út pora (Hivatalos videoklip)https://www.youtube.com/watch?v=qlyO4SQ ... rgSzBdp5tEBár egyértelműen Tyson volt a legjobb a Dopeman-féle La Maffia Familia-ból, de érte se voltam oda soha. Most azért felkaptam a fejem, hogy hosszú idő után visszatért. Megkopott kissé a flowja, úgy érzem, viszont Andreas nagyon jó a szám refrénjében. Gregor Bernadettnek meg felvitte az Isten dolgát, hogy Tyson klipjében szerepel.  Szerintem teljesen jó ez! Nem váltja meg a világot, de már nem is akarja. Néztem vele a Rap.hu-s interjút, teljesen elvan ő már a könyv írással...viszont nagyon meg van öregedve. És ha már Bloose Broavaz: Tibbah és Rizkay megérkeztek a mélypontra. A következő Beatmaking vendége Lil' G lesz... https://www.facebook.com/morephondeer.s ... =3&theaterdurvak a kommentek a post alatt.
|
2020.07.15. 14:11 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Reggie írta: Yodaragorn írta: Kicsi Tyson, Mr. Andreas - Az út pora (Hivatalos videoklip)https://www.youtube.com/watch?v=qlyO4SQ ... rgSzBdp5tEBár egyértelműen Tyson volt a legjobb a Dopeman-féle La Maffia Familia-ból, de érte se voltam oda soha. Most azért felkaptam a fejem, hogy hosszú idő után visszatért. Megkopott kissé a flowja, úgy érzem, viszont Andreas nagyon jó a szám refrénjében. Gregor Bernadettnek meg felvitte az Isten dolgát, hogy Tyson klipjében szerepel.  Szerintem teljesen jó ez! Nem váltja meg a világot, de már nem is akarja. Néztem vele a Rap.hu-s interjút, teljesen elvan ő már a könyv írással...viszont nagyon meg van öregedve. És ha már Bloose Broavaz: Tibbah és Rizkay megérkeztek a mélypontra. A következő Beatmaking vendége Lil' G lesz... https://www.facebook.com/morephondeer.s ... =3&theaterdurvak a kommentek a post alatt. Azokat nem is néztem, de most beleolvastam. Tényleg durvák, de nem negatív értelemben. Mindenki szomorú meg csalódott, de senki sem szidja őket. Az viszont tényleg durva, hogy szinte egyetlen egy pozitív komment sincs, viszont többen is írják, hogy befejezik a Bloose Broavaz követését (mind a Facebookon, mind mindenhogy), szóval Tibbah-ék most már úgy tűnik, maguk alatt vágják a fát... Meg többen is írták, hogy mit szólhat Siska és T-Kyd, akik egy interjúban eléggé negatívan nyilatkoztak Lil' G-ről. Lehet, hogy benyelik a lóvé miatt, de a háttérben nem kizárt, hogy van ebből konfliktus csapaton belül is.
|
2020.07.15. 15:05 |
|
 |
Sixfeet
|
Semmivel nem mélyebb pont az eddigieknél. Inkább csak az látszódik gáznak, hogy mások is mondták hogy mindenre meg voltak már évek óta az előjelek, olyankor ült mindenki a fenekén meg nem mert konkrét állást foglalni meg csak relativizált néphagyományainkat tiszteletben tartva, majd amikor látványosan csinálnak magukból bohócot annyira hogy már nekik gáz, akkor érkezik a műhüledezés.
Megcsinálták a Hiroval, a Lmen Pralával a zenét, a Giajjennoval egy zenében oltogatta a pop sztárokat a Deego. Vissza lehet nézni ebből a threadből az ezelőtti több bekezdésnyi hozzászólásaimat aki kíváncsi az ellentmondásaikra, nincs kedvem már emlékeztetni senkit ezekre a dolgokra. Ha önmagatoktól ad valaki esélyt arra hogy a figyelmét meg a bizalmát adja olyanoknak akik olimpiai bajnokok a saját szájukból történő segget csinálásból, az az ő szuverén joga.
És továbbra sincs semmi köze az új generáció felé történő kéznyújtásnak. Ezt ne hívjuk annak. Csak olyan új vonalas előadókkal dolgoznak itthonról akiknek van elég húzóneve, viszont a produkciós színvonaluk gyakorlatilag parasztvakító tucat, miközben bőven vannak újvonalas előadók akik úgy is kenterbe vernék az M-Squad és az újvonalas trending igényességét és tehetségét hogy fele annyi forgalmat nem produkálnak.
|
2020.07.15. 15:28 |
|
 |
Zoli, MP
|
csak LIL G-t fikaztak be anno nem? attol fuggetlenul, lehet azota valtozott a velemenyuk Annyi zene omlik rank, hogy muszaj ez anno kimaradt https://www.youtube.com/watch?v=-hn1-K9jROgFilius Dei - PayDay (Feat. Binhky, Giaj, Siska Finuccsi) (Bibliä Album)
|
2020.07.16. 09:53 |
|
 |
Yodaragorn
|
Sixfeet írta: Semmivel nem mélyebb pont az eddigieknél. Inkább csak az látszódik gáznak, hogy mások is mondták hogy mindenre meg voltak már évek óta az előjelek, olyankor ült mindenki a fenekén meg nem mert konkrét állást foglalni meg csak relativizált néphagyományainkat tiszteletben tartva, majd amikor látványosan csinálnak magukból bohócot annyira hogy már nekik gáz, akkor érkezik a műhüledezés.
