Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Trendgang szerk: https://www.youtube.com/watch?v=XafOL1sqbuEAhogy irtak kommentben is.par ilyen video es megabeef lesz itt. Az ug/ real arcokat osszedobni a pop reppel. U.i. wolfie leheta punnanyval popposabb vizekre evezett de iszonyat er a rephez. Jajj, ezt akartam én is linkelni, lehidaltam ettől a videotól pozitív értelemben. Minden tiszteletem a Wolfie-é, hogy ebbe így beleállt, és miután megtudta, hogy BSW, utána se tiltotta le, hogy közzétegyék a videót. És szakmailag is tényleg jókat mond. Mondjuk a stílust én kicsit visszafogtam volna, de tartalmilag 5*. Érdemes még megnézni a csatornán a Saiid "Trónok harca" szövegelemzését: ennek az embernek tényleg minden sora mögött van valami háttérsztori. Siska "Jön a tré" szövegelemzése kevésbé magvas, de szórakoztató az is.  Saiid-nak is van amúgy egy hasonló videója, mint a Wolfie-féle BSW-s video: ő egy Day szöveget kapott. Ő szolidabban kritizál, de jókat mond nagyon ő is. Az újvonalas arcok videóira viszont nem vitt rá a lélek... Egyedül azt néztem meg, amiben Tiah véleményezi egy új boombapes arc (3,14) klipjét, de olyan szinten nem tudott hozzátenni semmit a csaj, hogy a többi újvonalas arc videójától el is ment a kedvem... de pl ha nem elemezte volna ki a szoveget, tudtad volna , hogy "o" batman? sose tudhatjuk meg, hogy mennyi a "belsos" poen. rengeteg ilyen eloado van akinek a szovege mogott, hasonloan sok megtortent dolog van es nem csak arra megy, hogy jol hangozzon. ezt most nem said ellen vagy mellett irtam csak egy megjegyzes.
|
2020.10.12. 22:08 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8735 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Igazad van, nem tudhatjuk meg sose, hogy mennyi a belsős poén, de szerintem lehet sejteni. Ha egy előadó szövegeinél az a benyomásod, hogy még sokadik hallgatásra is fel tudsz fedezni valami új csavart, ami addig nem tűnt föl (az AKPH szövegek szerintem ilyenek), akkor ott valószínű, hogy vannak ilyen belsős poénok is. És külföldön lehet, hogy van sok előadó, aki ilyen szövegeket tud írni, de Magyarországon viszonylag kevés. Olyanok lehet, hogy vannak többen, akik olyan dolgokat írnak bele a szövegeikbe, amit csak ők értenek, más nem, de az nem olyan jó: az lesz az igazán szórakoztató, ha olyan easter eggeket rejt el a szerző a szövegben, amit sokadik hallgatásra, komoly odafigyeléssel akár meg is tudsz fejteni magadtól. Ilyen szövegeket szerintem nem sokan írnak itthon, és ez az én szememben emeli Saiid értékét.
|
2020.10.13. 22:50 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Igazad van, nem tudhatjuk meg sose, hogy mennyi a belsős poén, de szerintem lehet sejteni. Ha egy előadó szövegeinél az a benyomásod, hogy még sokadik hallgatásra is fel tudsz fedezni valami új csavart, ami addig nem tűnt föl (az AKPH szövegek szerintem ilyenek), akkor ott valószínű, hogy vannak ilyen belsős poénok is. És külföldön lehet, hogy van sok előadó, aki ilyen szövegeket tud írni, de Magyarországon viszonylag kevés. Olyanok lehet, hogy vannak többen, akik olyan dolgokat írnak bele a szövegeikbe, amit csak ők értenek, más nem, de az nem olyan jó: az lesz az igazán szórakoztató, ha olyan easter eggeket rejt el a szerző a szövegben, amit sokadik hallgatásra, komoly odafigyeléssel akár meg is tudsz fejteni magadtól. Ilyen szövegeket szerintem nem sokan írnak itthon, és ez az én szememben emeli Saiid értékét. a kettot szerintem kulonvennem: a "belsos" poen szleng vs jol megirt szoveg ami gondolkozasra kesztet es egy ido utan rajossz, hogy ahhhh
|
