Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 01:23

Hozzászólás a témához  [ 88 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 Egészség és életmód 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Hozzászólás Egészség és életmód
Most a koronavírus kapcsán jutott eszembe, hogy érdemel egy külön helyet ez a téma is.
Jöhet minden, ami kapcsolódik. Táplálkozás, életmód, életvitel... stb.

UI: Egyébként remélem, hogy mindenki jól van és sem a betegség, sem a hisztéria nincs túl nagy hatással az életetekre.

2020.04.14. 16:58

Hozzászólás Re: Egészség és életmód
Akkor kezdem en.
Ugye en evekig prof sportolonak keszultem, de a 90-es evek vegen es a 2000 evek elejen nem volt meg itthon taplalkozasi tanacsadas es hasonlo dolgok, tehst csak a testmozgas maradt.
Most hogy nem vagyok se profi focista, se rapsztar marad az egeszsegesebb taplalkozas, kevesebb, sokkal kevesebb mozgassal.
Persze, nem magamtol valtottam, de nem banom egyaltalan.
Megjegyeznem, hogy nem vagyok atyauristen, szoval boven lehetne meg fokozni a hozzaallasomat:

10+ eve semmi meki, burger, se kola, se cukros uditoital.
Leginkabb otthon keszul a kaja, mert legalabb tudom, hogy meg van mosva es pl nincs tele fossal, szoval a boltban kb minden osszetetel elolvasva es a legkevesbee szar megy a kosarba, de vegyszermentes kert is ad par jo falatot: retek, salata stb.

Kenyeret evek ota magunknak. Mondjuk nem nagy ordongosseg: az aranyok megvannak, be a gepbe. Dagasztja, majd suto.
Kulonbozo magokkal van varialva , mint pl: tokmag, szotyi, stb..

A gyogyszereket nem kedvelem. Utoljara kb 3 eve volt lazam, harsfa tea+ palinka kombo levitte 1 nap alatt.
Teakbol is a termeszetben szedett gyogynovenyekre szavazok. Leszeded, megszaritod, leforrazod.
Naponta turmix, amiben van gyumolcs, zoldseg es meg olyan dolgok amikre ra sem kerdezek az asszonynal, mert tutti nem innam meg ha tudnam mi az :lol:
szoval ha vitamin akkor szervesen kerul belem.

Tusfordo helyett szappan, de itt is megnezve mi kerul bele, mert annyi ganyt tolnak ezekbe a cuccokba, hogy hihetetlen.

Par joga es mudra gyakorlatot vegzek. Ha sikerult rendszeresiteni oket, akkor tok jo minden, de ha nem mint ,most azert erzem a hatasat.
Ugyebar az ember ugy van vele ha mar ok minden akkor abbahagyja , pedig akkor kene folyatni.

ESSS nevetni fogtok:
lassan 3 eve semmi izzadasgatlo, max egy kis szodabikarbona, de van hogy semmi.
Es nem nem vagyok budos. persze eloszor csak otthon voltam igy, de a szervezet kiurul es max akkor leszel budos ha futsz egy nagyot.
Vicc, hogy vmi akar 48 oran is illatosan tart. Bakker az emberi test ilyen, fertotlenit, ki kell jonnie a mereganyagoknak.

Sorolhatnam napestig es igy leirva nagyon tomor es csapongonak tunik tudom :) meg mintha vmi oldaltaskas hippi lennek, de higyjetek el , nincs errol szo :lol:

2020.04.14. 17:53
Adminisztrátor

Ezek teljesen jó dolgok. Ha már törekszik az ember és változtat pár dolgon, akkor az már sokat jelent az egészség szempontjából.
Gyorskajáldába szoktunk enni, de a mindennapos az a saját magunk által készített étel. (na jó ezt persze az asszony csinálja :) )
Kenyeret van, hogy egész héten nem eszek, de néha hidegkajához belefér.
7 éve kimarad a reggeli, 12-20-ig van 2 kajálás. Amikor kezdtem ebből az egyik csak zöldség+gyümölcs volt + egy héten egyszer 24 óráig nem kajáltam, most már ez ritkább.
Sport az már inkább csak futás, heti 3-4 alkalom, most 4-5 km, de egyébként 6-10. Régebben nyomtam minden évben egy hivatalos félmaratont, de pár éve idő hiányában ez kimaradt.
Gyógyszereket én se nagyon eszek, a felnőtt életemben szerintem 2 kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor ettem gyógyszert, gyerekkoromban se tömtek vele szerencsére.
Futás miatt néha egy magnézium kúra + porcerősítő táplálék kiegészítő lemegy, de én is próbálom inkább a normális étrenddel bevinni a cuccokat.

