Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Egészség és életmód
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Ki hogy van es a kornyezete manapsag? Hogyan erinti ez a sok intezkedes? remelem mindenki jol van. guruz tunt el sajna, remelem vele is minden OK. rapguruz miatt én is aggódom, ő ugye írta tavasszal, hogy elvesztette a munkáját a vírus miatt. Remélem, nincs nagyobb baj. Meg hogy mindenki más is rendben van. Én meg kell mondjam, nem bánom, hogy kvázi visszaállt a karantén, szerintem most ez a felelősségteljes. Apukám orvos, úgyhogy hallok folyamatosan infókat, hogy mennyire nem bírja az egészségügy a terhelést, nem lehetett mást tenni. Ráadásul nálunk az egyetemen kínszenvedés volt ez a félév: hibrid oktatást csináltunk, ami azt jelentette, hogy be kellett mennem megtartani az órákat, de a hallgatók nem voltak kötelezhetők rá, hogy bejöjjenek. Viszont aki akart, az bejöhetett, neki személyesen megtartottam az órát, a többieknek meg online közvetítettem. Oktatói oldalról ez a legrosszabb verzió, mert meg kell osztani a figyelmet, nem tudtam igazán se a jelenlévőkre, se az online lévőkre koncentrálni. Ráadásul csomó technikai macera volt minden óra elején felállítani az online közvetítést, közben betartani a járványügyi előírásokat, stb. Az utóbbi hetekben már alig-alig járt be valaki személyesen, szinte mindenki online volt, így különösen feleslegesnek éreztem a szenvedést ezzel a hibrid módszerrel. Szóval számomra nagy megkönnyebbülés, hogy bezárnak az egyetemek, és visszaállunk teljesen online oktatásra: persze nem olyan jó, mint a teljesen személyes, de jobban lehet így oktatni, mint hibrid módon: sokkal kényelmesebb, nem kell megosztani a figyelmet, és könnyebb bevonni az online lévő diákokat az órába. Programokra meg társaságba már eddig se nagyon jártam az utóbbi hetekben elővigyázatosságból, úgyhogy a munkán kívül másban nekem nem nagyon lesz változás. Nyilván nem egyszerű ez az időszak, de arra gondolok, hogy ha csak 1 ember életét megmentem ezzel, hogy itthon vagyok, akkor már érdemes. Ráadásul apukám kontaktszemély lett, az asszisztensnője igazoltan pozitív, úgyhogy most már napok óta karanténban van. Tünete szerencsére nincs, tegnap tesztelték, eredmény leghamarabb pénteken lesz, vagyis 1 héttel azután, hogy megtudta, hogy kontakt... Nem lehetett egyszeru . Orulok hogy rendben vagy!
|
2020.11.11. 19:00 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Valóban szeptember elején volt itt utoljára... Itt is egyre közelebb ér a történet, munkahelyen is van már 1-2 kontakt vagy beteg...
Yoda ne is mondd, nálunk is munkában egyik hozzátartozó 5 nap után kapta meg a pozitív eredményt, addig csak neki kellett otthon maradni, a többiek mentek munkába, boltba, stb. Miután kiderült, a többieknek is lett karantén, de 5 nap múlva az eredeti fertőzöttnek kigyűlik a 10 nap és mehet ahova akar újra, a család többi tagja (akivel együtt él) nem. Éééérteeed.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2020.11.12. 05:54 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
[n/a]k!ngp1n írta: Yoda ne is mondd, nálunk is munkában egyik hozzátartozó 5 nap után kapta meg a pozitív eredményt, addig csak neki kellett otthon maradni, a többiek mentek munkába, boltba, stb. Miután kiderült, a többieknek is lett karantén, de 5 nap múlva az eredeti fertőzöttnek kigyűlik a 10 nap és mehet ahova akar újra, a család többi tagja (akivel együtt él) nem. Éééérteeed. Áh, röhej ez az egész rendszer... De mondjuk meg tudom érteni, hogy nem működik, olyan szinten túl van terhelve az egészségügy meg a hozzá kapcsolódó adminisztráció, hogy ezeket a többnapos átfutási időket is nehezen tudják tartani. Furcsa, hogy tavasszal, amikor a karanténnek hála alig volt fertőzött, ezért a legtöbb egészségügyi dolgozó alig dolgozott, megtapsolták őket az emberek, meg adományokat vittek nekik a kórházakba. Most, amikor tényleg önmagukat veszélyeztetve dolgozzák halálra magukat, nincs semmi ilyesmi... Visszaolvasva az előző postomat: nem akarom, hogy úgy tűnjek, mint aki sajnáltatja magát, hogy milyen rossz volt neki eddig. Nyilván az én sorsom egyáltalán nem tartozik a nehezebbek közé, és megértem azokat is, akiknek velem ellentétben nagyon rosszul jöttek a korlátozások, mert a megélhetésük került veszélybe. Szóval jó megoldás nincs: rossz és még rosszabb közül lehetett most választani. De Zoli, te is írjál már valamit.  Kisgyerekkel mennyire nehezebb az ember dolga járvány idején?