Megcsinálták a Hiroval, a Lmen Pralával a zenét, a Giajjennoval egy zenében oltogatta a pop sztárokat a Deego. Vissza lehet nézni ebből a threadből az ezelőtti több bekezdésnyi hozzászólásaimat aki kíváncsi az ellentmondásaikra, nincs kedvem már emlékeztetni senkit ezekre a dolgokra. Ha önmagatoktól ad valaki esélyt arra hogy a figyelmét meg a bizalmát adja olyanoknak akik olimpiai bajnokok a saját szájukból történő segget csinálásból, az az ő szuverén joga.
Mindenkinél máshol van az ingerküszöb. Nyilván ilyen mélységekben már nehéz meghúzni a határvonalakat, de szerintem az AK26 és Lmen Prala magasabb minőséget képviselnek, mint Lil' G. Hiro, Giajjenno és Lmen Prala alapvetően tehetséges figurák, akik rossz irányba mentek el. Nem kimagasló tehetségek, sőt szerintem átlag alattiak, de valami alapérzékük azért van vagy a szövegíráshoz vagy a rapeléshez, csak ezt nem megfelelően kamatoztatják. Na most Lil' G-ről még ennyit se tudok elmondani, ő a legcsekélyebb jelét se mutatta annak, hogy tudna jó szöveget írni vagy jól reppelni. Nem tetszett már az se, amikor az M-Squad Hiro-val meg Lmen Prala-val dolgozott együtt, de azokat még nem éreztem vállalhatatlannak. Lil' G-t annak érzem. Felteszem, hogy ezért szakadt át sokaknál pont most az ingerküszöb. Persze ha valami csoda folytán jó lesz ez a Lil' G-s Beatmaking, akkor megkövetem a Tibbah-ékat.  Emberileg már kb. 15 éve elkaszálta magát nálam a komplett győri banda, szóval teljesen egyetértünk, hogy nincs semmi újdonság, semmi meglepetés abban, hogy segget csináltak a szájukból. Úgyhogy az én véleményemet a BB-ről egyáltalán nem is befolyásolja ez a Lil' G sztori. De ahogy azt jópárszor leírtam már, olyan sok magyar rapelőadóban csalódtam olyan sokszor, hogy megfogadtam, én már csak a produktum alapján mondok véleményt, amit hallok. És a Beatmaking sorozatnak eleinte szerintem voltak jó részei, bár a végére sajnos eléggé lezúgott. De ha valami olyasmit produkálnak még a Beatmaking további részeiben, mint amit pl. Phat-tel csináltak a sorozat 2. részében ( https://www.youtube.com/watch?v=_WMvZ2vJb2E), akkor továbbra is meg fogom emelni a kalapom az alkotás előtt, emberileg pedig gondolok, amit gondolok.
|
2020.07.16. 14:56 |
|
 |
Sixfeet
|
Magamat ismétlem, de még ha az emberi viszonylatát is félreteszem tök szar amit csinálnak. Tibbah még el-elmegyegetett más amerikai producerek stílusának teljes lenyúlásával egy ideig, aztán jött az hogy M-Squadoznak, viszont az M-Squad nagyrésze zenei szempontból is tök szar. Kivétel nélkül.
Beleértve a Phat-est amit linkeltél, beleértve a grandiózus Beatmaking Deluxe-ot Mikee-val amiben 2019-ben dubstepre hívnak be breakeseket hogy MPD-n pötyögjenek mintha bármi zenei különlegesség lenne abban amit csinálnak, vagy különleges és egyedi a hangzásban.
A szintipop jelző egy picit boomerkedés, én azt kívánom hogy bár arra is rá tudnának érezni. Bár rámennének vintage szintetizátorok gyűjtésére, hangszerelésre, zeneteóriára. A 2000-es években voltak olyan underground producerek akik baromira rámentek ezekre a dolgokra kompoziciós szempontból, Jake One, Frank Dukes, MTK/Matthew Crabtree.
Ehelyett dubstepre meg ilyen royalty free stock EDM trap instrumental type beatekre hívnak rappereket, és annak a tetejében az emberi viszonylatot figyelmen kívül hagyva is elmondják hogy mennyire kitaposták az utat, meg hagyományőrzők meg mindennek a legteteje a színvonal amit csinálnak.