2020.04.15. 04:27

Az igen, Zoli, nem is gondoltam, hogy te ennyire rajta vagy az egészséges életmódon! :)

dub: a reggeli az pedig fontos lenne nagyon. Apám gasztroenterológus, neki ez vesszőparipája: napi ötszöri étkezés, inkább többször kevesebbet, és a reggeli ne maradjon ki, mert az nagyon rendbe tudja tenni a bélmozgást. Csomó bélmozgászavaros betege van, akikről kiderül, hogy nem reggeliznek rendszeresen.

Egyébként szimpatikus dolgokat írtatok. Engem a szülei háttér miatt gyerekkorom óta nagyon ráneveltek az egészséges életmódra, szóval nekem szerencsére a nagy része természetes módon jön, nagyon sokat számít a neveltetés. Mindig egészségesen táplálkoztam: napi 1 gyümölcs, nehéz/zsíros/túlfűszeres ételeket kerülöm. Gyorskaja, kóla meg ilyen műdolgok jóideje egyáltalán nem fogynak. Azon kevesek közé tartozom, akik a cigit még csak ki se próbálták soha, alkoholt azt fogyasztok, de az egyetemista évek elteltével most már jóval szolidabb mennyiségben. :)

Ovis korom óta úszom, ált. sulis, középsulis években heti 2 úszóedzés mellé hozzájött heti 1-2 kosarazás, plusz a standard tesi órák. Egyetemi évek alatt ez sajnos lecsökkent heti 1 úszásra, de 4-5 azt visszatornásztam heti 2-re, 2 és fél éve pedig elkezdtem jógázni. Elsősorban mentális okokból kezdtem el, segíti a koncentrációt, megtisztítja a fejet a fölös gondolatoktól, segít ellazulni, relaxálni. De nyilván fizikálisan is jó. Azóta heti 3 sportot nyomok (vagy 2 úszás + 1 jóga, vagy 1 úszás + 2 jóga kombóban). Mióta karantén van, nagyon hiányzik az úszás, azóta heti 2 online jóga + 1 bringázás. :)

Egyébként nem kell ezt túlgondolni szerintem. Ha az ember el tudja érni, hogy rutinná váljon a rendszeresség a táplálkozásban, ne zabálja túl magát, és kerüli a műkajákat, akkor szerintem szinte bármit lehet enni. Emellé heti 2-3-szor 1 óra sport, és nagy baj nem történhet az egészséggel. :)

2020.04.16. 14:30
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
dub: a reggeli az pedig fontos lenne nagyon. Apám gasztroenterológus, neki ez vesszőparipája: napi ötszöri étkezés, inkább többször kevesebbet, és a reggeli ne maradjon ki, mert az nagyon rendbe tudja tenni a bélmozgást. Csomó bélmozgászavaros betege van, akikről kiderül, hogy nem reggeliznek rendszeresen.

Semmiféleképpen nem akarom megkérdőjelezni édesapád szakértelmét, de van számos olyan tanulmány, ami pont ez ellen szól.
A gyomor is egy olyan szervünk, aminek jó ha adunk időt regenerálódni, méregteleníteni. Ez a 16 óra "pihentetés" és 8 órában elosztott kaja nekem már 7 éve része az életemnek és nekem nagyon bevált. Régebben rendszeresen reggeliztem, mint ahogy azt "tanultuk", ébredés után az volt az első, hogy egyek és mégse volt jobb a teljesítményem. Általában a délelőttöm a pörgősebb, az edzéseket is ebéd előtt szoktam lenyomni 90%-ban. A sűrűn evéssel pont az a baj, hogy kicsináljuk a gyomrunkat, MO-n rengeteg gyomorpanaszos van véleményem szerint ezért is. A paleo-féle diétákban is általában arra figyelnek oda, hogy mit esznek, arra kevésbé, hogy mikor. Az ősember egy nap nagyjából egyszer evett egy nagyot és annyi, mégis hosszabb ideig élt, mint a "civilizált" ember a városiasodás után.
Van sok ehhez hasonló, pl harcosok étrendje, ami még durvább egy normál étrendhez viszonyítva stb. Természetesen, ha a szervezet jelez valami ellen, akkor arra figyelni kell, nekem több ismerősöm él így és mindenki pozitív tapasztalattal volt már az étrendváltást követő rövid időn belül.
De az én sorrendem szerint is a legfontosabb a "mit", utána a "mennyit" és végül a "mikor"

