Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Könyvek
doggfather írta: doggfather írta: Rejtő Jenő: a nápolyi király . Elveszettnek hitt művek sorozatának 3. kötete. Az elsőt (tatjana) olvastam, és attól se voltam elajulva. Ez a sorozat inkább irodalomtörténeti anyag, gyűjtés semmint szépirodalom. Ha Rejtő fan valaki akkor érdemes, de ha nem akkor inkább hagyja. Komoly munka azt látni, de mikor a különböző kéziratok, illetve verziók vannak egymás után az inkább phd hallgatónak való, semmint szórakoztató irodalom. A középső kötetet is meg fogom venni biztosan egyébként. A tatjana nem ebbe a sorozatba tartozik. Ez egy 4 kötetes mű. Most karácsonyra megkaptam a másik hármat. Légió mindhalálig a kezdő elvileg. Van benne színmű, novella. Ismét érdekességek, semmint kimunkált, kiforrott művek, de nekem tetszett, de nekem Rejtő Jenő a #1 A tisztességes anna című kötet a legjobb a háromból amit eddig olvastam. A címadó operett is tényleges mű, illetve tartalmazza a fekete múmia átka (legjobb Rejtő Jenő film ever) című film alapját képző novellát, kisregényt is. Jöhet az utolsó része a könyvsorozatnak.
|
2020.12.31. 19:18 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Vavyan Fable: mennyből a húsvét . 20 éve imádtam a könyveit, nagyon jó stílusa volt, de aztán valahol a halkiralynő teherbeesésénél (denisa?!) elengedtem, mert látszott, hogy ő is beleszeretett a saját stílusába és onnantól nem regényt ír, hanem stílusparódiát maximum. Ez is az.
|
2021.01.07. 21:58 |
|
 |
doggfather
|
doggfather írta: doggfather írta: doggfather írta: Rejtő Jenő: a nápolyi király . Elveszettnek hitt művek sorozatának 3. kötete. Az elsőt (tatjana) olvastam, és attól se voltam elajulva. Ez a sorozat inkább irodalomtörténeti anyag, gyűjtés semmint szépirodalom. Ha Rejtő fan valaki akkor érdemes, de ha nem akkor inkább hagyja. Komoly munka azt látni, de mikor a különböző kéziratok, illetve verziók vannak egymás után az inkább phd hallgatónak való, semmint szórakoztató irodalom. A középső kötetet is meg fogom venni biztosan egyébként. A tatjana nem ebbe a sorozatba tartozik. Ez egy 4 kötetes mű. Most karácsonyra megkaptam a másik hármat. Légió mindhalálig a kezdő elvileg. Van benne színmű, novella. Ismét érdekességek, semmint kimunkált, kiforrott művek, de nekem tetszett, de nekem Rejtő Jenő a #1 A tisztességes anna című kötet a legjobb a háromból amit eddig olvastam. A címadó operett is tényleges mű, illetve tartalmazza a fekete múmia átka (legjobb Rejtő Jenő film ever) című film alapját képző novellát, kisregényt is. Jöhet az utolsó része a könyvsorozatnak. Fuss vagy fizess a negyedik, és elvileg utolsó kötet. Ebben van két operett, aminek a 80%a ugyanaz, mégis teljesen más a két történet. Nagyon jól bemutatja Rejtő zsenijét. A négy kötet utolsó kettője az igazán jó (mmint ahogy olvastam, nem tudom, hogy adták ki).
|
2021.01.12. 18:51 |
|
 |
doggfather
|
R.A. Salvatore: SW a klónok támadása . Hogy a könyv általában jobb, mint a film az tény, de, hogy egy filmből írt könyv is jobb legyen, mint a film az azért nem semmi. Mondjuk kb szarból kellett várat építeni, és max házat sikerült, de ez is valami. Padme és Anakin kapcsolata itt nem olyan hanyaveti kétszer egymásra néznek, hanem ki van bontva. Kenobi nyomozása is jobb, de a végén a geonosisi csata azért filmben jobb. Dooku vívása viszont itt jobb, leírják mitől jobb, mint a két jedi.
|
2021.01.17. 19:11 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: R.A. Salvatore: SW a klónok támadása . Hogy a könyv általában jobb, mint a film az tény, de, hogy egy filmből írt könyv is jobb legyen, mint a film az azért nem semmi. Mondjuk kb szarból kellett várat építeni, és max házat sikerült, de ez is valami. Padme és Anakin kapcsolata itt nem olyan hanyaveti kétszer egymásra néznek, hanem ki van bontva. Kenobi nyomozása is jobb, de a végén a geonosisi csata azért filmben jobb. Dooku vívása viszont itt jobb, leírják mitől jobb, mint a két jedi. Ezt én is olvastam annak idején, és azt ugyan nem feltétlenül mondanám, hogy jobban tetszett, mint a film, de tényleg jó volt, és elég sok háttérsztorit meg lehet tudni belőle, ami a filmből nem derült ki. Hirtelen az ugrik be, hogy Anakin anyjának a kiszabadításával mennyit szenvedtek már azelőtt, hogy Anakin odaért volna a Tatooine-ra. Szerintem A klónok támadása egy nagyon alulértékelt Star Wars film, nálam egyáltalán nem tartozik az átlag alatti SW filmek közé. Igen, az Anakin-Padmé szerelmi szál béna, nyálas, az szerintem se jó. De azt leszámítva minden jó benne, és nem dominálja annyira a szerelmi szál a filmet, hogy tönkretegye. Nagyon frankó pl. Obi-Wan történetszála: a nyomozás a klóngyár után (beleértve az elején a coruscanti üldözést is), a párbaj Jango Fettel, a geonosisi csata, Dooku karaktere, a végén a Yoda-Dooku párbaj, ami az egyik legkirályabb fénykardpárbaj az összes Star Wars filmből. Ezek mind nagyon jók, és nincsenek elismerve azért, mert van egy történetszál a filmben, ami béna lett: nem érzem korrektnek.
