Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15405 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
a g files-ra nem emlékszem, de majd meghallgatom, iletve előbb megveszem, mert az még hiányzik tőle.
|
2022.03.30. 08:09 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15405 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Pusha T: Wrath of Caine . Nagony pofás mixtape, nagyon erős, és jó számokkal, remek közreműködőkkel. A hossza kb, mint egy mai album. Csak azokat az autotune szarokat tudnám feledni, meg hagyták volna le róla, és klasszikusnak tartanám, és kedvencek közé kerülhetne.
Sidewalk Mindtalk: The Best Of The Custom Made Mixtapes . Nagyon LA, nagyon UG, és tényleg a legjobb számaik a mixtape sorozatukról. Ha nem ismered őket akkor azé, ha igen, akkor meg azé érdemes meghallgatni. Utcaszag, mozis képeket festő szövegek, remek flow-k.
|
2022.03.30. 10:17 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: a g files-ra nem emlékszem, de majd meghallgatom, iletve előbb megveszem, mert az még hiányzik tőle. A részletekre én se emlékszem belőle, és ez már sokat elmond.  Arra határozottan emlékszem, hogy Warren G korábbi cuccaihoz képest csalódás volt nekem. (Noha nem szar lemez, csak magasan volt a léc.)
|
2022.03.30. 21:57 |
|
 |
doggfather
|
Nas illmatic beszarsz akkora lemez. Kb a legjobb NY lemez ever. Már ami a városról szól. Ugye sztem NAS egylemezes előadó a többi cucca utánlövés. Mégis ha újra próbát tennék melyik lemezével tegyem? Melyik a második, harmadik legjobb albuma?!
|
2022.04.03. 10:56 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Nas illmatic beszarsz akkora lemez. Kb a legjobb NY lemez ever. Már ami a városról szól. Ugye sztem NAS egylemezes előadó a többi cucca utánlövés. Mégis ha újra próbát tennék melyik lemezével tegyem? Melyik a második, harmadik legjobb albuma?! sztem az it was written, bar az illmatic utan kb tonkrement es az it was writtenhez megszerezte a trackmasters szoval kicsit popularisabb lett...
|
2022.04.03. 12:06 |
|
 |
doggfather
|
köszi, na majd azt még meghallgatom egyszer.
|
2022.04.04. 08:04 |
|
 |
rapguruz88
|
Nálam a Stillmatic a legjobb Nas album ever
|
2022.04.04. 17:11 |
|
 |
doggfather
|
na, azt is csekkolom majd, köszi!
|
2022.04.04. 21:07 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: köszi, na majd azt még meghallgatom egyszer. az i gave you power sztem midnenidok egyik legjobb preemo beatje, pedig nincs benne szkreccs. es nas is hatalmasat porkol ra.
|
2022.04.04. 21:14 |
|
 |
doggfather
|
Boo-Yaa T.R.I.B.E – Occupation Hazardous . Ez egy hatalmlas tribute lemez vagy mi. Tisztán rap, nem nagyon hallani a hangszereket, vagy a rockbeütést, mint korábban, vagy később is, és a flow-k, meg a dumák olyanok, hogy csomó akkori nyugati parti lemez beugrott, hogy mit is hallgatok? kik is ezek, mert hallottam már konkrét sorokat, és hangszíneket is más lemezeken korábban. Vagy szándékosan csináltak tényleg ilyen tribute típusú lemezt, vagy akkor tényleg ez volt a divat, hogy ők is átvették. Eddig a lemezig nem gondoltam, hogy hullámzó lenne a banda minősége, de ez olyan szinten eltérő, és gyenge a korábbi (és későbbi) albumokhoz képest, hogy meglepő. Még így is erős, de valahogy nem elég boo-yaas.
Volt nekik valaha bármilyen szóló cuccuk?!
|
2022.04.05. 10:06 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
rapguruz88 írta: Nálam a Stillmatic a legjobb Nas album ever Mint egykori Nas hallgató, nem akartam hozzászólni a témához, de mivel most már az It Was Written és a Stillmatic is elhangzott, muszáj bedobnom, hogy nekem az Illmatic mellett az I Am... volt a kedvenc Nas albumom - csak hogy gazdagítsam a palettát.  Azon van a Nas Is Like, a Hate Me Now és az NY State of Mind Pt. 2 - ezek mind ott vannak szerintem a legjobb Nas nóták között. És 1999-es megjelenés, abból az időből nekem kb. minden tetszett, ami megjelent.  Ha pedig az is számít, ami nem szóló, akkor természetesen a Firm albumot emelném ki.
|
2022.04.05. 15:59 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Nálam a Stillmatic a legjobb Nas album ever Mint egykori Nas hallgató, nem akartam hozzászólni a témához, de mivel most már az It Was Written és a Stillmatic is elhangzott, muszáj bedobnom, hogy nekem az Illmatic mellett az I Am... volt a kedvenc Nas albumom - csak hogy gazdagítsam a palettát.  Azon van a Nas Is Like, a Hate Me Now és az NY State of Mind Pt. 2 - ezek mind ott vannak szerintem a legjobb Nas nóták között. És 1999-es megjelenés, abból az időből nekem kb. minden tetszett, ami megjelent.  Ha pedig az is számít, ami nem szóló, akkor természetesen a Firm albumot emelném ki. 99-ben ket lemeze is kijott es egyet ertek azzal h a legjobb notak azon vannak nastol viszont nekem a maradek track nagyon banto es sose sikerult megugrani azt h a full lemezt meghagyjam.vannak olyan lemezek mint pl xzibit at the speed of lifeja amin szerintem van 4 bitang jo track a tobbi gyengebb de nem annyira h egyben ne legyen hallgatgato.
