Szerző |
Üzenet |
dub7
Adminisztrátor
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta: Na, itt van. Rizkay, Tibbah - Beatmaking 30. (közr. Lil G.)https://www.youtube.com/watch?v=liwg1vo ... azOfficialNem mondom, hogy jó, sőt úgy is mondhatnám, hogy nem tetszik, de annyira nem szar, mint vártam. Ez egy normális rapszám, nem trash. Ami alatt nem azt értem, hogy színvonalas, hanem azt, hogy a nagy öregekre való tekintettel megpróbált a Lil' G egy rendes rapszöveget írni, és tisztességgel elreppelni. Nem mondom, hogy elsőre sikerült neki, de kinek sikerül elsőre? Most legalább megpróbálta.  (Feltéve, hogy tényleg ő írta a szöveget, és nem más írta meg neki. Tegyük fel jóhiszeműen, hogy nem más volt, mert a Tibbah azért tud ennél jobbat szerintem, pedig ő se egy top MC.) Ha objektívek próbálunk lenni, szóval, ha csak halljuk a számot és nem tudjuk kik csinálták, akkor én azt mondanám, hogy a zene az szar, a szöveg átlagos. Engem már az zavar, hogy miért kap ekkora saváradatot ez a kiscsaj. Nem nagy lirikus, de a magyar rapszövegek kábé 80%-a nem jobb ennél. Az meg, hogy ki milyen példát mutat a fiatalságnak egy álszent okoskodás. Nem tudok mondani sok olyan előadót, akinek nem hallottam ma már nehezen vállalhatónak tűnő szövegét. Sőt van egy csomó pozitív üzenetű szövegeket elreppelő előadó, aki egyébként egy sunyi, jellemtelen szarházi.
|
2020.09.04. 17:14 |
|
 |
Sixfeet
|
dub7 írta: Engem már az zavar, hogy miért kap ekkora saváradatot ez a kiscsaj. Nem nagy lirikus, de a magyar rapszövegek kábé 80%-a nem jobb ennél. Az meg, hogy ki milyen példát mutat a fiatalságnak egy álszent okoskodás. Nem tudok mondani sok olyan előadót, akinek nem hallottam ma már nehezen vállalhatónak tűnő szövegét. Sőt van egy csomó pozitív üzenetű szövegeket elreppelő előadó, aki egyébként egy sunyi, jellemtelen szarházi. Amúgy ezzel baromira együttérzek. Lehet amiatt mert a magyar rapperek nagyrésze tényleg átment a lázadásból ebbe a konformáló hasitasis CSOK-felvevős családorientált IT-szektorban dolgozó felső középosztálybeli felvilágosult kulturcentrista balfaszságba, de ez az állandó álszent fröcsögés az értékképviseletről meg a "régen minden jobb volt"-tal nem teszi különbbé lassan a mai oldhead rapperek nagyrészét azoknál a tata rokkereknél akik a 90-es meg a 2000-es években amiatt fikázták még a tartalmasabb rappereket is hogy a rap műfajból eredendően nem lehet tartalmas. Szarnak amúgy ez szar, de igen, nem borzasztóan szar úgy, hogy a magyar raphez képest is színvonal alattit hozott (az más kérdés hogy általában mi a színvonalas de ebbe ne menjünk bele). A dislike-ok bizonyos aránya amúgy szerintem mindenképpen Tibbahék meg a Bloose önmagukat illető szájbaszarását illeti a nemrégiben kikerült Siskás piszlicsáré perpatvart követően.
|
2020.09.04. 19:03 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Ha Lil G-n most kiakadunk, akkor ezen annó miért nem. Félre értés ne essék, nem akarok álszentkedni, a rapnek része ez a verbális poresz, csak most ne kezdjünk már el értékvesztésről beszélni. Amúgy szerintem a sokkal nagyobb gáz ez vagy ez. Ultragáz! Kézakézben, napsugár, egymásillata, homokbarajzoltszív... Ezek nekem ne osszanak real hip-hopról.