|
2021.01.17. 19:59 |
|
 |
doggfather
|
tény, hogy nem olyan gyenge, mint az első rész (vagy olyan szar, mint a 7es, és 9es filmek). Engem igazából nem is a szerelmi szál zavart sose. a végén a gladiátoros kivégzés nem tetszett sose. Vagy yoda pattogó vivóstílusa se.
Ami tény, hogy a klónok támadása, és a sithek bosszúja a klónháborúkkal (mindegy, hogy regények, képregények, vagy az animációs sorik, de legjobb mind természetesen) felértékelődött rendesen. Ha azok is megvannak, akkor ez a két film sokkal élvezhetőbb. Ez mondjuk a filmekről nem jót mond el, hogy kell hozzájuk kiegészítés.
|
2021.01.17. 20:04 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: tény, hogy nem olyan gyenge, mint az első rész (vagy olyan szar, mint a 7es, és 9es filmek). Engem igazából nem is a szerelmi szál zavart sose. a végén a gladiátoros kivégzés nem tetszett sose. Vagy yoda pattogó vivóstílusa se.
Nekem azok tetszettek, de hozzátartozik, hogy 11 éves voltam, mikor először láttam a filmet a moziban. Szóval lehet, hogy ezért értékeltem jobban a pattogó Yodát. 
|
2021.01.18. 16:23 |
|
 |
doggfather
|
Karen Traviss: SW a klónok háborúja . Az egész estés animációs film könyv változata. Legyünk őszinték a film maximum közepes epizód a sorozatban, csak hosszabbra nyújtva. Karen stílusa, írói készsége azonban egy jó háborús történetet csinált belőle, kevesebb Padmé, több Jabbával.
|
2021.01.23. 18:32 |
|
 |
doggfather
|
Karen Traviss: SW a klónok háborúja életre-halálra . Az animációs sorozat mellékága, annak szereplői (rex, ahsoka, anakin) találkoznak Karen T saját sw világával egy 3-4 résznyi hosszúságú történetben. Jó történet, érdekes kérdésekkel a háborúról.
|
2021.01.24. 18:29 |
|
 |
doggfather
|
Karen Miller: sw klónháborús játszmák: árnyak közt . Nem értem miért lett ez legenda és miért nem kánon. Van benne Rex, Ahsoka is. Miller izgalmasan ír, jó olvasni. Anakin és kenobi titkos bevetésének első kötete. Jöhet a második!
|
2021.01.31. 18:59 |
|
 |
doggfather
|
doggfather írta: Karen Miller: sw klónháborús játszmák: árnyak közt . Nem értem miért lett ez legenda és miért nem kánon. Van benne Rex, Ahsoka is. Miller izgalmasan ír, jó olvasni. Anakin és kenobi titkos bevetésének első kötete. Jöhet a második! Klónháborús játszmák II. Ostrom . Érthető, hogy miért kapott külön könyvet, mert tök más, mint az első rész volt. Az kémregényes, ez meg háborúsabb. Viszont egy olvasószerkesztőt elbírt volna, mert nincs a történetben 700 oldal (a két kötet).
|
2021.02.07. 22:09 |
|
 |
doggfather
|
P. G. Wodehouse: bravó, jeeves! . Gimis korom kedvenc szerzője, de őt se olvastam vagy 20 éve. Igazából ha egy könyvét olvastad, olvastad mindet. Ez is olyan, az urak mindenféle komolytalan gondokkal küzdenek, majd jön az urasági inas jeeves és mindent megold 2 oldal alatt. Kellemes, vasárnap délutáni kikapcsolódáshoz tökéletes könyv.
|
2021.02.14. 19:27 |
|
 |
doggfather
|
P.G. Wodehouse: Halihó, Jeeves! . Lazán összekötött novellák ezek igazából nem egy regény, aminek keretet ad az első és az utolsó történet, de az se túl szoros azért. Bertie a szokásos, Jeeves még mindig egy zseni!
|
2021.02.18. 22:06 |
|
 |
doggfather
|
Hugh Laurie: a balek . Első regénye, valahol la carre és wodehouse között. Egy ex katona belekerül egy komplex kormanyokon, cégeken átívelő összeesküvésbe, ahol senki sem ártatlan, és semmi se fekete fehér. Jól ír, olvasnám még. Vajh írt másik regényt is?!
|
2021.02.27. 23:47 |
|
 |
doggfather
|
Julien Green: roncsok . Egy francia polgári házban lakó házaspár, és a velük lakó vénlány testvér/sógornő beteges se veled se nélküled kapcsolata. Nem szerelmi háromszög, mert még ahhoz is sok a spleen. Nagyon jól mutatja be milyen lehetett a gazdagok unalmas, pazarló élete.
|
2021.03.01. 19:34 |
|
 |
|