Akkora önellentmondás hogy az röhejes. Nem hangzik jól se a régi vonal, se az új vonal kontextusában ha belerakom egy amerikai rappes playlistbe a zenéjüket. Kelet-Európai - nem hogy karizma de - egyediség és tehetség nélküli pronyó parasztvakítás. Szerintem az aki ezekhez visszajár azt várva hogy majd csak ráéreznek picit legközelebb, annak nem ártana egy külső perspektíva azt illetően hogy úgy néz ki mint aki visszajáró vendégként megy házhoz a lófaszért.
|
2020.07.19. 10:29 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ez már az ízlések és pofonok része, nincs ezzel semmi baj.  Én Tibbah zenéit nagyon sokáig nem szerettem, beleértve a Barbárfivérek korszakot is. Egy sémára épülő, klisés boombapet csinált azt másolva, ami külföldön már évekkel korábban kiment a divatból, ráadásul sokkal fapadosabb formában reprodukálva. Aztán jött az M-Squad, és kellemesen csalódnom kellett. Elég érthetetlen volt, hogy tudott hirtelen ekkorát fejlődni Tibbah (szerintem), más magyarázatot azóta sem tudok rá, mint hogy Rizkay kell, hogy az M-Squad lelke, valószínűleg ő hozta a frissebb zenei ötleteket, mert Tibbah-ból nem nézem ki. Szerintem se világmegváltó, amit az M-Squad csinál, sok jobb producer van náluk itthon is, de jópár zenéjük betalált nálam. Míg Tibbah producerként 7-8 évvel le volt maradva a világszínvonaltól, addig az M-Squad szerintem 3-4 évre csökkentette ezt a lemaradást, ami hazai viszonylatban nem rossz. Nekem kifejezetten tetszett (főleg az első Beatmakingeknél), hogy a klasszikus hip-hop ütemekre rákerült néhány újszerűbb hangzású dallam, aztán volt, hogy elhagyták a boombapet is, és izgalmasabb ütemekkel kezdtek dolgozni, de sose vitték túlzásba, mindig csak annyira távolodtak el a klasszik vonaltól, ami még könnyen befogadható volt. Aztán ahogy haladt előre a sorozat, néhányszor sajnos egyre inkább elvetették a sulykot, a végefelé pedig újra elkezdtek kliséssé válni... De az első Beatmakingekben Phat mellett Siska, Szikra, Diggieman, Ketioz vendégeskedései is nagyon tetszettek, későbbiekből Saiid. Vagy pl. a Földalatti Mozgalom posse trackjének az M-Squad által készített beatje is magával rántott. Nem világmegváltó munkák, de főleg Tibbah korábbi munkásságához képest szerintem klasszisokkal jobbak, és színvonalasak. Aztán semmi baj nincs azzal, hogy te másképp gondolod, sőt te jobban is értesz hozzá, mint én.  Csak próbáltam érthetővé tenni, hogy én miért gondolom úgy, ahogy. De azok a Sixfeet alapok, amiket nemrég linkeltél ide a fórumra, simán verik az M-Squadot szerintem is. 
|
2020.07.19. 21:59 |
|
 |
Zoli, MP
|
Sajna Amiket ir szakmai szempontbol sixfeet , nem mindenki hallja vagy tudja.nem studio hangfalon szol a muzsika az atlag hallgatonal.illetve a kulfoldi zeneket sem szakmailag hallgatjak.
|
2020.07.19. 22:26 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Sajna Amiket ir szakmai szempontbol sixfeet , nem mindenki hallja vagy tudja.nem studio hangfalon szol a muzsika az atlag hallgatonal.illetve a kulfoldi zeneket sem szakmailag hallgatjak. Hát igen, én laikusként csak azt tudom megmondani, hogy tetszik-e valami vagy nem. Próbáltam valami fapados indoklást írni, hogy ne tűnjek teljesen hülyének, amiért az M-Squad bizonyos beatjei tetszenek. De ha valami nem nyilvánvalóan szar a laikus fülnek is, arról nem tudom megmondani, hogy szakmailag jó-e vagy sem.
|
2020.07.20. 14:05 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Sajna Amiket ir szakmai szempontbol sixfeet , nem mindenki hallja vagy tudja.nem studio hangfalon szol a muzsika az atlag hallgatonal.illetve a kulfoldi zeneket sem szakmailag hallgatjak. Hát igen, én laikusként csak azt tudom megmondani, hogy tetszik-e valami vagy nem. Próbáltam valami fapados indoklást írni, hogy ne tűnjek teljesen hülyének, amiért az M-Squad bizonyos beatjei tetszenek. De ha valami nem nyilvánvalóan szar a laikus fülnek is, arról nem tudom megmondani, hogy szakmailag jó-e vagy sem. Felreertes ne essek.nem fikazasnak szantam es altalanossagban irtam.en sem ertek hozza szoval kb ugyanannyira ertek hozza mint te. En zenet egy sima egyszeru fulhalgatoval hallgatok.
|
2020.07.20. 15:00 |
|
 |
|