2020.10.14. 09:00 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8735 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Igazad van, nem tudhatjuk meg sose, hogy mennyi a belsős poén, de szerintem lehet sejteni. Ha egy előadó szövegeinél az a benyomásod, hogy még sokadik hallgatásra is fel tudsz fedezni valami új csavart, ami addig nem tűnt föl (az AKPH szövegek szerintem ilyenek), akkor ott valószínű, hogy vannak ilyen belsős poénok is. És külföldön lehet, hogy van sok előadó, aki ilyen szövegeket tud írni, de Magyarországon viszonylag kevés. Olyanok lehet, hogy vannak többen, akik olyan dolgokat írnak bele a szövegeikbe, amit csak ők értenek, más nem, de az nem olyan jó: az lesz az igazán szórakoztató, ha olyan easter eggeket rejt el a szerző a szövegben, amit sokadik hallgatásra, komoly odafigyeléssel akár meg is tudsz fejteni magadtól. Ilyen szövegeket szerintem nem sokan írnak itthon, és ez az én szememben emeli Saiid értékét. a kettot szerintem kulonvennem: a "belsos" poen szleng vs jol megirt szoveg ami gondolkozasra kesztet es egy ido utan rajossz, hogy ahhhh Jó, igazad van, csak máshogy szerintem nem tudsz következtetni a "belsős poénok" jelenlétére, csak ha összekötöd a kettőt. De arra most rávezettél, hogy valószínűleg irreleváns, hogy hány "belsős poén" van egy szövegben, mert mi azokat úgyse értjük.  Hallgatói szempontból az a lényeg, hogy megfejthető sorok legyenek, amik sokadik hallgatásra is tartogatnak meglepetéseket.
|
2020.10.14. 20:48 |
|
 |
Yodaragorn
|
Na, ez is egy érdekes video a Tr3ndgang csatornán: https://www.youtube.com/watch?v=F6x1Yvm ... =TR3NDGANGSiska a Pixához fűződő viszonyáról. Nem mond szépeket ahhoz képest, hogy mekkora spanok voltak régen.
|
2020.10.14. 21:45 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2020.10.19. 22:01 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=J64UhzT08G8 Wolfienak respekt  Egyetértek, tök jó ez is, sőt Wolfie a legjobb az egész Tr3ndgang-ben. A végefelé már olyan kommenteket kapott, amik gyakorlatilag már voltak előtte más megfogalmazásban, de ez a szerkesztő hibája. Ő nagyon szimpatikusan reagálta le az összeset. És a legdurvább az, amit a Láv című Punnany számról mondott: tudjátok rólam, hogy nekem itthon a Punnany etalon, de az újabb számaik közt van egy, ami nem tetszett, és ez a Láv. Az már nekem is túl pop. Szerencsére azóta kijött két új számuk, a Towább és az APP/OS, amik viszont tök jók, úgyhogy ezt a Lávot én egyszeri kisiklásként könyvelem el. De gáznak tartottam, hogy már annyira elpopposodtak, hogy a Wolfie egy sort se kapott a dalban. Na most itt kiderült, hogy kapott volna ő sort benne, csak ő volt az, aki nem akart!  És tényleg tisztelet érte, hogy ezt bevallja, hogy van egy száma a csapatának, ami neki annyira nem jött be, hogy nem akart a részese lenni. Ezek szerint vannak azért művészeti konfliktusok közte és a Máté közt: eddig is sejthető volt, de ennyire expliciten egyikük se mondta ki eddig.
|
2020.10.23. 14:38 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=J64UhzT08G8 Wolfienak respekt  Egyetértek, tök jó ez is, sőt Wolfie a legjobb az egész Tr3ndgang-ben. A végefelé már olyan kommenteket kapott, amik gyakorlatilag már voltak előtte más megfogalmazásban, de ez a szerkesztő hibája. Ő nagyon szimpatikusan reagálta le az összeset. És a legdurvább az, amit a Láv című Punnany számról mondott: tudjátok rólam, hogy nekem itthon a Punnany etalon, de az újabb számaik közt van egy, ami nem tetszett, és ez a Láv. Az már nekem is túl pop. Szerencsére azóta kijött két új számuk, a Towább és az APP/OS, amik viszont tök jók, úgyhogy ezt a Lávot én egyszeri kisiklásként könyvelem el. De gáznak tartottam, hogy már annyira elpopposodtak, hogy a Wolfie egy sort se kapott a dalban. Na most itt kiderült, hogy kapott volna ő sort benne, csak ő volt az, aki nem akart!  És tényleg tisztelet érte, hogy ezt bevallja, hogy van egy száma a csapatának, ami neki annyira nem jött be, hogy nem akart a részese lenni. Ezek szerint vannak azért művészeti konfliktusok közte és a Máté közt: eddig is sejthető volt, de ennyire expliciten egyikük se mondta ki eddig. Nem kell ide konfliktus, sztem csak annyit mondott, hogy ok, ezt nem erzem annyira. mas szint, de nalunk is ez van/volt. bocsi nem erzem az alapot, vagy legyen ez egy nota amiben csak ketten vagyunk es nem hiaba voltak csak szolo notak is.
