Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15420 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: West Coast Muzsika
Nem szereted e-40?!?!?!
|
2021.01.03. 17:05 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Nem szereted e-40?!?!?! Nem.  Hirtelen nem jut eszembe olyan rapper, akinek annyira idegesítene a flowja, mint az övé. Lehet, hogy csak az én fülem nem áll rá, de folyamatosan olyan benyomásom van, mintha ritmustalanul reppelne, és állandóan lecsúszna az ütemről. A hangsúlyozása is nagyon fura, túl sokszor viszi fel a hangsúlyt a sorok végén, de így nem tudnak ütősek lenni a sorvégek. Mintha szándékosan úgy akarna szövegelni, hogy ne illeszkedjen a zenére. Persze valószínűleg nem béna ő, hanem szándékosan visz egy kis disszonanciát a rapjeibe, és sokan valószínűleg ettől tartják különlegesnek, de én hosszabb távon nem bírom hallgatni sajnos.
|
2021.01.04. 16:15 |
|
 |
nezezon
|
En sem szeretem.  Nem fogom meg indokolni. 
|
2021.01.04. 20:58 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: doggfather írta: Nem szereted e-40?!?!?! Nem.  Hirtelen nem jut eszembe olyan rapper, akinek annyira idegesítene a flowja, mint az övé. Lehet, hogy csak az én fülem nem áll rá, de folyamatosan olyan benyomásom van, mintha ritmustalanul reppelne, és állandóan lecsúszna az ütemről. A hangsúlyozása is nagyon fura, túl sokszor viszi fel a hangsúlyt a sorok végén, de így nem tudnak ütősek lenni a sorvégek. Mintha szándékosan úgy akarna szövegelni, hogy ne illeszkedjen a zenére. Persze valószínűleg nem béna ő, hanem szándékosan visz egy kis disszonanciát a rapjeibe, és sokan valószínűleg ettől tartják különlegesnek, de én hosszabb távon nem bírom hallgatni sajnos. ja pont ez a skillje.. off the beat.
|
2021.01.04. 21:50 |
|
 |
Sixfeet
|
Hasonló, és amúgy sok embernél hallottam ezt vissza. Talán azt tudom elmondani hogy az ütemtelensége E40-nak egy karizmátlansággal párosul pont amiatt mert erőltetetten próbál nagyon karizmatikus lenni, ami ilyen tenyérbemászóan hat. Sokszor ilyen erőltetett Bay pszeudo-szlengeket talált ki amit interjúkból még a családtagjai elmondásai alapján is úgy hatott hogy még ők se értették mert nem is így beszélt a mindennapokban, ergo mint valami rajzfilm karakter aki sokáig erőltetetten próbálta addig kamuzni a saját menőségét hogy aztán tényleg bekamuzta valakinek hogy el is adják. Viszont ez az ütemtelenséget nem akarom úgy venni mint valami gáz dolgot, sőt. Ennek egy ezerszer jobb példája az egykor Quik-el együtt dolgozó Suga Free. Óriási karakter. A régi interjúk alapján volt egy karizmatikus megragadó jelenléte fénykorában, Quiknek egy dokumentumfilmjében látszódott hogy ő viccen kívül ebben a strihelés dologban valószínű nyomult, miközben egyidőben mint rapper tele volt baromi szórakoztató vicces egysorosakkal amit még Snoop a GGN-ben is alig győzött röhögés nélkül. Ezt a fura, nyugati parti offbeat flowt nyomta ő is. Viszont van egy régi videó amiben még Royal Roc néven freestyle-ozott gyakorlatilag csak valami ceruzával meg egy érmével dobolgatva neki amit talán mintha később Quik egy az egybe replikált volna egy 2010 utáni BET West Coast Cypher videóban. A lényeg hogy tényleg baromi jól szemlélteti milyen jó ütemérzéke van rappelés közben, és igazából a flowja is kicsit ilyen nekem. 