Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Két friss hazai bólogatós cucc: Szicsu - Délibáb (Prod. by TheDrumlord ; Karc : Sonny Kraft)https://www.youtube.com/watch?v=koaEsiP ... nel=hestorFÜSTÖS - GAZEMBER /MUSICVIDEO/https://www.youtube.com/watch?v=TMHw35n ... roductionsFüstös flowja elképesztő... Full egyedi őstehetség a srác. Csak jó lenne érteni is, hogy mit mond. 
|
2021.07.12. 18:02 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
HOLI - Kis magyar raptöri https://www.youtube.com/watch?v=OQGUieS ... ussRecordsNem tudom, ki ez a csávó, nem is feltétlenül reppel jól (bár szerintem szándékosan béna), de van egy egyedi stílusa, és bravúros összefoglalót ad a magyar rap történelméről. 
|
2021.07.13. 15:17 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=GCQ5_zOiA_U&t=95sAfter Sajó Dáviddal: #26 Gege (6363) van par reppes sajo david adas.
|
2021.07.13. 16:47 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Xiaoling Feat. Tkyd - Szálka (Official Music Video) https://youtu.be/boT8fekHfLw
|
2021.07.13. 21:38 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=GCQ5_zOiA_U&t=95s After Sajó Dáviddal: #26 Gege (6363)
van par reppes sajo david adas. Igen, van pl. Beton.Hofi is: pont nemrég hallgattam. Érdemes, nagyon jól meg lehet ismerni belőle a személyiségét. (Wolfie-nál is volt amúgy nemrég.) A Gegével készült adást még nem hallottam, de köszi, csekkolni fogom.  És ha már Beton.Hofi: Beton.Hofi - comic sinsVégre meg tudtam hallgatni egyben a bemutatkozó lemezét. Jónéhány szám kijött már korábban, de így egyben egész más élmény volt. Ha még nem hallottátok, mindenképpen pótoljátok - azok is, akik nincsenek oda a trapért! Az egyik legnagyobb magyar zenei élményem az utóbbi időből. Ritkán van úgy, hogy hallgatsz egy lemezt, és azt érzed, hogy most valami különlegesnek vagy a részese, most valami olyat hallasz, ami korszakos jelentőségű is lehet. Nyilván azt majd az idő fogja eldönteni, hogy így van-e, de én most így éreztem. Azt talán túlzás lenne kijelenteni, hogy az all-time top 10 magyar lemezembe betenném a comic sinst, de azt biztosan állíthatom, hogy az all-time top 20-ban benne van. Hip-hop történeti mérföldkő Magyarországon. És ez azért nagy szó, mert én alapvetően nem vagyok trapkedvelő, különösen a magyar trapet nem szoktam szeretni. De ahogy külföldön eljött egy Joyner Lucas, aki olyan színvonalon tudta megvalósítani a trapet, hogy engem is levett a lábamról, úgy itthon is megérkezett Beton.Hofi, aki megvett kilóra. A magyar trappel nekem két fő bajom van: 1. már az amerikait is nagyon egysíkúnak, unalmasnak tartom, 2. a magyar trapelőadók nem is javítanak ezen semmit, csak másolják az amerikai mintát anélkül, hogy a saját képükre formálnák. És nagyon kevesen vannak, akik technikailag és tartalmilag is igényes szövegeket írnának trap alapokra. Beton.Hofi viszont azt az igényességet képviseli technikában, tartalomban, a szövegek játékosságában egyaránt, amit az AKPH honosított meg itthon, vagy amit az újabb arcok közül pl. a Slow Village képvisel. Csak ő nem boombap alapokon adja ezt elő, hanem trapen, és ez az egyik fő forrása az egyediségének. A másik pedig úgy egyáltalán a flowja és a személyisége, ami átüt a dalain. Egyszerre érzem benne a régi, klasszikus 8. kerületi zsiványgyereket és a mai budapesti fiatalt, aki sodródik a nagyvárosi élet forgatagában, szeretne megállapodni egy normális munkahelyen és egy neki való lány mellett, de nem tud, hanem melóból melóba, csajtól csajig, buliból buliba sodródik, és küzd önmagával. A réginek és az újnak ez a keveredése teszi szerintem ilyen különlegessé Beton.Hofit. Egyetlen negatívumként azt tudom felhozni, hogy zeneileg ő is az USA-t