Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.04. 07:34

Hozzászólás a témához  [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta:
Dogg-Pound írta:
Fiatal Veterán - Morál
https://youtu.be/YY_f2S_7TKk

Funktasztikus: Mellékhatás (Video)
https://www.youtube.com/watch?v=3jmdGyjJpfM

Veteránnak lassan összeáll egy albumra való ezekből a vallás, erkölcs és bűn között őrlődő szövegeiből, amik az ő flowjával úgy szólnak, hogy engem továbbra is megvesz kilóra. És persze Luigi ezekkel a kicsit ilyen mafioso hip-hop beütésű westcoast zenéivel a legjobb alapokat biztosítja alá. Annyira konzisztensnek érzem ezt a tematikát és ezt a zenei világot Veterán utóbbi jónéhány számában, hogy tényleg szívesen meghallgatnám, hogyan hatnának ezek összefűzve egy teljes albumként.

Más: Laza Laca anyák napi nótája az édesanyja emlékére. Respekt, hogy egy ilyen összeszedett szöveget meg tudott írni, ami méltó emléket állít az édesanyjának, mégse kesergés végig, hanem pozitív, előretekintő kicsengésű.

Laza Laca - Ha Már Nincs
https://www.youtube.com/watch?v=TH-qG0jIwCw

laza laca:
vhogy nekem inkabb ilyen a hip hop, ez all kozelebb hozzam, ha szovegirokent mondhatom ezt.
ehhez is kell batorsag es nem ez az elso ilyen nota. mentha, siska...
a refren sztem nagyon rosszul sikerult.

2021.05.03. 10:38

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Dogg-Pound írta:
Fiatal Veterán - Morál
https://youtu.be/YY_f2S_7TKk

Funktasztikus: Mellékhatás (Video)
https://www.youtube.com/watch?v=3jmdGyjJpfM

Veteránnak lassan összeáll egy albumra való ezekből a vallás, erkölcs és bűn között őrlődő szövegeiből, amik az ő flowjával úgy szólnak, hogy engem továbbra is megvesz kilóra. És persze Luigi ezekkel a kicsit ilyen mafioso hip-hop beütésű westcoast zenéivel a legjobb alapokat biztosítja alá. Annyira konzisztensnek érzem ezt a tematikát és ezt a zenei világot Veterán utóbbi jónéhány számában, hogy tényleg szívesen meghallgatnám, hogyan hatnának ezek összefűzve egy teljes albumként.

Más: Laza Laca anyák napi nótája az édesanyja emlékére. Respekt, hogy egy ilyen összeszedett szöveget meg tudott írni, ami méltó emléket állít az édesanyjának, mégse kesergés végig, hanem pozitív, előretekintő kicsengésű.

Laza Laca - Ha Már Nincs
https://www.youtube.com/watch?v=TH-qG0jIwCw

laza laca:
vhogy nekem inkabb ilyen a hip hop, ez all kozelebb hozzam, ha szovegirokent mondhatom ezt.
ehhez is kell batorsag es nem ez az elso ilyen nota. mentha, siska...
a refren sztem nagyon rosszul sikerult.

Gondoltam, hogy te értékeled ezt a vonalat, én is. A Mentha - Bennünk él is jó, de az szomorúbb, depisebb dal: ebben az tetszik, hogy a szomorú apropó ellenére is pozitív kicsengésű.
A refrén szerintem is gyenge pont. Ugye Bom mondta a Podkaskoban, hogy dolgoznak Lacával valami éneklős projekten: ez a refrén után kicsit tartok tőle... :)

Apropó Podkasko: végighallgattam végre a Wolfie-s adást. Nagyon jó volt, és érződik, hogy Wolfie tényleg full képben van hip-hop ügyekben a mai napig. Tetszett ez a kommunikációt ösztönző hozzáállása is, hogy leültetne sok beefben lévő arcot egy kerekasztalhoz, sőt még Funkot is felhívta dumálni (ha nem kamuzott).
Pilvaker ügyben is kiderült az igazság: annak idején azt mondta, azért száll ki, mert nincs rá ideje, de ez már akkor is nehezen volt hihető. Ezek szerint nem jött már be neki a mostani Pilvaker irányvonal.
És Punnany ügyben is valamennyire választ kaptam, valóban. Itt azért diplomatikusabban fogalmazott, de egyértelműen érződik, hogy komoly konfliktusok vannak Punnanyn belül. Bár az új énekes, Pető Szabi szerintem jó, de semmiképp sem dobtam volna ki a trombitást (Szekit) és pláne nem DJ R-Noldot a zenekarból miatta. Durva, hogy R-Nold azóta nem beszél velük, de megértem... Azt is kerek-perec kimondta, hogy az utóbbi néhány daluk nem jött be. (Bár szerintem annyira nem rosszak, mint a közvélemény szerint.) Ezek alapján én nem jósolok nagy jövőt a zenekarnak: a készülő cuccokat még talán kiadják (bár már abban se vagyok biztos), aztán nem lepődnék meg, ha az AKPH sorsára jutnának. Abban viszont szinte biztos vagyok, hogy ha marad is a Punnany, olyan magasságokba nem fognak már visszajutni, mint a 2010-es évek első felében és közepe táján voltak.
Viszont ha igazat mondott Wolfie, és tényleg egy csomó új számuk van, két lemezen is dolgoznak, akkor talán az a reményem bejöhet, hogy a koncertek újraindulásával fogok tőlük újat hallani. :)

