Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
https://www.youtube.com/watch?v=hdfx2x5PLRkDeego & Kasko: Sztorizások, Duma a Boombapről, Trapről, Beatmakingről | PODKASKO Epizód 1.
|
2020.07.21. 15:21 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Sajna Amiket ir szakmai szempontbol sixfeet , nem mindenki hallja vagy tudja.nem studio hangfalon szol a muzsika az atlag hallgatonal.illetve a kulfoldi zeneket sem szakmailag hallgatjak. Hát igen, én laikusként csak azt tudom megmondani, hogy tetszik-e valami vagy nem. Próbáltam valami fapados indoklást írni, hogy ne tűnjek teljesen hülyének, amiért az M-Squad bizonyos beatjei tetszenek. De ha valami nem nyilvánvalóan szar a laikus fülnek is, arról nem tudom megmondani, hogy szakmailag jó-e vagy sem. Felreertes ne essek.nem fikazasnak szantam es altalanossagban irtam.en sem ertek hozza szoval kb ugyanannyira ertek hozza mint te. En zenet egy sima egyszeru fulhalgatoval hallgatok. Nem értettem félre, nem gondoltam, hogy fikázásnak szánod.  Én sem annak szántam, csak nagyon jónak tartottam a megjegyzésedet, hogy ami egy szakmailag hozzáértőbbnek szúrja a fülét, az egy laikusnak simán tetszhet. Az meg nagyszerű hír, hogy a Kool Kasko podcastolni kezdett: biztos színvonalas sorozat lesz (már ha lesz több része is, de remélem), hallgatom majd.
|
2020.07.21. 15:32 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Jó volt nagyon ez a Kool Kasko podcast, csak ajánlani tudom. Nem interjú, inkább két haver beszélgetése a hip-hoppal kapcsolatos dolgokról. Amikor a beatmakinggel kapcsolatos dolgokról beszéltek, használtak olyan szakkifejezéseket meg emlegettek olyan szoftvereket, hogy nekem kívülállóként fogalmam sem volt, miről beszéltek.  De szerencsére nem ez volt jellemző a beszélgetés egészére. Várom a következőt, remélem, hosszú lesz a sorozat.
|
2020.07.23. 14:54 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Jó volt nagyon ez a Kool Kasko podcast, csak ajánlani tudom. Nem interjú, inkább két haver beszélgetése a hip-hoppal kapcsolatos dolgokról. Amikor a beatmakinggel kapcsolatos dolgokról beszéltek, használtak olyan szakkifejezéseket meg emlegettek olyan szoftvereket, hogy nekem kívülállóként fogalmam sem volt, miről beszéltek.  De szerencsére nem ez volt jellemző a beszélgetés egészére. Várom a következőt, remélem, hosszú lesz a sorozat. Jovo7en vasarnap jon az uj az Msquaddal.
|
2020.07.25. 14:16 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Jó volt nagyon ez a Kool Kasko podcast, csak ajánlani tudom. Nem interjú, inkább két haver beszélgetése a hip-hoppal kapcsolatos dolgokról. Amikor a beatmakinggel kapcsolatos dolgokról beszéltek, használtak olyan szakkifejezéseket meg emlegettek olyan szoftvereket, hogy nekem kívülállóként fogalmam sem volt, miről beszéltek.  De szerencsére nem ez volt jellemző a beszélgetés egészére. Várom a következőt, remélem, hosszú lesz a sorozat. Jovo7en vasarnap jon az uj az Msquaddal. Na, ha már úgyis ők voltak a téma.  Lil' G-s Beatmaking kíváncsi vagyok, téma lesz-e, bár még nincs kint.
|
2020.07.25. 14:35 |
|
 |
Yodaragorn
|
Kapitány Máté - Vaklárma ft. trAnzKaPHkahttps://www.youtube.com/watch?v=bxj5DS2 ... 24F18L_hckMiközben Saiid elég aktív mostanában, Újoncról ugyanez nem mondható el, ritkaságszámba megy hallani tőle egy új verzét. Úgyhogy meg kell becsülni ezt a nótát: Újonc verzéje nagyon frankó is lett szerintem, de zeneileg ez már nekem túl trap. Kapitány Máté erőlködése is kicsit kínos szerintem, pedig tudna ő reppelni, a végén ebből meg is mutat valamit.
