Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.03. 11:34

Hozzászólás a témához  [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
abszolut jo dolog volt a salata. meg kasko is volt vendege egyedul a wacuum maradt ki, de ott mar az elejetol nem volt kerek a dolog.
:)

Igen, de az a durva, hogy amikor 1-2 éve hallgattam újra a régi Salátákat, feltűnt, hogy az egyik korai adásban mintha azt mondta volna Fanka, hogy meghívta az AKPH-t a műsorba, de nemet mondtak. Ez egy olyan pont lehetett, ami eszkalálta a (már előtte is létező) konfliktusukat. :)
Kriminalt viszont abszolút játszott a Fanka az elején: Faktor Labort biztos, de Bankos, NKS is rémlik. Vendégek nem nagyon voltak kriminalosok, Kasko mintha valóban lett volna, de más szerintem nem.

Az idézett 2021-es rapszöveg pedig rendkívül "színvonalas" - remélem, nem BSW...

DE BSW.

Kasko volt es reppelt is nemetul.
Wakummal mar. salata elott is balhe volt. KUldott ingyenes mixatapet fanka "minden" eloadonak de ok nem vettek vagy atvettek de valamit csinaltak vele is meg is oszottak.

Pfff... Sajnos ki lehetett találni, hogy BSW: szomorú, hogy ide jutottak, hogy ez a primitivitás már felismerhető stílusjeggyé vált náluk.

A Wacuum-os sztorit ismertem. :) A Viszem a balhét című 2003-as Fanka lemez volt az ominózus kiadványt, amit talán összetörtek, vagy valami ilyesmi történt vele (azt hiszem, Fanka állítása szerint). Viszont én határozottan úgy emlékszem, hogy még ezt követően is meghívta a Fanka Akkezdetet a Salátába, de nemet mondtak, és utána már tényleg nem volt baráti hangnemű kommunikáció egyik irányba sem. Bár a Békét című nótát a Fanka elvileg "jobbkézként" nyújtotta a Wacuum felé, de ha végighallgatjuk, azért elég sok kritikát is megfogalmaz benne velük szemben. :)

ezt nem is tudtam, hogy a wacuumnak irta.honnan az info?

2021.10.21. 00:41

Zoli, MP írta:

Konkrét forrást nem tudok neked hozni, de annak idején több fórumon is hallottam ezt Fankától. Volt olyan is, hogy azon méltatlankodott, hogy a Békéttel ő kinyújtotta a jobb kezét a Wacuum-nak, de még azt sem fogadták el, úgyhogy ennyit róluk. Lehet, hogy valamelyik 2006-os vagy későbbi Salátában rá lehetne bukkanni vonatkozó részletekre.

Vannak egyébként olyan utalások a dalszövegben, amiből egyértelműen átjön, hogy a Wacuum-nak szól.

"értelmetlen rímek hada, mint egy kocsibvaló Toshiba faló.
Semmi gond, de tényleg, komolyan aranyos,
csak nekem olyan kicsit fapados."
Ez szerintem egyértelmű utalás azokra az Akkezdet és Bobakrome szövegekre, amikben egymást követik a nyakatekert rímek, de valójában nem szólnak semmiről.

"szívtam eleget, de nem füvet:
az a másik, ami szerintem para,
mert amelyik haverom ráállt, mára mindegyik tompa
pöcs"
Ez is szerintem egyértelmű, hogy a Wacuum Airs füvezős "kultúráját" kritizálja, illetve azt, hogy számos szövegük azért annyira elborult, mert betépve születtek.

2021.10.21. 18:21
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Konkrét forrást nem tudok neked hozni, de annak idején több fórumon is hallottam ezt Fankától. Volt olyan is, hogy azon méltatlankodott, hogy a Békéttel ő kinyújtotta a jobb kezét a Wacuum-nak, de még azt sem fogadták el, úgyhogy ennyit róluk.

Azt a kezet nyilván sokan megbánták, hogy elfogadták. A Wacuum valószínűleg már akkor is átlátott rajta.
Az egyik legnagyobb kártevő volt a magyarországi hip-hop életben. (szerintem)

2021.10.22. 23:25

dub7 írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Konkrét forrást nem tudok neked hozni, de annak idején több fórumon is hallottam ezt Fankától. Volt olyan is, hogy azon méltatlankodott, hogy a Békéttel ő kinyújtotta a jobb kezét a Wacuum-nak, de még azt sem fogadták el, úgyhogy ennyit róluk.

Azt a kezet nyilván sokan megbánták, hogy elfogadták. A Wacuum valószínűleg már akkor is átlátott rajta.

