Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Lehet, hogy így van, ezt nem tudom. Miből gondolod, hogy a Juniornál be volt állva? Beszélni, nyilatkozni szerintem sose tudott, úgyhogy az nem mérvadó.  A színpadon viszont szerintem ő volt a legjobb, a legélesebb: a Junior és a Fatima többször cseszték el a dalt, mint ő. Szomorú, ha ilyesmi van a háttérben, de az biztos, hogy a mai napig tud jó számokat írni. Nem a szövegre gondolok, abban régen se volt kiemelkedő, hanem sokkal inkább a dallamra és a dalok hangulatvilágának megteremtésére. Ezekből a szempontokból én nem érzek színvonalcsökkenést nála.
|
2022.02.07. 23:40 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Curtis x BLR - Tudja az ég (Official Music Video) https://www.youtube.com/watch?v=2RZIDx8 ... isOfficialProduced by LuigiBeats. Nem mondom, hogy a legjobb számuk, de még így is jobbak, mint Majkával.  Jó rég volt közös számuk.
|
2022.02.11. 17:31 |
|
 |
Yodaragorn
|
Fiatal Veterán - Értékbecslőhttps://www.youtube.com/watch?v=U0ZLsQ- ... ter%C3%A1nEz kiváló lett ismét! Pedig az utóbbi 1-2 Teswér szám közepesebb lett, de Veterán szólóban még mindig hozza a szintet.
|
2022.02.15. 15:51 |
|
 |
Yodaragorn
|
Két magyar hip-hop újdonság: M-Squad - Soha (közr. Tkyd, 4tress)https://www.youtube.com/watch?v=t6H4HQb ... azOfficialNem rossz, de semmi extra: 4tress jobban szól D26 zenéire. Punnany Massif - Gondolkodóshttps://www.youtube.com/watch?v=q7ZfObi ... nanyMassifEz viszont kiváló, a Punnany legsikeresebb éveit idézi. (Igazából már akkor is játszották koncerteken, csak most készült a stúdiófelvétel.) Kövezzetek meg, de pl. a Halott Pénzzel, Wellhello-val, Follow the Flow-val ellentétben én a Punnany Massif-ot továbbra is a hip-hop műfajba sorolnám. Ebben a számban is csak fűszer a pop, egyébként egy az egyben a rap dominál - mind a szövegben, mind a zenében. Akkor pedig szerintem hip-hop, nem pop.
|
2022.02.19. 17:32 |
|
 |
YoungLife
|
BEAT - Rímrockefeller (Official Music Video)https://youtu.be/8SfpqmloVvk
|
2022.02.19. 17:54 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi, ez már több mint egy hete kint van, de full lemaradtam róla. Komoly, ilyet rég hallottunk Beat-től, a Teswérben nem tudott ilyen rapeket tolni, oda nem passzolt volna. Lehet, hogy még jól is jártunk, hogy kiszállt a csapatból, bár a Teswérnek nyilván veszteség. Ő megállja a helyét szólóban, az viszont neki mínusz, hogy így elesett Luigi beatjeitől. Hozzátéve, hogy nem rossz alap az se, amire ebben a számban reppel, de azért a Teswér tagjaként hozzáfért ennél jobbakhoz. Ja, és kíváncsi lennék kinek szól a diss: lehet, hogy valamelyik Teswér tagnak?
|
2022.02.20. 13:39 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
|
2022.02.20. 15:03 |
|
 |
Zoli, MP
|
az tetszik bennne, hogy a rimek nem ott jonnek ahol "szoktak" varatlan. felszabadult.
|
2022.02.20. 17:29 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: az tetszik bennne, hogy a rimek nem ott jonnek ahol "szoktak" varatlan. felszabadult. Ez nekem is feltűnt, és mégsem hat disszonánsan. Más: DJ Quick volt a Podkasko vendége https://www.youtube.com/watch?v=7FbzeWhvG9ERemek beszélgetés a hazai hip-hop DJ kultúra (több mint) 30 évéről. Én a '90-es évek DJ kultúrájával sokkal kevésbé vagyok képben, mint az akkori rapekkel, nehezebb infókat szerezni róla. Ezért rengeteget tanultam a beszélgetésből: nem tudtam pl., hogy a DMC bajnokságok ekkora nagy durranások voltak a '90-es évek elején (Fila Rap Jamek előtt!), és ilyen sok embert megmozgattak. De a 2000-es évekből is vannak jó sztorik: Süss fel Nap, Peaches N Cream, stb. szerk.: Megint más: SzerencseSzombat - Irie Maffia feat NKS Saiid - Rohan az idő https://www.youtube.com/watch?v=ctQJ_Jl ... %C3%A9kZrt. Nem gondoltam volna, hogy egyszer az NKS, Saiid és Busa Pista fognak fellépni a Duna TV SzerencseSzombat című műsorában, azt meg pláne nem, hogy egyszerre. 