|
2020.07.26. 15:54 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://youtu.be/HGdyK7IihgYFelhozta relatedkent. Atv, bombera eloben benyomja flournak h 20 eve hallgat reppet es a repp az rendszerellenes cuccs szoval hajra.
|
2020.07.31. 21:26 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://youtu.be/HGdyK7IihgY
Felhozta relatedkent. Atv, bombera eloben benyomja flournak h 20 eve hallgat reppet es a repp az rendszerellenes cuccs szoval hajra. Nekem teljesen véletlenül volt szerencsém élőben nézni a beszélgetést az ATV-n. Gondolkodtam is, hogy linkeljem-e be, de nem akartam szítani a vitát.  Nem kedvelem különösebben Fluort, a számait se szerettem már régen se (az első 1-2 Wellhello szám kivételével, de azok is inkább a Diaz miatt jöttek be), de itt szerintem kimondottan korrektül nyilatkozott. Nem tudom, mennyire volt őszinte, de ha igen, akkor mondott jókat. Nem csapódik politikai oldalakhoz, ha úgy érzi, meg kell szólalnia, megszólal, de a számaiban nem akar politizálni. Deego is kitért erre a Kool Kasko-s podcastban, sőt ő név szerint Funkra is hivatkozott amikor azt mondta, hogy nem igaz az, hogy a rap lényegénél fogva egy politizálós műfaj. Igen, született sok rapszám, ami politizál, de még több olyan született, ami nem. És aki nem a rendszerellenes szövegekben találja meg az önkifejezés módját, az ne olyan szövegeket nyomjon. Aki meg abban találja meg, az nyomjon olyat. Mindkettő lehet jó, és mindkettő lehet rossz, nem a témán múlik egy rapszöveg minősége. Úgyhogy Fluor itt szerintem egész korrektül elmagyarázta a közélethez való viszonyát mind előadóként, mind magánemberként. Egyedül azt lehet kifogásolni benne, hogy amikor szükségét érzi megszólalni közéleti ügyekben, az érdekes módon mindig olyankor történik, amikor őt érdeksérelem éri. (Mint most a fellépések korlátozásával.)
|
2020.08.01. 14:41 |
|
 |
YoungLife
|
Sziasztok!
Ez valakinek megvan esetleg?
Mohaman_feat._Game_-_Da_Flava_Story__Es_A_Tortenet_Kezdetet_Vette-CD-HU-2000-GOODTiMES
|
2020.08.01. 16:04 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://youtu.be/HGdyK7IihgY
Felhozta relatedkent. Atv, bombera eloben benyomja flournak h 20 eve hallgat reppet es a repp az rendszerellenes cuccs szoval hajra. Nekem teljesen véletlenül volt szerencsém élőben nézni a beszélgetést az ATV-n. Gondolkodtam is, hogy linkeljem-e be, de nem akartam szítani a vitát.  Nem kedvelem különösebben Fluort, a számait se szerettem már régen se (az első 1-2 Wellhello szám kivételével, de azok is inkább a Diaz miatt jöttek be), de itt szerintem kimondottan korrektül nyilatkozott. Nem tudom, mennyire volt őszinte, de ha igen, akkor mondott jókat. Nem csapódik politikai oldalakhoz, ha úgy érzi, meg kell szólalnia, megszólal, de a számaiban nem akar politizálni. Deego is kitért erre a Kool Kasko-s podcastban, sőt ő név szerint Funkra is hivatkozott amikor azt mondta, hogy nem igaz az, hogy a rap lényegénél fogva egy politizálós műfaj. Igen, született sok rapszám, ami politizál, de még több olyan született, ami nem. És aki nem a rendszerellenes szövegekben találja meg az önkifejezés módját, az ne olyan szövegeket nyomjon. Aki meg abban találja meg, az nyomjon olyat. Mindkettő lehet jó, és mindkettő lehet rossz, nem a témán múlik egy rapszöveg minősége. Úgyhogy Fluor itt szerintem egész korrektül elmagyarázta a közélethez való viszonyát mind előadóként, mind magánemberként. Egyedül azt lehet kifogásolni benne, hogy amikor szükségét érzi megszólalni közéleti ügyekben, az érdekes módon mindig olyankor történik, amikor őt érdeksérelem éri. (Mint most a fellépések korlátozásával.) En azt adom amit mondasz, mi sem, en sem politizaltam, sot nem is fogok semmilyen szinten mert egy nagy szinjateknak tartom az egeszet new yorktol tokioig. En is felve hozom fel, h az nka-s tamogatas szamomra egy masik teszta.
