Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15478 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Spanky Loco & Kokane - OG Funk . Inkább kokane album, mintsem Spanky ami nem baj, csak érdekes. Az anyag a szokásos Kokane szinvonal, g funk amire énekel természetesen, igazi nyugati lazulós gensgzteres témákkal van tele a lemez. Életigenlés, önfényezés, szórakoztatás.
|
2021.09.02. 11:01 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8792 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Young Noble x Conway the Machine x DJ Premier - Lessons of Legendshttps://www.youtube.com/watch?v=LaIOuJ8 ... lawz-TopicNagyon jó kis nóta.
|
2021.09.05. 12:35 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8792 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Kanye West - Donda
Nagy várakozás előzte meg Kanye West új albumát, én is kíváncsian vártam több okból is. Egyrészt az előző, Jesus Is King című lemezéért odavoltam, 2. volt a 2019-es toplistámon. Másrészt ugyan a Dr. Dre-vel közös Jesus Is King 2-ből nem lett semmi, de voltak róla pletykák, hogy talán kerül a Dondára valami Dre-vel közös cucc. Nem így lett, viszont két Aftermath producer, Dem Jointz és DJ Khalil több számban is feltűnik társproducerként. Nagyon furcsa érzésem van, amit Kanye West albumok kapcsán nem szoktam érezni. Kanye lemezei kétféle reakció valamelyikét szokták kiváltani belőlem: vagy teljesen lenyűgöznek, és nemhogy top 10-es, hanem top 3-as szintet hoznak, vagy totális csalódást okoznak, és kifejezetten rossznak érzem őket. Köztes út nem nagyon szokott lenni. Na, most viszont van. Meglepően átlagosnak érzem tőle ezt az albumot. Összességében egy jó lemez, de nem érzek benne semmi extrát. A top 10-nek nincs közelében, de azért érdemes meghallgatni.
Mi a jó lemezben? 1. Kanye továbbra is hozza a védjegyének számító hangzásvilágot, amiben mesterien használja az énekhangot hangszerként, aláfestő dallamként. 2. Nem alibizett, nem egy olyan viszonylag rövid anyaggal jött elő, mint a Jesus Is King. Ez egy jó hosszú koncepcióalbum, aminek érezhetően ki van találva a hangzásvilága az elejétől a végéig. Ezt manapság már önmagában is értékelni kell. 3. Van néhány kitűnő, és egyben meglepő közreműködő, pl. Jay-Z-vel reunion van, aztán ott van The Weeknd, Conway the Machine, Westside Gunn, Jay Electronica, Swizz Beatz, The LOX. Mindannyian nagyon odatették magukat, de leginkább The Weeknd-et emelném ki, baromi jól illik a hangja Kanye-hez. A Griseldásokat és a LOX-t pedig nagyon furcsa Kanye zenéin hallani, ez nem a rájuk jellemző hangzásvilág, de meglepően jól megoldották a feladatot. 4. Van néhány igazi, zseniális Kanye dal a lemezen, amikben megcsillantja, hogy hiába hülyült meg, továbbra is ő az egyik legjobb producer. Ezek a dalok eszméletlen igényesen meg vannak komponálva. Kiemelkedik a monumentális Jesus Lord (feat. Jay Electronica & Swizz Beatz) és a még monumentálisabb 2. része, amiben a LOX is benne van. Nem csak zeneileg jó, nagyot is reppel benne Kanye, ez a legjobb rapje a lemezen. Szintén kiemelkedik a Heaven and Hell, ami hosszában nem, de hangázásban szintén egy nagyívű dal. Nagyon jó nóta még: Jail (feat. Francis & the Lights & Jay-Z), Hurricane (feat. Lil Baby & the Weeknd), Believe What I Say, 24 (feat. Sunday Service Choir), Keep My Spirit Alive (feat. Conway the Machine, KayCyy & Westside Gunn), New Again (feat. Chris Brown).
Mi a rossz a lemezben? 1. Hiába az egyedi, énekhangokon alapuló dallamvilág, én nagyon hiányolom a beateket a számokból. Egy-egy ilyen ütem nélküli dal jó tud lenni egy lemezen, de amikor 27 track hosszúságban szinte egyik számnak sincs beatje, és amelyiknek van, annak is elég halovány, akkor az sok. Így sajnos túl vontatottá válnak egy idő után ezek a szellős, beat nélküli, csak az alapdallamot hangsúlyozó zenék. 2. Hiába dicséretes a koncepció és a monumentalitás, ez az album bizony túl hosszú. Nagyon hasonlóak a számok, és főleg a beatek hiánya miatt egy idő után vontatottá, unalmassá válnak. Simán lehet egyébként, hogy ha ebből a 27 számból kiválasztotta volna a 13 legjobbat Kanye, akkor akár egy top 10-re is esélyes albumot kaptunk volna, mert 13 jó szám azért van ezen a lemezen, és akkor terjedelemben még lehet, hogy nem vált volna unalmassá. A Jesus Is King is tizenegy-két track volt, azt kicsit túl rövidnek éreztem, de lehet, hogy pont ezért tudott tetszeni, hiszen stílusában nem ütött el olyan nagyon a Dondától. Igaz, ott azért valamivel több számban volt rendes beat, és talán általában is jobb zenék voltak rajta. 3. Hiába a kitűnő közreműködők, sajnos túl sok a semmilyen, rosszabb esetben rossz feat. Telepakolta Kanye a lemezt újvonalas trapelőadókkal (van pl. mindenféle Baby: Lil' Baby, DaBaby, Baby Keem...). Nem tudom, miért volt rájuk szükség: jellegtelenek, kilógnak a sorból a jó featek mellett, és nem méltóak Kanye színvonalához szerintem. 4. Hiába lehet felfedezni olyan számokat, amikben megvillan Kanye zsenialitása, sajnos rengeteg a semmilyen filler. Ezek nem feltétlenül rossz számok, de nem fognak meg, és egyik ugyanolyan, mint a másik. Itt megint előjön az, hogy jobb lett volna mondjuk egy 13 számos lemezt csinálni egy 27 számos helyett.
