Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
doggfather írta: The Game: The Documentary . Sose volt nagy kedvencem ez a lemez, igazából sose tartottam lemeznek, hanem egy aftermath/nwa/g-unit/west reklámnak inkább. Nagyon fura, hogy a West reneszánszát 50 Cent hozta el, mint exec, mint kiadó a legnagyobb slágereket ő (is) írta, és benne is van. Ahogy az is, hogy a két legjobb szám a mai napig, a dreams amit kanye west csinált, illetve a Timbaland producerelte Put You on the Game. És Dr. Dre "alig" van rajta igazából. El kell ismerjem, hogy jól öregedett, a zenék ma is okésak azonban. Illetve Game is kiforrta magát ezután és mondjuk közepes rapper lett, aki még 20 év után is CPT képviselő, azt felvállaló. Összességében egy olyan lemez aminek a hatása/jelentősége jóval túlmutat a minőségén. Érdekes, a Put You on the Game számomra mindig az egyik leggyengébb szám volt a lemezen, pedig tudom, hogy sokan nagyon szeretik.  (Nyilván tök jó szám, csak a többihez képest értem.) Azt hogy érted, hogy Dr. Dre "alig" van rajta? Ha jól számolom, 6 számnak ő a producere, és talán még többet kevert. Ahogy írod, zeneileg olyannyira okés még ma is, hogy szerintem a 2000-es évek közepének mainstream hip-hop zenei világát ez az album képviseli a legmagasabb minőségben: brutál a produceri felhozatal, és mindenki a legjobb formáját hozta. The Game valóban fejlődött még ez a lemez után, és még úgy is maradt közepes rapper, de annyira van jó szerintem, hogy ne húzza le ez albumot, és egy sajátos flowja szerintem már ekkor is volt. Összességében szerintem a Documentary egy "fél-klasszikus": annyira nem korszakos album, mint pl. a Chronic, Doggystyle, All Eyez on Me, de a saját korszakának egy kimagasló lenyomata.
|
2022.02.28. 22:13 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15405 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
úgy ahogy írod. a 18 számból csak 8at csinált azokat is párban.
ahhoz képest, hogy az egész lemezen game konkrétan dre f.szát szopja ez semmi. a lemez fele sem.
főleg, hogy a következő lemezének a címe is rá utal, ahogy annak szövegében is többször visszatér rá.
az a kapcsolat az a nagy hatás igencsak egyoldalú volt erre próbáltam utalni.
|
2022.02.28. 22:32 |
|
 |
rapguruz88
|
Ha már szóba kerültek... GAME megszolalt The Game says Kanye West did more for him in last two weeks than Dr. Dre ever did https://southpawers.com/2022/02/28/the- ... nk-champs/
|
2022.03.01. 00:50 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15405 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
az a furi, hogy igaza is van. jt the bigga figga, 50 cent. na ők akik megcsinálták a karrierjét. dre csinált neki egy fél lemezt, meg pár promó fotót.
kanye két hete nem egészen világos, de dre nem sokat az tuti. főleg ha eminem vagy snoop, vagy kendrickhez mérjük.
|
2022.03.01. 09:07 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Az igaz, hogy Snoop-hoz, Eminem-hez képest nem sokat tett Dre Game-ért, na de ez a nyilatkozat ezzel együtt is hülyeség...  Dre csinált szupersztárt Game-ből, ő adta neki az első nagykiadós lemezszerződését, ő volt a producere az első és egyben legnagyobb slágerének (How We Do), az első lemez producerei közül ő vett részt a legtöbb dal munkálataiban. És később is, a RED Album-on van egy feat-je + dumál a skitekben. A Jesus Piece-en is van egy Dre alap, a The Documentary 2-n pedig egy Dre feat, keverés terén pedig több dalban is részt vett azon a lemezen. Ja, és ami nagyon nagy szó: The Game kapott egy saját számot(!) a Dre Compton lemezén úgy, hogy 50 Cent rajta se volt egyáltalán! Ehhez képest Kanye West néhány számot csinált The Game-nek (pl. Dreams, Angel, Mula, vagy legutóbb az Easy). Hogy ebben a bizonyos 2 hétben mi történhetett, arról fogalmam sincs, de biztos vagyok benne, hogy nem tudott annyit tenni Game-ért két hét alatt, amennyit Dre tett a teljes karrierje alatt. Szóval Game-nek már megint csak a szája jár...
|
2022.03.01. 19:49 |
|
 |
doggfather
|
jah, persze, írtam is, hogy kanye rész furi.
de ugye nem láttuk még az egész adást, csak ezt a részletet.
|
2022.03.01. 20:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: jah, persze, írtam is, hogy kanye rész furi.
