Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.14. 19:55

Hozzászólás a témához  [ 4002 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 267  Következő
 Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Yodaragorn írta:
Logic - YS Collection, Vol. 1

Lehet, hogy nem ez a legjobb topik arra, hogy erről a lemezről írjak. Én azt hittem, hogy ez egy új Logic album, ami most jelent meg június végén, de miután utánanéztem, kiderült, hogy nem. Ahogy a címében is áll, ez egy kollekció Logic Young Sinatra mixtape sorozatának legjobb számaiból. Van köztük olyan is, ami 2011-ben készült.
Számomra így is az újdonság erejével hatott, mert én Logicnak csak az albumaival vagyok képben, a mixtape-jeivel nem. Zeneileg az a vonal dominál, ami a (már a mixtape-ek után megjelent) Young Sinatra IV albumon, és amit újragondolt boombapnek szoktam titulálni, de azért keveredik újvonalasabb ütemekkel is.
Van rajta néhány tribute jellegű feldolgozás is, szerencsére nem túl nagy súllyal, ezért még szimpatikusak tudnak maradni. Pl. Relaxation (A Tribe Called Quest), Dead Presidents III (Nas, 2Pac & Outlawz).
Ráadásként pedig egy új nóta került az anyagra, a Tokyo Nights.

Zolinak külön felhívnám a figyelmét a One című számra, amibe be van vágva maga Frank Sinatra, és néhányszor felbukkan benne az az - ezek szerint Sinatra - sample, ami a Hősök Mindörökké című nótájában is hallható. :)

Ugyan újonnan jelent meg a lemez, de valójában nem új számokat tartalmaz, ezért az év végi top 10 kapcsán nyilván nem jön szóba.

Koszi yoda..en meg mutatok egy ilyet.ugyanaz a f sinatra minta
https://youtube.com/playlist?list=PLHP7 ... T0RMg5Wo-k

2021.07.18. 09:45

[n/a]k!ngp1n írta:
Nekem nem hívtad föl a figyelmem, de magamtól is észrevettem, maradt is az a track :)
Nekem ezek bejönnek.

Bocsáss meg, csak azért nem, mert rólad nem tudtam, hogy kedveled a Hősöket (legalábbis a régi Hősöket). :) Zoliról tudtam ezt egyedül, sőt ő ugye barátilag is jóban van Mentháékkal.

Zoli: köszi, de egy teljes albumot linkeltél be. Melyik számban van a minta? :)

2021.07.19. 14:09

Yodaragorn írta:
[n/a]k!ngp1n írta:
Nekem nem hívtad föl a figyelmem, de magamtól is észrevettem, maradt is az a track :)
Nekem ezek bejönnek.

Bocsáss meg, csak azért nem, mert rólad nem tudtam, hogy kedveled a Hősöket (legalábbis a régi Hősöket). :) Zoliról tudtam ezt egyedül, sőt ő ugye barátilag is jóban van Mentháékkal.

hulye telo.

ez az:
https://www.youtube.com/watch?v=qXDH2Vz ... -k&index=4

2021.07.19. 14:51

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
[n/a]k!ngp1n írta:
Nekem ezek bejönnek.

hulye telo.

ez az:

Köszi, valóban ez is az a minta. :) Ez a Freeman lemez alapján nagyon átjön, hogy a korai Hősök mennyire a francia hip-hopból inspirálódott zeneileg. (Meg az MP is. :) )

2021.07.19. 15:14

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
[n/a]k!ngp1n írta:
Nekem ezek bejönnek.

hulye telo.

ez az:

Köszi, valóban ez is az a minta. :) Ez a Freeman lemez alapján nagyon átjön, hogy a korai Hősök mennyire a francia hip-hopból inspirálódott zeneileg. (Meg az MP is. :) )

a freeman lemez baromi jo!
na megkaptuk megint, hogy francias :lol: , pedig anno nem is volt ez a cel.rusi a zeneszerzonk nem is hallgatott franciat, sot most sem hallgat, egyszeruen igy alakult, hogy klasszikus vagy filmzenebol konnyebben talaltunk szamunkra megfelelo mintakat. igaz mire elkeszult a kupi addigra mar elert minket a nagy francia laz, de a zenek soha sem ugy keszultek , hogy rusi megrendelesre csinalta oket, hanem mutatta azokat amik szerinte jok. szoval pl a freeman lemez is kesobb ert el hozzank.
A kviz kb 03 es 07 kozott keszult, na akkor mi "MCk" baromi nagy francia oruletben voltunk, de a lemezen csak 1 francias van ami Joekertol van es az is veletlen. Nalam aludtak a hosok mikor studioztak a missionos nyeremeny miatt es Joe csak odajott hozzam es mondta tud-e zenet irni a gepemene,mondom tessek, itt a program, hangok, mintak. leult es kis ido utan azt mondta kesz es odaadja nekunk :D

2021.07.19. 20:38

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
[n/a]k!ngp1n írta:
Nekem ezek bejönnek.

hulye telo.

ez az:

na megkaptuk megint, hogy francias :lol: , pedig anno nem is volt ez a cel.rusi a zeneszerzonk nem is hallgatott franciat, sot most sem hallgat, egyszeruen igy alakult, hogy klasszikus vagy filmzenebol konnyebben talaltunk szamunkra megfelelo mintakat. igaz mire elkeszult a kupi addigra mar elert minket a nagy francia laz, de a zenek soha sem ugy keszultek , hogy rusi megrendelesre csinalta oket, hanem mutatta azokat amik szerinte jok. szoval pl a freeman lemez is kesobb ert el hozzank.
A kviz kb 03 es 07 kozott keszult, na akkor mi "MCk" baromi nagy francia oruletben voltunk, de a lemezen csak 1 francias van ami Joekertol van es az is veletlen. Nalam aludtak a hosok mikor studioztak a missionos nyeremeny miatt es Joe csak odajott hozzam es mondta tud-e zenet irni a gepemene,mondom tessek, itt a program, hangok, mintak. leult es kis ido utan azt mondta kesz es odaadja nekunk :D

Komoly sztorik. :) Érdekes, hogy öntudatlanul is olyan zenéket csináltatok (illetve csinált Rusi), amik franciások, de valószínűleg pont ezért kattantatok rá ennyire a francia hip-hopra, mert egyébként is azt a stílust éreztétek magatokénak. :) Egyébként a Hősökön azért jobban érződött a francia behatás, mint rajtatok. Nálatok viszont talán többet éreztem az ezredforduló környékének német hangzásából, de lehet, hogy csak belemagyarázom. Az viszont biztos, hogy mind a Hősöket, mind az MP-t inkább inspirálta az európai hip-hop, mint az amerikai.

Amúgy tényleg nagyon jó a Freeman lemez rövid belehallgatás alapján. Igyekszem majd végighallgatni.

2021.07.20. 14:10

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
[n/a]k!ngp1n írta:
Nekem ezek bejönnek.

hulye telo.

ez az:

Komoly sztorik. :) Érdekes, hogy öntudatlanul is olyan zenéket csináltatok (illetve csinált Rusi), amik franciások, de valószínűleg pont ezért kattantatok rá ennyire a francia hip-hopra, mert egyébként is azt a stílust éreztétek magatokénak. :) Egyébként a Hősökön azért jobban érződött a francia behatás, mint rajtatok. Nálatok viszont talán többet éreztem az ezredforduló környékének német hangzásából, de lehet, hogy csak belemagyarázom. Az viszont biztos, hogy mind a Hősöket, mind az MP-t inkább inspirálta az európai hip-hop, mint az amerikai.

