Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Nagyon jó kis nóta lett! A video leírása valami Legends nevű formációra utal: ők lennének a Legends? Ez azt jelenti vajon, hogy egy "supergroupot" alakítottak, mint a Teswér? Mellesleg érdekes, hogy a Teswérből való kilépése után nem sokkal újra Luigi alapra reppel Beat.  Ezek szerint vele nem veszett össze. Itt pedig más valaki ugyanerről a vonalról, szintén Luigi alapra: Fiatal Veterán - Parabellumhttps://www.youtube.com/watch?v=hu3X6Yl ... ter%C3%A1nA szokásos stílus, de én még mindig nem unom. 
|
2022.04.14. 14:42 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Geriskillz volt a Podkasko vendége: https://www.youtube.com/watch?v=8rONDzG ... =KoolKaskoNéhány hónapja én dobtam fel a Spinfire Facebook csoportban, hogy őt meghívhatná Kasko, és reagált is rá, hogy jó ötlet. Örülök, hogy megvalósult, viszont amennyire vártam, ahhoz képest kicsit csalódás lett. Geri hosszas agymenésbe kezdett a hip-hopról, amiben voltak jó gondolatok, de voltak önellentmondások is. Kasko pedig szinte szóhoz sem jutott. Azt is elmondta Geri, hogy 2008 óta komoly THC függő, ami kb. egybeesik azzal az időszakkal, ami után elkezdett eltűnni, vagy legalábbis sokkal kevésbé aktívvá válni, mint korábban volt. Ez egyúttal magyarázhatja ezeket a hosszas, sokszor nem fókuszált gondolatemeneteit is. A karrierjéről pedig így nem sok szó esett, pedig szívesen hallottam volna sztorikat a Beat Supportról vagy a a Raptorz - Második harapás lemezről, amik nagy kedvenceim. Wolfie-nál pedig az Animal Cannibals volt, de ezt még nem hallgattam meg: https://www.youtube.com/watch?v=UPZaRMEZCP4
|
2022.04.18. 20:49 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Geriskillz volt a Podkasko vendége: https://www.youtube.com/watch?v=8rONDzG ... =KoolKaskoNéhány hónapja én dobtam fel a Spinfire Facebook csoportban, hogy őt meghívhatná Kasko, és reagált is rá, hogy jó ötlet. Örülök, hogy megvalósult, viszont amennyire vártam, ahhoz képest kicsit csalódás lett. Geri hosszas agymenésbe kezdett a hip-hopról, amiben voltak jó gondolatok, de voltak önellentmondások is. Kasko pedig szinte szóhoz sem jutott. Azt is elmondta Geri, hogy 2008 óta komoly THC függő, ami kb. egybeesik azzal az időszakkal, ami után elkezdett eltűnni, vagy legalábbis sokkal kevésbé aktívvá válni, mint korábban volt. Ez egyúttal magyarázhatja ezeket a hosszas, sokszor nem fókuszált gondolatemeneteit is. A karrierjéről pedig így nem sok szó esett, pedig szívesen hallottam volna sztorikat a Beat Supportról vagy a a Raptorz - Második harapás lemezről, amik nagy kedvenceim. Wolfie-nál pedig az Animal Cannibals volt, de ezt még nem hallgattam meg: https://www.youtube.com/watch?v=UPZaRMEZCP4ugyanezt erzem... vannak olyan gondoltai amivel tudtok azonosolni, mint pl a zene idoutazas. stb.... de vegul ugy erzem ez a sok megfejtes sehova sem vezetett. beat supportos story kell? a vannak percek notat "remixeltek" meg tolunk. ramutattunk a beatre, hogy ez tetszik. erre geri "ez? ezt 2 perc alatt irtam miutan felkeltem" mondtuk nem baj, tetszik. na de az remix neven fut, de az eredeti soha nem jelent meg. kollath zsoltinal meg megvan vhol illetve van egy rh-s live-om amin eloadtuk. kemenyebb a zene. fun fact, hogy anno ytubeon vki kerdezte, hogy emlekszik az eredetire es az az nem lagymatyag, hogy megvan e vkinek 
|
2022.04.18. 20:55 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: ugyanezt erzem... vannak olyan gondoltai amivel tudtok azonosolni, mint pl a zene idoutazas. stb.... de vegul ugy erzem ez a sok megfejtes sehova sem vezetett. beat supportos story kell? a vannak percek notat "remixeltek" meg tolunk. ramutattunk a beatre, hogy ez tetszik. erre geri "ez? ezt 2 perc alatt irtam miutan felkeltem" mondtuk nem baj, tetszik. na de az remix neven fut, de az eredeti soha nem jelent meg. kollath zsoltinal meg megvan vhol illetve van egy rh-s live-om amin eloadtuk. kemenyebb a zene. fun fact, hogy anno ytubeon vki kerdezte, hogy emlekszik az eredetire es az az nem lagymatyag, hogy megvan e vkinek  Na, ilyen sztorikra gondoltam.  Az a Vannak percek (remix) az egyik legjobb szám szerintem a lemezen, és az MP-től is az egyik kedvencem.  Eddig azt hittem, hogy az én műveletlenségem, hogy nem találkoztam eddig az eredetivel, de ezek szerint nem erről van szó. 