|
2020.10.23. 14:42 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=J64UhzT08G8 Wolfienak respekt  Egyetértek, tök jó ez is, sőt Wolfie a legjobb az egész Tr3ndgang-ben. A végefelé már olyan kommenteket kapott, amik gyakorlatilag már voltak előtte más megfogalmazásban, de ez a szerkesztő hibája. Ő nagyon szimpatikusan reagálta le az összeset. És a legdurvább az, amit a Láv című Punnany számról mondott: tudjátok rólam, hogy nekem itthon a Punnany etalon, de az újabb számaik közt van egy, ami nem tetszett, és ez a Láv. Az már nekem is túl pop. Szerencsére azóta kijött két új számuk, a Towább és az APP/OS, amik viszont tök jók, úgyhogy ezt a Lávot én egyszeri kisiklásként könyvelem el. De gáznak tartottam, hogy már annyira elpopposodtak, hogy a Wolfie egy sort se kapott a dalban. Na most itt kiderült, hogy kapott volna ő sort benne, csak ő volt az, aki nem akart!  És tényleg tisztelet érte, hogy ezt bevallja, hogy van egy száma a csapatának, ami neki annyira nem jött be, hogy nem akart a részese lenni. Ezek szerint vannak azért művészeti konfliktusok közte és a Máté közt: eddig is sejthető volt, de ennyire expliciten egyikük se mondta ki eddig. Nem kell ide konfliktus, sztem csak annyit mondott, hogy ok, ezt nem erzem annyira. mas szint, de nalunk is ez van/volt. bocsi nem erzem az alapot, vagy legyen ez egy nota amiben csak ketten vagyunk es nem hiaba voltak csak szolo notak is. Jó, igazad van, nincs ezzel semmi gond. Csak eddig nem voltak ilyen Punnany számok: voltak mindkettejüknek szóló próbálkozásaik, de azt nem Punnany Massif-nak nevezték, hanem saját nevük alatt jött ki. (Mínusz a FEL2 lemezen lévő két szóló szám, de azok csak ilyen rövid szösszenetek, nem is valami ismertek.) Persze a Meszi meg a Szabi énekelnek a dalban, de a Punnany az annyira Wolfie+Rendben, hogy a Láv előtt nekem elképzelhetetlen volt jelentősebb Punnany szám, amiben nincs benne valamelyikük. Ez számomra azt jelzi, hogy korábban nagyobb lehetett köztük az összhang, de teljesen igazad van, hogy önmagában nincs semmi gond azzal, ha készül egy ilyen dal.
|
2020.10.24. 14:29 |
|
 |
Dogg-Pound
|
ESCOBAR feat WANTED RAZO & PAJA G x ERDŐS VIOLA km RHINO - Kezeket dobd fel 2 (Official Music Video) https://youtu.be/NkN_EErpVYUPaja része lett szerintem a legjobb,mármint a többihez képest 
|
2020.10.26. 15:03 |
|
 |
Yodaragorn
|
Dogg-Pound írta: ESCOBAR feat WANTED RAZO & PAJA G x ERDŐS VIOLA km RHINO - Kezeket dobd fel 2 (Official Music Video) https://youtu.be/NkN_EErpVYUPaja része lett szerintem a legjobb,mármint a többihez képest  Meglepő volt Erdős Violát egy ilyen számban hallani: eddig csak trapben hallottam őt. Nem mondom, hogy különösebben jól nyomná, de ahhoz képest, hogy Lil' G-vel volt közös száma, nála egyértelműen jobb szerintem.