|
2020.09.04. 19:35 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8735 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Teljesen egyetértek mindkettőtökkel. Viszont nem gondolom, hogy a Bloose Broavaz-nak nagyot ártott volna ez. Persze most mindenki dislike-ol, a kommentek közt nincs konkrétan egy pozitív sem, de ugyanúgy meg fogják (én is meg fogom) hallgatni a későbbieket is, és ha lesz olyan (márpedig lesz), ami kompatibilis az átlag magyar hip-hop hallgató "real hip-hop" koncepciójával, akkor ugyanúgy menni fog a rajongás a kommentekben. Esetleg egy-ketten felhívják majd a figyelmet az inkonzisztenciákra.
A dub által linkelt Siska számokat pedig én is mindig gáznak tartottam, sose voltam Siska fan, viszont abból a szempontból én mindenképp Lil' G fölé helyezném Siskát, hogy ő tud jól reppelni, ha akar, csak sokszor nem akar. Lil' G ezt még nem bizonyította.
|
2020.09.05. 14:56 |
|
 |
Sixfeet
|
Dehogyis ártott, persze. Ez egy egy videós kitombolás. A következmény nélküliség vagy a következetesség hiánya legalább annyira hungarikum státuszra jelölhető lenne csakúgy mint vidéken a toll felvásárló jelensége. De a Lmen Prala Oké Boomer-je után a világ naivitása figyelmen kívül hagyni azt a jelenséget hogy szándékos célzattal készítenek direkt mód fröcsögést kiváltó marketing stratégiákat, hiszen kevés dolog indítja be organikusan a konstans látogatói forgalmat - egyúttal akár az ajánlott sávba helyezést - mint mérges kommenterek 12-től 48 évig akik a Navy Seal Copypasta real hip-hop-ra átültetett adaptációját írják le újra és újra.
Feltéve ha szeretnénk követni a magyar rappet ugyebár.
|
2020.09.05. 17:07 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8735 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Sixfeet írta: Dehogyis ártott, persze. Ez egy egy videós kitombolás. A következmény nélküliség vagy a következetesség hiánya legalább annyira hungarikum státuszra jelölhető lenne csakúgy mint vidéken a toll felvásárló jelensége. De a Lmen Prala Oké Boomer-je után a világ naivitása figyelmen kívül hagyni azt a jelenséget hogy szándékos célzattal készítenek direkt mód fröcsögést kiváltó marketing stratégiákat, hiszen kevés dolog indítja be organikusan a konstans látogatói forgalmat - egyúttal akár az ajánlott sávba helyezést - mint mérges kommenterek 12-től 48 évig akik a Navy Seal Copypasta real hip-hop-ra átültetett adaptációját írják le újra és újra.
Durva ez a marketingstratégia. Ez az Eazy-E féle megközelítés túltolása: "all publicity is good publicity".
|
2020.09.06. 14:37 |
|
 |
Sixfeet
|
Egyrészt ez Eazy előtt is jelenség volt, de másrészt Eazyt nem venném ezzel egy kalap alá mert számára számított az, hogy a saját imidzsét ne hazudtolja meg, továbbá hogy ne állítson olyat ami önmagától idegen vagy rosszabb fényben tüntetné őt fel.
Ez a nagyon durván, szánt szándékkal és sarkítottan "bohócot csinálni azokból az elvekből amiket én magam is képviselek, és akkor önmagamból is" dolog, ez szerintem 6ix9ine előtt ennyire sarkítottan nem volt jelen sehol sem. Persze hogy voltak nagyon gázul elvtelen előadók, de akik külön főműsoridőbe teszik címlapanyagnak az elvtelenségüket, ez szerintem még az amcsi rapben se volt ennyire jellemző ezelőtt, és bár nálunk is meg volt ennek már a prototípusa az RTM-el a 2010-es évek elején, ennyire szándékosan még ők se csinálták szerintem.
