Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Könyvek
Can't Stop Won't Stop: A History of the Hip-Hop Generation - Jeff Chang
Ez olyan konyv amit 30% utan letettem.ez a konyv sokkal tobb,mint hip hop tortenelem.ahogy a cimben szerepel h magarol a generaciorol szol sot meg annal is tobbrol.korlenyomat es vkit biztos nagyon lekot de nekem sok volt, mert eleve ugy indul h jacky robinson es a baseball,majd ajamaikai fuggetlenedes utani kaoszt mutatja be, djk zeneszek, fbi, bob marley.utana h bronx mennyire szet lett barmolva h emberek a sajat tulajdonukat gyujgyujttatk fel h kapjanak biztositast uj lakast.rekord tuzrsetek voltak.bronx bandai es harcok kozottuk:feketek, feherek, latinok es meg a hip hop sehol..... Aztan elindul a dolog hogy a 4 elem csak kb kenyszerbol 4 elem.dj, mc, break,grafitty.... De a tovabbiakban is sok a kitekintes del afrika, amerikai elnokok es politikajuk, a drog halozat hogyan indult be az 1900as evek elejen majd cia...stb De a konyvbol kiderul megjobban h a feketek es a feherek kozotti szakadek milyen nagy.egy graffitist aki fekete volt 10-13 rendor halaravert.feher birok eskudtek, szemtanuk...de mindenki meguszta... A konyv nyelvezete sem segitett.lassan 10 eve csak angolul olvasok, de ez kurva nehez volt.
Vkit biztos erdekel egy ilyen komplex konyv de nekem ez sok volt.nem szorakozatott annyira
Bocsi young life.kerested nekem meg is oszottad.nem a te hibad es koszonom meg1szer.
|
2022.01.21. 15:50 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Harold Pinter: holdfény . Egy haldokló mellett találkozik a családja,és mindent felemlegetnek ami csak az eszükbe jut, kvázi random módon. Annyira életszerű, hogy több beszélgetést felismertem, sőt a válaszokat tudtam, pedig nem olvastam korábban. Nem tipikus dráma az biztos.
|
2022.01.29. 14:01 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Tom Stoppard: árkádia . Egy helyen (egy szobában), de két időben, teljesen más szereplőkkel játszódó dráma. Byron korában egy kastélyban hétköznapok, majd azok lenyomatai, következményei a jövőben, ahol a kort kutatják. A kastélyt, Byront,a világot. Izgalmas, érdekes olvasmány.
|
2022.01.30. 19:01 |
|
 |
doggfather
|
Nicholas Wright: mrs. Klein . A feléig csak 3 felbolond asszony kváterkázása, de akkor kiderül, hogy mind a három pszichoanalitikus, és kettő naya lánya is, és szakmailag is féltékenyek, na onnantól nagyon jó, és többrétegű minden mondat, minden cselekedet.
|
2022.01.30. 19:02 |
|
 |
doggfather
|
Caryl Churchill: az iglic . Mintha ghibli fantasy világa kerülne londonba egy drámába amit Gryllus Vilmos írt. A nyelvi játékok zseniálisak, Hamvai Kornél fordítása mesteri! A cselekmény egy szülőszobában, egy gyermek születése körül történik. Megjelennek szereplők, majd eltűnnek
|
2022.01.31. 20:24 |
|
 |
doggfather
|
Gregory Motton: a sátán förtelmes hangja . Egy ír útja a purgatoriumban. A Tom nevű főhős megérkezik Amerikába a szüleivel, megházasodik, és elindul a lejtőn, az elmúlás útján. Közben olyan figurákkal találkozik, a neje a szülei olyan változáson mennek át ami minimum varázslat. De inkább tényleg egy megváltás reménye nélküli út egy olyan helyen ahol kísértik, kísérik, de nem segítik.