Amúgy tényleg nagyon jó a Freeman lemez rövid belehallgatás alapján. Igyekszem majd végighallgatni.

itt reagaltam erre:
viewtopic.php?f=4&t=8&start=1485

2021.07.20. 21:07

Ajánlom mindenkinek, a tavaly tragikus halált halt Pop Smoke 2.albuma

: Pop Smoke – Faith

1.Good News
2.More Time
3.Tell The Vision (feat. Kanye West & Pusha T)
4.Manslaughter (feat. Rick Ross & The-Dream)
5.Bout A Million (feat. 21 Savage & 42 Dugg)
6.Brush Em (feat. Rah Swish)
7.Top Shotta (feat. Pusha T, TRAVI & Beam)
8.30 (feat. Bizzy Banks)
9.Beat The Speaker
10.Coupe
11.What’s Crackin (feat. Takeoff)
12.Genius
13.Mr. Jones (feat. Future)
14.Woo Baby Interlude
15.Woo Baby (feat. Chris Brown)
16.Demeanor (feat. Dua Lipa)
17.Spoiled (feat. Pharrell Williams)
18.8-Ball (feat. Kid Cudi)
19.Back Door (feat. Quavo & Kodak Black)
20.Merci Beaucoup

https://m.turbobit.net/mt2v5ouriv2p.htm ... in=turb.cc

2021.07.21. 09:39

még az elsőt se hallottam tőle.
jó?

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2021.07.21. 09:44

Két számot meghallgattam róla a feat-ek miatt: Tell the Vision (feat. Kanye West & Pusha T), Spoiled (feat. Pharrell).
Nem kaptam kedvet tőlük a lemezhez. A zene standard trap, a maga műfajában jól meg van csinálva. Pop Smoke semmi olyat nem mutat, amire felkapnám a fejem. A Tell the Vision-ben a Kanye feat is erős túlzás: a szám elején pofázik egy kicsit, de nem reppel, még csak nem is énekel.
Akihez közelebb áll a trap, mint hozzám, annak könnyen lehet, hogy tetszeni fog a lemez, mint ahogy rapguruz ajánlásából úgy érzem, hogy neki pl. tetszik. Én ez a két szám alapján elengedem.

2021.07.21. 13:34

Jay-Z és Kanye West újra együtt! :o

Jay-Z & Kanye West Reunite On ‘Donda’ & Hint At ‘Watch The Throne 2’
https://genius.com/a/jay-z-kanye-west-r ... st7P0daCfA

Azt írják, hogy az Apple Music-on egy live stream-ben leadtak egy új számot Kanye DONDA albumáról, amiben Jay-Z featel. A fenti linken csak Jay-Z verzéje hallgatható meg.
Nem mondom, hogy hanyatt estem tőle, de ettől függetlenül jó hír, hogy újra együtt dolgoznak, mert ha végignézzük kettejük közös történelmét, akkor biztosak lehetünk benne, hogy tudnak jó dolgok kisülni a közös munkájukból.

2021.07.23. 15:37

Yodaragorn írta:
[n/a]k!ngp1n írta:
Yodaragorn írta:

Joyner Lucas - Shoot My Shot (Space Jam: A New Legacy Soundtrack)
https://www.youtube.com/watch?v=XeUsFYO ... oynerLucas

Nem tartozik Joyner Lucas legjobb számai közé, érződik, hogy megrendelésre íródott, de azért nem rossz. A Space Jam 1 soundtrackjén volt néhány klasszikus nóta, azoknak szerintem nem ér a nyomába, de persze majd az idő eldönti, hogy fogjuk-e ezt is ugyanúgy emlegetni 20 év múlva, mint pl. a Hit 'Em High-t Busta Rhymes, Coolio, B-Real, Method Man és LL Cool J jóvoltából.