Akkor még nem volt sokakkal összeveszve, amikor a Békét született 2005 végén. Csak a Wacuum-mal, illetve esetleg a Kriminal-lal volt még egy távolságtartóbb viszony, de a Wacuum Airs-en kívül senki mással nem volt explicit beefje. (A Ganxstával meg a Dopemannel volt, de ez a teljes akkori underground szcénáról elmondható. :) )
Szóval a Békétben nyújtott jobb kéz szerintem csak a Wacuum Airs-nek szólt, másnak nem hiszem.

Azzal egyetértek egyébként, hogy nagy károkat okozott a magyar hip-hopnak a szcéna megosztásával, az értelmetlen háborúzással, majd később a nemzeti radikalizmus magyar hip-hopba történő behozatalával. Kb. 2009 óta nem követem a munkásságát, életem egyik legnagyobb csalódása volt.
Viszont az objektivitás szerintem megkívánja, hogy ismerjük el az érdemeit is, mert a rombolás mellett nagyon sokat tett is a magyar hip-hopért. A Saláta meghatározó jelentőségű rádióműsor volt a 2000-es években, amit rengetegen hallgattak, és szinte minden jelentős hazai repparc megfordult ott. A Night Child az akkori időszak egyik legerősebb előadói kollektívája volt több olyan taggal, akik később nagyon komoly sikereket értek el, és Fankának volt füle már akkor meghallani bennük a potenciált. (Pl. Punnany Massif, Deniz, Halott Pénz) De az undergroundnak megmaradt arcok is igazi hazai klasszikusokat adtak ki a Night Child égisze alatt: Gőzy Mulatója, Artoscsaba vs. Góliát, Suppah + WherDee - Házi feladat, ezek mind top színvonalú magyar raplemezek voltak akkoriban. Sőt, én ide sorolnám FankaDeli "Isten hozott... ...ördög vihet" című lemezét is, ami nálam a mai napig ott van minden idők legjobb magyar lemezei között függetlenül attól, hogy az előadója nagyon messzire került attól a szemléletmódtól és színvonaltól, amit az az album képviselt.
Sőt, nem csak a Night Child keretében alkotott Fanka, számos NC-n kívüli előadónak is ő keverte a lemezét akkoriban (pl. a TM-féle Testament Rec. anyagai, a Raptorz Második harapás lemeze, vagy éppen a Zoli által említett Phoenix album). És ahogy Gőz is mondta a Wolf Áramlatban: abban az időben kifejezetten jó minőségűnek számító hangmérnöki munkákat csinált.

Szóval igen, rengeteg kárt tett a magyar hip-hopban, és nagyon messze áll tőlem, amit az elmúlt 10 évben csinált, de nem szeretem, amikor emiatt a hazai rapperek úgy tesznek, mintha soha semmi értékeset nem tett volna a magyar hip-hopért - még azok is, akik anno profitáltak ebből. Ezért volt nagyon szimpatikus MC Gőz a Wolf Áramlatban: minden konfliktusuk ellenére, és a Fankától való elhatárolódás mellett el tudta ismerni az érdemeit is. Ez a hozzáállás tudná szerintem a magyar hip-hop közeget egy magasabb színvonalra emelni.

2021.10.23. 20:13
Adminisztrátor

Én a NC cuccokból gyakorlatilag semmit nem hallgattam, ezért is lehet, hogy nem tartom olyan fontosnak, ez persze az én szubjektív izém.
Ha ezt a ríl/nemríl megközelítést ki is hagyom, akkor is a tőlem egyik legtávolabbi része a magyar hip-hopnak, amit ő művelt.
Álságosság, demagóg megnyilvánulások, a folyton fontosnak tűnni kényszeresség. Egy 2.0-ás német sándor :lol:

2021.10.25. 21:45

Yodaragorn írta:
dub7 írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Akkor még nem volt sokakkal összeveszve, amikor a Békét született 2005 végén. Csak a Wacuum-mal, illetve esetleg a Kriminal-lal volt még egy távolságtartóbb viszony, de a Wacuum Airs-en kívül senki mással nem volt explicit beefje. (A Ganxstával meg a Dopemannel volt, de ez a teljes akkori underground szcénáról elmondható. :) )
Szóval a Békétben nyújtott jobb kéz szerintem csak a Wacuum Airs-nek szólt, másnak nem hiszem.