|
2020.09.06. 18:58 |
|
 |
Zoli, MP
|
ujraindult https://hiphop.hu/A tamogato az NKA
|
2020.09.06. 20:50 |
|
 |
Yodaragorn
|
Sixfeet írta: Egyrészt ez Eazy előtt is jelenség volt, de másrészt Eazyt nem venném ezzel egy kalap alá mert számára számított az, hogy a saját imidzsét ne hazudtolja meg, továbbá hogy ne állítson olyat ami önmagától idegen vagy rosszabb fényben tüntetné őt fel.
Igen, ezért írtam, hogy ez a "túltolása" az Eazy-E féle mondásnak. Nyilván Eazy ezt úgy értette, ahogy te írtad. hiphop.hu-nál pedig ez már a sokadik próbálkozás, szkeptikus vagyok, hogy hosszabb életű lesz-e, mint az utóbbi egy-kettő. A koncepció egyelőre nem világos: úgy tűnik, mintha nem egy híroldal akarna lenni, hanem inkább egyfajta magyar hip-hop adatbázis, ami összegyűjti az előadók klipjeit/zenéit.
|
2020.09.07. 21:55 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2020.09.13. 06:36 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=esZllW0SNyUGyöremix! & Kasko Pt. 1 | Vinyl Digging, Syndicate, Korai Hiphop Hőstörténetek | Podkasko #5
|
2020.09.14. 10:31 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=esZllW0SNyU Györemix! & Kasko Pt. 1 | Vinyl Digging, Syndicate, Korai Hiphop Hőstörténetek | Podkasko #5 Hűha, ez is jónak ígérkezik, köszi! Én is javasoltam neki a 2. adás után kommentben, hogy hívja megy Györemixet, de nem akarom magamnak tulajdonítani az érdemet: valószínűleg tőlem függetlenül is meghívta volna. 
|
2020.09.14. 20:17 |
|
 |
Yodaragorn
|
Most már hivatalosan is Kartel tag lett Siska Finuccsihttps://offmedia.hu/hiphop/most-mar-hiv ... 2T-PWV2lRUMivaaan???  Kíváncsi lennék, hogy a 15 évvel ezelőtti Siska, aki nagyban szidta a Ganxstáékat, mit szólt volna ehhez... Ettől függetlenül is nagy hülyeség ez Siska részéről: ő van akkora tehetség, hogy saját jogán ott legyen a magyar hip-hop legnagyobbjai között (más kérdés, hogy ezt a tehetségét mire pazarolja el - ahogy arról nemrég szó volt ebben a topikban), ehhez képest most beáll a Ganxsta Zolee mögé másodhegedűsnek, ami nem méltó szerep hozzá. Bármelyik valaha volt Kartell tagnál lényegesen jobb rapper a Siska szerintem. És ezt azzal együtt mondom, hogy sose voltam egy Siska fan: egy-két száma van, ami nagyon bejön, a többi vagy nem az én stílusom, vagy szimplán gáz, vagy egyszerűen emberileg irritál a Siska. De azt mindig elismertem, hogy az övé a magyar hip-hop egyik legkomolyabb flowja.
|
2020.09.15. 21:29 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
de kinek a helyére kerül? mert zolee mellé nem kell még egy side, nem?
szerk.: olvasom már, lory helyére került.
|
2020.09.15. 21:38 |
|
 |
Dogg-Pound
|
https://www.blikk.hu/sztarvilag/zene/25-eves-animal-cannibals-takaritono-remix/wv9nflsTIRPA - FERTŐZ (OFFICIAL MUSIC VIDEO) https://youtu.be/yEtyUYydBEgA zene és a klip is jó,csak mit keres benne Lil G? Ennyire felkapott lett? Nekem nagyon nem szimpatikus a "csaj"...
|
2020.09.20. 20:02 |
|
 |
|