koppintja. Sokproduceres a lemez, de nem érződik rajta: ez általában erény szokott lenni, de most nem az, mert arra utal, hogy mindegy, ki a producer, az összes trapzene ugyanolyan... Mentségére szóljon, hogy olyan igényességgel vannak kidolgozva a trap alapok, amilyet ritkán hallani: nincs az a sablonosság, amit általában érezni szoktam, ha trapet hallok. A szövegek terén viszont sikerült megvalósítania azt az egyediséget, amit mindeddig hiányoltam a magyar trapből, és ez emeli a lemezt a többi magyar trapprodukció fölé. Ez a lemez nem Amerika, ebből árad Budapest és a 8. kerület. Közel sem Beton.Hofi az első magyar előadó, aki trapet csinál, de szerintem ő az első, aki olyan minőségi szintre emelte a műfajt, ami egyenértékű a régi klasszikus hazai hip-hop produkciókkal. Ez teszi a bemutatkozó albumát magyar hip-hop történei mérföldkővé az én szememben. Dogg-Pound: ez a Xiaoling - Tkyd nóta is egész frankó lett, köszi!
|
2021.07.14. 14:53 |
|
 |
Sixfeet
|
Beton.hofinak volt egy-két zenéje ami tetszik, bejönni viszont abszolút nem jön be a karaktere. "szoszi van te veled főnemesem/mivan veled papikám/hát figyelj ide faszim" meg ilyenek. A kispolgári bölcsész vonalból amit az AKPH alapozott meg, mindenképpen jobb, próbálja máshogy prezentálni az intellektusát, de nekem ez a Magyarországra lokalizált töménytelen mennyiségű dudebro-izmus (mintha egy fehér egyetemista srác próbálna Big Seant cosplayelni), egyszerűen nem tetszik, nem jön be. Ahelyett, hogy szurkolnék neki hogy tényleg a szarból jött és megdolgozott érte, én max közép-felső középosztálybelinek tippelném, aminek az esetében olyan baromi nagy harcot nem kellett neki vívnia ahhoz, hogy ebből önmegvalósítást csináljon, és ez a szövegén is érződik, továbbá azon hogy kicsit számomra szerethetetlen gőgösségérzetként hat az összkép.
|
2021.07.15. 17:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
Sixfeet írta: Beton.hofinak volt egy-két zenéje ami tetszik, bejönni viszont abszolút nem jön be a karaktere. "szoszi van te veled főnemesem/mivan veled papikám/hát figyelj ide faszim" meg ilyenek. A kispolgári bölcsész vonalból amit az AKPH alapozott meg, mindenképpen jobb, próbálja máshogy prezentálni az intellektusát, de nekem ez a Magyarországra lokalizált töménytelen mennyiségű dudebro-izmus (mintha egy fehér egyetemista srác próbálna Big Seant cosplayelni), egyszerűen nem tetszik, nem jön be. Ahelyett, hogy szurkolnék neki hogy tényleg a szarból jött és megdolgozott érte, én max közép-felső középosztálybelinek tippelném, aminek az esetében olyan baromi nagy harcot nem kellett neki vívnia ahhoz, hogy ebből önmegvalósítást csináljon, és ez a szövegén is érződik, továbbá azon hogy kicsit számomra szerethetetlen gőgösségérzetként hat az összkép. Meg tudom érteni, amit írsz, tényleg van egy ilyen megosztó stílusa a srácnak, ami valakinek tetszik, valakinek nem. Akár nagyképűnek is lehet nevezni. Nekem pont az tetszik benne, hogy nyomja ezeket az utcai szlengeket, amiből én a 8. kerületi behatásokat vélem kiérezni (aztán lehet, hogy tévedek: nem vagyok járatos a kerületben  ), és ez keveredik ezzel a felső középosztálybeli attitűddel, amit emlegetsz. Neked ez disszonáns, nekem izgalmas. Azt viszont én nem gondolom, hogy szurkolni kéne neki azért, mert a szarból jött. Ugyanis nem onnan jött. Nem is említi se a szövegeiben, se az interjúiban, hogy a szarból jött volna. Egy 8. kerületi bérházban nőtt fel egy teljesen átlagos pesti srácként, és ahogy írod is: a szövegein is ez érződik. A középosztály aljáról indult, és onnan próbálja feljebb küzdeni magát a felső középosztály felé. De ez nem egy olyan nagy küzdelem, mintha a gettóból jönne, és szerintem nem is próbálja így beállítani.
