Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
dub7 írta: Már elég sok helyről megkapta Siska, hogy elég gáz dolog tinilányokkal beefelni 40+osan, azért finomít most. Amit Siska csinál az is elég gáz. Nekem soha nem volt hiteles. mondjuk sztem hulyeseg volt erre az "en vagyok a rap"-re ugrani.
|
2020.08.21. 12:03 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Így van. Különösebben komolyan se lehet venni ezt egy gyereklány szájából. Gimmick az egész. Ugyanúgy, mint szinte az összes beef.
|
2020.08.21. 12:26 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Jó volt végig a Zenk-es Podkasko: már a BP Underground-ban is értékeltem, hogy az NKS az egyetlen a régi magyar UG csapatok közül, amelyik ma is fikázza a Ganxsta Zolee-ékat.  És Zenk még nevesítette is Siskát, akivel pedig vannak közös számai, hogy mennyire gáz, hogy közreműködött a Kartellel. Az is nagyon érdekes volt, amit a Brigád albumról mondott: nagyon kevés előadó szokta így bevallani utólag, hogy nincs megelégedve egy korábbi anyagával. Pedig eléggé közkedvelt a Brigád album, de én nagyon örültem, hogy ezt mondta róla Zenk, mert ezek szerint érzi azt, amit én is érzek rajta: szintje alatt teljesített az NKS azon a lemezen. A Killakikitt dominálta az albumot zenék és szövegek terén egyaránt, és bármennyire is próbálkoztak a Zenkék, nekik ez nem állt jól, nem tudtak olyan brilliáns ötletekkel előállni a szövegek terén, mint szoktak. Így aztán szerintem a valaha volt leggyengébb produktumukkal álltak elő, de ezek szerint ezt ők is érzik, és nagyon szimpatikus volt, hogy ezt nyilvánosan beismerte Zenk. Abszolut nyilt, oszinte interjunak tunt. Ez lenne az utirany. el kene tudni vonatkoztatni, attol, hogy nem tartom jo reppernek nem egyezik az ahogy latjuk a dolgokat meg stb attol meg lehetek joban valakivel. es a kozos munkat sem kene akadalyoznia addig mig te onazonos maradsz. Azt nezni, hogy ki kivel merre...hat megneheziteni. a dolgokat A pilvakereseket is beoltja, de bommal van kozose. Zenk ahogy latom, elfogadja masok donteseit de el is mondja , hogy o ettol messze van. Nagyon adom, amit írtál, valóban ez az egészséges hozzáállás, és úgy tűnik, Zenk-ben ez meg is van. Siska - Lil' G beef: Hát igen, Siska nem bírta ki, hogy ne csináljon magának hírverést, és ez most különösen bénán jött ki: pont most jön ki egy 2 éve írt szövege, amikor a "főnökei" Lil' G-vel közösen csinálnak Beatmakinget... Szerintem is gáz, de szerintem egy fokkal jobb, mint amikor Funk ilyen alig ismert figurákat oltogat, mint a Soul A New, Márkypapa meg hasonlók. Lil' G-t disselni legalább abból a szempontból bír sportértékkel, hogy ő egy nagyon ismert, nagyon meghatározó alakja lett a szcénának, aki rossz irányba viszi a fiatalokat, ezért szerintem fontos, hogy valaki helyre rakja. Más kérdés, hogy egy tinilányt nem feltétlenül ugyanolyan módon kéne disselni, mint egy 30+-os MC-t, mert ez így tényleg nem méltó egy olyan státuszban lévő rappertől, mint Siska. És hitelesebb lenne tőle bármilyen beef, ha mondjuk válaszolt Funk-nak: na, annak lett volna sportértéke...
|
2020.08.21. 12:46 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ez eszméletlen érdekes interjú volt, köszi még egyszer! Kimondottan élvezhetően beszél a csávó, ennyire közérthetően elmagyarázva még senkitől sem hallottam, miről szól ez a graffitis közeg. Érdekes az élettörténete is, és hát elég sokra vitte: még hollywoodi filmprodukciókba is be lehet kerülni a graffiti révén.
|
2020.08.23. 15:50 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=Zv_guR9r4zM PodKASKO - Zenk Az általa leírt zenekészítés folyamata sokkal inkább közelebb áll hozzám, mint az M-Squad által elmondott módszerek. Amikor elkezded csinálni a zenét, az visz el valahová, ez egy sokkal ösztönösebb folyamat, mint amikor leülsz, hogy most egy ilyen zenét akarok csinálni és megcsinálod. A tudatosság a legtöbb esetben agyoncsapja a zenét (szerintem). Hívhatjuk profizmusnak, hogy kitalálsz valamit és azt meg is tudod valósítani, de kis túlzással erre egy kis gyakorlás után bárki képes. Nekem sokkal izgalmasabb az alkotás, ha nincs "terv", hanem csak jön, ami benne van az adott hangulatodban. Ez kábé minden alkotótevékenységre igaz. Egyébkén nem vagy más csak "iparos".
|
2020.08.23. 16:49 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=Zv_guR9r4zM PodKASKO - Zenk Az általa leírt zenekészítés folyamata sokkal inkább közelebb áll hozzám, mint az M-Squad által elmondott módszerek. Amikor elkezded csinálni a zenét, az visz el valahová, ez egy sokkal ösztönösebb folyamat, mint amikor leülsz, hogy most egy ilyen zenét akarok csinálni és megcsinálod. A tudatosság a legtöbb esetben agyoncsapja a zenét (szerintem). Hívhatjuk profizmusnak, hogy kitalálsz valamit és azt meg is tudod valósítani, de kis túlzással erre egy kis gyakorlás után bárki képes. Nekem sokkal izgalmasabb az alkotás, ha nincs "terv", hanem csak jön, ami benne van az adott hangulatodban. Ez kábé minden alkotótevékenységre igaz. Egyébkén nem vagy más csak "iparos". Bár nem értek hozzá, de szerintem valahol ebben rejlik a különbség aközött, hogy megélhetésért/nézettségért csinálsz-e zenét vagy önmagában a zenélés szeretetéért. Az előbbi módon is lehet jót csinálni, ha profi az ember, de mindig hiányzik fog belőle valami kis plusz, amit csak az ösztönösség tud megadni. Legalábbis én így érzem.