|
2022.02.05. 19:28 |
|
 |
Zoli, MP
|
Notorious C.O.P.: The Inside Story of the Tupac, Biggie, and Jam Master Jay Investigations from NYPD's First "Hip-Hop Cop" - Derrick Parker a cime sokat sejtett es nekem prodigy konyve agyazott meg , hogy elolvassam. valahol csalodas volt. fekete, rap rajongo aki egyutt nott fel a gettoban a reppel, de rendor lesz es marad rap rajongo. par evet szolgalt csak a hip hop squadban. a konyv meg leginkabb az eletutjat mutatja be. beepitett ugynok a drogosztalyon stb...erint eseteket mint 2pac, biggie, jam master jay, murder inc, lil kim , puff daddy/j lo , 50 cent, de az igazan misztikus eseteket nem oldja meg A foszereplo egy kicsit en mindent tudok es mindenki mas hulye h nem veszik eszre, hogy a hip hop bizonyos szegmense mennyire veszelyes. Ami viszont elgondolkodtato volt: teny a rendoroknek bizonyos esetekben tobb pszichologiat kene alkalmazni, mert az emberek kulonbozoek es mindig mas hangnem segit egy-egy szituban. pl. jam master jay gyilkossaganak egyetlen szemtanujat ugy kezeltek mint egy bunozot. illetve a repp eloadok, eleg sok az utcarol jott vagy illegalban utazott vagy ismer, jo ismertseget apol igen "magasrangu" maffiavezerrel akik igy vagy ugy szerepet akartak vallalni a repben ,mert a penzt lattak be. jay-z 50 cent es meg sorolhatnam hogy mennyien emlitenek ilyen embereket a notakban. pl Murder INC mogott az egyik legnagyobb maffia vezert is allt/settenkedett. a rap es hirnev magaval hozta azt, hogy a repperek akar celpontok is lehetnek . volt egy olyan banda akik ezekre az eloadokra szakosodtak es ki is raboltak oket. pl ODB, Busta rhymes, foxy brown. Illetve azok az emberek akiket el is iteltek mint pl jay-z, 50 cent hatalmas biznisz csinaltak nagy cegekkel , ergo bunozokkel, ruhakollekciok jelenetek meg toluk , pl sean john aztan a bemutatokon meg a nagy dizajnerek mellett reklamoztak oket. ne feledjuk el h bandak, bandatagik jelelentek meg, snoop /the game, vagy ellensegeskedes ja rula/50 cent ami mar kb worldwide lett mert vafrikban is volt balhe emiatt.De angol, nemet eloadok is kerultek mar szembe a torvennyel (bushidot meg is emliti). a franciakrol ne is beszeljunk. De amit nehez feltorni az a street tudat. nem kopunk be senkit, mert akkor porul jarunk, megbosszulnak. barmi van nem leszunk spiclick ezert is erdekes 69 vagy kinek az esete. roviden tomoren ennyi. sok volt mostansag a reppbol. megyek valtok egy kis nfl-re.
|
2022.02.26. 00:19 |
|
 |
Zoli, MP
|
boys will be boys - jeff pearlman.
ami sokaknak a new england az nekem a dallas.en meg az eurosportos idoszakban kezdtem az nfl-t. az elso sb-m az atlantai bills-boys volt szoval cowboys drukker lettem. abban az idoszakban szinte nulla info volt barmirol is, de mikor nethez jutottam evekkel kesobb mar nem rajuk altavizslaztam. jol osszeszedett konyv, arrol hogy egy tok utolso csapat hogy lesz 3szoros bajnok 4 ev alatt majd tunnek el a semmibe, rovid tortenelemi bemutatas utan reszletes leirasa annak, hogy mikent epult a csapat ( pl a Herschel Walker trade ami mindenidok egyik legnagyobb huzasa volt )ezek mellett a nevesebb jatekosok eletutja, de persze jones, johnson es switzer eletet is megismerhetjuk. meccsek reszletei ami elmeny volt mert ytubeon 1mp alatt rakereshettel:) Sokkolo volt szembesulni azzal, hogy kurvak, drogok mindennaposak voltak. sajnos ezek reszletezese kicsit blikk-es, de sajna szervesen resze az egesz tortenetnek. hogy pl charles haley aki 5-szoros sb bajnok a pelojat motugottta mindig, vagy michael irvin 2-3 novel bujt agyba mindig hazaskent. de, mint irtam a foci oldala is benne van a konyvben , rasszizmussal, sokat akaro magarol sokat gondolo jatekossal...szoval minden. es happy end is van, de nem olyan mint amire gondoltok
|
2022.04.01. 11:26 |
|
 |
rapguruz88
|
Zoli, MP írta: boys will be boys - jeff pearlman.