|
2022.04.18. 21:09 |
|
 |
Yodaragorn
|
Fővárosi Rapcirkusz (Budapest Park)Na, megvolt végre az első reppes rendezvényem, mióta BP-re költöztem.  Egy csomó magyar rapper fellépett a Fővárosi Rapcirkuszon a Budapest Parkban, ahol a Nart Orchestra big band kísérete mellett adott elő 2-2 számot minden előadó. Kiváló esemény volt, és nem gondoltam volna, hogy két olyan rapper fogja csinálni a legnagyobb showt, akikért egyébként nem vagyok oda: Siska és Ganxsta Zolee. (+ Busa Pista, de őt bírom) Most jártam először Budapest Parkban, szerencsére 10 percre lakom tőle gyalog. Nagyon frankó hely, feelinges és minőségi. A színpadtechnika, a hatalmas kivetítők, a fények, minden top színvonal, és ennyire tökéletes hangosítással is ritkán találkozik az ember. Szinte minden szót lehetett érteni a szövegekből amellett, hogy a zene is jól szólt. Közönség: eléggé vegyes volt, de a tipikus magyar underground raprajongók voltak többségben tömény fűszag kíséretében. Ez abból érződött, hogy a mainstreamebb előadóknál kisebb volt a hörgés, de pl. Siskáért megőrültek (igaz, ő csinálta a legnagyobb showt is). De volt olyan Saiid sapkás srác, aki Saiid két száma után le is lépett, pedig ő lépett fel másodiknak.  Beton.Hofira hörögtek még intenzíven a 20 év körüli fiatalok. Szóval változó volt a közönség energiája a koncert közben. Érdekes volt, hogy néha nagy ugrálás ment, de utána a taps gyorsan kifulladt. Pl. a finálé alatt is volt hangulat, de nem nagyon akart jönni a visszataps, ezért gyorsan vissza is jöttek maguktól az előadók, mielőtt még kiderült volna, hogy alig-alig tapsolják őket vissza.  Az est házigazdája Eckü volt, aki végtelenül gagyi hype-oló szövegeket nyomott a jól ismert stílusában, ezt hanyagoltam volna. A warm up viszont frankó volt DJ Mango-tól. Igazi bólogatós hip-hopot tolt, de újabbakat, pl. Griseldát. A félidőben egyébként vissza is tért Mango egy nagyon jó mixszel, amiben bravúrkodott is scratch terén. Illetve egy Vörösmarty Betyárok nevű breakcsapatnak húzta a talpalávalót. Ők átlagosak voltak. Nem voltak szarok, de semmi olyat nem mutattak, amit ne láttam volna már ezerszer breakesektől. A zenekar, a Nart Orchestra: egy csomó fúvósból, egy dobosból, egy elektromos gitárosból, egy billenytyűsből és egy DJ-ből állt össze, és eszméletlen jól átdolgozták a zenéket, az előadás is professzionális volt. A DJ-ük DJ One-AB volt, aki azt hiszem, már hivatalosan a Slow Village másik DJ-e DJ Slow mellett. Ütősen játszottak, na. És akkor az előadók kb. a színpadra lépés sorrendjében. Mindenki két számot tolt + a végén volt közös finálé. Sőr és Fű: a Murderan volt az egyik előadott számuk, a másiknak nem tudom a címét, pedig ismertem azt is. Teljesen korrektek voltak, de nekik azért nem nagyon vannak party zenéik, és ők voltak az első színpadra lépők, ezért érthető, hogy itt még nem volt olyan nagy hangulat. Saiid: HiszSztori és Egy Ház az előadott számok, ezek se partytrackek, de nagyon jól szólt mindkettő. Ráadásul a második számot (Egy Ház) úgy adta elő Saiid, hogy egyik kezében a mikrofont, másik kezében a kislányát fogta.  