|
2020.08.23. 17:57 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: dub7 írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=Zv_guR9r4zM PodKASKO - Zenk Az általa leírt zenekészítés folyamata sokkal inkább közelebb áll hozzám, mint az M-Squad által elmondott módszerek. Amikor elkezded csinálni a zenét, az visz el valahová, ez egy sokkal ösztönösebb folyamat, mint amikor leülsz, hogy most egy ilyen zenét akarok csinálni és megcsinálod. A tudatosság a legtöbb esetben agyoncsapja a zenét (szerintem). Hívhatjuk profizmusnak, hogy kitalálsz valamit és azt meg is tudod valósítani, de kis túlzással erre egy kis gyakorlás után bárki képes. Nekem sokkal izgalmasabb az alkotás, ha nincs "terv", hanem csak jön, ami benne van az adott hangulatodban. Ez kábé minden alkotótevékenységre igaz. Egyébkén nem vagy más csak "iparos". Bár nem értek hozzá, de szerintem valahol ebben rejlik a különbség aközött, hogy megélhetésért/nézettségért csinálsz-e zenét vagy önmagában a zenélés szeretetéért. Az előbbi módon is lehet jót csinálni, ha profi az ember, de mindig hiányzik fog belőle valami kis plusz, amit csak az ösztönösség tud megadni. Legalábbis én így érzem. Abszolut igazatok van. Lehet ez nem "profi", de az egbol csak ugy jon le, hogy elkezded valahol es abbol kialakul vmi. szovegnel is ez van. van amit megirtam rogton, ertsd megallas nelkul kijott. van amit "mozaikokbol" ragtam ossze hetek, honapaok alatt es pont ez, hogy nekem a "temazas" nagyon nem ment, hogy akkor irj arrol, hogy. persze volt ra precedens, de leginkabb "kenyelmetlen" volt iras kozben Yodaragorn írta: Ez eszméletlen érdekes interjú volt, köszi még egyszer! Kimondottan élvezhetően beszél a csávó, ennyire közérthetően elmagyarázva még senkitől sem hallottam, miről szól ez a graffitis közeg. Érdekes az élettörténete is, és hát elég sokra vitte: még hollywoodi filmprodukciókba is be lehet kerülni a graffiti révén. ugyanez, elvezetes volt az egesz. persze lehetett volna melyebbre menni, de pont eleg es konnyen emesztheto volt.
|
2020.08.23. 22:05 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
|
2020.08.30. 08:47 |
|
 |
Yodaragorn
|
Nagyon jó! Több ilyet is lehetne csinálni...
|
2020.08.30. 13:42 |
|
 |
Yodaragorn
|
Kool Kasko - Lila Köd feat. Bio (Official Video)https://www.youtube.com/watch?v=Cey7m_uoYAw
|
2020.08.30. 14:01 |
|
 |
Zoli, MP
|
Podkasko Norbaval lesz 30 perc mulva. 
|
2020.08.30. 19:29 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Nagyon jó! Több ilyet is lehetne csinálni... sajnos ez nem egy uj dolog. ez szerintem gaz, minden szempontbol.
|
2020.08.30. 19:33 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Podkasko Norbaval lesz 30 perc mulva.  Már meg is hallgattam nagyrészt.  Jó adás ez is: én nem is tudtam, hogy Norba ennyire eltávolodott a hip-hoptól. Igaz, hogy rég lehetett róla hallani (kivéve az Ultra K-s közreműködését), de én azt hittem, még csinálja a Hanyag Eleganciát, 4-5 még Stíluspakkot is kiadtak. Ehhez képest ebben a podcastban már-már outsiderként beszél. De a látásmódja, életszemlélete nagyon szimpatikus.
|
2020.08.31. 14:16 |
|
 |
Yodaragorn
|
Egy kitűnő trap paródia Janklovics Péterék jóvoltából. https://www.facebook.com/24ponthu/posts ... 2275747011Még csak a werkfilm, de az is szórakoztató. 
|
2020.09.01. 18:50 |
|
 |
Yodaragorn
|
Na, itt van. Rizkay, Tibbah - Beatmaking 30. (közr. Lil G.)https://www.youtube.com/watch?v=liwg1vo ... azOfficialNem mondom, hogy jó, sőt úgy is mondhatnám, hogy nem tetszik, de annyira nem szar, mint vártam. Ez egy normális rapszám, nem trash. Ami alatt nem azt értem, hogy színvonalas, hanem azt, hogy a nagy öregekre való tekintettel megpróbált a Lil' G egy rendes rapszöveget írni, és tisztességgel elreppelni. Nem mondom, hogy elsőre sikerült neki, de kinek sikerül elsőre? Most legalább megpróbálta.  (Feltéve, hogy tényleg ő írta a szöveget, és nem más írta meg neki. Tegyük fel jóhiszeműen, hogy nem más volt, mert a Tibbah azért tud ennél jobbat szerintem, pedig ő se egy top MC.)
|
2020.09.04. 15:02 |
|
 |
|