ami sokaknak a new england az nekem a dallas.en meg az eurosportos idoszakban kezdtem az nfl-t. az elso sb-m az atlantai bills-boys volt szoval cowboys drukker lettem. abban az idoszakban szinte nulla info volt barmirol is, de mikor nethez jutottam evekkel kesobb mar nem rajuk altavizslaztam. jol osszeszedett konyv, arrol hogy egy tok utolso csapat hogy lesz 3szoros bajnok 4 ev alatt majd tunnek el a semmibe, rovid tortenelemi bemutatas utan reszletes leirasa annak, hogy mikent epult a csapat ( pl a Herschel Walker trade ami mindenidok egyik legnagyobb huzasa volt )ezek mellett a nevesebb jatekosok eletutja, de persze jones, johnson es switzer eletet is megismerhetjuk. meccsek reszletei ami elmeny volt mert ytubeon 1mp alatt rakereshettel:) Sokkolo volt szembesulni azzal, hogy kurvak, drogok mindennaposak voltak. sajnos ezek reszletezese kicsit blikk-es, de sajna szervesen resze az egesz tortenetnek. hogy pl charles haley aki 5-szoros sb bajnok a pelojat motugottta mindig, vagy michael irvin 2-3 novel bujt agyba mindig hazaskent. de, mint irtam a foci oldala is benne van a konyvben , rasszizmussal, sokat akaro magarol sokat gondolo jatekossal...szoval minden. es happy end is van, de nem olyan mint amire gondoltok Dallas drukkerkent sok örömöd nem lehet az utóbbi években... Számomra az NFL egyik legnagyobb talánya hogy ilyen csapattal, ilyen háttérrel hogy lehet ennyire gyenge a csapat évről évre..
|
2022.04.01. 12:15 |
|
 |
Zoli, MP
|
rapguruz88 írta: Zoli, MP írta: boys will be boys - jeff pearlman.
ami sokaknak a new england az nekem a dallas.en meg az eurosportos idoszakban kezdtem az nfl-t. az elso sb-m az atlantai bills-boys volt szoval cowboys drukker lettem. abban az idoszakban szinte nulla info volt barmirol is, de mikor nethez jutottam evekkel kesobb mar nem rajuk altavizslaztam. jol osszeszedett konyv, arrol hogy egy tok utolso csapat hogy lesz 3szoros bajnok 4 ev alatt majd tunnek el a semmibe, rovid tortenelemi bemutatas utan reszletes leirasa annak, hogy mikent epult a csapat ( pl a Herschel Walker trade ami mindenidok egyik legnagyobb huzasa volt )ezek mellett a nevesebb jatekosok eletutja, de persze jones, johnson es switzer eletet is megismerhetjuk. meccsek reszletei ami elmeny volt mert ytubeon 1mp alatt rakereshettel:) Sokkolo volt szembesulni azzal, hogy kurvak, drogok mindennaposak voltak. sajnos ezek reszletezese kicsit blikk-es, de sajna szervesen resze az egesz tortenetnek. hogy pl charles haley aki 5-szoros sb bajnok a pelojat motugottta mindig, vagy michael irvin 2-3 novel bujt agyba mindig hazaskent. de, mint irtam a foci oldala is benne van a konyvben , rasszizmussal, sokat akaro magarol sokat gondolo jatekossal...szoval minden. es happy end is van, de nem olyan mint amire gondoltok Dallas drukkerkent sok örömöd nem lehet az utóbbi években... Számomra az NFL egyik legnagyobb talánya hogy ilyen csapattal, ilyen háttérrel hogy lehet ennyire gyenge a csapat évről évre.. Azok az idok elmultak h olyan nagyon drukkolok nekik.nekem anno kimaradt 98 es 03 kozott par szezon kvazi lassan semleges vagyok mar... Amugy jones a hulye a fofonok.nagy az ego.johnson aki visszahozta a csapatott back to back gyozelemmel...azert tavozott mert nem jottek ki jol.tudod ket dudas.
|
2022.04.01. 14:30 |
|
 |
Zoli, MP
|
Az elso baseball-os konyvem. Rich Cohen- The Chicago Cubs: Story of a Curse
Rich ujsagiro es cubs fan.szoval lehetne egy focilaz szintu konyv , de nem az.szisztematikusan vegig megy a multon es ott er veget amikor bajnok lett a cubs ujra.megtort az atok es nem is billy goatra hegyezik ki az atkot hanem egy meccsre amit ujra kellett jatszani meg a hosidokben es kesobb a vezetok a stadiot a wrigley fieldet "hibaztazjak" mivel ket arcu a palya es igy egy all around csapatot kell epiteni ami nehez es egyedul epsteinnek sikerult aki ket legendas atkot is megtort. Szep betekintes nyujt a kivalasztasba h mit kit es miert. De az egesz konyv egy szep utazas a hosidoktol napjainkig. Betekentest a deadball eraba, babe ruth hatasa es h mitol lett tobb home run.legendas cubs jatekosok elete, negro league, celeb statusz felimerese,merenylet es persze az atok megjelenese meccseken. Es a youtube ebben nagy segitseg mar
|
2022.05.11. 13:03 |
|
 |
doggfather
|
Paloma Corredor: A képregény története . Mi szükség a wikipedia korában ilyen könyvekre amikor kb olyan minden fejezet, mintha onnan szedegették volna ki az első bekezdéseket? Igazából jó könyv, mert egy csomó olyan műről is szó van benne amire magamtól nem keresnék, nem kattintanék, de így legalább megismerem, felkelti az érdeklődésem.