40-hoz képest a csávónak tényleg kisujjában van a stílus, az ütemérzéke annyira aprólékosan pontos miközben egyúttal megőrzi azt a lazaságot hogy tudja azt a groove-ot lovagolni amit a zene követel, és utána ezzel az aprólékossággal úgy tesz kitérőket az zenékről ami nekem eskü valahol együtt idézi a funk zene lazaságát, egyúttal a jazznek azt a vonását amikor egy nagyon jól képzett zeneelmélettel tisztában lévő zenészek improvizálnak, letérnek a bevett zenei szabályokkal, és szakértőként bontják le valami olyasmire ami tök más. Csak mindezt úgy hogy Free-nek a zenéjében ez a dekonstrukció, ebben az van hogy ezt a pimp életvitelt meg személyiséget meg viselkedésbeli jellegzetességeket tudja kifejezni kis kitérőkkel, apró sorokkal. Az meg fix hogy a West Coaston legenda, a TDE-ből Jay Rock említette hogy nagy hatással volt rá, Kendricknek a TPAB-n a King Kunta egy Quik zenét mintáz miközben sok zenén a flowján egyértelműen érződik és bevallottan Free az inspiráció, Q-nak meg az egyik albumán közreműködő is volt. Kicsit Roc Marciano-hoz tudnám hasonlítani, egy olyan MC aki zeneileg mind stílusában óriási hatással volt és úttörője volt olyan stílusoknak amit később más arcok világhírre szert tett arcok híressé tettek (Roc Marci esetében a Griselda, de akár még Freddie Gibbs meg Pusha T is egyértelműen), így a csávó afféle kedvenc rappered kedvenc rappere kategóriát súrol.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sixfeet 2021.01.05. 11:13-kor.
|
2021.01.04. 23:23 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15420 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
hova kerültem?! nálam a csávó (e-40) benne van az all time top 10ben. 
|
2021.01.05. 09:30 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: hova kerültem?! nálam a csávó (e-40) benne van az all time top 10ben.  Nincs ezzel baj, ízlések és pofonok.  (Azért kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül.  ) Valószínűleg arról van szó nálam is, amit Sixfeet írt, bár én biztosan nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni. Már csak azért sem, mert nem vagyok különösebben képben E-40 életével és munkásságával: feat-ekben szoktam őt hallani, meg valamikor régen elkezdtem utánajárni a zenéinek, de mivel semmi sem tetszett, viszonylag gyorsan abba is hagytam. Én az a típus vagyok, akinek ha nem jön be valami, akkor nem kezdi el fikázni azt, hanem egyszerűen nem hallgatja: ennek viszont az lesz az eredménye, hogy nem fogom tudni alaposan megindokolni, hogy mi a bajom vele, egyszerűen csak van bennem egy zsigeri ellenérzés, aminek valószínűleg az lehet az oka, amit Sixfeet leírt. Suga Free pedig tök jó példa: valóban, most hogy írod, ő tényleg hasonlót flowban nyomja, mint E-40, és vele semmi bajom nincs ennek ellenére!  Sőt, kimondottan bírom Suga Free-t, épp 1-2 hete linkeltem is egy új klipjét. Persze azt nem mondanám, hogy ott van a legnagyobb kedvenceim között, de bírom a rapjeit. Két nagyon hasonló flow, mégis az egyik bejön, a másik meg nem. Nem tudtam volna megfogalmazni, hogy ennek mi lehet az oka, ez is ilyen "zsigeri" dolog, de köszi, Sixfeet, ezt is nagyon jól megfogalmaztad, valószínűleg az lehet a háttérben, amit írtál.
|
2021.01.05. 16:37 |
|
 |
Zoli, MP
|
ez az a ceruzas video nem? https://www.youtube.com/watch?v=reT1NWyvtFQSuga Free Classic - 'DO IT LIKE I'M USE TO IT'.mov baromi jo.
|
2021.01.05. 19:56 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ez tényleg nagyon komoly! És igen, off the beat, de mégsem független tőle, nem ritmustalan egyáltalán.