Nagyon aranyos a kiscsaj, egyáltalán nem volt megilletődve, a végén integetett a közönségnek, nagyon cuki volt.  Siska Finuccsi: Na, itt indult be igazán a buli! Siska elképesztő energiával lépett a színpadra, baromira ráérzett, hogy kell aktivitásra sarkallni a közönséget, engem is magával rántott. Jön a Tré és Oh, yeah! volt a két előadott szám, és határozottan nőtt most a szememben Siska, becsülöm, hogy ennyire komolyan vette a fellépést. Ganxsta Zolee és a Kartell: Siska maradt a színpadon, és maradt a hangulat is. Zolee hasonló energiákkal lépett a színpadra, mint Siska, ő is nőtt a most a szememben. Bid Daddy Laca viszont teljesen kilógott a sorból. Eddig se értettem, ő mit keres a csapatban, de most pláne nem értem. Zolee és Siska szétszedték a színpadot, Laca meg csak ténfergett a háttérben, mint aki azt se tudja, hol van... Az továbbra is fura nekem, hogy Siska jobb rapper, mint a csapat frontembere, de hát ők tudják. Lendületben azért felvette a lépést Zolee Siskával. Előadott számok: A Jó, a Rossz és a Kartell, Bumm a fejbe. Hősök: Ők jók voltak. Nem a legjobbak, de azért hozták, amit kellett. Meglepett, hogy csak populárisabb számokat hoztak, azt hittem, hogy egy ilyen rendezvényre választanak valami reppesebbet. Pl. a Szó fel 2 szerintem tők jó lett volna big banddel, de nem csinálták meg. Az Enyém vagy volt az első szám, amit én nagyon szeretek tőlük, és most is jó volt. Másodikként pedig a Lepörög a film ment tőlük, az már nagyon pop, eleve nem szeretem annyira. De jól lenyomták. Animal Canibals: Hát, ők kilógtak a sorból számomra. Ez a vicceskedés, erőltett lazaság nagyon nem illett ahhoz, amit a többi előadó csinált. Az első számmal sikerült hangulatot csinálniuk, mert az a Yozsefváros volt, és az nagyon frankón is szólt big banddel. A második, Ülünk a vonaton alatt viszont már nem volt nagy sikerük. Busa Pista: Az est másik fénypontja! A Nem mindegy bing bandes átdolgozása valami elképesztően zseniális lett, sokkal jobb, mint az eredeti! A 2019-es előadásról van is egy video YouTube-on, érdemes megnézni, ilyen volt most is: https://www.youtube.com/watch?v=gUja8t5K4jwMásodikként pedig a Baszd fel a kéket! volt tőle, az se maradt el nagyon színvonalban, és Busa is nagyon odatette magát, a közönség is rezonált rá. MC Kemon: Itt sajnos kicsit leült az este, pedig már a vége felé közeledett. Kemon szerintem kicsit szart is bele az egészbe a többiekhez képest, bár a minimumot lenyomta. A nagyobb baj az volt, hogy az ő szólószámai nem annyira ismertek. Bár nem voltak rosszak, de mivel senki nem ismerte őket (én se), kicsit leült a hangulat. Beton.Hofi: A Rapcirkusz friss tagja, nagyon vártam, mert tudjátok, mennyire odavoltam a lemezéért, de sose láttam még élőben. Korrekt is volt, de úgy éreztem rajta, hogy kicsit meg volt illetődve, valahogy nem éreztem annyira határozottnak, mint a médiaszerepléseiben. Szerintem fura még neki, hogy ilyen magyar raplegendákkal szerepel egy műsorban a Budapest Park színpadán. Nem segített, hogy elsőre az egyik leggyengébb számát nyomta, a Pesti isteneket. A másodikként előadott Árvahouse jó szám, de lassú, nem partyzós, ezért nem segített ez se a hangulaton. (Viszont jól átdolgozták.) Punnany Massif: Ők a nagy kedvenceim, őket vártam a legjobban, és jók is voltak, de a saját koncertjeiken azért valamivel jobbak. Itt úgy éreztem, kicsit furcsa nekik, hogy nem a saját zenekaruk zenél mögöttük. Viszont nagyon jól választották ki a számokat. Elsőnek lenyomták a 2006-os USMAOTMHSZDLJAE című számukat, ami egy igazi magyar UG rapklasszikus, és saját koncertjeiken nem szokták játszani, szóval ezzel kimondottan a reppes közönségnek kedveztek, nagyon örültem neki. Másodiknak viszont egy nagyon poppos számot nyomtak, a Volt Fesztivál himnuszát (Ami Volt, az majd lesz): nagy volt a kontraszt az első számhoz képest, de nagyon jól szól big banddel ez a nóta, és nagy hangulatot csináltak vele még a keményebb raprajongók körében is. A két énekes, Junkie és Meszi itt végre kibontakozhatott, az első számban kb. csak a Wolfie és a Máté szövegelt. Finálé: Rapcirkusz All-Stars - Rapcirkusz: zárásként mindenki feljött a színpadra, aki benne van a Rapcirkusz himnuszában. Frankó koncertnóta, hozta is hangulatban, amit vártam tőle, jól szólt. (Colombo tolja benne a refrént, aki egyébként nem lépett fel, de itt feljött ő is a színpadra.) Ráadás: Mint írtam, a visszataps kicsit erőtlen volt, de azért tartottak ráadást. Itt jammeltek egyet. A zenekar már nem volt a színpadon, csak DJ One-AB benyomott egy alapot, amire mindenki nyomott egy-egy részletet valamelyik saját szövegéből (érdekes módon a Punnany nem jött ehhez fel a színpadra, és a Rapcirkusz himnuszban sincsenek benne - nem tudom, mi lehet ennek az oka). Még DJ Mango is mikrofont ragadott, Sena - New Morning című klasszikusának a refrénjét reppelte. Ennyi. A hullámhegyek és hullámvölgyek ellenére ez egy nagyon színvonalas rendezvény volt, le a kalappal a zenekar előtt, és jó volt ennyi MC-t egymás után, illetve egyszerre a színpadon látni.
|
2022.04.29. 22:01 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
a BP egy nagyon jó koncerthely. Az egyik kedvencem ever!
|
2022.04.29. 22:10 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: a BP egy nagyon jó koncerthely. Az egyik kedvencem ever! Most már meg is értem, hogy miért: nem tudok kifogást felhozni vele szemben. 
|
2022.04.30. 19:51 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: a BP egy nagyon jó koncerthely. Az egyik kedvencem ever! Nekem is, két felejthetetlen koncertelmennyel :KRS One és Serial KillerS
|
2022.04.30. 22:28 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
vagy a dmx esőben, vagy a body count!
|
2022.05.01. 21:42 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: vagy a dmx esőben, vagy a body count! Ki kell hogy javitsalak, DMX a Petőfi Csarnokban lépett fel
|
2022.05.01. 22:13 |
|
 |
doggfather
|
hogy mi?
hoppá! shame on me, rosszul emlékeztem!