2020.04.16. 15:17

Na szep Yoda, minek nezel engem?
"Barlangban lakok csontvazak kozott" es bombol a wu tang enter the 36 chambers :lol:

Belelendult a topik:

En inkabb a spiritualitas fele hajlok, ep testben ep lelek helyett azt vallom ha a lelked rendben van akkor a tested is.
A betegsegek= lelki okok.
Valahol ez is egy indok: Nem hiaba nem irok szoveget egy ideje valahol gyogyitas/ terapia az egesz ( terepeautak is ajanljak azt hogy ird ki magadbol a dolgokat )

Sport: mostanaban ha van idom csak kosarazni jarok el, dobalgatok 30-40 percet aztan ennyi.
A futastol kivagyok, a regi "szep" emlekek, mikor a csapattal a delitol fel a citadellara, futas aztan vermezo aztan haza. vagy fay utca, bemelegiteskent a margit-szigetre kocogas aztan 2 kor idore majd fay utcaba vissza , futva :lol:
Amugy az uszast favorizalom a legjobban, mivel kevesbe egeszseg rombolo. Talan fogok tudni jarni ujra.

Etkezes: Erdekes ez a reggeli/nem reggeli. en ha ehes vagyok akkor nyugos vagyok, engem is meglepett dub szokasa, de ha bevallt akkor bevallt.
en azt hallottam, hogy reggelire jo zsirosat enni (pl szalonna, tojassal ) mert az enzimek igy beindulnak.

Minden ember kulonbozo es nincs egyetemes megoldas.
A lenyeg ,hogy jol legyel mindegy hogyan ered el. ugyis fejben dol el minden es ha ahhoz az kell ,hogy eft kopogtato modszert hasznalsz, mudrazol vagy kerteszkedsz vagy nem reggelizel... a vegeredmeny a lenyeg.

Amugy persze, ha kaja, bunozni en is szoktam, mert nem lehet mindig mindenhol otthonit enni. Ha pl a varosban er el az ehseg akkor inkabb vmi sok zoldseges cuccot keresek (humus bar)

gyogyszer: hulyesegnek tartom ha faj a fejed akkor vegyel be egy fajdalomcsillapitot :)

oltozkodes johet ide?
Pl a mai divat sem segit: ez a boka kint, titok zoknival, telen? abszolut nem jo dolog. szakadt nadrag telen? vagy anno a lanyok divatos dzsekije, ami derekig ert.
de sorolhatnam.

2020.04.16. 18:24

dub7 írta:
Yodaragorn írta:

Semmiféleképpen nem akarom megkérdőjelezni édesapád szakértelmét, de van számos olyan tanulmány, ami pont ez ellen szól.
A gyomor is egy olyan szervünk, aminek jó ha adunk időt regenerálódni, méregteleníteni. Ez a 16 óra "pihentetés" és 8 órában elosztott kaja nekem már 7 éve része az életemnek és nekem nagyon bevált. Régebben rendszeresen reggeliztem, mint ahogy azt "tanultuk", ébredés után az volt az első, hogy egyek és mégse volt jobb a teljesítményem. Általában a délelőttöm a pörgősebb, az edzéseket is ebéd előtt szoktam lenyomni 90%-ban. A sűrűn evéssel pont az a baj, hogy kicsináljuk a gyomrunkat, MO-n rengeteg gyomorpanaszos van véleményem szerint ezért is. A paleo-féle diétákban is általában arra figyelnek oda, hogy mit esznek, arra kevésbé, hogy mikor. Az ősember egy nap nagyjából egyszer evett egy nagyot és annyi, mégis hosszabb ideig élt, mint a "civilizált" ember a városiasodás után.
Van sok ehhez hasonló, pl harcosok étrendje, ami még durvább egy normál étrendhez viszonyítva stb. Természetesen, ha a szervezet jelez valami ellen, akkor arra figyelni kell, nekem több ismerősöm él így és mindenki pozitív tapasztalattal volt már az étrendváltást követő rövid időn belül.
De az én sorrendem szerint is a legfontosabb a "mit", utána a "mennyit" és végül a "mikor"