|
2020.08.02. 07:54 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://youtu.be/HGdyK7IihgY
Felhozta relatedkent. Atv, bombera eloben benyomja flournak h 20 eve hallgat reppet es a repp az rendszerellenes cuccs szoval hajra. Nekem teljesen véletlenül volt szerencsém élőben nézni a beszélgetést az ATV-n. Gondolkodtam is, hogy linkeljem-e be, de nem akartam szítani a vitát.  Nem kedvelem különösebben Fluort, a számait se szerettem már régen se (az első 1-2 Wellhello szám kivételével, de azok is inkább a Diaz miatt jöttek be), de itt szerintem kimondottan korrektül nyilatkozott. Nem tudom, mennyire volt őszinte, de ha igen, akkor mondott jókat. Nem csapódik politikai oldalakhoz, ha úgy érzi, meg kell szólalnia, megszólal, de a számaiban nem akar politizálni. Deego is kitért erre a Kool Kasko-s podcastban, sőt ő név szerint Funkra is hivatkozott amikor azt mondta, hogy nem igaz az, hogy a rap lényegénél fogva egy politizálós műfaj. Igen, született sok rapszám, ami politizál, de még több olyan született, ami nem. És aki nem a rendszerellenes szövegekben találja meg az önkifejezés módját, az ne olyan szövegeket nyomjon. Aki meg abban találja meg, az nyomjon olyat. Mindkettő lehet jó, és mindkettő lehet rossz, nem a témán múlik egy rapszöveg minősége. Úgyhogy Fluor itt szerintem egész korrektül elmagyarázta a közélethez való viszonyát mind előadóként, mind magánemberként. Egyedül azt lehet kifogásolni benne, hogy amikor szükségét érzi megszólalni közéleti ügyekben, az érdekes módon mindig olyankor történik, amikor őt érdeksérelem éri. (Mint most a fellépések korlátozásával.) En azt adom amit mondasz, mi sem, en sem politizaltam, sot nem is fogok semmilyen szinten mert egy nagy szinjateknak tartom az egeszet new yorktol tokioig. En is felve hozom fel, h az nka-s tamogatas szamomra egy masik teszta. Pacsi, egyetértünk.  Azt persze kívülállóként sose fogjuk tudni megállapítani, hogy egy előadó (Fluor vagy bárki más) tényleg azért nem politizál, mert nem ebben találja meg az önkifejezés módját, vagy csak azért, mert fél, hogy rajongókat vesztene, ha politizálna. Előbbi szerintem oké, utóbbi nem.