|
2020.11.12. 15:21 |
|
 |
Zoli, MP
|
Nem panaszkodom. Az eletemet a jarvany nagyon nem valtoztatta meg..csak a baba  aki szerencsere szereti ha beatboxolok neki 
|
2020.11.12. 19:03 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
van baba?
gratu!
|
2020.11.12. 19:05 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: van baba?
gratu! Koszi. 7 honapos lesz 
|
2020.11.12. 19:44 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Én ugye idősotthonban dolgozom, szóval ez a vírusmizéria minket már tavasz óta "befolyásol", meghatározza a munkánkat, napjainkat.
Hálistennek nem került be a dolog, vigyázunk a lakókra, és a kollégák is magukra is, mégis félelem van bennünk.
A család jól van, az ovi vagy nyitva van vagy nem, a gyerekek többet voltak idén otthon, mint odabenn.
|
2020.11.13. 11:12 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Nem panaszkodom. Az eletemet a jarvany nagyon nem valtoztatta meg..csak a baba  aki szerencsere szereti ha beatboxolok neki  Akkor vagy jól beatboxolsz, vagy nem alakult még ki a gyerek ízlése.  Esti mese helyett majd freestyle-ozni fogsz neki?  dogg: Le a kalappal, hogy ennyire sikerült távol tartani a vírust az otthontól, ezek szerint jól dolgoztok!  Persze az ott lakóknak extrém nehéz lehet az idei év. Nyilván a dolgozóknak is.
|
2020.11.13. 15:16 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Nem panaszkodom. Az eletemet a jarvany nagyon nem valtoztatta meg..csak a baba  aki szerencsere szereti ha beatboxolok neki  Akkor vagy jól beatboxolsz, vagy nem alakult még ki a gyerek ízlése.  Esti mese helyett majd freestyle-ozni fogsz neki?  dogg: Le a kalappal, hogy ennyire sikerült távol tartani a vírust az otthontól, ezek szerint jól dolgoztok!  Persze az ott lakóknak extrém nehéz lehet az idei év. Nyilván a dolgozóknak is. 1: rossz nem vagyok benne, de versenyt nem nyernek, alap dolgok mennek ( itt 3:20-nal nem tudom miert, de eloben is probalkoztam  , https://www.youtube.com/watch?v=S9VB5kQO4ls, mondjuk azota jobb lettem. 2: pont ez az, most alakitom ki az izleset, Tiah helyett Rahzel Amugy , grat DOGGNAK.
|
2020.11.13. 22:25 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Nem panaszkodom. Az eletemet a jarvany nagyon nem valtoztatta meg..csak a baba  aki szerencsere szereti ha beatboxolok neki  Akkor vagy jól beatboxolsz, vagy nem alakult még ki a gyerek ízlése.  Esti mese helyett majd freestyle-ozni fogsz neki?  dogg: Le a kalappal, hogy ennyire sikerült távol tartani a vírust az otthontól, ezek szerint jól dolgoztok!  Persze az ott lakóknak extrém nehéz lehet az idei év. Nyilván a dolgozóknak is. 1: rossz nem vagyok benne, de versenyt nem nyernek, alap dolgok mennek ( itt 3:20-nal nem tudom miert, de eloben is probalkoztam  , https://www.youtube.com/watch?v=S9VB5kQO4ls, mondjuk azota jobb lettem. 2: pont ez az, most alakitom ki az izleset, Tiah helyett Rahzel Hoppá, micsoda felvétel.  Mondjuk itt szerintem inkább csak szájscratchelsz, mint beatboxolsz, persze az előbbi része az utóbbinak. Az ízlésalakítás meg fontos: lehet, hogy előbb fog megtanulni beatboxolni a gyerek, mint beszélni. 