Tiszta sor, ha valakinek bejött egyfajta életmód, ami mellett egészséges, és jól érzi magát a bőrében, akkor csinálja azt, úgyhogy én is azt mondom, hogy ha neked ez jött be, ezt kell csinálni. :)
Annyit azért hozzátennék, hogy a "sűrűn evés" (már ha a napi 5 annak nevezhető), nem azt jelenti, hogy 5-ször be kell zabálni egy nap. Szerintem akinek a napi 5-szöri étkezéstől gyomorpanasza van, az vagy rosszul gondolja, és valójában más okozza a panaszt, vagy attól van panasza, hogy olyat vagy olyan mennyiséget eszik napi 5-ször, amitől panasza lesz. Az esetemben pl. az 5 étkezésből 1 az gyümölcs (jellemzően egy alma vagy banán, esetleg szezonban egy-két barack), 1 pedig egy szolid szelet süti vagy valami azzal egyenértékű keksz. Reggeli is jellemzően egy lekváros kenyér vagy ahhoz hasonló kaliber. Ebédre meg vacsorára szoktam csak többet enni, de azok se a bezabálásról szólnak, és oda kell figyelni, hogy ne legyen nehéz/zsíros/nagyon fűszeres kaja. Szóval csak azt akarom mondani, hogy a napi 5 étkezés nem arról kell szóljon, hogy 5-ször bezabálsz, hanem arról, hogy a napi tápanyagigényeket időben elosztva viszed be a szervezetbe, időt hagyva a gyomornak és a beleknek, hogy feldolgozzák azt. Akinek napi 5 étkezés mellett panasza van, az szerintem vagy a "mit" vagy a "mennyit" kérdésben hibázik, vagy más betegsége van.
Egyébként egyetértek, hogy a "mikor" kérdés a legkevésbé fontos, meg az tényleg egyénfüggő, hogy kinél mennyire számít. Én ha túl késő este eszem, akkor jó eséllyel ég éjjel a gyomrom, ha valamiért ki kell hagynom a reggelit, akkor meg hajlamos fájni a hasam napközben. De aki erre nem hajlamos, vagy máshoz szokott, az megértem, hogy máshogy csinálja. :)

Zolihoz meg csak annyit tennék hozzá, hogy a Humus Bar nekem is nagy kedvencem! Pár éve volt egy 2-3 éves időszak, amikor heti szinte jártam Pestre, kb. minden második héten a Humusba mentem kajálni. :) Igaz, én ott is inkább a húsos kajákat (pl. kebab) kedveltem... :oops:

2020.04.17. 14:40

Meg1 megjegyzes.
En addig ameddig lehet tavol tartom magam a vezetek nelkuli dolgoktol.
Minden szir-szar megy korulottunk, bluetooth, wifi, tv, monitor stb..es ezek sem egeszsegesek. Persze kivedeni nem lehet, de pl nem alszom ugy h a bekapcsolt a telefon a fejemnel...

Elektroszmog :)

A hummus barban azt csipem, hogy viszonylag jo aron, jo kajat kap az ember es jol is lakom.
Szarrago vagyok, de kivagyok attol, mikor ott hagy az ember x ezert ft-ot valahol es nem is lakott jol :D

2020.04.19. 10:13

Zoli, MP írta:
Meg1 megjegyzes.
Minden szir-szar megy korulottunk, bluetooth, wifi, tv, monitor stb..es ezek sem egeszsegesek. Persze kivedeni nem lehet, de pl nem alszom ugy h a bekapcsolt a telefon a fejemnel...