de ugye nem láttuk még az egész adást, csak ezt a részletet. Ez igaz, lehet, hogy kiragadták a kontextusból szenzációhajhász módon.
|
2022.03.02. 22:23 |
|
 |
doggfather
|
Mobb Deep: Hell on Earth . Havoc erre a lemezre kiforrott teljesen. Olyan koszos, pattogó NY-i street hangzást hozott össze, hogy hallgatás közben érezni ahogy az eldobott tűk, a szeméthegyek között sétálunk, miközben bemutatják a hood-ot. A lemeznek van egy olyan hangzása, mintha bakeliten ugrálna néha a tű, hallani ahogy halad a lemez, pedig cdn ment nálam. Prodigy szövegei kiegészítik tökéletesen a zenei alapokat, és bár Havoc rapjei közel sem olyan elismertek ő sem marad el P mögött semmivel ezen a lemezen szerintem. A minimális közreműködő pont elég, ketten is tudnak épp eleget.
|
2022.03.21. 11:09 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Mobb Deep: Hell on Earth . Havoc erre a lemezre kiforrott teljesen. Olyan koszos, pattogó NY-i street hangzást hozott össze, hogy hallgatás közben érezni ahogy az eldobott tűk, a szeméthegyek között sétálunk, miközben bemutatják a hood-ot. A lemeznek van egy olyan hangzása, mintha bakeliten ugrálna néha a tű, hallani ahogy halad a lemez, pedig cdn ment nálam. Prodigy szövegei kiegészítik tökéletesen a zenei alapokat, és bár Havoc rapjei közel sem olyan elismertek ő sem marad el P mögött semmivel ezen a lemezen szerintem. A minimális közreműködő pont elég, ketten is tudnak épp eleget. Nalam ez a lemez az etalon ha mintazos reppet nezzuk. szep es jo mintak nincsenek agyon vagva. egszeru de utos dobok. 97 kornyeken az elso lemezeim kozott volt es mikor meghallottam, az elso notat leesett az allam. en ezt a reppet szerettem meg. nalam ez a top mobb deep lemez.
|
2022.03.21. 22:14 |
|
 |
doggfather
|
Dungeon Family: Even in Darkness . A Speakerboxxx/The Love Below közvetlen előzménye ez a lemez, nem csak azért, mert valamivel előtte jött ki, hanem mert benne van minden annak az eklektikusságából, az ott két lemezre vitt zenei őrületből. Nincs is minden számban OutKast (sőt a Goodie Mob többet szerepel rajta), ez a kollektíva ugye sokkal több, mint csak az ő kettősük, mégis ma hallgatva az ő útjuk a legerősebb ami a duplaalbumhoz vezette őket. Cee-Lo Gnars Barkley-jának gyökerei is benne vannak ha jól hallgatom. 20 évvel a lemez megjelenése után aki számít még aki igazán aktív az Killer Mike akinek itt volt az egyik első szereplése, ő kezdi és ő is fejezi be a lemezt az első és az utolsó számban működik közre. Itt még nem sejteni, hogy mi lesz belőle. A flow-ja se, a szövegei se jelzik, hogy belőle még RTJ szintű nagyság válhat egyszer. A lemez egyébként nagyon funk, nagyon soul, nagyon dirty, tiszta Atlanta. Nem is értem miért is nem csináltak később DF lemezeket a tagok?!
|
2022.03.22. 09:43 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Dungeon Family: Even in Darkness . A Speakerboxxx/The Love Below közvetlen előzménye ez a lemez, nem csak azért, mert valamivel előtte jött ki, hanem mert benne van minden annak az eklektikusságából, az ott két lemezre vitt zenei őrületből. Nincs is minden számban OutKast (sőt a Goodie Mob többet szerepel rajta), ez a kollektíva ugye sokkal több, mint csak az ő kettősük, mégis ma hallgatva az ő útjuk a legerősebb ami a duplaalbumhoz vezette őket. Cee-Lo Gnars Barkley-jának gyökerei is benne vannak ha jól hallgatom. 20 évvel a lemez megjelenése után aki számít még aki igazán aktív az Killer Mike akinek itt volt az egyik első szereplése, ő kezdi és ő is fejezi be a lemezt az első és az utolsó számban működik közre. Itt még nem sejteni, hogy mi lesz belőle. A flow-ja se, a szövegei se jelzik, hogy belőle még RTJ szintű nagyság válhat egyszer. A lemez egyébként nagyon funk, nagyon soul, nagyon dirty, tiszta Atlanta. Nem is értem miért is nem csináltak később DF lemezeket a tagok?! szamomra ez par evvel kesobb jott mint kellett volna. A tagok addigra mar tulleptek a reppen es masik iranyba indultak el, szoval nem azt kaptam amit vartam sajna, de elhiszem h a maga nememben jo kis lemez ez.