Azzal egyetértek egyébként, hogy nagy károkat okozott a magyar hip-hopnak a szcéna megosztásával, az értelmetlen háborúzással, majd később a nemzeti radikalizmus magyar hip-hopba történő behozatalával. Kb. 2009 óta nem követem a munkásságát, életem egyik legnagyobb csalódása volt.
Viszont az objektivitás szerintem megkívánja, hogy ismerjük el az érdemeit is, mert a rombolás mellett nagyon sokat tett is a magyar hip-hopért. A Saláta meghatározó jelentőségű rádióműsor volt a 2000-es években, amit rengetegen hallgattak, és szinte minden jelentős hazai repparc megfordult ott. A Night Child az akkori időszak egyik legerősebb előadói kollektívája volt több olyan taggal, akik később nagyon komoly sikereket értek el, és Fankának volt füle már akkor meghallani bennük a potenciált. (Pl. Punnany Massif, Deniz, Halott Pénz) De az undergroundnak megmaradt arcok is igazi hazai klasszikusokat adtak ki a Night Child égisze alatt: Gőzy Mulatója, Artoscsaba vs. Góliát, Suppah + WherDee - Házi feladat, ezek mind top színvonalú magyar raplemezek voltak akkoriban. Sőt, én ide sorolnám FankaDeli "Isten hozott... ...ördög vihet" című lemezét is, ami nálam a mai napig ott van minden idők legjobb magyar lemezei között függetlenül attól, hogy az előadója nagyon messzire került attól a szemléletmódtól és színvonaltól, amit az az album képviselt.
Sőt, nem csak a Night Child keretében alkotott Fanka, számos NC-n kívüli előadónak is ő keverte a lemezét akkoriban (pl. a TM-féle Testament Rec. anyagai, a Raptorz Második harapás lemeze, vagy éppen a Zoli által említett Phoenix album). És ahogy Gőz is mondta a Wolf Áramlatban: abban az időben kifejezetten jó minőségűnek számító hangmérnöki munkákat csinált.

Szóval igen, rengeteg kárt tett a magyar hip-hopban, és nagyon messze áll tőlem, amit az elmúlt 10 évben csinált, de nem szeretem, amikor emiatt a hazai rapperek úgy tesznek, mintha soha semmi értékeset nem tett volna a magyar hip-hopért - még azok is, akik anno profitáltak ebből. Ezért volt nagyon szimpatikus MC Gőz a Wolf Áramlatban: minden konfliktusuk ellenére, és a Fankától való elhatárolódás mellett el tudta ismerni az érdemeit is. Ez a hozzáállás tudná szerintem a magyar hip-hop közeget egy magasabb színvonalra emelni.

Abban a szegmensben ahol fankedeli tevekenykedett, teljesen jo dolgokat hozott letre, segitett embereknek. pestrol mentek le kecskemetre felvenni lemezeket.
aztan jott a tores.
( en a magyar ug akkori reszet kb 3-4 reszre bontanam de vannak atfedesek)
hip hop.hu-s kozeg ebbe tartozik az a generacio akik bulizni jartak es fellepni, veszprem, kecsekmet,..
es vana krimimnal/ gimme shot resz talan meg a kezdet is ide johet
es volt a cadik, mc zeek fele vonal.
de lehet csak ket szegmens volt, de en vhogy igy szedtem ossze.

2021.10.26. 09:11

Zoli, MP írta:
Abban a szegmensben ahol fankedeli tevekenykedett, teljesen jo dolgokat hozott letre, segitett embereknek. pestrol mentek le kecskemetre felvenni lemezeket.
aztan jott a tores.
( en a magyar ug akkori reszet kb 3-4 reszre bontanam de vannak atfedesek)
hip hop.hu-s kozeg ebbe tartozik az a generacio akik bulizni jartak es fellepni, veszprem, kecsekmet,..
es vana krimimnal/ gimme shot resz talan meg a kezdet is ide johet
es volt a cadik, mc zeek fele vonal.
de lehet csak ket szegmens volt, de en vhogy igy szedtem ossze.

Szerintem megállja a helyét ez a három szegmens. A Kriminal-Wacuum-Gimmeshot triumvirátus külön kategória volt, a közvélekedés őket tartja a csúcsnak. Egy NKS - 5 csillag, egy Bankos - Rapmotel, vagy az első AKPH album kevesek szerint nem haladja meg az általam felhozott Night Child albumok színvonalát. Szerintem is meghaladja: bár a Rapmotelért én annyira nem vagyok oda, de mondjuk az AKPH lemezek szerintem is jobbak, mint bármi, ami a Night Child-nál kijött.
dub-ra reagálva: De az előzőek nem jelentik azt, hogy az NC-nél ne születtek volna történelmi jelentőségű lemezek. Biztos torzít valamennyit az értékelésem az NC lemezekhez való személyes kötődéseim miatt, de azt gondolom, hogy a Gőzy Mulatója vagy az Artoscsaba vs. Góliát nem csak nekem személyes kedvenceim, hanem nagyon sokakra nagy hatást gyakoroltak a 2000-es évek magyar hip-hop fanjai közül. Szerintem bőven nevezhetjük ezeket is magyar hip-hop klasszikusoknak.

Nyilván ízléseken nem érdemes vitatkozni: kinek az NC, kinek a Kriminal. :) Én 13-14 éves koromban nagyon rákattantam az NC-re, és akkoriban a Wacuum/Kriminal még nem igazán jött be, ahhoz meg kellett érni. Kb. 17 éves lehettem, amikor elkezdtem értékelni a az AKPH-t meg az NKS-t. De egyébként sok minden van a Wacuum/Kriminal vonalon, ami a mai napig nem jön be annyira (pl. Bobakrome, Faktor Labor). A tehetségüket, teljesítményüket elismerem, de nekem sokszor túl nyers/elvont. Az NC könnyebben emészthető, dallamosabb volt.

2021.10.27. 21:30

Ezt külön postba teszem:

HŐSÖK – Szó fel 3. közr. Deego, Siska Finuccsi, Tkyd, Essemm, Sub Bass Monster & Brash
https://www.youtube.com/watch?v=BtS-wzJ ... 6kOfficial

Ha egy Hősök dalnak "Szó fel" a címe, az nem lehet rossz, most sincs ez másként. :)
Tisztára 2000-es évek flash ez a dal. Én örültem volna, ha megmarad a magyar hip-hop ezen a vonalon, ennek volt egy egyedi "íze", ami beazonosíthatóvá tette a magyar UG hip-hopot. Ha megmaradt volna a magyar hip-hop a 2010-es években is ennél a hangzásnál, amit a 2000-es években követett, akkor manapság szerintem kb. ilyen magyar rapzenék születnének. De lehet, hogy ennél már tovább fejlődött volna a dolog. Úgyhogy nekem nagy öröm volt ilyet hallani, kár, hogy minden bizonnyal csak egy egyszeri produkció.

Egyébként szerintem Sub Bass a legjobb a dalban (nem meglepő :) ), Brash visszahozataláért pedig nagy respekt: tőle hallottam már jobbat, de így is hidegrázós volt, mikor rákezdett (pozitív értelemben).

2021.10.27. 22:15

Yodaragorn írta:
Ezt külön postba teszem:

HŐSÖK – Szó fel 3. közr. Deego, Siska Finuccsi, Tkyd, Essemm, Sub Bass Monster & Brash

Ha egy Hősök dalnak "Szó fel" a címe, az nem lehet rossz, most sincs ez másként. :)
Tisztára 2000-es évek flash ez a dal. Én örültem volna, ha megmarad a magyar hip-hop ezen a vonalon, ennek volt egy egyedi "íze", ami beazonosíthatóvá tette a magyar UG hip-hopot. Ha megmaradt volna a magyar hip-hop a 2010-es években is ennél a hangzásnál, amit a 2000-es években követett, akkor manapság szerintem kb. ilyen magyar rapzenék születnének. De lehet, hogy ennél már tovább fejlődött volna a dolog. Úgyhogy nekem nagy öröm volt ilyet hallani, kár, hogy minden bizonnyal csak egy egyszeri produkció.

Egyébként szerintem Sub Bass a legjobb a dalban (nem meglepő :) ), Brash visszahozataláért pedig nagy respekt: tőle hallottam már jobbat, de így is hidegrázós volt, mikor rákezdett (pozitív értelemben).

Sub Bass hatalmasat rak.
es tkyd is tetszett, hogy rimikaban kicsit mast hozott.

2021.10.28. 21:18
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
dub-ra reagálva: De az előzőek nem jelentik azt, hogy az NC-nél ne születtek volna történelmi jelentőségű lemezek. Biztos torzít valamennyit az értékelésem az NC lemezekhez való személyes kötődéseim miatt, de azt gondolom, hogy a Gőzy Mulatója vagy az Artoscsaba vs. Góliát nem csak nekem személyes kedvenceim, hanem nagyon sokakra nagy hatást gyakoroltak a 2000-es évek magyar hip-hop fanjai közül. Szerintem bőven nevezhetjük ezeket is magyar hip-hop klasszikusoknak.