Szóval ritkán mondok ilyet egy Kanye West album kapcsán, de úgy kell összegeznem, hogy ez nem egy kimagasló lemez, viszont nem rossz, érdemes meghallgatni különösen az a néhány szám miatt, amiben még megvillan Kanye zsenialitása.
|
2021.09.06. 14:15 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15478 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Edo G & Insight Innovates – Edo G & Insight Innovates . Boston hozza a kötelezőt. Hű a boom bap gyökerekhez, Edo G korábbi munkáihoz, merít is belőle, ahogy a raptörténelemből is, mégis vittek bele újat is, szövegben is, zenében is. A BDK tribute kifejezetten tetszett.
Rome Streetz & Futurewave – Razor’s Edge . Friss, modern, mai UG lemez. Olyan tipikusan amit meghallgatok, tetszik is, bólogatok is, de másnapra el is felejtem sajnos, hogy hallottam e valaha. Pedig Rome korábbi cuccai között volt ami kifejezetten tetszett.
|
2021.09.07. 09:42 |
|
 |
doggfather
|
DirtyDiggs – Flow 2 Flow: The Renaissance . A producerduó szerzői lemeze, rajta kismillió közreműködő, gyakorlatilag mindenki akivel valaha együtt dolgoztak. A végeredmény jó lett, az anyag egységes, nem lóg ki senki, se beat, se szöveg, se flow. Hozza a szokásos minőséget.
|
2021.09.08. 09:32 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Dave East And Harry Fraud-Hoffa . Nagyon kellemes lemez lett, frankó zenékkel, jó szövegekkel, és okosan megválasztott közreműködőkkel. Egyébként is szeretem az egyproduceres lemezeket, de mikor ennyire érezhetően közös hangon vannak az sajnos nem annyira megszokott. Én is pozitív véleményen vagyok, talán egy nagyon kicsit kevésbé, mint te. Dave East & Harry Fraud - HoffaA bemutatkozó albuma (Survival) óta várom, hogy mikor közelíti meg újra Dave East annak a lemeznek a színvonalát. Ez most sem következett be, ennek ellenére a Hoffa jó kis album lett. Van egy jól kigondolt koncepciója ezzel a maffiás világgal, a dalok részét képező skitekben gyanítom, hogy maga Jimmy Hoffa beszél. Dave East karakterének és flowjának kimondottan jól áll ez a stílus, mondhatni a '90-es évek második felében divatos maffioso rapnek egyfajta 2021-es újraértelmezését hallhatjuk tőle. A zenék terén Harry Fraud jól aláfesti a Dave East által megteremtett világot, de vele kapcsolatban ambivalens érzéseim szoktak lenni, ugyanez volt a Benny the Butcherrel közös anyagánál is. Jó zenéket csinál, de sokszor nem jövök rá, hogy mit akar. Ezen a lemezen is vannak bólogatós boombap alapjai, és vannak trapes ütemei is. Azt érzem gondnak, hogy nála nem olvad össze olyan szerves egységgé a régi és az új vonal, mint pl. a Grip lemezén. Az egyik szám ilyen, a másik olyan, és ez számomra kicsit megtöri az album dinamikáját. Ezzel együtt is összességében jók a zenék a lemezen. Legjobb számok szerintem: The Disappearance, Diamonds, Uncle Ric (feat. Benny the Butcher), Money or Power (feat. Jim Jones), Count It Up (feat. French Montana).
|
2021.09.12. 21:22 |
|
 |
doggfather
|
Termanology & Shortfyuz – GOYA 3 . Egy nagyon erős válogatás/compilation lemez lett, semmint szóló, vagy duó lemez. Válogatásnak azonban jó. Sok különböző, és fiatal MC akikkel együtt dolgoztak, és a végeredmény is olyan lett, hogy egyben is van, de lehet választani is kedvencet.
|
2021.09.14. 09:48 |
|
 |
doggfather
|
Smoke DZA – The Hustler’s Catalog 2 . Túl sok közreműködő, és kevés igazán jól hangzó szám, az egész lemez gyenge lett sajnos. És csalódás is, a Pete Rock-os lemez kifejezetten tetszett, demostanra mintha csak alibiból dolgozott volna Smoke. Szóval igazából nem ajánlom hiába a topik címe.  G4 Jag x Mephux – Regressions . Monoton zenére monoton flow, monoton rappelés, mégis jó a végeredmény, és simán élvezhető. Olyan darkos lett a végeredménye. Nem sok közreműködő, de ők passzolnak, és az mc és producer megtalálták egymást
|
2021.09.15. 14:58 |
|
 |
nezezon
|
Nem tudom ha volt e: DJ Kayslay - Rolling 50 Deep [Official Video] https://www.youtube.com/watch?v=HLylxkjL_hQ50 rapper, 18 perc na ez meg nem is lenne semmi de ez DJ Kayslay - Rolling 110 Deep [Official Video] https://www.youtube.com/watch?v=SGIEVyfarS4110-en 40 perc. 
|
2021.09.16. 09:35 |
|
 |
doggfather
|
láttam mind a kettőt.
Érdekességnek jó, de élvezni azért nem lehet sztem.
|
2021.09.16. 10:19 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Spanky Loco & Kokane - OG Funk . Inkább kokane album, mintsem Spanky ami nem baj, csak érdekes. Az anyag a szokásos Kokane szinvonal, g funk amire énekel természetesen, igazi nyugati lazulós gensgzteres témákkal van tele a lemez. Életigenlés, önfényezés, szórakoztatás. Én se tudnám sokkal jobban összefoglalni. Annyit tennék hozzá, hogy Kokane-nek szerintem a jobb anyagai közé tartozik az utóbbi évekből. Kiadott azért egy-két gyengébbet, de ez full igényes végig, nincs rajta gyenge szám. Más kérdés, hogy az összes szám nagyon hasonló, igazi klasszik G-Funk. A dogg-hoz és hozzám hasonló westcoast fanok szívesen hallgatják, de ma azért nem üt akkorát, mint 20 évvel ezelőtt ütött volna. Persze akkor meg sok ilyen volt, lehet, hogy azért nem kaptuk volna fel rá a fejünket. Lényeg, hogy westcoast fanoknak erősen ajánlott anyag, de nem lesz meghatározó a 2021-es évben. Ahogy az egyébként Kokane-től várható is volt: ő ezt ígéri, és viszonylag stabilan hozza is mindig.
|
2021.09.19. 21:03 |
|
 |
rapguruz88
|
Outlawz – One Nation [03:05] 01. One Nation feat. Xzibit [06:40] 02. Lessons Of Legends feat. Conway the Machine & DJ Premier [03:29] 03. Finally feat. Ed Bone & Mar$eli$ [05:23] 04. Dat Cloth feat. Supreme C, Fredro Starr & KXNG Crooked [02:53] 05. $1000 Dinners feat. Jay Worthy & Mar$eli$ [04:48] 06. Second Chance feat. Krayzie Bone & Wyclef [04:37] 07. Lets Do It Again feat. Berner & G Perico [05:38] 08. Pain Into Progress feat. Stic.Man, Mistah F.A.B. & C-Bo [03:46] 09. Red Cadillac feat. Tyson Crookmind, Big WY & Lovey Jean [07:15] 10. Better Than Them feat. Krayzie Bone, Supreme C & Techniec [03:16] 11. Apply Pressure feat. Jayo Felony & H. Ryda [03:37] 12. Survival feat. Left Lane Didon, Tha God Fahim & Jay Nice [03:26] 13. Living feat. CeeLo Green [05:41] 14. Malcolm & Martin feat. Rockness Monsta, Smif-N-Wessun, Buckshot & Chuck D [04:11] 15. Full Time feat. Hutch 187 & Money B [03:38] 16. Against My Soul feat. Mistah F.A.B. & A1 Krashn [03:47] 17. 1Luv 1Thug feat. Yukmouth & Smif-N-Wessun [04:30] 18. Prison feat. Flee Lord, Yhung T.O. & Tha Realest [03:26] 19. Outlaw University https://m.turbobit.net/13iqe4zp9wr2.htm ... in=turb.cc
|
2021.09.21. 07:37 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi szépen! Micsoda feat-ek!  Nem gondoltam volna, hogy az Outlawz még ilyen feat listát össze tud hozni 2021-ben. Persze túl sok van belőlük.
|
2021.09.21. 20:36 |
|
 |
doggfather
|
ahogy olvasom ez inkább olyan young noble feat lemez, semmint outlawz lemez, csak a nevük kellett, hogy ismertebb legyen az anyag sztem. meg fogom hallgatni egyébként.
|
2021.09.22. 08:13 |
|
 |
doggfather
|
Elcamino – Block Work: nagyon gyenge anyag, felejtős J. Arrr & Nicholas Craven – Hoop Dreams EP: max közepes, Che Noir verzéje ami kiemelkedő csupán Jamal Gasol – BlackBall: bejött a flow-ja, kellemes anyag volt, a mai nap "győztese" nálam.
|
2021.09.22. 10:06 |
|
 |
|