Nem ér a nyomába? Finoman fogalmaztál. Zeneileg számomra említésre se méltó, semmilyen érzelmet nem vált ki, hát ha ez passzol a filmhez, akkor bukta.
Az Hit 'em High meg nagyon fasza, de mai napig nem tudom megemészteni, hogy "I'm 28 light years old"... :oops: :o :roll:

Nekem ennél azért jobban tetszett a szám, de abszolút megértem a véleményed. Joyner Lucas ennél sokkal többet tud. A filmmel kapcsolatban sajnos nincsenek illúzióim, mióta láttam a trailert... Biztos nem fog az 1. rész nyomába érni.

Más:

Evidence - Unlearning, Vol. 1.

Nagyon jó lemez lett, valóban. Én általában nem szoktam szeretni az ilyen nagyon lájtos, minimal hip-hop zenéket, amikben még beat is alig-alig van, de ez az album kivétel, ez valahogy magával rántott. Olyan a zenei világa, amilyet az előző mondatban leírtam, de mégis tök igényes, egyedi, és ahogy dogg is írta, előnye, hogy jobban kiemeli a szövegeket. Evidence ugyanis kimondottan mély, befelé fordulós szövegekkel állt elő, van néhány nagy megfejtése, amire érdemes odafigyelni.
Érdekes, hogy ez egy sokproduceres lemez, mégis abszolút egységesnek hat a hangzásvilága. Még Daringer is egy egészen emészthető zenével állt elő a Moving On Up-ban, nem olyan, mint amit a Griseldának szokott csinálni. Conway is jót featel benne, mint ahogy a többi feat is helyén van.
Legjobb számok szerintem: Better You, Start the Day with a Beat, All of that Said, Moving On Up, Lost in Time (Park Jams), Where We Going from Here...

Ezt is olyan albumnak érzem, hogy akár top 10-es is lehet, de fene tudja. Sok ilyen anyag született már idén, amit a top 10 határán érzek, de nagyon kevés olyan van, ami egyértelműen top 10-es.

sztem a legjobb evidence lemez, mert most azokat az erzeseket amit kiad magabol nekem tetszo zenere teszi. siman top10 eddig de akar top 3.

2021.07.23. 21:05

Zoli, MP írta:
sztem a legjobb evidence lemez, mert most azokat az erzeseket amit kiad magabol nekem tetszo zenere teszi. siman top10 eddig de akar top 3.

Nekem pl. az előző valamivel jobban tetszett: erről hiányoltam az ütősebb beateket. Igaz, nem is passzoltak ehhez a projekthez. Abszolút megértem, hogy szerinted miért ez a legjobb, és nyilván nekem is nagyon bejött, simán lehet, hogy nálam is top 10-ben lesz. :) (Top 3-ban azért nem.)

2021.07.24. 10:42

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Nekem pl. az előző valamivel jobban tetszett: erről hiányoltam az ütősebb beateket. Igaz, nem is passzoltak ehhez a projekthez. Abszolút megértem, hogy szerinted miért ez a legjobb, és nyilván nekem is nagyon bejött, simán lehet, hogy nálam is top 10-ben lesz. :) (Top 3-ban azért nem.)

az elozo lemeze nekem olyan volt hogy 1 jo notarol jutott 2 nem jo. azok az 1-1 notak erosebbek , mint az uj lemez egyben kb, de az uj lemez egysegesebb es a szovegek hangulata is jobban atjon, mint multban.
pl az elozo lemezen mikor a fiarol reppel hogy segitett a rakot felfedezni..nekem zeneileg nem adta at a hangulatot.

2021.07.24. 15:15

Kanye West Donda

Végre kinnt!!

Tracklist:
01 24r
02 South Carolina
03 Junya Watanabe
04 Remote Control
05 Praise God
06 Welcome to My Life
07 HURRICANE (ft. Lil Baby & KayCyy)
08 MOON (ft. Don Toliver)
09 9
10 PURE SOULS (ft. Roddy Rich)
11 NEW AGAIN
12 We Made It
13 I Know God Breathed on This
14 No Child Left Behind
15 Heaven and Hell

https://www.file-upload.com/idj4kba3kqqb

2021.07.25. 20:50
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 4002 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 267  Következő