|
2021.01.06. 16:19 |
|
 |
Dogg-Pound
|
E-40-et én se bírom annyira...Sőt! Engem irritál maga az ember meg a rapje...Nem tagadom,tehetséges,de már a hangjától is kivagyok Viszont a strici Suga Free-t bírom nagyon...Legendás a tollas pénzes freestyle-ja,meg nálam ez is kedvenc: Suga Free Freestylehttps://youtu.be/ljT-RebbhLI
|
2021.01.15. 10:33 |
|
 |
Yodaragorn
|
Dogg-Pound írta: E-40-et én se bírom annyira...Sőt! Engem irritál maga az ember meg a rapje...Nem tagadom,tehetséges,de már a hangjától is kivagyok Viszont a strici Suga Free-t bírom nagyon...Legendás a tollas pénzes freestyle-ja,meg nálam ez is kedvenc: Suga Free Freestylehttps://youtu.be/ljT-RebbhLIÚgy tűnik, ebben elég nagy az egyetértés itt a fórumon.  Nagyon komoly ez a Suga Free freestyle is, meg az alap is, amire nyomja.
|
2021.01.15. 16:18 |
|
 |
doggfather
|
nekem annyira nem jön be suga (értsd nincs egy lemezem se tőle), de majd utánanézek jobban.
|
2021.01.15. 16:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: nekem annyira nem jön be suga (értsd nincs egy lemezem se tőle), de majd utánanézek jobban. Ja, azért a legnagyobb kedvencek közt nálam sincs ott, de bírom, nagyon egyedi stílusa van.
|
2021.01.15. 16:38 |
|
 |
doggfather
|
Yodaragorn írta: Focus... Presents: The New Normal
Ez egy nagyon kellemes, igényes produceri album lett, csak ajánlani tudom mindenkinek. Focus... ugyebár Dr. Dre produceri csapatának tagja, mostanában különösen szorosan dolgoznak együtt. Ezt az anyagot mellékesen összerakta egyedül, igazi jó nyugis, lazulós, modern westcoast zenékkel van tele. Nem nevezném kimondottan raplemeznek, bár van rajta rap bőven, de a dalok többsége inkább RnB. A lemezen szereplő előadók többsége számomra ismeretlen, feltörekvő arc. Busta Rhymes, Xzibit, Marsha Ambrosious és Dem Jointz tűnnek fel a lemezen, mint ismertebb, Aftermath-hez köthető figurák. Cocoa Sarai nevét ismertem még, ő Anderson .Paak Oxnard albumán működött közre abban a számban, amiben Dr. Dre is benne volt, és több stúdiózós fotón is feltűnt a közelmúltban Dre-vel. Illetve feltűnik egy KAAN nevű rapper is, akinek a nevét Dre említette nemrég egy interjúban annak kapcsán, hogy dolgozik vele. Mindenki más ismeretlen volt számomra. Az első néhány dal annyira jól sikerült, hogy elkezdtem vakarni a fejem, mert nagyjából már kirajzolódott az idei top 10-em, és úgy éreztem, hogy ez az album bekavarhat abba a sorrendbe, ami összeállt a fejemben, de aztán ez a veszély elmúlt: bár tényleg nagyon igényes a lemez zeneileg, egy idő után nagyon hasonlóak a számok. Ez az egyproduceres lemezek veszélye + az, hogy nem alakul ki egységes karaktere az albumnak azért, mert minden számban más az előadó. Ahogy egy klasszikus előadói albumon gond lehet, ha minden számnak más a producere, egy ilyen produceri albumon is gond, hogy minden dalban más az előadó. És ezek a feltörekvő arcok, akik szerepelnek az anyagon, ugyan ügyesek, de ahhoz, hogy igazán átütő lehessen az album, több kimagalsó karakter kéne rá, aki elviszi a hátán. Úgyhogy ezek miatt a top 10 nem került veszélybe, de a top 10-ből kimaradó albumok közt ez mindenképp az erősebbek közé tartozik, tényleg egy nagyon kellemes zenei élmény. na, lement nálam is, és tényleg jó cucc. a zenék miatt nekem inkább terace martin, vagy adrian younge, semmint dr dre, szóval tényleg focus saját ízlése a cucc, semmint aftermath ezt akartam csak mondani.
|
2021.01.26. 12:27 |
|
 |
doggfather
|
Ras Kass: ChristMESS (2020 Sucked) . A 2016-os ep 2020-as újrakiadása 2 új számmal. Aki szereti Ras-t annak ez is fog tetszeni, de azért nem a legjobb kiadványa ez tény.
|
2021.01.26. 15:01 |
|
 |
|