|
2020.08.02. 14:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Jó volt nagyon ez a Kool Kasko podcast, csak ajánlani tudom. Nem interjú, inkább két haver beszélgetése a hip-hoppal kapcsolatos dolgokról. Amikor a beatmakinggel kapcsolatos dolgokról beszéltek, használtak olyan szakkifejezéseket meg emlegettek olyan szoftvereket, hogy nekem kívülállóként fogalmam sem volt, miről beszéltek.  De szerencsére nem ez volt jellemző a beszélgetés egészére. Várom a következőt, remélem, hosszú lesz a sorozat. Jovo7en vasarnap jon az uj az Msquaddal. Na, ha már úgyis ők voltak a téma.  Lil' G-s Beatmaking kíváncsi vagyok, téma lesz-e, bár még nincs kint. szo van rola https://www.youtube.com/watch?v=fbktpLPAn0Q
|
2020.08.03. 07:16 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Jó volt nagyon ez a Kool Kasko podcast, csak ajánlani tudom. Nem interjú, inkább két haver beszélgetése a hip-hoppal kapcsolatos dolgokról. Amikor a beatmakinggel kapcsolatos dolgokról beszéltek, használtak olyan szakkifejezéseket meg emlegettek olyan szoftvereket, hogy nekem kívülállóként fogalmam sem volt, miről beszéltek.  De szerencsére nem ez volt jellemző a beszélgetés egészére. Várom a következőt, remélem, hosszú lesz a sorozat. Jovo7en vasarnap jon az uj az Msquaddal. Na, ha már úgyis ők voltak a téma.  Lil' G-s Beatmaking kíváncsi vagyok, téma lesz-e, bár még nincs kint. szo van rola https://www.youtube.com/watch?v=fbktpLPAn0QKöszi, láttam már, hogy kint van, de nem tudom, mikor lesz időm meghallgatni. Amint tudom, hallgatom. Viszont úgy tűnik, jegelik egy ideig ezt a Lil' G-s Beatmakinget, ugyanis a legújabb részben Hibrid és Imir működnek közre a Teswérből: Rizkay, Tibbah - Beatmaking 29. (közr. Hibrid, Imir)https://www.youtube.com/watch?v=SJEL4A4glIAEz szerintem hatalmas lett, az utóbbi időszak egyértelműen legjobb Beatmakingje, de az összes közül ott van a legjobbak közt. Sőt, még a Teswér számok közt is a jobbak közé tartozna. Ez lenne a helyes irány az M-Squad számára szerintem. Ráadásul Fiatal Veterán és Curtis is feltűnnek a videóban, beszállhattak volna reppelni, ha már ott vannak.  Főleg Fiatal Veteránnal néznék meg egy Beatmakinget.
|
2020.08.03. 14:04 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Jó volt nagyon ez a Kool Kasko podcast, csak ajánlani tudom. Nem interjú, inkább két haver beszélgetése a hip-hoppal kapcsolatos dolgokról. Amikor a beatmakinggel kapcsolatos dolgokról beszéltek, használtak olyan szakkifejezéseket meg emlegettek olyan szoftvereket, hogy nekem kívülállóként fogalmam sem volt, miről beszéltek.  De szerencsére nem ez volt jellemző a beszélgetés egészére. Várom a következőt, remélem, hosszú lesz a sorozat. Jovo7en vasarnap jon az uj az Msquaddal. Na, ha már úgyis ők voltak a téma.  Lil' G-s Beatmaking kíváncsi vagyok, téma lesz-e, bár még nincs kint. szo van rola https://www.youtube.com/watch?v=fbktpLPAn0QKöszi, láttam már, hogy kint van, de nem tudom, mikor lesz időm meghallgatni. Amint tudom, hallgatom. Viszont úgy tűnik, jegelik egy ideig ezt a Lil' G-s Beatmakinget, ugyanis a legújabb részben Hibrid és Imir működnek közre a Teswérből: Rizkay, Tibbah - Beatmaking 29. (közr. Hibrid, Imir)https://www.youtube.com/watch?v=SJEL4A4glIAEz szerintem hatalmas lett, az utóbbi időszak egyértelműen legjobb Beatmakingje, de az összes közül ott van a legjobbak közt. Sőt, még a Teswér számok közt is a jobbak közé tartozna. Ez lenne a helyes irány az M-Squad számára szerintem. Ráadásul Fiatal Veterán és Curtis is feltűnnek a videóban, beszállhattak volna reppelni, ha már ott vannak.  Főleg Fiatal Veteránnal néznék meg egy Beatmakinget. nem jegelik. A hybrides promom volt elobb. kesobb jott a lil g-s , hogy lesz.
|
2020.08.03. 16:30 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ja értem, nekem nem volt meg a Hibird-Imir-féle résznek a promója. Hát éles váltás lesz ezután a Lil' G... 
|
2020.08.04. 16:18 |
|
 |
|