A hummus barban azt csipem, hogy viszonylag jo aron, jo kajat kap az ember es jol is lakom.
Szarrago vagyok, de kivagyok attol, mikor ott hagy az ember x ezert ft-ot valahol es nem is lakott jol :D

Abszolút adom az elektroszmogos dolgot is, és azt tenném hozzá, hogy hosszabb beszélgetéseknél én mindig kihangosítóval beszélek, addig se kell a fülemhez nyomni a telót.

A Hummusban meg én is ezt szeretem, bár tavaly nagyot néztem, mikor kb. 2 év kihagyás után jártam ott újra, és 500 Ft-tal drágább lett a kedvenc kebabos főételem... :)

2020.04.19. 17:50

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Meg1 megjegyzes.

Abszolút adom az elektroszmogos dolgot is, és azt tenném hozzá, hogy hosszabb beszélgetéseknél én mindig kihangosítóval beszélek, addig se kell a fülemhez nyomni a telót.

A Hummusban meg én is ezt szeretem, bár tavaly nagyot néztem, mikor kb. 2 év kihagyás után jártam ott újra, és 500 Ft-tal drágább lett a kedvenc kebabos főételem... :)

Azt is megjegyeznem, hogy van olyan hummus bar ami abszolut vegatarianus, A jaszain azt hiszem nincs husos etel :)

Gibraltaron volt egy etterem amit egy zsido csavo vezetett, de rendesen koser konyha volt,.nem tudom a pontos definiciot, de csak egy rabbi vagy milyen beposztasu ember moshatta a hozzavalokat :)
a lenyeg a lenyeg, olyan ultrabrutal falafelwrappet arult, hogy fel sem tunt, hogy az egesz husmentes :lol: de persze volt sabih es hasonlo etelek. A hummust o maga csinalta es a falafelt is stb...
a zsido konyha szerintem nagyon jo es egeszseges, bar aki hust hussal az biztos utalni fogja.

fun fact: arult , keszitett kakaos csigat is ami nem hasonlitott ra es KOKOS Cake-nek hivta :D

2020.04.19. 18:35

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Meg1 megjegyzes.

Azt is megjegyeznem, hogy van olyan hummus bar ami abszolut vegatarianus, A jaszain azt hiszem nincs husos etel :)

Gibraltaron volt egy etterem amit egy zsido csavo vezetett, de rendesen koser konyha volt,.nem tudom a pontos definiciot, de csak egy rabbi vagy milyen beposztasu ember moshatta a hozzavalokat :)
a lenyeg a lenyeg, olyan ultrabrutal falafelwrappet arult, hogy fel sem tunt, hogy az egesz husmentes :lol: de persze volt sabih es hasonlo etelek. A hummust o maga csinalta es a falafelt is stb...
a zsido konyha szerintem nagyon jo es egeszseges, bar aki hust hussal az biztos utalni fogja.

fun fact: arult , keszitett kakaos csigat is ami nem hasonlitott ra es KOKOS Cake-nek hivta :D

Frankó lehetett az a gibraltári hely is. :) Nekem nincs bajom amúgy a vega kajával, eszméletlen jókat tudnak most már csinálni abból is. Pl. Pécsen is van egy elég top vega étterem, ahol olyan szintén olyan kaját adnak, hogy észre se veszed, hogy nincs benne hús. Szóval szívesen megeszem, csak hát szeretem a húst is. :) Meg amúgy egészséges is, ha eszik az ember húst, kell a fehérje.

2020.04.21. 16:24

Es a vegan kajakkal?

Persze, en sem vagyok hus ellenes.marha, diszno,pulyka csirke barmi johet.

De az sem mindegy honnan.a boltokban szep pirosak de aztan mosod es jon a festek belole, no meg a viz...ki tudja mivel taplaltak elotte oket.
Van kulonbseg akozott h a "szomszedtol" veszed aki kb magokkal, zoldseggel eteti a csirkeket mert tudod latod es erzed a kulonbseget mint az xy bolt polcarol szeded le.

2020.04.22. 17:18

Zoli, MP írta:
Es a vegan kajakkal?

Persze, en sem vagyok hus ellenes.marha, diszno,pulyka csirke barmi johet.