Más:

MC Ron X Busa Pista X MC Gőz X MC Kemon - FANTASTIC 4 (Zene: Luigi) (Scratch: DJ Dugó)
https://www.youtube.com/watch?v=I8VknCC ... nnel=MCRon

Ez micsoda kombó! :o Öröm hallani ennyi nagyöreget együtt 2021-ben. Főleg Gőzt, aki az egyik legnagyobb hazai kedvencem volt, és nagyon rég jött ki tőle újdonság. Szerintem teljesen jót tol a tőle megszokott laza sztílóban. A Facebook oldalán postolta, hogy valami interjú is készül vele csütörtökön, úgyhogy halványan reménykedem, hátha ez azt jelenti, hogy visszatér. :)

Itt pedig egy újabb kitűnő boombap 3,14 és Chicheck duójától:

Tha Patkányz - Üvölt
https://www.youtube.com/watch?v=H4XbPEE ... nel=3%2C14

2021.05.03. 14:37

https://www.youtube.com/watch?v=tV-k5RbqNA0&t=2197s
Mentha x Kasko | Hősök, Tourlife, Graffiti, Mainstream Hiphop, Videográfia | Podkasko #19

2021.05.10. 12:52

Zoli, MP írta:
Mentha x Kasko | Hősök, Tourlife, Graffiti, Mainstream Hiphop, Videográfia | Podkasko #19

Köszi! Úgy tűnik, mostanában ezeket a mainstreambe szakadt arcokat látja vendégül. Bár még nem hallgattam meg, de Zoli, ebben azért előkerülhetnek olyan sztorik, amiknek te is aktív részese voltál a Hősökkel való szoros kapcsolat miatt. :)

2021.05.10. 13:39

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Köszi! Úgy tűnik, mostanában ezeket a mainstreambe szakadt arcokat látja vendégül. Bár még nem hallgattam meg, de Zoli, ebben azért előkerülhetnek olyan sztorik, amiknek te is aktív részese voltál a Hősökkel való szoros kapcsolat miatt. :)

Elokerulunk egy picit a musorban.

2021.05.10. 19:15

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Igen, azóta meghallgattam, és hallom, hogy név szerint is említésre kerülsz. :)

Jó volt ez is nagyon, elég kommunikatív volt Mentha is. Az érdekes, amit fejtegetett, hogy ők nem lettek, és soha nem is lesznek akkora mainstream sztárok, mint pl. a Punnany vagy a Halott Pénz, de közben már az UG-hez se tartoznak. Mentha ezt azzal indokolja, hogy ők mindig azt csinálták, amit szeretnek, ezért nem álltak rá elég következetesen a mainstream vonalra, be-becsúsznak boombap nóták is időnként. Szerintem meg inkább arról van szó, hogy nem elég jók a populáris dalaik. Nem feltétlenül rosszak, de nem kicsit semmilyenek. Az biztos, hogy a Punnany - Halott Pénz - Wellhello trió után nagyon nehéz volt újat mutatni ezen a vonalon, és nekik nem is feltétlenül sikerült. Persze így is sikeresek, nem azt mondom, csak relatíve kevésbé.

2021.05.11. 15:06

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Jó volt ez is nagyon, elég kommunikatív volt Mentha is. Az érdekes, amit fejtegetett, hogy ők nem lettek, és soha nem is lesznek akkora mainstream sztárok, mint pl. a Punnany vagy a Halott Pénz, de közben már az UG-hez se tartoznak. Mentha ezt azzal indokolja, hogy ők mindig azt csinálták, amit szeretnek, ezért nem álltak rá elég következetesen a mainstream vonalra, be-becsúsznak boombap nóták is időnként. Szerintem meg inkább arról van szó, hogy nem elég jók a populáris dalaik. Nem feltétlenül rosszak, de nem kicsit semmilyenek. Az biztos, hogy a Punnany - Halott Pénz - Wellhello trió után nagyon nehéz volt újat mutatni ezen a vonalon, és nekik nem is feltétlenül sikerült. Persze így is sikeresek, nem azt mondom, csak relatíve kevésbé.

Gaus :lol:
Paran meg igy hivnak a kozegbol.
Igen,kb 10 evre kikerultem a kozegbol,bar nem mintha most nagyon benne lennek.

2021.05.11. 22:53

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Én még emlékszem, mikor hallgattam anno a Gaustrofobia lemezt. :) De ez csak később jött, úgy emlékszem: a Minimal Projectben mindenki a polgári nevén futott. (Real name, no gimmicks - ahogy Obie Trice mondta. :) )

2021.05.12. 13:58

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Én még emlékszem, mikor hallgattam anno a Gaustrofobia lemezt. :) De ez csak később jött, úgy emlékszem: a Minimal Projectben mindenki a polgári nevén futott. (Real name, no gimmicks - ahogy Obie Trice mondta. :) )

Mindenkinek volt vmi neve nalunk, de vhogy nem "ragadt meg" egymaskozott sem. pedig meg regebbi szovegekbe bele is voltak szove a nevek.
szoval maradtunk a nevunknel, sokkal tisztabb es hitelesebb es ma meg jobban igy gondolom.
teny en Gaus neven oszottam meg a szolom, de ezzel akartam utalni arra, hogy ez nem MP hanem valami mas.
Gimis koromban talaltam ki ezt a nevet amugy :lol:

2021.05.12. 19:48

Zoli, MP írta:
Mindenkinek volt vmi neve nalunk, de vhogy nem "ragadt meg" egymaskozott sem. pedig meg regebbi szovegekbe bele is voltak szove a nevek.
szoval maradtunk a nevunknel, sokkal tisztabb es hitelesebb es ma meg jobban igy gondolom.
teny en Gaus neven oszottam meg a szolom, de ezzel akartam utalni arra, hogy ez nem MP hanem valami mas.

Nagy hatással lehettek rád a gimis matekórák. :D (Igaz, a matematikus Gauss két s-sel írja.)
Nálatok pont az volt a különleges, hogy nem próbáltatok különlegesek lenni a nevetekkel.

2021.05.13. 13:44

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Nagy hatással lehettek rád a gimis matekórák. :D (Igaz, a matematikus Gauss két s-sel írja.)
Nálatok pont az volt a különleges, hogy nem próbáltatok különlegesek lenni a nevetekkel.

Alap, mert mar akkor matematikai pontossaggal toltam a rimeket a beatekre. PHAAAAA :lol: :lol: :lol: :lol:

amugy egy volt kollegam, Young ZeeZee-nek hivott.
Mindig bejott az irodaba reggel, meglatott es ilyen jo vekony feka hangon, de hangosan mindenki elott koszontott, hogy YOUNG ZEEZEE :lol:

off vege, inkabb lessetek meg az uj punnanyt
https://www.youtube.com/watch?v=NjzaDiHgFtw

2021.05.13. 19:27

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Alap, mert mar akkor matematikai pontossaggal toltam a rimeket a beatekre. PHAAAAA :lol: :lol: :lol: :lol:

amugy egy volt kollegam, Young ZeeZee-nek hivott.
Mindig bejott az irodaba reggel, meglatott es ilyen jo vekony feka hangon, de hangosan mindenki elott koszontott, hogy YOUNG ZEEZEE :lol:

off vege, inkabb lessetek meg az uj punnanyt
https://www.youtube.com/watch?v=NjzaDiHgFtw

A Young ZeeZee sztorit írtad már egyszer. :)

Punnanyt láttam már tegnap, de nem linkeltem, mert nem voltam biztos benne, hogy nem túl populáris-e a Punnany erre a fórumra. :)
Felemás érzéseim vannak. Zeneileg szerintem tök jó, és előrelépés az utóbbi 3 nótához képest. Ez a 4. dal a stílusváltásuk óta, és azóta, hogy a Szabi csatlakozott énekesként. Az előző háromból az első nóta (Láv) nagyon nem tetszett. A második, a Bankossal közös Towább nagyon tetszett. A harmadik, az APP/OS nem volt rossz, de túl éles váltás volt szerintem a Punnany klasszikus hangzásához képest. Ez a Tokio azért tetszik zeneileg, mert megmaradt valamennyi abból az elektronikus, house-os, újszerű beütésből, ami az APP/OS-ban volt, de kicsit vissza is tértek a megszokott Punnany-hoz a dallamvezetésben, és ez így már az a fajta szerves fejlődés, amit én nagyra tudok értékelni.
A szöveg viszont közhelyes, és technikailag is itt-ott kicsit primitív. A Stenken készült velük egy interjú az új dal kapcsán, amiben elmondták, hogy nekik igazából soha semmi közük nem volt a sporthoz, és nem is érdekli őket: ez azért eléggé hitelteleníti magát a dalt, és világossá teszi, hogy megrendelésre készült... Igazából az egész klip egy nagy Adidas reklám. Nekem nincs azzal bajom, ha szponzorálnak egy rapcsapatot (főleg, hogy a Punnany már nem is biztos, hogy az, de én szeretem annak gondolni), csak maradjanak közben önazonosak. Itt ez nem sikerült, hiszen bevallottan nem érdekli őket a sport, ezért lett a szöveg is közhelyes.
Szóval azért felemásak az érzéseim, mert zeneileg tetszik az irány, de a szöveg és ez az Adidas reklám jelleg sokat levon az értékéből. Na de remélem, hogy ezzel újra aktivizálják magukat a srácok, és ha kijön a lemez, majd akkor lehet korrektül értékelni, hogy mennyire jött be nekik ez az új irány.

Szintén Punnany vonatkozású cucc: Wolfie publikálta azt a verzéjét, ami a Saiid Mi Casa mixtape-jére készült. Lehet, hogy ez azt jelenti, hogy nem lesz már semmi abból a mixtape-ből, amit nagyon sajnálok... Mindenesetre Wolfie jó kis szöveget pakolt a Völgyeim és utaim című AKPH nóta alapjára. Nekem a régi Körkorkép időszakot idézi, amikor még "csak úgy" reppelték, ami jött. Nem is volt muszáj, hogy szóljon valamiről a szöveg, csak minél bravúrosabb legyen technikailag, minél jobban üssenek a rímek. Ezt a fajta "tét nélküli", nem az Adidas-nak írt, nem a fesztiválszínpadra szánt reppelést hiányolom a Punnany-tól, pedig itt a bizonyíték, hogy Wolfie ma is képes rá:
https://www.facebook.com/afarkasroland/ ... 83?__cft__[0]=AZUrEkOxBdRxPckjUcHkODI-73u0PQUPwf8u8MMdhi8ftoBhnvA7kFqToPcI8_E2JZIj5maZjAaQDZOz9TyWO2MYRL1Op-BzHrXRUyJ82ML8fLCuwIq5YMolivPhMzvL3XPjHPwPC4rqdLz7faEgyq0v&__tn__=%2CO%2CP-R

Van egy-két olyan rím benne, amitől az agyamat eldobtam. :) Ezért furcsállom, amikor a Tokioban ilyen rímet tol a Wolfie, hogy "Tudod, hogy milyen az, amikor nincs? | Tanulj meg embernek maradni is". Az ilyen béna egy szótagos rímeknél ezerszer jobbakat tud ő.

szerk.: A populáris vonalhoz egy újabb adalék:

WELLHELLO FEAT. ESSEMM - HOGY LEGYEK JÓ
https://www.youtube.com/watch?v=-VW6NcJ ... =Wellhello

Essemm egy újabb lépést tett a pop felé, viszont be kell valljam, nekem tetszik: a legjobb Wellhello szám, amire az utóbbi pár évből emlékszem.

2021.05.14. 14:52

Egy régebbi Funktasztikus nóta kapott egy lyric videot.

Funktasztikus: Kulcslyukak (Video)
https://www.youtube.com/watch?v=sg0iMed ... ktasztikus

Az ilyen beteg, történetmesélős dalait nagyon bírom Funk-nak, ez a hangulatvilág adja az ő igazi egyediségét, nem a politizálós meg a beefelős nóták. Ez egyébként a Boldogság utca 17. című dalának a folytatása, ami a kedvenc számom Funktól. (Talán lehet valami köze hozzá annak, hogy a Punnany Máté csinálta a zenéjét. :) )
https://www.youtube.com/watch?v=X5RhXnCE2L4

2021.05.16. 11:06

ha mar kaskonal emlitette itt van wolfie musora.

https://www.youtube.com/watch?v=hjr0p9muEYI
Wolf Áramlat #01 | Katz Dávid

2021.05.16. 19:28

Zoli, MP írta:
ha mar kaskonal emlitette itt van wolfie musora.

https://www.youtube.com/watch?v=hjr0p9muEYI
Wolf Áramlat #01 | Katz Dávid

Jó? Érdemes meghallgatni?
Csak azért kérdem, mert annyi jó műsor/podcast van már, hogy nem fér bele minden, muszáj szelektálni.

2021.05.17. 14:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 181  Következő