|
2022.03.23. 12:27 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: Mobb Deep: Hell on Earth . Havoc erre a lemezre kiforrott teljesen. Olyan koszos, pattogó NY-i street hangzást hozott össze, hogy hallgatás közben érezni ahogy az eldobott tűk, a szeméthegyek között sétálunk, miközben bemutatják a hood-ot. A lemeznek van egy olyan hangzása, mintha bakeliten ugrálna néha a tű, hallani ahogy halad a lemez, pedig cdn ment nálam. Prodigy szövegei kiegészítik tökéletesen a zenei alapokat, és bár Havoc rapjei közel sem olyan elismertek ő sem marad el P mögött semmivel ezen a lemezen szerintem. A minimális közreműködő pont elég, ketten is tudnak épp eleget. Igen, nekem is ez a legmobbdeepebb Mobb Deep lemez. Itt a legsajátosabb a stílus, a hangulat. Az összes lemezüket lehet szeretni valamiért, de nekem is ez a top.
|
2022.03.23. 20:59 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: doggfather írta: Mobb Deep: Hell on Earth . Havoc erre a lemezre kiforrott teljesen. Olyan koszos, pattogó NY-i street hangzást hozott össze, hogy hallgatás közben érezni ahogy az eldobott tűk, a szeméthegyek között sétálunk, miközben bemutatják a hood-ot. A lemeznek van egy olyan hangzása, mintha bakeliten ugrálna néha a tű, hallani ahogy halad a lemez, pedig cdn ment nálam. Prodigy szövegei kiegészítik tökéletesen a zenei alapokat, és bár Havoc rapjei közel sem olyan elismertek ő sem marad el P mögött semmivel ezen a lemezen szerintem. A minimális közreműködő pont elég, ketten is tudnak épp eleget. Igen, nekem is ez a legmobbdeepebb Mobb Deep lemez. Itt a legsajátosabb a stílus, a hangulat. Az összes lemezüket lehet szeretni valamiért, de nekem is ez a top. mobb deep az egyetlen csapat akik konzisztensen hoztak ki lemezeket amik jok voltak vegig. T
|
2022.03.23. 21:04 |
|
 |
doggfather
|
Warren G: In the Mid-Nite Hour . Hiába a regulate, hiába a this dj, warren nekem mindig kevés volt valahogy. A cuccai közül jobban szeretem azokat ahol vannak rendesen közreműködők, ahol főleg a zenékért, semmint a szövegekért felel (i want it all a kedvenc lemezem, meg a return of the...), vagyis minden adott, hogy ez a lemez is tessen. Mégis hiányzik valami. A két single, sláger a get u down, meg az i need a light jók, illetve jó hallani, hogy bishop lamont majd a lemez felén rajta van, mégis egy gyenge anyag lett összességében. Egyszerűen warren nem volt elég ihletett vagy nem is tudom, nem érezte, hogy merre is kéne menni vele.
|
2022.03.29. 10:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Warren G: In the Mid-Nite Hour . Hiába a regulate, hiába a this dj, warren nekem mindig kevés volt valahogy. A cuccai közül jobban szeretem azokat ahol vannak rendesen közreműködők, ahol főleg a zenékért, semmint a szövegekért felel (i want it all a kedvenc lemezem, meg a return of the...), vagyis minden adott, hogy ez a lemez is tessen. Mégis hiányzik valami. A két single, sláger a get u down, meg az i need a light jók, illetve jó hallani, hogy bishop lamont majd a lemez felén rajta van, mégis egy gyenge anyag lett összességében. Egyszerűen warren nem volt elég ihletett vagy nem is tudom, nem érezte, hogy merre is kéne menni vele. Szerintem nagyon jó az In the Mid-Nite Hour, nem értek most egyet veled. A 2009-es The G-Files lemezen éreztem hasonlót, mint amit írsz: arra kicsit elfogyott Warren G, de ezen még megvoltak az ötletek, én frissnek éreztem. Persze nem a legjobb lemeze szerintem sem: nekem is az I Want It All és a The Return of the Regulator a két kedvencem tőle. Pedig ugye a Regulate... G Funk Era a klasszikus, de ahhoz képest szerintem sokat fejlődött az említett két albumra. Abban viszont egyetértünk, hogy producerként sokkal jobb Warren G, mint rapperként. Rapperként is van neki egy saját hangszíne, rapelési stílusa, de azon kívül nem sokat tesz hozzá. Míg zeneileg szerintem ott volt a legeslegnagyobbak között fénykorában.
|
2022.03.29. 18:43 |
|
 |
|