|
2022.05.02. 08:15 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=zEVXnsAOgjARaplikator - UG #Cypher Vol. 1 - DOG, BJ, Wales, Knozah B. (Official Music Video 2022) https://www.youtube.com/channel/UCHiCIA ... CNw/videosRap Múzeum van itt miden.regi rod es suhanc elet trekk stb..
|
2022.05.02. 21:49 |
|
 |
Yodaragorn
|
Fú, ez a Rap Múzeum csatorna nagyon komoly, nem ismertem eddig, úgyhogy nagyon köszi! Van miből szemezgetni, egyelőre az ROD felvételt néztem meg: nem is ismertem ezt tőlük, pedig igyekeztem utánamenni minden ROD cuccnak, ami elérhető! (Nincs belőle sok...) '98-as Fila Rap Jam, ez egy évvel azelőtt volt, hogy megnyerték. Gondolom, elődöntő, mert a döntőben tudtommal nem voltak ott. Korrekt szám volt már ez is akkori mércével mérve, de elképesztő, hogy mennyit fejlődtek 1 év alatt 1999-re, amikor nyerni tudtak. Az is érdekes, hogy az ROD számokat ez a könnyedebb vonal jellemezte, akkoriban divatos G-Funk elemekkel. Ehhez a képest a Raptorzzal már eastcoast behatású hip-hopot csinált a Ryzo, a Raptorz utáni szólócuccai pedig kőkekemény, sötét boombap cuccok, amik nem is lehetnének messzebb attól, amit az ROD-vel csinált.  UG Cypher: érdekes ez a másod-/harmadvonalas magyar underground is, csak máshogy. Wales, Knozah B és ezek az arcok régóta nyomják nagyon lelkesen, nagyon kitartóan, de néhány ígéretes fellángolást kivéve nem sok fejlődést érzek náluk. A zene és a hangzás itt most egész korrekt, és a maga költségvetési kategóriájában a klip is az. Viszont szövegben semmi fejlődést nem érzek náluk. Kivétel Knozah B: neki vannak nagyon ötletes szövegei, itt is érződik, hogy sokkal tehetségesebb a többinél, mégse tud egyről a kettőre jutni ő se.
|
2022.05.03. 20:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Fú, ez a Rap Múzeum csatorna nagyon komoly, nem ismertem eddig, úgyhogy nagyon köszi! Van miből szemezgetni, egyelőre az ROD felvételt néztem meg: nem is ismertem ezt tőlük, pedig igyekeztem utánamenni minden ROD cuccnak, ami elérhető! (Nincs belőle sok...) '98-as Fila Rap Jam, ez egy évvel azelőtt volt, hogy megnyerték. Gondolom, elődöntő, mert a döntőben tudtommal nem voltak ott. Korrekt szám volt már ez is akkori mércével mérve, de elképesztő, hogy mennyit fejlődtek 1 év alatt 1999-re, amikor nyerni tudtak. Az is érdekes, hogy az ROD számokat ez a könnyedebb vonal jellemezte, akkoriban divatos G-Funk elemekkel. Ehhez a képest a Raptorzzal már eastcoast behatású hip-hopot csinált a Ryzo, a Raptorz utáni szólócuccai pedig kőkekemény, sötét boombap cuccok, amik nem is lehetnének messzebb attól, amit az ROD-vel csinált.  UG Cypher: érdekes ez a másod-/harmadvonalas magyar underground is, csak máshogy. Wales, Knozah B és ezek az arcok régóta nyomják nagyon lelkesen, nagyon kitartóan, de néhány ígéretes fellángolást kivéve nem sok fejlődést érzek náluk. A zene és a hangzás itt most egész korrekt, és a maga költségvetési kategóriájában a klip is az. Viszont szövegben semmi fejlődést nem érzek náluk. Kivétel Knozah B: neki vannak nagyon ötletes szövegei, itt is érződik, hogy sokkal tehetségesebb a többinél, mégse tud egyről a kettőre jutni ő se. knozah -t en is csipem. anno volt vmi beefje azaval 
|
2022.05.03. 21:32 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=A5hjpDnzqn8Bigmek - #GENGSZI (Official Music Video) a vegen van meglepi 
|
2022.05.03. 22:25 |
|
 |
|