Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
doggfather írta: Killer Mike: Monster . Középsemmilyen raplemez a kétezres évek elejéről ami elég jó helyeket ért el a listákon, mikor kijött. De ez inkább az OutKast-nek köszönhető szerintem akik tolták, több videóban is szerepeltették Mike-ot, rendesen megpromózták, mintsem a lemeznek magának. Durva hallani, hogy semmi köze ennek az anyagnak még a későbbi zsenihez az RTJ-hez. Se szövegben, se flow-ban, zeneileg meg pláne nem. Sokproduceres, sok helyen felvett, hullámzó anyagról van szó, de nem magas fokon hullámzik, csak olyan közepesen takaréklángon végig. A rockosabb beütések bejöttek, de én a rap rock kombót egyébként is csípem nagyon. Nagyon nagy csalódás volt így ma hallani ezt. (nekem ő korábban nem volt meg, az RTJ-t is későn a 4. lemez előtt fedeztem fel, de azóta nagyon bírom őket, és keresem a korábbi anyagaikat, hogy milyenek, és sajnos az RTJhez hasonlítom akarva akaratlanul) El p cuccait nezted mar? O annyira alterhiphop volt h elkepszto
|
2022.04.08. 08:50 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15405 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
még nem.
tervben van.
|
2022.04.08. 09:17 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: még nem.
tervben van. Killer mike tradicionalisabb. El p meg na majd meglatod. Ahigy irtam Company flow -funcrusher plus-szal kezd
|
2022.04.08. 09:40 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15405 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
rendben, köszi!
|
2022.04.08. 09:41 |
|
 |
doggfather
|
Naughty by Nature: Naughty by Nature . Nem csoda, hogy Eminem egyik kedvence Treach, mert nagyokat teker már ezen a lemezen is. A zene is rendben van ma is, hogy főleg ők csinálták az pláne dícséretes, és a szövegek flow-k is olyanok, hogy ma is megállják a helyüket. Vazze, most esett le, hogy 31 éves a lemez! 
|
2022.04.12. 10:27 |
|
 |
Reggie
|
doggfather írta: Naughty by Nature: Naughty by Nature . Nem csoda, hogy Eminem egyik kedvence Treach, mert nagyokat teker már ezen a lemezen is. A zene is rendben van ma is, hogy főleg ők csinálták az pláne dícséretes, és a szövegek flow-k is olyanok, hogy ma is megállják a helyüket. Vazze, most esett le, hogy 31 éves a lemez!  Nagyon imádom ezeket az írásaidat dogg! Több lemezre is miattad mentem rá mostanában. 
|
2022.04.13. 21:41 |
|
 |
doggfather
|
elpirulok. 
|
2022.04.13. 22:07 |
|
 |
doggfather
|
Yukmouth: Million Dollar Mouthpiece . Hiába a sok producer, és a relatíve sok közreműködő mégis egységes lemez lett, ahol Yuk rappel és nem kiabál (mert olyan korszaka is volt). Jó szövegeket tol, a feat-ek haverok és passszolnak a beatek ülnek. Bay lemez, és kellemes darab.
|
2022.04.14. 10:39 |
|
 |
doggfather
|
Kid Frost: East Side Story . Korai chicano rap, mikor még csak halvány ízt ad a latinsága a lemeznek, és nem az a fő hangsúly, mint manapság. Tele van hangszerrel a lemez, hallani a dobokat, cineket, gitárokat tisztán, hogy nem (dob)gép, meg loop/sample, hanem élő hangszerek! (meg is vett azonnal) Frost olyan lassan szövegel, mint Ice-T, simán érteni mindent amit mond, nem teker, nem hadar, szépen komótosan rappel. (mivel Ice nagy kedvenc ez is pozitívum, nem is kicsit) A közreműködők nagyon jók, illenek is, meg jó szöveget is tolnak. ( a cdt is az egy szem Eiht feat miatt vettem meg)
|
2022.04.19. 12:26 |
|
 |
doggfather
|
Half a Mill: Milíon . Hiába a jó közreműködők (AZ, Nas, Noreaga, Spice 1), a neves producerek (Neptunes, Just Blaze, Trackmasters) a lemez valamiért nem áll össze, valami hiányzik belőle. Half flow-ja, szövegei nem rosszak, de őszintén nem is emeli ki semmi a középszerből, mint mc-t, ahogy a lemezt se.