Nyilván ízléseken nem érdemes vitatkozni: kinek az NC, kinek a Kriminal. :) Én 13-14 éves koromban nagyon rákattantam az NC-re, és akkoriban a Wacuum/Kriminal még nem igazán jött be, ahhoz meg kellett érni. Kb. 17 éves lehettem, amikor elkezdtem értékelni a az AKPH-t meg az NKS-t. De egyébként sok minden van a Wacuum/Kriminal vonalon, ami a mai napig nem jön be annyira (pl. Bobakrome, Faktor Labor). A tehetségüket, teljesítményüket elismerem, de nekem sokszor túl nyers/elvont. Az NC könnyebben emészthető, dallamosabb volt.

Azért is írtam, hogy ez teljesen szubjektív a részemről. Akkoriban nekem csak a Kriminal meg Wacuum volt, ha magyar rapet hallgattam. Meg Bloose is még régebben. Soha nem éreztem késztetést, hogy meghallgassak normálisan pl egy Artos Csaba lemezt.
Nem vitatom, hogy képviseltek ők is valamilyen értéket csak egyszerűen nem éreztem az én világomnak őket.

2021.10.28. 21:39

TSWR - TÉVEDTÜNK (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
https://youtu.be/KAftWgOMHGc

""Már a rendőrség is keresi: elrabolták L.L. Junior egykori zenésztársának kiskorú lányát""
https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/fekete-vonat-beat-kislany-feher-tunde-amanda-szoktetes/lzcjsnn?sl_ps=d_4

Megszólalt a Fekete Vonat egykori zenésze is, Beat:
https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/fekete-vonat-beat-lanya-szoktetes-feher-tunde-amanda/pvpljyz?sl_ps=d_4

2021.10.28. 22:40

Dogg-Pound írta:
TSWR - TÉVEDTÜNK (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
https://youtu.be/KAftWgOMHGc

""Már a rendőrség is keresi: elrabolták L.L. Junior egykori zenésztársának kiskorú lányát""
https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/fekete-vonat-beat-kislany-feher-tunde-amanda-szoktetes/lzcjsnn?sl_ps=d_4

Megszólalt a Fekete Vonat egykori zenésze is, Beat:
https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/fekete-vonat-beat-lanya-szoktetes-feher-tunde-amanda/pvpljyz?sl_ps=d_4

Kemény ez a sztori Beat lányával. Azért a roma közösségben a nőket még minden nem mindenhol kezelik úgy, ahogy egy emancipáció utáni modern társadalomban szokás. Remélem, valahogy megoldódik majd az ügy.

Az új Teswér nóta nem rossz, de most annyira nem fogott meg, mint általában szokott. Megfigyeltem már, hogy a szerelmes számaik szoktak a legkevésbé bejönni, kicsit erőltetettnek érzem őket.

2021.10.29. 15:48

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Ezt külön postba teszem:

Sub Bass hatalmasat rak.
es tkyd is tetszett, hogy rimikaban kicsit mast hozott.

Egyetértünk ezek szerint. :)

A Hősök egyébként egy egész EP-t kiadott a 20 éves jubileumuk alkalmából, a Szó fel 3-on kívül még a Maradona című trap nótában is feat Tkyd: https://www.youtube.com/watch?v=k1n_zB8UBXE
Ebben se azt hozza, amit megszoktunk tőle. :)

2021.10.29. 15:50

https://www.youtube.com/watch?v=L4xqKX1VPy4
Animal Cannibals, LGT, Fluor, Hősök, Punnany Massif - Szól a rádió

https://www.youtube.com/watch?v=Ta3LFA_jlGE
MC GŐZ - Én (Official Music Video)

Goznek a sapija mar vagy 100 eves. oriasi :)
a pulcsi sem mai.

2021.10.29. 23:14

Zoli, MP írta:
https://www.youtube.com/watch?v=L4xqKX1VPy4
Animal Cannibals, LGT, Fluor, Hősök, Punnany Massif - Szól a rádió

https://www.youtube.com/watch?v=Ta3LFA_jlGE
MC GŐZ - Én (Official Music Video)

Goznek a sapija mar vagy 100 eves. oriasi :)
a pulcsi sem mai.

Ja, a Gőz klip nem volt drága, de ötletes, nosztalgikus a feeling, és jó a slusszpoén is a végén a járókeretes Gőzzel.
Egyébként Fanka is ezt kommentelte a klip alá: "Azok a ruhadarabok legendásak :)"

Az AC által összehozott "Szól a rádió" feldolgozás pedig elég régi (kb. 10 éves lehet szerintem), csak valamiért most került fel YouTube-ra.

2021.10.30. 14:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 181  Következő