|
2020.11.14. 18:13 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Nem panaszkodom. Az eletemet a jarvany nagyon nem valtoztatta meg..csak a baba  aki szerencsere szereti ha beatboxolok neki  Akkor vagy jól beatboxolsz, vagy nem alakult még ki a gyerek ízlése.  Esti mese helyett majd freestyle-ozni fogsz neki?  dogg: Le a kalappal, hogy ennyire sikerült távol tartani a vírust az otthontól, ezek szerint jól dolgoztok!  Persze az ott lakóknak extrém nehéz lehet az idei év. Nyilván a dolgozóknak is. 1: rossz nem vagyok benne, de versenyt nem nyernek, alap dolgok mennek ( itt 3:20-nal nem tudom miert, de eloben is probalkoztam  , https://www.youtube.com/watch?v=S9VB5kQO4ls, mondjuk azota jobb lettem. 2: pont ez az, most alakitom ki az izleset, Tiah helyett Rahzel Hoppá, micsoda felvétel.  Mondjuk itt szerintem inkább csak szájscratchelsz, mint beatboxolsz, persze az előbbi része az utóbbinak. Az ízlésalakítás meg fontos: lehet, hogy előbb fog megtanulni beatboxolni a gyerek, mint beszélni.  Nem, utana van utemecske csal halk de sorry az offert
|
2020.11.14. 20:17 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ja bocs, azt én nem hallottam ki a felvételből.
|
2020.11.15. 20:08 |
|
 |
doggfather
|
ventillálás jön, bocsi.
Kijött a közlöny. Az a nagy tesztelés azt jelenti, hogy nekem, mint intézménynek kell tesztelnem a munkatarsakat. Elvileg kapunk hozzá eszközt. Nem mozgó labort gondolom, hanem azt a gyors tesztet ami a keresztényüldöző Kárpátok pávája szerint is csak 50%ban ér valamit. Szóval holnap 8-16 között lehet (kell!!) átvenni a teszteket, és holnap kell megkezdeni a tesztelést. Éjjel vagy mikor?! Szoval a szakellatas (benn lakás csak) 1600 intézmény. Holnap teszt. Ha szombatra nem ugrik meg a koronás esetszám akkor papírjuk lesz, hogy hamisítják a számokat. Ha 100 fővel számolunk átlagosan az 160000 új mintavétel. Ha csak a tizede koronás az is háromszoros a szokásos Napi bevallot új esetszamnak. Május óta nem tesztelnek, csak várunk. Miért nem mondták, hogy ez is a mi feladatunk lesz, akkor már régen kész lenne többször is?! De nem, majd November 19-én délután kiadják a feladatot, hogy November 20-án legyen meg az eredmény. A keresztényüldöző Kárpátok pávája magára hagyta a szociális intézményeket is. Ismét. Nem kezeli a vírushelyzetet (sem)!
|
2020.11.19. 22:06 |
|
 |
Yodaragorn
|
Gáz, hogy ez van, de sajnos azt kell mondjam, nem nagyon lepődök meg már rajta. Teljes a fejetlenség az egész járványügyben. Kontaktkutatás már kb. nem létezik, nem győzik tesztelni a kontaktokat, de azért a szociális intézmények szervezzék meg maguknak a tesztelést. Anélkül, hogy túlzottan belemennék a pártpolitizálásba: az a baj, hogy mindenki arra vár, hogy mit mond a Viktor ahelyett, hogy tenné a dolgát. Mert ugye mindig mindent ő szokott megmondani. Csak itt most akkora a probléma, hogy ő ezt egyedül nem bírja el (még ha értene hozzá, akkor se bírná), így viszont megbénul a rendszer. Ennek persze az átlagember (pl. szegény dogg) issza meg a levét, amikor olyan utasításokkal szembesül, hogy pl. máról holnapra szervezd meg egy szociális intézmény teljeskörű tesztelését...
Tavasszal apám szembesült hasonlókkal orvosként, akkor is egyik napról a másikra jöttek ki az újabb rendeletek, hogy milyen előírásoknak kell megfelelni az egészségügyben, kit kell tesztelni, kit nem, hogyan kell tesztelni: egy nap alatt lehetetlen volt mindent teljesíteni.
|
2020.11.20. 15:51 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Tudod, amikor valami komoly következményekkel bíró dolog történik valahol, és nagy kerek szemekkel mindenki, még a nagyszájúak is gyors, egyszerűbb, gondolkodás és felelősség nélküli megoldást választva: "Most mi legyen, főnök?"
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2020.11.20. 17:58 |
|
 |
|