De az sem mindegy honnan.a boltokban szep pirosak de aztan mosod es jon a festek belole, no meg a viz...ki tudja mivel taplaltak elotte oket.
Van kulonbseg akozott h a "szomszedtol" veszed aki kb magokkal, zoldseggel eteti a csirkeket mert tudod latod es erzed a kulonbseget mint az xy bolt polcarol szeded le.

Abszolút, én is a termelői árut igyekszem preferálni, csak mondjuk normál esetben, amikor hétköznaponként csak menüzni tudok elmenni ebédre, akkor nincs lehetőség ellenőrizni, hogy milyen forrásból származik a kaja. Itthonra szerencsére van a családnak néhány megbízható forrása. :)

Vegán kaják: az annyiban különbözik a vegától, hogy még sajtot, tejfölt, tehát semmi állati eredetűt sem lehet enni, nem csak húst, ugye? Az a pécsi étterem, amit említettem, az is asszem vegán, nem egyszerűen vega. Szóval simán lehet abból is finomat csinálni, nem zárkózom el tőle. Annyiban még talán jobb is, hogy én laktózérzékeny vagyok, és a vegán kajáknál legalább nem kell aggódnom, van-e benne laktóz. De hosszú távon nem hiszem, hogy tudnék hús nélkül élni. :)

2020.04.23. 14:30

Ki hogy van es a kornyezete manapsag? Hogyan erinti ez a sok intezkedes?
remelem mindenki jol van.
guruz tunt el sajna, remelem vele is minden OK.

2020.11.11. 12:24

Zoli, MP írta:
Ki hogy van es a kornyezete manapsag? Hogyan erinti ez a sok intezkedes?
remelem mindenki jol van.
guruz tunt el sajna, remelem vele is minden OK.

rapguruz miatt én is aggódom, ő ugye írta tavasszal, hogy elvesztette a munkáját a vírus miatt. Remélem, nincs nagyobb baj. Meg hogy mindenki más is rendben van.

Én meg kell mondjam, nem bánom, hogy kvázi visszaállt a karantén, szerintem most ez a felelősségteljes. Apukám orvos, úgyhogy hallok folyamatosan infókat, hogy mennyire nem bírja az egészségügy a terhelést, nem lehetett mást tenni.
Ráadásul nálunk az egyetemen kínszenvedés volt ez a félév: hibrid oktatást csináltunk, ami azt jelentette, hogy be kellett mennem megtartani az órákat, de a hallgatók nem voltak kötelezhetők rá, hogy bejöjjenek. Viszont aki akart, az bejöhetett, neki személyesen megtartottam az órát, a többieknek meg online közvetítettem. Oktatói oldalról ez a legrosszabb verzió, mert meg kell osztani a figyelmet, nem tudtam igazán se a jelenlévőkre, se az online lévőkre koncentrálni. Ráadásul csomó technikai macera volt minden óra elején felállítani az online közvetítést, közben betartani a járványügyi előírásokat, stb. Az utóbbi hetekben már alig-alig járt be valaki személyesen, szinte mindenki online volt, így különösen feleslegesnek éreztem a szenvedést ezzel a hibrid módszerrel.
Szóval számomra nagy megkönnyebbülés, hogy bezárnak az egyetemek, és visszaállunk teljesen online oktatásra: persze nem olyan jó, mint a teljesen személyes, de jobban lehet így oktatni, mint hibrid módon: sokkal kényelmesebb, nem kell megosztani a figyelmet, és könnyebb bevonni az online lévő diákokat az órába.
Programokra meg társaságba már eddig se nagyon jártam az utóbbi hetekben elővigyázatosságból, úgyhogy a munkán kívül másban nekem nem nagyon lesz változás. Nyilván nem egyszerű ez az időszak, de arra gondolok, hogy ha csak 1 ember életét megmentem ezzel, hogy itthon vagyok, akkor már érdemes.

Ráadásul apukám kontaktszemély lett, az asszisztensnője igazoltan pozitív, úgyhogy most már napok óta karanténban van. Tünete szerencsére nincs, tegnap tesztelték, eredmény leghamarabb pénteken lesz, vagyis 1 héttel azután, hogy megtudta, hogy kontakt...

2020.11.11. 15:43
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 88 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő