Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Filmek
A kapitány küldetése (2020) . Két bolyongó lélek találkozása. Csodálatosan fényképezett western, egy szokásos Tom Hanks és egy zseniális Helena Zengel főszereplésével, de minden szereplő jól hozta a figurát. A film őszintén mutatja be a vadnyugat vadságát, nehézségét.
|
2021.04.15. 13:48 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Én vagyok anya (2019) . A terminátor és az alapítvány szerelemgyereke. Minimál látványú, és minimálszereplős disztópikus sci-fi. Amolyan raised by wolves csak a földön játszódik.
|
2021.04.15. 15:43 |
|
 |
doggfather
|
Straight Outta Compton (2015) . A világ legveszélyesebb bandájának története. Jó színészek (Cube fián meglepődtem kellemesen), jó rendezés, kompakt alkotás lett. A zene, és a történet ugye adott volt. Egyszerre a banda, és a város története is. Játékfilm, és nem dokumentum aminek az elkészítésében a címszereplők is részt vettek, vagyis "hát igen, AKÁR így is történhetett..." is benne van, ahogy a Queen filmben is. Főleg az utolsó fél órán látszik, hogy legendát építenek.
|
2021.04.16. 13:34 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Straight Outta Compton (2015) . A világ legveszélyesebb bandájának története. Jó színészek (Cube fián meglepődtem kellemesen), jó rendezés, kompakt alkotás lett. A zene, és a történet ugye adott volt. Egyszerre a banda, és a város története is. Játékfilm, és nem dokumentum aminek az elkészítésében a címszereplők is részt vettek, vagyis "hát igen, AKÁR így is történhetett..." is benne van, ahogy a Queen filmben is. Főleg az utolsó fél órán látszik, hogy legendát építenek. Na tessék, végre sor került rá.  Jobb későn, mint soha. Örülök, hogy alapvetően tetszett, egyet is értek a véleményeddel. Valóban szépítettek a sztorin, de szerintem nem annyit, hogy zavaró legyen. Meg ugye egy játékfilmben nem is a tökéletes történelmi hűség a cél, muszáj színezni egy kicsit, hogy élvezhetőbb legyen a nézőnek.
|
2021.04.16. 14:56 |
|
 |
doggfather
|
jaja, jó volt, főleg az első 1 óra. Aztán kezdett elúszni. illetve nagyon dre, cube, eazy voltak elöl, yella, ren doc szinte sehol arabien prince neve el se hangzik pl.
A vége, hogy eazy elmegy cubehoz is, meg drehez is bocsánatot kérni legalább olyan ciki volt, mint mikor freddie elnézést kért, hogy meleg a filmje végén. Az nem kellett volna.
|
2021.04.16. 18:41 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: jaja, jó volt, főleg az első 1 óra. Aztán kezdett elúszni. illetve nagyon dre, cube, eazy voltak elöl, yella, ren doc szinte sehol arabien prince neve el se hangzik pl.
A vége, hogy eazy elmegy cubehoz is, meg drehez is bocsánatot kérni legalább olyan ciki volt, mint mikor freddie elnézést kért, hogy meleg a filmje végén. Az nem kellett volna. De Cube-tól való bocsánatkérés az elvileg tényleg megtörtént. Legalábbis Cube állítja...  Hogy Dre-vel tényleg beszélt-e telefonon, az jó kérdés. Arról pedig vitatkoztunk anno, hogy mennyire gáz, hogy Ren és Yella ennyire mellékszerepet kapott. Sokan azon a véleményen voltak innen a fórumról is, hogy gáz, hiszen valójában sokkal nagyobb szerepük volt az alkotómunkában. Én azon a véleményen vagyok, hogy nem gáz: igen, az alkotómunkában nagyobb szerepük volt, mint amit a film sugall, de Ren és Yella sztorijában az ég világon semmi érdekes nincs szerintem. Az érdekes sztori, a drámai fordulatok Eazy, Cube és Dre történetében találhatók, jó filmet pedig csak ezekre lehet építeni. Filmes szempontból ezért helyes döntés volt szerintem háttérbe szorítani Rent és Yellat. Ha több szerepet kapnak, az rontott volna a film feszességén. DOC más, nála voltak drámai események, viszont ez a film nem róla szólt.
|
2021.04.16. 19:22 |
|
 |
doggfather
|
Sok volt benne Cube szóló, meg deathrow, ellenben semmi az efil4zaggin lemezről, vagy az eazy szólók. A 187 um killa érdekes lehetett volna. A beef vonal gyorsan lecsengett, de értelek, szerkeszteni kellett persze.
|
2021.04.16. 20:35 |
|
 |
doggfather
|
Nauszika - A szél harcosai (1984) . Az ember 1000 év világégés után is csak harcolni tud. Félelmetesen jól megrajzolt, összerakott világ a világvége után, benne igazi élő emberekkel, és sorsokkal. A természetről, annak védelméről szóló tanulság aktuálisabb, mint valaha.
|
2021.04.16. 23:07 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Sok volt benne Cube szóló, meg deathrow, ellenben semmi az efil4zaggin lemezről, vagy az eazy szólók. A 187 um killa érdekes lehetett volna. A beef vonal gyorsan lecsengett, de értelek, szerkeszteni kellett persze. Ezeket mondjuk én is kritizáltam: az efil4zaggin olyan szinten meg volt említve, hogy láttuk, ahogy dolgoznak rajta, a háttérben szólt róla 1-2 zene, miközben a stúdióban voltak, sőt ugye hallottuk róla azt a részletet a Real Niggaz című trackből, amiben a Cube-ot oltják, és amire válaszul megszületett a No Vaseline. De szerintem is több szót érdemelt volna az az album. Akárcsak a Dre-Eazy beef, ami viszont tényleg teljesen kimaradt, pedig nem megkerülhető eleme a történetüknek. Gondolom, Dre akarta producerként kozmetikázni kicsit az Eazy-vel való kapcsolatát, de ezt egyrészt azért nem értem, mert úgyis tud mindenki kettejük beefjéről, másrészt a Cube-Eazy beef teljesen korrektül benne volt a filmben. Ezzel az erővel nyugodtan kaphatott volna említést a Dre-Eazy beef is. Szóval nekem is voltak azért problémáim a filmmel, de talán ez a két legjelentősebb a kritikám. Az összmérleg ezekkel együtt is bőven pozitív.
|
2021.04.17. 15:37 |
|
 |
doggfather
|
jaj, nekem is tetszett.
|
2021.04.17. 18:23 |
|
 |
doggfather
|
Fenegyerek (2014) . Aranyrablás ausztráliából. Tempósan építkező kompakt rablós film. Nem hiányzik belőle semmi, de a zsánerhez nem is tesz hozzá, max a képekkel, ausztráliából nem sokat láttam még hasonló filmet. A színészek jók, a zene minimál.
|
2021.04.19. 12:23 |
|
 |
doggfather
|
Alkony sugárút (1950) . Egy sikertelen forgatókönyvíró, és egy egykori filmcsillag kalandja. A noir kézikönyv minden tételét felsorakoztató, sztárokkal rendesen megtűzdelt, időtálló klasszikus ami ma is olyan jó, olyan friss, mintha nem 70 éves lenne, hanem "7 napos".
|
2021.04.19. 15:27 |
|
 |
doggfather
|
A bűn mélysége (1984) . Valahol a Hetedik és a Szárnyas fejvadász között félúton. Lars von Trier első filmje, kb mestermű minden ízében. Ha itt abbahgyja a filmezést is maradandót alkot. A színei (végig sárga/vörös, mint a sivatag) nagyon jók, a képei lenyűgözőek.
|
2021.04.20. 11:42 |
|
 |
doggfather
|
Csillagok határán (2018) . Egy űrkolonizációs kísérlet eredményei. Nagyon okos, nagyon érdekesnek ígérkező, de sajnos hamar unalomba, érdektelenségbe fulladó sc-fi. Robert Pattinson remek, de sajnos egyedül kevés egy jó filmhez, ha se társai, se történet nincsenek.
|
2021.04.20. 15:23 |
|
 |
doggfather
|
Tini nindzsa teknőcök (2014) . Közel sem akkora gyalázat a gyerekkoromon, mint Bay TF filmjei... Ami tetszett, hogy próbáltak különböző tekiket csinálni, nem csak a szemkötőjük színe más. Ami nem, hogy Zúzó egy vasember/TF hibrid lett. A film maga egy közepes popcornmozi, vagyis inkább egy sorozat pilotja max. Mondjuk nem árt ha az ember szereti az alapanyagot. Az emberi szereplők fölöslegesek szokás szerint, nem is értem minek bele mostanra.
|
2021.04.21. 11:47 |
|
 |
|