|
2020.10.26. 22:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
Wolfie is elmondta, hogy kb penzt akart keresni azert valtottak style-t https://www.veol.hu/kultura/helyi-kultu ... k-4119388/"A Klasszik lemez után azért váltottunk egy nagyobbat, mert azt éreztük, hogy a hazai hiphop népszerűsítésére az akkorinál nagyobb lehetőség és megfelelőbb időpont nem lesz. Bevállaltuk azt is, hogy ezzel kiváltjuk az underground közeg nemtetszését, de így tudtunk mi is és a hazai hiphop is szintet lépni. Egy zenekarnak vagy egy alkotó embernek szüksége van arra, hogy mindig egyre feljebb tegye a lécet. Mi annak idején mindenféle tehetségkutató versenyt megnyertünk, rengeteget koncerteztünk, felléptünk mindenhol, de évről évre mindig ugyanaz volt minden. Ki kellett mozdulnunk a komfortzónánkból, mert egy idő után az állandó ismétlődés is motiválatlanná tudja tenni az embert."
|
2020.10.27. 11:33 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Wolfie is elmondta, hogy kb penzt akart keresni azert valtottak style-t https://www.veol.hu/kultura/helyi-kultu ... k-4119388/"A Klasszik lemez után azért váltottunk egy nagyobbat, mert azt éreztük, hogy a hazai hiphop népszerűsítésére az akkorinál nagyobb lehetőség és megfelelőbb időpont nem lesz. Bevállaltuk azt is, hogy ezzel kiváltjuk az underground közeg nemtetszését, de így tudtunk mi is és a hazai hiphop is szintet lépni. Egy zenekarnak vagy egy alkotó embernek szüksége van arra, hogy mindig egyre feljebb tegye a lécet. Mi annak idején mindenféle tehetségkutató versenyt megnyertünk, rengeteget koncerteztünk, felléptünk mindenhol, de évről évre mindig ugyanaz volt minden. Ki kellett mozdulnunk a komfortzónánkból, mert egy idő után az állandó ismétlődés is motiválatlanná tudja tenni az embert." Ez egy nagyon őszinte idézet Mentha-tól, és valóban, nagyjából ezt mondta Wolfie is, csak rövidebben. Szimpatikus is, hogy nem akarják azt mondani, hogy ők ugyanazok, mint régen voltak, hanem kimondják, hogy igen, tudatos döntés volt a pop felé nyitás. És egyébként meg is értem őket, én nem hibáztatom őket ezért. Így is tudnak színvonalas dolgokat csinálni, amiket szívesen hallgatok (főleg a Punnany), de azért mi, régi hip-hop rajongók azért valahol sírunk is emiatt, hogy nem fogjuk már hallani azt a feelinget, amit a legjobban szerettünk a zenéikben. Egyébként nem csak ez az idézet jó a Mentha interjúból, hanem az egész! Tetszik, hogy ilyen őszintén beszél a zenekar nehézségeiről, sajnálom őket.
|
2020.10.27. 23:44 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=F-KhgovM1OwAza & Kasko Vol.1 | Az Igazi Kezdet, Wu-Tang, Wacuum, Scarcity, Sampling | Podkasko #8
|
2020.11.09. 23:56 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=F-KhgovM1Ow Aza & Kasko Vol.1 | Az Igazi Kezdet, Wu-Tang, Wacuum, Scarcity, Sampling | Podkasko #8 Nem bírom Aza és a Killakikitt zenéit, de ez az interjú nagyon kellemes meglepetés volt, az egyik legjobb Podkasko rész eddig. Nagyon jók a sztorik: a 2002-es (vagy 2003-as?) RZA koncertről én már csak legendákat hallhattam, de azt nem gondoltam, hogy ennyire amatőrként szervezte le Aza.  Azt se tudtam, hogy a Wacuum Airs hogyan "esett szét" a 2000-es évek második felében: most derült ki erről minden, de legalább néhány infót kaptunk. Várom a második részt! Más: 2020 egyik legjobb magyar rapszáma jött ki tegnap szerintem. Nálam legalábbis hibátlan. Bigmek - Gyávák fegyvere (közr. 4tress, DSP)https://www.youtube.com/watch?v=by2UJal ... azOfficial
|
2020.11.12. 15:40 |
|
 |
|