|
2022.04.05. 19:59 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Nálam a Stillmatic a legjobb Nas album ever Mint egykori Nas hallgató, nem akartam hozzászólni a témához, de mivel most már az It Was Written és a Stillmatic is elhangzott, muszáj bedobnom, hogy nekem az Illmatic mellett az I Am... volt a kedvenc Nas albumom - csak hogy gazdagítsam a palettát.  Azon van a Nas Is Like, a Hate Me Now és az NY State of Mind Pt. 2 - ezek mind ott vannak szerintem a legjobb Nas nóták között. És 1999-es megjelenés, abból az időből nekem kb. minden tetszett, ami megjelent.  Ha pedig az is számít, ami nem szóló, akkor természetesen a Firm albumot emelném ki. 99-ben ket lemeze is kijott es egyet ertek azzal h a legjobb notak azon vannak nastol viszont nekem a maradek track nagyon banto es sose sikerult megugrani azt h a full lemezt meghagyjam.vannak olyan lemezek mint pl xzibit at the speed of lifeja amin szerintem van 4 bitang jo track a tobbi gyengebb de nem annyira h egyben ne legyen hallgatgato. Ezzel részben egyetértek: szerintem is egyenlőtlen az I Am... színvonala. Viszont a legjobb trackek annyira jók, a többi pedig számomra nem annyival marad el tőlük, mint számodra, és valószínűleg ez elég volt ahhoz, hogy az Illmatic után ezt a Nas lemezt értékeljem a legtöbbre. Hozzá kell tenni, hogy kb. 15 éve hallottam utoljára a lemezt, szóval nagyon homályosak az emlékeim, és lehet, hogy ma már máshogy gondolnám, ha újrahallgatnám a Nas diszkográfiát.
|
2022.04.06. 14:34 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Nálam a Stillmatic a legjobb Nas album ever Mint egykori Nas hallgató, nem akartam hozzászólni a témához, de mivel most már az It Was Written és a Stillmatic is elhangzott, muszáj bedobnom, hogy nekem az Illmatic mellett az I Am... volt a kedvenc Nas albumom - csak hogy gazdagítsam a palettát.  Azon van a Nas Is Like, a Hate Me Now és az NY State of Mind Pt. 2 - ezek mind ott vannak szerintem a legjobb Nas nóták között. És 1999-es megjelenés, abból az időből nekem kb. minden tetszett, ami megjelent.  Ha pedig az is számít, ami nem szóló, akkor természetesen a Firm albumot emelném ki. 99-ben ket lemeze is kijott es egyet ertek azzal h a legjobb notak azon vannak nastol viszont nekem a maradek track nagyon banto es sose sikerult megugrani azt h a full lemezt meghagyjam.vannak olyan lemezek mint pl xzibit at the speed of lifeja amin szerintem van 4 bitang jo track a tobbi gyengebb de nem annyira h egyben ne legyen hallgatgato. Ezzel részben egyetértek: szerintem is egyenlőtlen az I Am... színvonala. Viszont a legjobb trackek annyira jók, a többi pedig számomra nem annyival marad el tőlük, mint számodra, és valószínűleg ez elég volt ahhoz, hogy az Illmatic után ezt a Nas lemezt értékeljem a legtöbbre. Hozzá kell tenni, hogy kb. 15 éve hallottam utoljára a lemezt, szóval nagyon homályosak az emlékeim, és lehet, hogy ma már máshogy gondolnám, ha újrahallgatnám a Nas diszkográfiát. En kb 3-4 eve probalkoztam vele/veluk legutobb.....
|
2022.04.06. 14:42 |
|
 |
doggfather
|
Killer Mike: Monster . Középsemmilyen raplemez a kétezres évek elejéről ami elég jó helyeket ért el a listákon, mikor kijött. De ez inkább az OutKast-nek köszönhető szerintem akik tolták, több videóban is szerepeltették Mike-ot, rendesen megpromózták, mintsem a lemeznek magának. Durva hallani, hogy semmi köze ennek az anyagnak még a későbbi zsenihez az RTJ-hez. Se szövegben, se flow-ban, zeneileg meg pláne nem. Sokproduceres, sok helyen felvett, hullámzó anyagról van szó, de nem magas fokon hullámzik, csak olyan közepesen takaréklángon végig. A rockosabb beütések bejöttek, de én a rap rock kombót egyébként is csípem nagyon. Nagyon nagy csalódás volt így ma hallani ezt. (nekem ő korábban nem volt meg, az RTJ-t is későn a 4. lemez előtt fedeztem fel, de azóta nagyon bírom őket, és keresem a korábbi anyagaikat, hogy milyenek, és sajnos az RTJhez hasonlítom akarva akaratlanul)
|
2022.04.08. 08:29 |
|
 |
|