|
2021.07.16. 14:38 |
|
 |
Sixfeet
|
Alapvetően egy ellen kulturális műfajban amely az alsó osztályból valóságnak a feljebb kerülését díjazta mindig. Nem beszélve arról, hogy amikor burzsuj gyerekek játsszák el azt, hogy az utcáról származnak, az nem éppen izgalmas hanem sokkal inkább disszonánsnak szokott hatni általában (nem gazdag szülők gyerekének titulálom csak úgy általában a jelenségre mondom).
Nem is neki kéne szurkolni, mivel általánosságban ez a rapnek a lényege: annak szurkolunk akinek volt valami hátráltatott helyzete amit a körülmények ellenére le tudott küzdeni a képességeivel/készségeivel. Nem csak a műfaj jelleg, hanem konkrét akadémiai publikációt tudok mutatni ahol pont úgymond az itthon nálunk vitatott "realségnek" például ez az interpretációja az amerikai tizenéves(!) közönség számára.
A lényeg ott rejlik, hogy azért ennek a műfajnak a legrongyrázósabb előadói aspektusában is az rejlik, hogy amiatt van fajsúlya a rongyrázásuknak mert volt honnan hova menniük. Egy többségi társadalom által elfogadott, mindenkivel jól elvegyülő figurának a története hogy egy kicsit jobban előre tudott ugrani az amúgy se feltétlenül szar helyzetből, és erre meg még ha veri is magát, az inkább hat szerintem ebben a műfajban pojácáskodásnak meg ellenszenves viselkedésnek.
|
2021.07.16. 14:54 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Úgy látszik szent a béke.. Pár éve még szájon vágta Márió a Bécit a saját lakása előtt,pénzen volt a vita.. YOUNG G X MARIO - Záróra │ OFFICIAL MUSIC VIDEO │ https://youtu.be/kY_rGhV_Z28Amúgy nem lett rossz szerintem 
|
2021.07.16. 19:39 |
|
 |
Yodaragorn
|
Sixfeet írta: Alapvetően egy ellen kulturális műfajban amely az alsó osztályból valóságnak a feljebb kerülését díjazta mindig. Nem beszélve arról, hogy amikor burzsuj gyerekek játsszák el azt, hogy az utcáról származnak, az nem éppen izgalmas hanem sokkal inkább disszonánsnak szokott hatni általában (nem gazdag szülők gyerekének titulálom csak úgy általában a jelenségre mondom).
Nem is neki kéne szurkolni, mivel általánosságban ez a rapnek a lényege: annak szurkolunk akinek volt valami hátráltatott helyzete amit a körülmények ellenére le tudott küzdeni a képességeivel/készségeivel. Nem csak a műfaj jelleg, hanem konkrét akadémiai publikációt tudok mutatni ahol pont úgymond az itthon nálunk vitatott "realségnek" például ez az interpretációja az amerikai tizenéves(!) közönség számára.