|
2022.02.21. 21:51 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: az tetszik bennne, hogy a rimek nem ott jonnek ahol "szoktak" varatlan. felszabadult. Ez nekem is feltűnt, és mégsem hat disszonánsan. Más: DJ Quick volt a Podkasko vendége https://www.youtube.com/watch?v=7FbzeWhvG9ERemek beszélgetés a hazai hip-hop DJ kultúra (több mint) 30 évéről. Én a '90-es évek DJ kultúrájával sokkal kevésbé vagyok képben, mint az akkori rapekkel, nehezebb infókat szerezni róla. Ezért rengeteget tanultam a beszélgetésből: nem tudtam pl., hogy a DMC bajnokságok ekkora nagy durranások voltak a '90-es évek elején (Fila Rap Jamek előtt!), és ilyen sok embert megmozgattak. De a 2000-es évekből is vannak jó sztorik: Süss fel Nap, Peaches N Cream, stb. szerk.: Megint más: SzerencseSzombat - Irie Maffia feat NKS Saiid - Rohan az idő https://www.youtube.com/watch?v=ctQJ_Jl ... %C3%A9kZrt. Nem gondoltam volna, hogy egyszer az NKS, Saiid és Busa Pista fognak fellépni a Duna TV SzerencseSzombat című műsorában, azt meg pláne nem, hogy egyszerre.  nem kell disszonánsank lennie, mert nem a helyén jön. szóval az A A B B a megszokott. itt nem ilyen. a kezdet sem A A B B-vel operalt. Quickes beszelgetes jo. ezekrol tudtam h az osszes rave diszkos reppesen kezdte , aztán a pénz nagy ur. nekem a suss fel nap etalon volt. jo bulik voltak es jol egyensulyoztak a zenekkel. szoval volt method redman meg blackstreet is. igaz sokszor csak a szamok vegen kevertek at a notakat. DE ha fiatalsag es gimnazium es elet kezdete akkor suss fel nap nalam. tenyleg sokan jartak oda, said ujjonc es a crew is odajart.
|
2022.02.21. 23:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: nem kell disszonánsank lennie, mert nem a helyén jön. szóval az A A B B a megszokott. itt nem ilyen. a kezdet sem A A B B-vel operalt.
Nem a rímképletre gondolok, hanem mintha a szöveg ritmusa lenne kicsit elcsúsztatva a beat-hez (mármint a zene üteméhez  ) képest. Vagy fordítva: nem is vagyok benne biztos, hogy Beat reppel offbeat, vagy a beat nem úgy üt be, ahogy a szöveg ritmikája adja magát. Ezt a hatást erősíti az is, hogy sokszor nem érnek véget még tagmondatok sem a sorok végén: tehát jön egy sorvégi rím, amiről azt hinnéd, hogy punchline, de utána még folytatódik a mondat. Ez mindig jó kérdés, hogy amatőrség-e vagy tudatos nyelvi játék, mindenesetre itt jól hat. A Lovasinak voltak ilyen sorvégi rímeken túlnyúló mondatai a Kispál szövegekben: tőle ezt hallottam egy interjúban, hogy ezeknek az volt az oka, hogy nem tudott rendesen szöveget írni, ehhez képest a közönség művészi stílusjeggyé emelte fel az amatőrségét.  Nem tudom, hogy poénból mondta-e, vagy komolyan. A Süss fel Nap-is idők pedig komolyak lehettek, sajnálom, hogy én ezekhez még fiatal voltam. Fél éve BP-n lakom már, de nem érzékelem, hogy olyan nagy hip-hop élet lenne mostanság. Lehet, hogy csak a covid miatt. Vagy nem tájékozódom a megfelelő helyekről.
|
2022.02.22. 00:03 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: nem kell disszonánsank lennie, mert nem a helyén jön. szóval az A A B B a megszokott. itt nem ilyen. a kezdet sem A A B B-vel operalt.