|
2022.06.09. 20:51 |
|
 |
Zoli, MP
|
Dan Charnas - Dilla Time A kedvenc producered kedvenc producere aki olyan nevekkel dolgozott egyutt, mint a tribe called quest, de la soul, common, the roots, kweli.... A pop iparban nem emlegetik fel a nevet, ugy , mint kanye westet vagy dr dre-t, de ok is a kedvenceik koze soroljak. Jay Dee , Jay Dilla uj mar "hasznalt" stilus jegyeket rakot bele a hiphop zeneiben.Amit kesobb atemeltek, lekoppintottak ugy, hogy meg grammy-t is nyertek "helyette" .Fobb ismerve volt, hogy a labdob kesobb a pergo hamarabb jon. Olyan signature soundja volt neki is , hogy mar az elso labdobbol levagta az ember, hogy kiirta a zenet. Sajnos 32 evet elt es a konyv fo vonala az elete, de szerencsere nagyon sok erdekes dolgot is megtudhatunk, mint pl mi a polyrhythm, microtiming, dob/samplergepek tortenete, Afrikai vs europai ritmuskepletek, Detroit tortene ami zeneileg is elegge meghatarozo volt a Motown miatt. Zeneszbaratokkal kapcsoaltos esemenyek. A konyv utolso 1/3, miutan "meghalt" akar ki is maradhatott volna, szamomra, attol fuggetlenul, hogy Dilla hatasarol es utoeleterol is szol. O volt maga a hip hop akik meg a halal elott, toloszekben turnezott europaban. 10 perce osszefoglalas, hogy mit adott o zeneileg https://www.youtube.com/watch?v=SENzTt3ftiUes az egyik nagy kedvencem tole https://www.youtube.com/watch?v=2n74rnB8aRItoloszekes fellepes: 6:47-tol oriasit rockkol https://www.youtube.com/watch?v=81F2bXuJ_KU
|
2022.06.13. 21:49 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
John Wyndham: A triffidek napja
Egyik gyerekkori könyvem, akkor nem olvastam végig, igazából felnőtteknek szóló könyv, szóval értem önmagam. Poszt-apokaliptikus sci-fi szerű regény. Az ötvenes években adták ki először, meglepően jó olvasmány mai szempontok szerint is. A sztori: Nagyjából mindenki megvakul a világon egy különleges meteorhullás következményeként, majd szép lassan kipusztul az emberiség. A kevés túlélő küzdelme a túlélésért a fő szál. + a triffidek a húsevő, mozgásra is képes növények, akik kihasználják a helyzetet. Elég sok regény, film táplálkozhatott az alapötletből, sok Stephen King regényben is megjelenik ez a kis csoportokra szakadt közösségek dinamikájával való mókolás. Jó könyv.
|
2022.07.22. 17:42 |
|
 |
Zoli, MP
|
When the Game Was Ours by Larry Bird
Magic es Bird "kozos" konyve. Nem vagyok nagy nba koponya.Tudtam h giga jok voltak de nem tudtam idoben elhelyezni oket (es masokat is mint pat riley, jordan)es uj volt h kb a nba neki k koszonheti h felemelkedett. A konyv reszletes , pont annyira h olvasmanyos meg.szepen vegigmegy az eletukon,de kozben targyal fontos pillanatokat is mint pl stern elott milyen volt az nba es nem volt rest h tanuljon mashonnan. Az utolso 3 fejezet tetszett a legjobban ahol magic hiv betegsege a dream team es a visszavonulasuk utan tortenteket reszletezi. Mint mindig a youtube nagy segitseg volt h lassak bizonyos esesmenyeket mint pl bird's steal a pistons ellen. Ket ilyen zseni, parharc egy idoben nagyon ritka.ellenfelek/ellensegek voltak de kulonos oka nem volt csak jobbak akartak lenni a masiknal megis a palyafutasuk feletol nagyon joban lettek.
Sztem remek konyv.aki szereti az nba-t olvassa el.
|
2022.08.03. 17:29 |
|
 |
|