A lényeg ott rejlik, hogy azért ennek a műfajnak a legrongyrázósabb előadói aspektusában is az rejlik, hogy amiatt van fajsúlya a rongyrázásuknak mert volt honnan hova menniük. Egy többségi társadalom által elfogadott, mindenkivel jól elvegyülő figurának a története hogy egy kicsit jobban előre tudott ugrani az amúgy se feltétlenül szar helyzetből, és erre meg még ha veri is magát, az inkább hat szerintem ebben a műfajban pojácáskodásnak meg ellenszenves viselkedésnek. Alapvetően egyetértek azzal, amit írsz, csak azt nem látom, hogy ez hogy jön Beton.Hofihoz. Én egyáltalán nem érzem azt a szövegeiben, hogy arra verné magát, hogy honnan indult, és hova jutott. Persze ha rámutatsz konkrét számaiban konkrét részletekre, akkor lehet, hogy észreveszek valamit, ami eddig nem tűnt fel. Nekem az jön át, hogy ő pontosan tisztában van vele, hogy egy átlagos pesti srác, és arról reppel, ami történik vele, meg amit lát maga körül, és hogy hogyan viszonyul mindehhez. Ezzel semmi baj nincs, különben csak olyan emberek reppelhetnének, akik a "szarból jöttek", ezért lehet nekik szurkolni, ahogy fogalmaztál. De ha más nem reppelne, akkor egy csomó értékes produkcióval lennénk kevesebbek.
|
2021.07.17. 11:56 |
|
 |
Sixfeet
|
A menőzés meg a flexelés meg az a stílus hogy valaki veri magát valakire akkor működik ha volt honnan felmásznia. Ha egy újgazdag gyerek, de még akár egy olyan arc is veri magát akinek amúgy túl nagy hátrányai nem lehettek az életben, az gáz. Nem arra veri magát, hogy honnan jött feltétlen, csak úgy általában veri magát, ami pont amiatt jön le nekem inkább taszítónak meg ellenszenvesnek mert (felső) középosztálybeli gyerekeket rappelni hallgatni szerintem vérciki.
|
2021.07.17. 13:41 |
|
 |
Yodaragorn
|
Sixfeet írta: A menőzés meg a flexelés meg az a stílus hogy valaki veri magát valakire akkor működik ha volt honnan felmásznia. Ha egy újgazdag gyerek, de még akár egy olyan arc is veri magát akinek amúgy túl nagy hátrányai nem lehettek az életben, az gáz. Nem arra veri magát, hogy honnan jött feltétlen, csak úgy általában veri magát, ami pont amiatt jön le nekem inkább taszítónak meg ellenszenvesnek mert (felső) középosztálybeli gyerekeket rappelni hallgatni szerintem vérciki. Oké, erre írtam, hogy egyetértek, csak én ezt nem érzem Beton.Hofi esetében. Azt elismerem, hogy süt a srácból egyfajta nagyképűség, de az egyrészt jól is jön ahhoz, hogy hatásos előadó tudjon lenni, másrészt inkább csak az attitűdjéből jön ez át. Ha tartalmilag nézek a szövegeire eltekintve az előadásmódtól, nekem nem jutnak eszembe olyan sorai, amelyek kimondottan arról szólnának, hogy "veri magát" valamire. Abban viszont nagyon nem értek egyet, hogy vérciki lenne felső középosztálybeli gyerekeket reppelni hallgatni. Nem jut eszembe egy indok se, ami miatt ez az állítás megállhatna. A szegények között is vannak olyanok, akiknek van tehetségük a raphez, és vannak olyanok, akiknek nincs, és ugyanez mondható el a gazdagokról. Nem látok semmilyen érvet, ami azt támasztaná alá, hogy összefüggés lenne a reppeléshez való tehetség és az ember anyagi helyzete között.
|
2021.07.17. 15:13 |
|
 |
Sixfeet
|
Ajánlom figyelmedbe a témában ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=os8RpkipUz0
|
2021.07.17. 16:30 |
|
 |
Yodaragorn
|
Igyekszem megnézni, ahogy tudom.
|
2021.07.19. 15:14 |
|
 |
Yodaragorn
|
Busa Pista kzr. Tink: Szomszédokhttps://www.youtube.com/watch?v=LLMi_EG ... =BUSAPISTAÓriási trekk lett! Itt pedig az újvonal emlegetett képviselői: 6363 - Fent (Visualiser) ft. Beton.Hofihttps://www.youtube.com/watch?v=7R1Y00P ... l=6363VEVO
|
2021.07.20. 14:17 |
|
 |
|