Nem a rímképletre gondolok, hanem mintha a szöveg ritmusa lenne kicsit elcsúsztatva a beat-hez (mármint a zene üteméhez  ) képest. Vagy fordítva: nem is vagyok benne biztos, hogy Beat reppel offbeat, vagy a beat nem úgy üt be, ahogy a szöveg ritmikája adja magát. Ezt a hatást erősíti az is, hogy sokszor nem érnek véget még tagmondatok sem a sorok végén: tehát jön egy sorvégi rím, amiről azt hinnéd, hogy punchline, de utána még folytatódik a mondat. Ez mindig jó kérdés, hogy amatőrség-e vagy tudatos nyelvi játék, mindenesetre itt jól hat. A Lovasinak voltak ilyen sorvégi rímeken túlnyúló mondatai a Kispál szövegekben: tőle ezt hallottam egy interjúban, hogy ezeknek az volt az oka, hogy nem tudott rendesen szöveget írni, ehhez képest a közönség művészi stílusjeggyé emelte fel az amatőrségét.  Nem tudom, hogy poénból mondta-e, vagy komolyan. A Süss fel Nap-is idők pedig komolyak lehettek, sajnálom, hogy én ezekhez még fiatal voltam. Fél éve BP-n lakom már, de nem érzékelem, hogy olyan nagy hip-hop élet lenne mostanság. Lehet, hogy csak a covid miatt. Vagy nem tájékozódom a megfelelő helyekről. Ez a hip hop eletet ne ugy kepzeld el h mindenki mindenhol bogatyaban maszkalz. Teny 2000-2006 vagy 2007 kozott voltak heti rendszereseggel bulik.allando bulik.suss fel nap a tancolos volt.a venturaban volt ug buli. Anno a mediterran nevu helyen az oktogonnal csut estenkent volt rnb hiphop buli. Onnan munkaba menni kemeny volt neha. Es elvetve voltak szolid hetkoznapok mikor vagy saiid vagy higany vagy kasko vagy dobee vagy stb zenelt vhol. A belvaros kornyeken. Szoval nem budafok vagy csepel.
|
2022.02.22. 10:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Ez a hip hop eletet ne ugy kepzeld el h mindenki mindenhol bogatyaban maszkalz.
Nyilván nem erre gondoltam.  De nem látom, hogy lennének ilyen heti rendszerességű hip-hop bulik, amiket említesz régről. Nem látom azt se, hogy Kasko, Higany vagy bármilyen nevesebb DJ zenélgetne valahol esténként. Külföldi rapkoncertek nyilván a covid miatt nincsenek, de hazaikról sincs nagyon tudomásom, max. elvétve. Aztán lehet, hogy mégis vannak ilyenek, csak nem tudok azokról a kommunikációs csatornákról, amiket figyelni kéne, ezért nem jut el hozzám az infó.
|
2022.02.22. 20:58 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
dopeman interjú: https://www.youtube.com/watch?v=FoWgOBxwbHgAz első fele nagyon jó, a művészi érésről, hogy ismét akar zenélni, de nem azt akarja mondani, mint régen. hogy hogyan ért meg. aztán a 20 éves évfordulója az országház fantomjának. 1. húsz éves már!  2. ezt még sosem hallottam, eddigre dopeman nem érdekelt annyira. (igazából az első 2 lemez volt meg azokat hallgattam sokáig utána semmit) szerk.: elkezdtem hallgatni ha már szóba hoztam. 30 percet bírtam. A zenére nincsenek szavaim, kurva jó, tele hangszerrel, szóval ha erre figyelek mikor kijött lehet egyik kedvence lemezem lett volna, de ma már öreg vagyok én ehhez a szarhoz. Dope rappjei egyszerűen kínosak na. Akkor nem volt, de ugye én is egy 20assal fiatalabb voltam, mint most meg ő is.
|
2022.02.25. 11:54 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Ganxsta Zolee és a Kartel - Helldorado - Újratöltve . Hiába van kinn 4 éve eddig nem tudtam rávenni magam, hogy meghallgassam... Az eredeti kb a #1 raplemez ami itthon készült, egész gimis koromat meghatározta, szarrá hallgattam, minden sorát tudtam, tudom ma is kívülről nem mertem eddig meghallgatni, nehogy rontsa az eredeti élményét. Hát igazság szerint várhattam volna még vele, illetve ha kimarad se jártam volna rosszul. A zenei változtatásokatat nem értem, még ha el si tudom fogadni, hogy 2018ban nem lehet egy az egyben az a hangzás, mint 99-ben, mikor kijött először, mégis valahogy ugyanolyan, de hiányzik belőle valami ezzel a modernebb hangzással. Zolee megöregedett, nem egy számban megvan a szöveg, de a ritmuson változtatni kellett, mert nem tudna úgy, és olyan sebességgel szövegelni, mint akkor. Loryt még mindig kísérti a vallás, csomó szöveget félve mond el, vagy el se mondja. Aki megengedte, hogy Big Daddy mikrofont kapjon azt kellene fejbeverni egy szívlapáttal, mert katasztrófa. Se flow, se ritmus, semmi a csávó. Most egy darabig megint félreteszem őket, de a magyar rappet is...
|
2022.02.25. 14:42 |
|
 |
|