|
2022.04.20. 10:09 |
|
 |
doggfather
|
Mystikal: Let's Get Ready . Erre a lemezre elkezdte elengedni a No Limites kinézetet, producereket szerencsére (sosem szerettem a labelt, shame on me), helyette behozta a The Neptunes-t (akik meg nagy kedvenceim) szóval ez a lemeze tetszik nekem. A shake ya ass pedig akkora single/sláger/videó, hogy a mai napig szívesen hallgatom. Alapból nem nagy kedvenc egyébként, azt a kiabálást műveli ő is, mint DMX (például, mert vannak páran még), a flow-ja is hasonló nekem, olyan rekedtes, reszelős, és a szövegei se világmegváltóak.
|
2022.04.25. 11:05 |
|
 |
doggfather
|
CeeLo Green: The Lady Killer . Nagyon magasz szinvonalú, egységes, komoly lemez hihetetlen soul alapokkal és énekekkel, csak nem nekem. Ha elkalandozunk a raptől, akkor rock felé menjünk ne rnb, soul felé ha kérhetném, mert az kevéssé való nekem. Ez a 3. lemeze, meg fogom hallgatni az első kettőt hátha az rappebb, hátha nekem való. Az ez utáni anyagait szerintem viszont már hanyagolni fogom.
|
2022.04.26. 10:27 |
|
 |
doggfather
|
Geto Boys: The Resurrection . Volt egy beszélgetésünk az eredeti cdk topikban, ahol írtam, hogy a geto boys south, mire, nem emlékszem ki, vitatta ezt. Akkor nem akartam vele egyetérteni, mondván, hogy nem (elsősorban) az számít, milyen a zenéje, hanem, hogy mit is képvisel szövegeiben. Na ezt kell most felülbíráljam, mert ez a lemez tényleg west, de annyira, hogy közben töbször oda kellet figyeljem, hogy nem egy Ice Cube-ot hallok, flowban, zenében, szövegben is. Brutális, hogy nekem ez nem tűnt fel ennyire durván, mint most, hogy majdnem kiesik a lejátszóból az anyag. Egyébként hibátlan lemez, nem csoda hogy a a legjobb lemezüknek tartják a rajongók, mert egyben van, a tagok szövegei jók a zenék patentek, csak annyi, hogy erősen west beütésű. 
|
2022.04.27. 14:27 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Geto Boys: The Resurrection . Volt egy beszélgetésünk az eredeti cdk topikban, ahol írtam, hogy a geto boys south, mire, nem emlékszem ki, vitatta ezt. Akkor nem akartam vele egyetérteni, mondván, hogy nem (elsősorban) az számít, milyen a zenéje, hanem, hogy mit is képvisel szövegeiben. Na ezt kell most felülbíráljam, mert ez a lemez tényleg west, de annyira, hogy közben töbször oda kellet figyeljem, hogy nem egy Ice Cube-ot hallok, flowban, zenében, szövegben is. Brutális, hogy nekem ez nem tűnt fel ennyire durván, mint most, hogy majdnem kiesik a lejátszóból az anyag. Egyébként hibátlan lemez, nem csoda hogy a a legjobb lemezüknek tartják a rajongók, mert egyben van, a tagok szövegei jók a zenék patentek, csak annyi, hogy erősen west beütésű.  a geto boys discon mindig gondolkodok, de a west hangzastol felek. scareface lemezi sem jonnek be annyira.
|
2022.04.27. 20:33 |
|
 |
doggfather
|
igazából én is mostanában ismerkedek velük mélyebben.
|
2022.04.27. 21:46 |
|
 |
|